Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 944.352
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Gtx 9xx Club

A gle, kad pričaš o DX10 i DX11, uglavnom pominješ pomak u kvalitetu prikaza, a to je postaje jako teško. Što se više primičeš fotorealizmu, to je prostora za napredak manje, a on se postiže sve komplikovanijim i komplikovanijim tehnikama.

• DX7 e doneo hardverski T&L i to je omogućilo mnogo više objekata i mnogo dinamičnije scene
  • DX8 je doneo shadere, dakle programabilne "efekte", svetlosne i geometrijske, umesto nekoliko kruto definisanih i hardverski podržanih
  • DX9 je doneo floating point preciznost, što je omogućilo mnogo komplikovanije shadere, a da se pri tom zbog nagomilanih grešaka u zaokruživanju ne jave artefakti.

Posle toga, sav dalji napredak je bio inkrementalan.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2015 19:01 (Ivan(4)).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Pa eto, DX 12 donosi daleko bolje iskorištavanje grafikih kartica. Da donese "samo" to ispunio je svoj cilj u potpunosti.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Gtx 9xx Club
XXX kaže...

Pa eto, DX 12 donosi daleko bolje iskorištavanje grafikih kartica. Da donese "samo" to ispunio je svoj cilj u potpunosti.

ja se nebi slozio( u potpunosti), igre su same po sebi prezahtjevne i bilo koja igra u zadnjih 5 godina da stavis na najvislje detalje ce zakucati svaki gpu, CPU je taj koji apsolutno nista ne radi! barem Fx-ovi i i7-ice(da ne govorim:)...

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2015 19:18 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Meni je skroz impresivno da je jedna GTX 980 u kombinaciji sa I7 4960X na DX 11 davala 26.7 fpsa, znači neigrivo dok je na DX 12 davala 66.8 fps-a. Znači skroz igrivo. Razlika je nebo i zemlja za iste novce!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XXX kaže...

Meni je skroz impresivno da je jedna GTX 980 u kombinaciji sa I7 4960X na DX 11 davala 26.7 fpsa, znači neigrivo dok je na DX 12 davala 66.8 fps-a. Znači skroz igrivo. Razlika je nebo i zemlja za iste novce!

a gle mozemo tako u nedogled, da stavimo dx9, dx6...no slazem se ako je scenario identicni( takoder i kao svi efekti koje daje doticni api) i noviji dx ga obraduje brze, svakako bravo!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2015 19:44 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ne sjećam se da sam ikada nadogradnjom DX dobio duplo veće performanse na istom hardveru a igram se još od ZX spectruma, ma kojeg spectruma...još od dolaska arkadnih automata u lokalne kafiće :D. Znači ovo je ipak nešto novo, benefit za trenutni i budući hardver.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

4 td sam dobio jer sam napisao da je softver u banani i da je hardver debelo ispred?

Zar je moguce da ste zadovoljni 10-15% napretkom u performansama svake nove generacije grafa i glavni vam je izgovor "trosi manje"

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2015 19:48 (chaselol).
Moj PC  
2 2 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Od mene si dobio jedini TU :D

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Evo jedan primjer, svi koji se bave profesionalno miningom coina, svi stavljaju "custom" bios da izvuku jos vise od grafe, 270/290 omiljene grafe za njih i moze se naci tona undervoltanih biosa koja ti daje istu snagu grafe za dosta manju potrosnju pa cak i OC!

Mantle je dobar, ali nedovoljno. Ocekivao sam barem 30% ali kad bi to bilo uznad 10% ko bi kupovao nove grafe?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Napisao sam ozbiljno i dugo objašnjenje, ali izgubim volju s toliko štovatelja Zrinke K. i Petra Ž.

Razvoj igre se ne može raditi za novi DX dok svi imaju stare kartice. DX10 je prekratko bio aktualan da netko stigne napraviti igru na njemu, DX11 je, kao i prethodni, donio mnogo novosti. Softver evoluira, a kartice se ne dizajniraju na pamet. Ili stvarno chaselol ti misliš da Nvidia napravi karticu, a onda Microsoft kaže "idemo napraviti DirectX za te kartice"?

DX12 poboljšanja donosi u onom dijelu u kojem je, kao i OpenGL, pritisnut overheadom. Nije to "ubrzanje koje će donijeti DX", nego mogućnost koju će API nuditi time da mijenja način na koji se može koristiti. Konzole neko vrijeme slično tako funkcioniraju, ali ne očekuj poboljšanja u igrama koja vidiš na Anandtechu. Onome tko ima snažan procesor, a to je danas svaki i5, promjene će biti minimalne. Profitirat će oni koji imaju više najbržih kartica i slabe procesore. Za većinu će pomaci u praksi biti daleko manji.

Moj PC  
9 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Na anandtechu kažu daje to bio "best case scenario" i da se trenutno stanje dx12 ne može ni nazvat betom a kamoli gledat kao gotov proizvod.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Rasho kaže...

sad sam igrao COD AW na 1080p FXAA x2, te povuče full lagano svih 4gb.. i osjete se trzavice :/

Takodjer da potvrdim da osjetim trzavice, svih 4gb iskoristeno.

multi-gpu 4 ever
16 godina
Gtx 9xx Club

Konzole prakticki oduvijek koriste low level API-e (tako da nije neko vrijeme) i cak su GPU-i koji se nalaze u konzolama tu i tamo podrzavali nove tehnologije koje u to vrijeme jos nisu niti bile predstavljene za PC (najbolji primjer prvi Xbox i Xbox 360, konzole koje su bile high end kada su tek dosle).

Prvi Xbox je tako dosao s Geforce 3 GPU-om ali isto tako je podrzavao neke tehnologije koje su za PC predstavljene tek kada su dosle Geforce 4 kartice, vrijedi i za Xbox 360 konzolu koja ja je imala GPU u rangu X1800 ali taj GPU je podrzavao neke tehnologije koje su za PC predstavljene tek kada su dosle HD 2000 i HD 3000 kartice. Nije ni cudno sto su Xbox i Xbox360 konzole bile high end i ispred svojeg vremena kada su dosle.....  ne moze se reci isto za Xbox One, a donekle je i razumljivo s obzirom na to da su na PC-u zazivjeli CF i SLI, a smisao konzola je da budu cjenovno prihvatljive i profitabilne odnosno drugim rijecima, konzole vise ne mogu konkurirati PC-u po performansama (znaci, high end PC-u odnosno 4way sli/cf).

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 1:37 (lovac82).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
lovac82 kaže...

Konzole prakticki oduvijek koriste low level API-e (tako da nije neko vrijeme) i cak su GPU-i koji se nalaze u konzolama tu i tamo podrzavali nove tehnologije koje u to vrijeme jos nisu niti bile predstavljene za PC (najbolji primjer prvi Xbox i Xbox 360, konzole koje su bile high end kada su tek dosle).

Prvi Xbox je tako dosao s Geforce 3 GPU-om ali isto tako je podrzavao neke tehnologije koje su za PC predstavljene tek kada su dosle Geforce 4 kartice, vrijedi i za Xbox 360 konzolu koja ja je imala GPU u rangu X1800 ali taj GPU je podrzavao neke tehnologije koje su za PC predstavljene tek kada su dosle HD 2000 i HD 3000 kartice. Nije ni cudno sto su Xbox i Xbox360 konzole bile high end i ispred svojeg vremena kada su dosle.....  ne moze se reci isto za Xbox One, a donekle je i razumljivo s obzirom na to da su na PC-u zazivjeli CF i SLI, a smisao konzola je da budu cjenovno prihvatljive i profitabilne odnosno drugim rijecima, konzole vise ne mogu konkurirati PC-u po performansama (znaci, high end PC-u odnosno 4way sli/cf).

Konzole def koriste low level pristup jer ove trenutne imaju GPU u rangu 7850 (imaju neki hibrid ovog GPU-a) ili cak i slabije, vrte igre puno bolje nego 7850 u PCu, a sam CPU je u rangu Atoma/Bobcata.

Imaju hpru jezgri da, ali su stvarno nemocni u odnosu x86 procesore. Cak je negdje bio neki bech ja mislim za fiziku gdje su ih unistili CPU-i iz x360 i PS3.

Neznam zasto su isli sa takvim pristupum, pogotovo u danasnje vrijeme sa hrpom protivnika na ekranu, fizikom i ko zna kojim jos stvarima za koje je bitan CPU.

A sto se tice DX12, to cemo tek vidjet sto i kako, nekako sam uvijeren da ce porast performansi biti minimalan...

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 13:55 (disco).
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Nisam citao cjelu temu, ali me zanima upgrade na GTX 970 ( 980 mi je preskup). Sad jel se isplati prelazak sa 580GTX na 970GTX ? jel se osjeti ta razlika ? U zadnje sam vrijeme primjetio da mi se GTX580 jednostavno muci sa nekim novijim naslovima.

http://g.bf4stats.com/5x9DH6mr/pc/53COP-ceco.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ceco22 kaže...

Nisam citao cjelu temu, ali me zanima upgrade na GTX 970 ( 980 mi je preskup). Sad jel se isplati prelazak sa 580GTX na 970GTX ? jel se osjeti ta razlika ? U zadnje sam vrijeme primjetio da mi se GTX580 jednostavno muci sa nekim novijim naslovima.

Isplati.

multi-gpu 4 ever
13 godina
neaktivan
ceco22 kaže...

Isplati, ali se jos vise isplati sacekati malo da konkurencija izbaci svoju seriju i onda vidjeti sta uzeti :)

A cijene samo mogu padati... ;)

16 godina
odjavljen
Leopard_st kaže...
ceco22 kaže...

Isplati.

Ne isplati. Igre su samo trošak. :D

Ali da, 580, LOL - naravno, pa 970 je više nego duplo brža.

14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

hvala vam, nisam pratio stanje sa karticama nakon kupnje jos ove 580GTX pa zelim provjeriti prije kupnje. Ova moja je odradila svojih 5 godina pa cu je proslijediti bratu, a GTX970 mi izgleda kao best-buy.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Sad ti je najgori moguci trenutak za uzimat graficku tako da se ne isplati ni gtx 970 ni ijedna druga...

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 17:47 (ansha).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Sad ti je najgori moguci trenutak za uzimat graficku tako da se ne isplati ni gtx 970 ni ijedna druga...

Zašto je najgori trenutak?

13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Jer ati 3xx serija kuca na vrata 

A realno ako ces koristiti preko 3,5gb u igrama, ja ne bih kupovao gtx 970 :D ako nisu sredili taj problem u dva mjeseca, nece ga ni srediti nego ce samo izbaciti novu seriju ili lupam gtx 975, sa citavih 4 gige memorije :D

Salu na stranu, ako kupuje do cca 1500kn moze uzeti ima fina ponuda na marketu, sve preko 2k ili cekati ili r9 290 (ako ce koristiti vise od 3.5gb vram ofkors)

16 godina
odjavljen
chaselol kaže...
Tonči kaže...

Jer ati 3xx serija kuca na vrata 

A realno ako ces koristiti preko 3,5gb u igrama, ja ne bih kupovao gtx 970 :D ako nisu sredili taj problem u dva mjeseca, nece ga ni srediti nego ce samo izbaciti novu seriju ili lupam gtx 975, sa citavih 4 gige memorije :D

Salu na stranu, ako kupuje do cca 1500kn moze uzeti ima fina ponuda na marketu, sve preko 2k ili cekati ili r9 290 (ako ce koristiti vise od 3.5gb vram ofkors)

3xx serija kuca na vrata ljeta u najboljem slučaju. Nakon toga kuca 980Ti serija pa kuca 395X, pa početkom godine opet neki refresh krene kucati i tako u krug. To su gluposti. To da 3xx kuca za 15 dana je druga stvar. 6mj. baš i ne. 

3.5GB će teško koristiti. Čak i da koristi, ionako 970 nema baš problem s time kakav neki vole isticati da ima.

17 godina
Gtx 9xx Club

I ja čekam seriju 300, nadao sam joj se u martu, al' ona neće još najmanje 2 meseca (informacije iz AMD-a). Doduše, to je na vreme da sebe častim za rođendan, što sam i planirao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

I 3xx serija dolazi a i dolar je isao gore pa bi se osobno osjecao glupo davat 300-400kn vise za karticu nego sta je kostala prije par mjeseci...

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
to s dolarom je gadna pushiona, no to ce također utjecati i na 3xx seriju
katastrofa
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

3xx serija kuca na vrata ljeta u najboljem slučaju. Nakon toga kuca 980Ti serija pa kuca 395X, pa početkom godine opet neki refresh krene kucati i tako u krug. To su gluposti. To da 3xx kuca za 15 dana je druga stvar. 6mj. baš i ne. 

3.5GB će teško koristiti. Čak i da koristi, ionako 970 nema baš problem s time kakav neki vole isticati da ima.

Novi battlefield ce biti bundle sa AMD-ovim grafama, 100% ;)

Ne bih rekao da ce se to oduziti do ljeta.....nema nista od toga..

15 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
to s dolarom je gadna pushiona, no to ce također utjecati i na 3xx seriju
katastrofa

Da, sta je najgore, prije ce biti jos gore nego bolje u buducnosti...

14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

AMD mi ne dolazi uopce u obzir za uzimati.... jedino sto bi mogli malo ubiti cjenu GTX-ci. A graficka mi sluzi obicno cca 4 godine... A cjena od 2600KN je sasvim ok , ako je toliko bolja od GTX 580 (za koju sam dao 4700kn). 970 ima neki problem sa memorijom ili ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ceco22 kaže...

970 ima neki problem sa memorijom ili ?

Preleti par stranica iza ili guglaj 970 memory issue.....

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice