GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.556.495
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Dipovi su neizbježni na bilo kojem HW-u...

Meni na 980Ti (Oc 1480Mhz, FHD) je znao dropat Witcher na 30-35 čim uđem u zgradu gdje gori vatra unutra...

Ima tu i dosta devovskih sranja i budite svjesni da će te ih u budućnosti uvjek imat...

Ne kužim ovo otkrivanje tople vode sad u temi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
eywa33 kaže...
Tonči kaže...

Možete vi tražit 144 minimalni fps, ali onda morate potrošit 2-3 soma € na grafičkE ili ćete nastojat žrvovat detalje za fps. Onaj tko igra na visokom rr monitoru, dat će sve da ima što viši fps. Tonči, što se tiče g-sync vs. ulmb, uvijek ću radije odabrat g-sync i da mi je fps od 100 nadalje, nego ulmb + još smanjenih detalja + manji brightness + povremeni tear.

Osim što ne moraš. 144 možeš postići već s jednom 980Ti ili 1080. ULMB ne smanjuje detalje niti stvara tearing. Da, brightness je manji, ali to ovisi o okruženju. Ja igre igram u zatamnjenim prostorima (ne u mraku, ali ne ni sa svim svjetlima) pa mi ne smeta. Onaj tko igra u dvorištu, taj ipak mora na to misliti.

eywa33 kaže...

Ulmb ne pruža mi onu opuštenost kao g-sync. Kad igram na g-syncu, znam da mi fps neće padat ispod 90-100, i to ne predstavlja NIKAKAV teret ni problem za gameplay. Nisam picajzla. Nažalost, kartice od soma eura ne mogu vozit sve igre na max detaljima sa fps lockom na 144 no što bi sad trebali plakat ili prihvatit realnost?

Kakvu to opuštenost pruža G-Sync?? Btw, G-Sync ti ne garantira FPS. To je pogrešna informacija. Što se tiče 120 i 144, mogu, ne samo za 1000, već i za 600 eura. Na 1080, ali i dalje je tu. Naravno, neprihvatljivo za nekoga tko ne želi rezati detalje. 

Kompromis je uvijek tu: biraš želiš li max postavke i rezoluciju s g-syncom ili niže postavke i ponekad nižu rezoluciju za viši FPS ili sve to s nižim detaljima i bez blura u ULMB. ne postoji bolje rješenje, jer više kartica ne mijenja previše min FPS...

17 godina

tonchi pa kaje tak sli sa 10k u kurcu wtf se desilo 

mislim da ce ipak ekipa kupovat 480 cf 

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2016 14:01 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
odjavljen

Užas, 10k kuna pa bolje disejblati drugu karticu. Što se događa sa nvidijom?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

ja sa 970 sli nisam imao tih problema a nemam ni sad scaling od 80% a negdje i vise zaslugom crimsona 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Moj Bože pa taj lik s GN nema pojma o ničemu. 

Moj PC  
1 3 hvala 0
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...
eywa33 kaže...
Tonči kaže...

Možete vi tražit 144 minimalni fps, ali onda morate potrošit 2-3 soma € na grafičkE ili ćete nastojat žrvovat detalje za fps. Onaj tko igra na visokom rr monitoru, dat će sve da ima što viši fps. Tonči, što se tiče g-sync vs. ulmb, uvijek ću radije odabrat g-sync i da mi je fps od 100 nadalje, nego ulmb + još smanjenih detalja + manji brightness + povremeni tear.

Osim što ne moraš. 144 možeš postići već s jednom 980Ti ili 1080. ULMB ne smanjuje detalje niti stvara tearing. Da, brightness je manji, ali to ovisi o okruženju. Ja igre igram u zatamnjenim prostorima (ne u mraku, ali ne ni sa svim svjetlima) pa mi ne smeta. Onaj tko igra u dvorištu, taj ipak mora na to misliti.

eywa33 kaže...

Ulmb ne pruža mi onu opuštenost kao g-sync. Kad igram na g-syncu, znam da mi fps neće padat ispod 90-100, i to ne predstavlja NIKAKAV teret ni problem za gameplay. Nisam picajzla. Nažalost, kartice od soma eura ne mogu vozit sve igre na max detaljima sa fps lockom na 144 no što bi sad trebali plakat ili prihvatit realnost?

Kakvu to opuštenost pruža G-Sync?? Btw, G-Sync ti ne garantira FPS. To je pogrešna informacija. Što se tiče 120 i 144, mogu, ne samo za 1000, već i za 600 eura. Na 1080, ali i dalje je tu. Naravno, neprihvatljivo za nekoga tko ne želi rezati detalje. 

Kompromis je uvijek tu: biraš želiš li max postavke i rezoluciju s g-syncom ili niže postavke i ponekad nižu rezoluciju za viši FPS ili sve to s nižim detaljima i bez blura u ULMB. ne postoji bolje rješenje, jer više kartica ne mijenja previše min FPS...

Ne znam gdje si iščitao u mom postu da g-sync garantira fps?! Molim te podcrtaj to... No da ti skratim muke - to nisam rekao ni mislio. 

Izgleda da ne razumiješ što sam htio reći, odn. da nisam bio dovoljno jasan. Naime, rekao sam da je za 144fps lock na ulmb ipak potrebno smanjiti više detalja. To je činjenica i na to sam mislio kad sam rekao da će ulmb donijeti i smanjene detalje jer pretpostaljvam da želiš taj min od 144. No vidim da ne čitaš s namjerom da me razumiješ nego da kontriraš, uvik-kontra-Tonči.

G-sync i "opuštenost" koju sam spomenuo sastoji se u tome što me ne brine kao luđaka hoću li imat fps dip na 120 sa 144, jer neću imati ni tear ni stutter. Na g-syncu fps mi može past i do 80, neću previše osjetit taj dip kao što bih ga osjetio da je izgašen. Također, sa g-syncom ciljam na pucačinama da mi je avg oko 120, a to na recimo bf4 mogu postić sa 2xmsaa i shadow na high, dok bi za tvoj fps lock trebao još dosta toga spustiti da bi imao careless gameplay na ulmb. Dakle, nisu posrijedi max postavke i reza + g-sync, već upravo poneka opcija spuštena s ciljem da fps bude 90-144. 

Ulmb smanji brightness, i bez obzira što sam u zatvorenom prostoru bez puno danjeg svjetla, razlika u odnosu na svjetlinu bez ulmb-a je presudni faktor. Overdrive opcija na normal smanji motion blur, to sam iščitao sa onog tvog linka o "overshootu" od neki dan.

PS gtx1070 sli je teški fijasko vidim 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina

Pa ajde nam  ti onda objasni ili najdi di je sli 1070 ima dobar scaling potkrijepi to sto pricas!

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Moj Bože pa taj lik s GN nema pojma o ničemu.  ni o čemu!

^da, objasni molim te. PS                  ^ there you go

crysis 3 na 1440p 980ti high detalji

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2016 15:35 (eywa33).
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Ne znam gdje si iščitao u mom postu da g-sync garantira fps?! Molim te podcrtaj to... No da ti skratim muke - to nisam rekao ni mislio. 

Izgleda da ne razumiješ što sam htio reći, odn. da nisam bio dovoljno jasan. Naime, rekao sam da je za 144fps lock na ulmb ipak potrebno smanjiti više detalja. To je činjenica i na to sam mislio kad sam rekao da će ulmb donijeti i smanjene detalje jer pretpostaljvam da želiš taj min od 144. No vidim da ne čitaš s namjerom da me razumiješ nego da kontriraš, uvik-kontra-Tonči.

G-sync i "opuštenost" koju sam spomenuo sastoji se u tome što me ne brine kao luđaka hoću li imat fps dip na 120 sa 144, jer neću imati ni tear ni stutter. Na g-syncu fps mi može past i do 80, neću previše osjetit taj dip kao što bih ga osjetio da je izgašen. Također, sa g-syncom ciljam na pucačinama da mi je avg oko 120, a to na recimo bf4 mogu postić sa 2xmsaa i shadow na high, dok bi za tvoj fps lock trebao još dosta toga spustiti da bi imao careless gameplay na ulmb. Dakle, nisu posrijedi max postavke i reza + g-sync, već upravo poneka opcija spuštena s ciljem da fps bude 90-144. 

Ulmb smanji brightness, i bez obzira što sam u zatvorenom prostoru bez puno danjeg svjetla, razlika u odnosu na svjetlinu bez ulmb-a je presudni faktor. Overdrive opcija na normal smanji motion blur, to sam iščitao sa onog tvog linka o "overshootu" od neki dan.

Kužim taj dio da je za lock na 120 (ULMB radi na 120) potrebno smanjiti više detalja, nego kad te nije briga za dropove 70-160. To nisam ni mislio da se ne slažemo. Ako te muči lock i brine puno, onda je jasno da je G-Sync bolja opcija.

Onome tko je spreman žrtvovati detalje da dobije na sigurnoj brzini, ne smeta.

Overdrive daje samo refresh rate, ne uklanja blur. Pritom povećava overshoot, što je vrlo loš efekt. Meni ULMB nije puno smanjivao brightness, već i u popodnevnom svjetlu izgleda ok. Možda ti nešto ne valja s pozadinskim?

15 godina
eywa33 kaže...

LogicusMPS jel ti problem stavit detalje na nekoj igri na high sa ultre da dobiješ veći fps? Ako nije, nemoj se obazirat na recenzije koje gledamo po netu, jer će ti i 1070ka i 1080ka i 980ti i fury moći vrtit sve igre na 100 fps-a uz kopmpromise sa detaljima. Ako to nisi voljan prihvatit, moram te razočarat jer drugačije jednostavno ne ide.

Meni nije problem ni na low igrat, samo oću imat šta veći FPS kroz duže vrime. Ne interesiraju me vizualni detalji baš toliko, većinom igrivost i performanse. Al govorim općenito. Nekako je 'glupo' da jedna 1080, koja U(BIJA Titan X koji je donedavno bia 1500 Eura, nemože dat 144 fps na max postavkama. Za 1080p govorim. Meni to ne smeta, al u globalu mi nije jasno. Toliko skupa grafa ne drži FHD 144. No, kako si reka, ebiga, to je realnost. Kakva god ona bila...

13 godina
LogicusMPS kaže...

Crysis 3 pada na ispod 60 FPS na GTX 1080 na FHD... Isto smiješno u neku ruku

Ništa čudno za Crysis 3 ako ga nafiluješ na max.postavke

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Kužim taj dio da je za lock na 120 (ULMB radi na 120) potrebno smanjiti više detalja, nego kad te nije briga za dropove 70-160. To nisam ni mislio da se ne slažemo. Ako te muči lock i brine puno, onda je jasno da je G-Sync bolja opcija.

Overdrive daje samo refresh rate, ne uklanja blur. Pritom povećava overshoot, što je vrlo loš efekt. Meni ULMB nije puno smanjivao brightness, već i u popodnevnom svjetlu izgleda ok. Možda ti nešto ne valja s pozadinskim?

Nisam rekao OC monitora, već OD. Pogledaj onaj link koji si linkao neki dan ako znaš gdje, ja sam već zaboravio. Ugl. OD na normal smanji response gtg prema testu sa one stranice i ne pojačava overshoot. To nema veze sa hz i OC-om. 

Probavam ulmb i uspoređujem sa g-syncom. ULMB je zanimljiv na 120fps-a ali g-sync mi je draži. Priznat ću, bistrina odnosno potpuni izostatak motion blura je fora, ali ne mogu reć da g-sync na 144hz ima nešto previše uočljivog MB-a da me odvrati od ugodnog igranja. Možda malo češće zaigram na ulmb, ali navikao sam se na g-sync, i jako mi je lijepo .

Pozadinsko je ok, kad stavim svjetlinu na 100% i ulmb, nije loše, al i dalje dosta slabije. Držim na 70% g-sync mode, i bliješti ko lud.

13 godina
Tonči kaže...
eywa33 kaže...

Kod mene je npr. u CS Global Offensive fps zakucan na 144 i to radi fantastično, a u drugim igrama koje ne mogu imati stabilan fps G-sync odrađiva vrhunski. Kao što je Tonči u jednom od prethodnih postova spomenuo pad brzine je ipak tu ali g-sync to jako dobro ublažava kao auto sa dobrim amortizerima po neravnom terenu. Recimo kad igram novi Doom fps oscilira od 70-120fps ali ne primjetim taj pad prilikom gejminga

12 godina
odjavljen
LogicusMPS kaže...

Meni nije problem ni na low igrat, samo oću imat šta veći FPS kroz duže vrime. Ne interesiraju me vizualni detalji baš toliko, većinom igrivost i performanse. Al govorim općenito. Nekako je 'glupo' da jedna 1080, koja U(BIJA Titan X koji je donedavno bia 1500 Eura, nemože dat 144 fps na max postavkama. Za 1080p govorim. Meni to ne smeta, al u globalu mi nije jasno. Toliko skupa grafa ne drži FHD 144. No, kako si reka, ebiga, to je realnost. Kakva god ona bila...

Nije problem low? U tom slučaju, i crysis 3 i bf4 (da ne govorim csgo) možeš HARDLOCKAT na 144fps-a! Eno pogledaj onaj video što sam postavio;  crysis3 vrtim bez većih problema na 100+fps, high 1440p. Prosjek je 140fps-a sa dipom tamo na početku gdje je dim onaj. I to su high detalji i 1440p. Nemoj se zabrinjavat, 1070ka ili 1080ka će na fullhd-u ubijat. Tamo po recenzijama zveknu 8x Txaa i slične budalaštine, naravno da će se grafička gušit ko luda. 

Dakle bottom line - ako nije problem spustit pokoji detalj, 980ti>1070>1080 će moći hardlockati uglavnom sve pucačine danas na 144 na 1080p.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2016 16:29 (eywa33).
13 godina

eywa33@

Zar ti nije draže igrati Crysis 3 na što višim detaljima uz neki pristojniji fps npr.50-70fps nego na 100+  a niži detalji :)

12 godina
odjavljen
darijoman kaže...

eywa33@

Zar ti nije draže igrati Crysis 3 na što višim detaljima uz neki pristojniji fps npr.50-70fps nego na 100+  a niži detalji :)

Crysis 3 na HIGH detaljima ne smatram ni približno "nižim detaljima". Igra na low izgleda bomba, na high je bolesno dobro, a na ultra toliko dobro da ne primjetim razliku od high ... Istina.

Ali radije ću spustit što god moram da dobijem 100+ fps-a. sve ispod nekih 70fps mi je neprihvatljivo, pogotovo za brže pucačine gdje mi je 100 minimum kojeg ciljam imati. Witcher, tomb raider i sl. igre mogu igrat na 60-80fps-a, ne ispod 60 nikako. Bez obzira na g-sync.

12 godina

Na gtx 980ti ti bi spuštao grafiku na low da bi imao 120 fps,e pa ti si malo lud hahah. Al opet netko voli ljepšu grafiku neko više fps al baš 120 fps ne vidim poentu al dobro.

Gamer

0 0 hvala 0
17 godina

Kod mene nema kompromisa i slazem se ultra kriza na fhd izgleda odlicno a na 4k je fantasticno i najbolje sto je moje oko vidjelo !

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Da mi je znat kaj vi imate tolike godine igrati u crysisu 3, igra je konzolaško govance odavno zaboravljen...dobar samo kao čmark.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2016 17:07 (XXX).
Moj PC  
8 3 hvala 0
17 godina

Ja ga ne igram pokrenem ga kad su ovakve price da malo vadim mast 

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Ko kaze da ovi likovi uopste igraju igre u ovoj temi. Igre im sluze samo kao benchmark.
Darko
17 godina

Ako te bas zanima igram trenutno miror edge,homefront,dark souls,its all gone to rapture a nedvano sam presao quantum,hitmam i batman arkham night po 3.put ok ..za bench me boli kifla ...eod

Uz to povremeno igram forzu apex ,seum,nfs,fifu i pes 

Sta ti igras pametnjakovicu da te cujem 

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2016 17:22 (4mal).
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
mirko111222 kaže...

Na gtx 980ti ti bi spuštao grafiku na low da bi imao 120 fps,e pa ti si malo lud hahah. Al opet netko voli ljepšu grafiku neko više fps al baš 120 fps ne vidim poentu al dobro.

Ma nije lud zašto bi bio,samo tako mu je draže a i ne spušta na low detalje jer ima 980Ti pa nema potrebe za low detaljima.

12 godina
odjavljen
mirko111222 kaže...

U kojem svemiru je ovo "low" i gdje sam rekao da bi stavljao low na 980ti? Ovdje se prečesto puno priča bez imalo iskustva. Sve se gleda crno - bijelo, a naravno da nije tako u stvarnosti.

980ti, 1070 i 1080ka su kartice s kojim će se moći vrtit 1440p rezolucija na visokim frejmovima na većini igara. Hoćeš ultra postavke sa ultra filterima? Onda zaboravi na 100+fps sa trenutnom ponudom kartica. Ovdje stavljam točku, eod. 

XXX kaže...

Da mi je znat kaj vi imate tolike godine igrati u crysisu 3, igra je konzolaško govance odavno zaboravljen...dobar samo kao čmark.

Crysis je sve samo ne konzolaško govance. Mislim ono, pucačina je, igra se mišem, kakve konzole ti padaju na pamet. Cryengine je jedan od popularnijih i boljih engine-a. Po meni i najljepši do dan danas. Imam 150ak sati online jer je zabavan u multiplayeru, brz. Nešto poput UT-a sa bolesno dobrom grafikom. Igra se opuštenije od BF-a, partije su kraće.

Što se tiče same grafike, bolja mi je od frostbiteovog BF4, bez daljnjeg.

13 godina
protjeran

to SW Battlefront pozdere

...neupitno( pogledaj šumetinu) imas ga besplatno 4 sata pa probaj...u 4k uzivo izgleda zapanjujuce!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2016 17:29 (Stjepanj).
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Nemoj biti smješan, igrin gameplay je kompletno prilagođen kontroleru. Igra za jedan prohod, eventualno drugi nakon par godina kad kupiš nov u grafu pa ju odigraš na silu tih osam sati napucavanja.  Ne igrate valjda multi? Igranje SP dijela iznova ovog govanca je fakat zabrinjavače :D. Di je to od prvog dijela i taktičke pucačine rađene za PC platformu. Nebo i zemlja ali ni to ne vidim kako netko može igrati godinama, LOL. 

150 sati multija nije vrijedno ni spomena:D

http://www.metacritic.com/game/pc/crysis-3

6.5 ocjena od korisnika a igra se "igra" godinama, zanimljivo :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2016 17:38 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Da cryengine 3 je jedan od vizualno najboljih u to vrijeme  mada mu je i Metro Last light zadao težak udarac sa prezentacijom. Meni trenutno najljepši engine je Unreal 4 ali to jsad next gen ali u ono vrijeme Crysis 3 i Metro LL su top vizuali

13 godina
protjeran

pa ak imas kontroler zasto ne, ja ga takoder igram od kad je izasao, tj bencham...i ostala skvadra! nekuzim kaj je u njemu konzolasko?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

to SW Battlefront pozdere

...neupitno imas ga besplatno 4 sata pa probaj...

Nisam probao ali hoću. Vidim po klipovima da izgleda jako dobro.

XXX kaže...

Nemoj biti smješan, igrin gameplay je kompletno prilagođen kontroleru. Igra za jedan prohod, eventualno drugi nakon par godina kad kupiš nov u grafu pa ju odigraš na silu tih osam sati napucavanja.  Ne igrate valjda multi? Igranje SP dijela iznova ovog govanca je fakat zabrinjavače :D. Di je to od prvog dijela i taktičke pucačine rađene za PC platformu. Nebo i zemlja ali ni to ne vidim kako netko može igrati godinama, LOL. 

Kakve veze ima što je prilagođena kontroleru? Svejedno je pucačina i zbog toga se igra mišem na pc-u. Onaj tko igra gamepadom, pozivam ga na jednu partiju na multiplayer. Mislim, šta ima veze ako je prilagođena kontroleru? Smiješan si. Evo i Witcher 3 je prilagođen xbox gamepadu i što sad? Ćemo i njega nazvati "konzolaškim govancem"...  . Neke igre se jako ugodno igraju gamepadom (spomenuti witcher3, GTA, tomb raider..), nisu zbog toga konzolaške, rofl.

Crysis je od početka bio iznimno zahtjevna igra, ne toliko fokusirana na gejmplay, duge kampanje i sl. SP je kampanja od par sati, kao i svaka fps pucačina zadnjih 10 godina (metro iznimka). Ali da, uglavnom se koristi kao čmark igra i brz i zabavan multiplayer... No svejedno, nema svemira u kojem se crysis 3 može nazvati "konzolaško govance" jer to jednostavno nije.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice