AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 817.397
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

sva sreca "gcn" je tek poceo zivjet

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Stjepanj kaže...

neznam gdje je problem ? samo me trebas pitati, a ovo da ti mene cekas su djecje gluposti, jer sam ja ovdje prvi koji ce to napraviti a i imas cijelu temu o tome!

zamisi koji stav, ti mene cekas? kao strah me? daj molim te chaselol odrasti vise...ovakav stav je za mene uvreda!lp

ajde ajde ne kaki, imas temu gdje se benchaju i par puta si i sam rekao da ces doci sa svojom 960kom u temu gdje se 280X/380/380X kartice benchaju bez sintetike 

A o odrastanju ti ni jedne, vise igras od svih nas zajedno 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Malo nevezano za ovu temu ali Vulkan support je vani za Doom , citam na redditu da 480 vrti na 1080p ultra 120-130 fpsa a neki tvrde da 1440p na ultra/nightmare ide na 65-110 ali naravno osjeca se ogroman boost i na ostalim AMD serijama , netko ko ima Doom nek odvrti malo sa Vulkanom pa nek javi posto ja cekam 480 pa onda ide i Doom u punom sjaju 

twice the pride double the fall
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Kaze mi prijatelj da je danas vidio nereferentne rx 480 u HG Spotu....dali se zabunio ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MEGATAMA kaže...

Kaze mi prijatelj da je danas vidio nereferentne rx 480 u HG Spotu....dali se zabunio ili?

Koliko vidim po ponudi, rekao bih da se zabunio, ali i tako je pitanje dana s obzirom da svi već imaju
stock modele.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Jeli iko ima informaciju kada bi rx470 trebao doci. Smatrate li da bi stari Corsair vx450w bio dovoljan za rx470 i core i5 4460?

ps. stjepan klasicni primjeran balkanca, samo hvali svoga konja. Imam nvidiu, nvidia broj 1. Imam amd, amd broj 1. imam poprilican broj slicnih prijatelja.

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina

Hvali malo jedne, malo druge. Jos jedna osobina balkanaca je da vole hateat :)

13 godina
dad0r kaže...

Malo nevezano za ovu temu ali Vulkan support je vani za Doom , citam na redditu da 480 vrti na 1080p ultra 120-130 fpsa a neki tvrde da 1440p na ultra/nightmare ide na 65-110 ali naravno osjeca se ogroman boost i na ostalim AMD serijama , netko ko ima Doom nek odvrti malo sa Vulkanom pa nek javi posto ja cekam 480 pa onda ide i Doom u punom sjaju 

Guru3d bench

P.S. bacite oko na album sa slikama 480ki koje nam dolaze, ova devil ima zanimljiv backplate 

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 20:21 (chaselol).
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

DOOM u Vulkan verziji,boost od 30fps na gtx 480........doslovno kao sko na novu seriju grafa :)

Moj PC  
4 0 hvala 3
16 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ako ja dobro kužim, ispada daje 470 u biti downclockana 480?

EDIT: Krivo sam vidio, razlika je u stream procesorima 2304 vs 2048.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 21:25 (DeniZg).
13 godina
DeniZg kaže...

Ako ja dobro kužim, ispada daje 470 u biti downclockana 480?

EDIT: Krivo sam vidio, razlika je u stream procesorima 2304 vs 2048.

I to isto nije neka velika razlika

13 godina
DarthMarkus kaže...

To je isto k'o da kazes da nema razlike izmedju 380X i 390 jer je bas takva razlika 

17 godina

Ako RX 470 bude koštala 1500kn, prihvatiti ćemo tu razliku.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
10 godina
neaktivan
Danas na mindfactory Rx 480 4 gb, jedna xfx i jedna Sapphire bile po 219 eura iliti 1650 kn
Brzo su ih maknuli
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
doktordoc kaže...
Danas na mindfactory Rx 480 4 gb, jedna xfx i jedna Sapphire bile po 219 eura iliti 1650 kn
Brzo su ih maknuli

naravno jer nitko ne bi uzeo 8gb model, zato ih ni nema niti će ih bit

kradem mine iz minskog polja
17 godina
Stjepanj kaže...

kolega boxer, ja ako hvalim nesto onda je to iskljucivo za neki doticni model( nazalost kad generaliziram obicno je vezano za odredenu seriju, eto i nazalost to je obicno kod amd proizvodaca, ne radim ja te kartice pobogu:), s obzirom da sam imao poprilicno katrica iz hd serije(neznam im broja), i takoder barem 20-tak 280x modela mislim da nemas o cemu raspravljati samnom sta tocno valja a sta ne, jer je sve i jedna isla do kraja i bila rastavljena iz odredenih razloga! dakle imam na cemu bazirati iskustvo za razliku od tebe! no nije ni bitno jer nemam potrebu to vise ponavljati pogotovo ne tebi!

A ti i dalje samo vadi rijeci iz konteksta kaj tebi paše i tu ih linkaj zbog samo tebi znanog razloga, sve sto je napisano napisano je s razlogom!

Amd-ovi partneri ne rade doslovno nista!

u R 200 seriji jedini model kod nas koji je nesto valjao je bila tri-x verzija, a ono ispod hladnjaka je bilo groblje otpada od materijala no svejedno eto kartica je bila na prihvatljivih cca 70°+c iskljucivo zbog predimenzioniranog hladnjaka i 3x venta!

na R 300 seriji su klokovi dignuti za 10mhz covjece u odnosu na referentnu, msi gaming i power color izvedba su valjda jedine dvije 390-tke koje su adekvatno napravljene, ostale izvedbe donose samo probleme!

I ljepo ti je objasnjeno sta je bila HD serija i njen overklok, ostalo sve sto si napisao je nerazumijevanje i nedostatak znanja/iskustva...moram priznati dosadno za citati i nikakve koristi!

Dakle nije problem AMD vec njegovi OEM partneri koji se stvarno ne zele potruditi oko njihovog proizvoda!

lp

O, izvini stručnjak nisam te prepoznao... Šta je, istina boli?

Malo su dojadile tvoje minhauzenijade i stalne upadice.

Prestani generalizirati, postani realan i uozbilji se u raspravama pa te nećemo demantirati i  onda ćemo moći normalno svi razgovarati. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
13 godina
chaselol kaže...
DarthMarkus kaže...

To je isto k'o da kazes da nema razlike izmedju 380X i 390 jer je bas takva razlika 

Fulao si poantu

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 23:34 (DarthMarkus).
11 godina

Mene zanima koje od tih nereferentnih grafa imaju ventilatore promjera 100mm, koje 90mm, koje 80mm. Tu se lome koplja 

16 godina
neaktivan

ljubazno molim ,ako znate koliko dodje poštarina sa mindfactory..ne ide mi njemački..a svidjaju mi se cijene,i naročito IZBOR tamo.

inače kod nas u HR pojavila se dva puta RX 480 4GB sa cijenom od 1990kn ,

naravno sniženog takta memorije na 7000, u odnosu na takt memorije od 8000 koji je na rx 480 sa 8GB vrama..

najavljeno jest, bilo, da slabija verzija ima i jeftiniju ,slabiju vram memoriju...i da nije riječ samo o slabije clockanoj memoriji,i to treba uzeti u obzir.

E sad navodno neke su u biti 8GB jer sa bios upgrade postoji na netu ,čovjek je uspjeo upgrejdati na 8GB,jer neke su samo softwerski smanjene na 4GB, e sad ako dotična nije takva,može postati uteg za papir...

sad koliko je istine u tome,da fizički postoji 8GB vrama na verziji od 4GB vrama,ne znam,ali mislim da neču provjeravati..možda sve,možda neke,a možda je riječ o onim karticama od 8GB koje su davane recezentima,gdje su mogli isključiti 4GB od 8GB rama,i vjerovatno smanjiti takt vrama ,tako da recenziraju sa jednom karticom,oba modela..možda je čovjek dobio baš takvu,nekim kanalom u kojem je bio aktivan 4GB bios..

no vjerujem da če znalci ovdje znati više!

osobno ne znam gdje su nestali hdmi na dvi kabel adapteri..i što još se nisu sjetili priložiti u bundle..ipak je to to primarno kartica za FHD gaming..

navodno bi neka sa aftermarket hladjenjem ,trebala imati dvi-d (dual link?)..neke najave sam čitao,ali vidio još nisam..

update ,eto čini mi se da vidim DVI video izlaz na aftermarket od ASUSa i SAPPHIRE...i zato veliko HVALA autoru toga vidi se DVI na RX 480 ! ,par postova prije! još kad bi nekako sa sigurnošču saznao imaju li 2x6pin ili 1x8pin za napajanje,ali mislim da se nešto od toga dvoje poradzumjeva,valjda..

Penis Bonus Pax In Domus
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 7:53 (s1hr).
16 godina
neaktivan

1. ljubazno molim ,ako znate koliko dodje poštarina sa mindfactory

2. eto ponavljam link na slike aftermarket AMD RX 480 (extenzija S?) ,gdje mi se čini da vidim ,pa napokon i DVI izlaz!, ali i vbios switch na SAPPHIRE nitro, mislio sam da je DUAL vBIOS gotovo rezerviran za Gigabyte.. 

3. valjda 2x6pin ili 1x8 pin se poradzumjeva,ili? koliko vidim PowerColor "Devil" aftermarket AMD RX 480 8GB dolazi sa 8pin !!! 

ajmo ,znalci,pomoč barem za točku 1..

tko čeka,dočeka... i DVI ,i jače utičnice..

Penis Bonus Pax In Domus
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 8:17 (s1hr).
17 godina
Mindfactory nema shipping za hrvatsku,mozes im poslati mail za svaki slucaj.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa LOL onaj video DOOMa koji sam linkao je bio bez asynca....igra je jos brza na rx 480....

Moj PC  
1 0 hvala 2
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

http://cdn.videocardz.com/1/2016/07/AMD-GPU-Roadmap-July-2016-900x534.jpg

sta im ovo uz navi znaci "next gen memory"? da je HBM2, napisali bi tako kao sto su za vegu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
chaselol kaže...
Glavas_ZG kaže...

Domaće klokanje izaziva kvarenje kartice ili anomalije uređajima kao što su artefakti itd.

Dafuq did I just read 

Nije to tegla ajvara da se pokvari ako ostavis otvorenu na suncu, grafe danas su toliko izdrzljive da je to strasno, ne clockati grafu je veliki minus, jer sigurno iz sve i jedne mozes izvuci 10% vise performansi a samim time si napravio "nadogradnju" koju nista nisi platio 

A sad ako ti tih 10% nije potrebno, onda nisi ni trebao tako "jaku" grafu uzeti, mogao si nivo ispod i tako u nedogled 

Artefakti meh to ako dobijes znas da si pretjerao, da joj fali napona ili jednostavno cip ne moze tako visoko :D

Čitam vas danas i juče oko tog klokanja i nije mi jasno. Koji Q dobijete sa tim clockom? 10% performansi? A što sa njima? Obrisati guzu? Ako kupim šrot karticu tih 10% mi ne znači ništa, ako kupim zvijer karticu tih 10% mi opet ne znači ništa.

Dakle čemu trošiti vrijeme na clockanje i testiranje? Mislim, radio sam to nekada, u vrijeme GeForce 2 MX400, kada sam imao vremena i bilo mi dosadno u životu. No čemu to? Procesor kužim, procesor je u upotrebi konstatno i to se osjeti jer kada nešto radiš direktno ovisi o brzini proca koliko će trajati. Proc uvijek OC-am, mada ne žestoko, samo koliko ide bez dizanja napona, a to mi je do sada bilo uvijek 300-400 MHz. No rekoh, to mi ima direktne koristi, bolje performanse kod kodiranja videa, renderiranja, komprimiranja... Radnje traju kraće. A kod grafičke... Ako imam 20 FPS-a i OC mi da 10% ma čak i 20%, to je opet 22 ili 24 FPS-a, sve u svemu nula bodova. A ako imam 60, tih 10-20% mi opet ne igra ulogu da bi trošio vrijeme zajezezanciju sa OC-om i testiranjem da li je sve stabilno

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Korhan Erenben, ‎AMD’s Business Development and Product Management and part of the Radeon Technology Group (RTG) launches the latest AMD Radeon Polaris-powered 460, 470 and 480 graphics card solutions.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Patrick_cro kaže...
Mindfactory nema shipping za hrvatsku,mozes im poslati mail za svaki slucaj.

Mislim da nula bodova. Prije par tjedana su imali na GTX 970 za 235€ pa sam im poslao mail i pitao za poštarinu, pošto kažu da šalju širom svijeta, samo treba pitati. Nisam dobio nikakav odgovor, ni da, ni ne.

Napisao sam im mail na njemačkom, da ne bi bilo da im je engleski problem, no eto, ništa. Vjerojatno za povoljne stvari koje idu kao kifle i na lokalnom tržištu se neće zajebavati sa poštarinom i nama koji nismo na popisu. Nemaju interesa jer će to ionako brzo prodati lokalno bez zezancije sa poštarinama. Pretpostavljam da bi jedino za neke skupe ili stvari koje ne idu masovno bi se zezali sa poštarinom.

17 godina

vulcan+AS +tssa8x(smaa nedopusta za sada AS) i 16.7.2hotfix dobio 20ak fpsa na 4k rezi 

prije bilo 45-60

50avrg

sad ne pada ispod 60 mak 75-77

nightmare mi se otkljucao isto

odlican score s obzirom da cf nije supportan!

znaci sve ovo gonja fury x  o kojem se pljuvalo na veliko i njegovoj hbm-u

a za 480x ce jos vise rasturat ka dojdu nereferentne u igru 

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 9:28 (4mal).
10 godina
neaktivan
Ne znam dali imaju dostavu za Hr, ja ako ću tamo uzimati imam frenda u njemi
Sve custom će imati dvi,dp,hdmi
Navodno sve custom imaju 1x8
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

To je za 4K rezu doslovno nevjerovatan boost......strava.Ne kuzim kako su ti se otkljucale nightmare postavke...dali onda sad tvoj vram igra koristi na drukciji nacin pa je dovoljno i 4gb iako obicnog vrama trazi 5gb....ili su optimizirali vram usage kroz vulkan?

Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice