Samo pazi da se ne prehladi kao moja!
:D

Ako ti bude tribalo pogledat grafu moš doć do mene slobodno, ako nemaš di :) Ja sam na Sućidru
Moja ide na 1392 na stock boostu, ali se izgleda tvoja puno bolje clocka hehe
Javi kako je prošlo. Zvuči dosta loše ovako na prvu. Nadaj se da nije i ploča. Inače, nikad ne znaš - ne mora značit da si ti kriv (iako overclock ne pomaže), ali takt ne možeš podizati baš puno bez podizana voltaže.
Inače, meni je Asus spalio i7-5960X - imali su bug i ako si imao automatsku voltažu mogao si spaliti procesor bez ikakve krivnje. :)
koliki ti je asic quality?
Samo toliko,mislim da je to onda najgora GTX 970 koja postoji ili nešto krivo radiš!!Najveći takt koji sam postigao na stock BIOS + boost je bio preko 1560 MHz,ASIC 73%
Javi kako je prošlo. Zvuči dosta loše ovako na prvu. Nadaj se da nije i ploča. Inače, nikad ne znaš - ne mora značit da si ti kriv (iako overclock ne pomaže), ali takt ne možeš podizati baš puno bez podizana voltaže.
Inače, meni je Asus spalio i7-5960X - imali su bug i ako si imao automatsku voltažu mogao si spaliti procesor bez ikakve krivnje. :)
Izgleda da je ipak GPU otišao na vječna lovišta,ne radi ni u drugom kompu,hvala Bogu matična i PCI-x je netaknut,testirano s drugom grafikom i radi bez problema!!Moja samo pokaže post od matične i posli toga "no signal".
Izgleda da je potegla malo više napona nego što je trebala,temperature su bile ekstremne (11-13C) tako da je boost vjerovatno podivljao i spalio GPU!!
Uglavnom upravo se vratio iz Linksa,napravljena reklamacija i sad čekam da mi potvrde moju dijagnozu!!
Uglavnom upravo se vratio iz Linksa,napravljena reklamacija i sad čekam da mi potvrde moju dijagnozu!!
Kaj si im reko? Dosao doma, upalio komp, grafa odjednom ne radi haha
Kaj si im reko? Dosao doma, upalio komp, grafa odjednom ne radi haha
A šta da ima kažem,pa što sam loše napravio,dignuo core na +240 i riknila grafika,nisam petljao po naponu ili stavljao custom BIOS!Ni prvi put ni zadnji da ode grafika!Dijagnoza je nako paljenja kompa grafika ne daje sliku!!
Očito je nešto bilo na granici u njoj i ja samo malo požurio taj proces!
Taman se nabrijao na BF4 i počeo se privikavat!! Amo kolege i ST ako imate viška koju stariju grafiku da vam leži negdi ili čeka prodaju iznajmite,posudite.. (7850,660.670,660ti,570,560ti...)bilo šta samo da može vrtit BF na srednjim postavkama!!
ali ne mozes samo tako raditi extremne OCove - moras ipak znati koji vrag radis
a 200+MHz na core clock je extremni OC (pogotovo bez dizanja voltaze i editiranja BIOSa lol)
bilo kakav OC 970ice iznad 1500MHz core clocka je dobar
budi sretan ako ti priznaju garanciju, ali nekako sumnjam da su tolike budale (koliko ima 970ica koje su toliko defektne da se sprze? graficka je na glasu kao iznimno pouzdana i trenutni best buy uz R390)
a 200+MHz na core clock je extremni OC (pogotovo bez dizanja voltaze i editiranja BIOSa lol)
budi sretan ako ti priznaju garanciju, ali nekako sumnjam da su tolike budale (koliko ima 970ica koje su toliko defektne da se sprze? graficka je na glasu kao iznimno pouzdana i trenutni best buy uz R390)
Pa bilo kakav oc bez diranja napona je manje-vise bezopasan. Garanciju ce mu sasvim sigurno priznat jer nikako ne mogu znat da li je clockao i koliko.
Pa bilo kakav oc bez diranja napona je manje-vise bezopasan. Garanciju ce mu sasvim sigurno priznat jer nikako ne mogu znat da li je clockao i koliko.
ocito nije manje-vise bezopasan jer si je covjek sprzio graficku
a sto se tice garancije, koji je jedini logicki zakljucak do kojeg mogu doci kad vide sprzenu grafu? ili mu je napajanje lose ili je OCao
ne znam kolike su sanse da ti rikne neka od komponenti na novoj grafickoj i da to ubije cijelu grafu (pogotovo ako je od renomiranog proizvodjaca)..
Da se hardware ne kvari, ne bi servisi bili krcati - znam jer sam radio u jednom. Ako nisi bacio grafu na pod i zgazio je (hiperbola) servis će je preuzeti u 99% slučajeva, pogotovo ako se kupac pravi lud što nam svima jako dobro ide po potrebi.
a sto se tice garancije, koji je jedini logicki zakljucak do kojeg mogu doci kad vide sprzenu grafu? ili mu je napajanje lose ili je OCao
ne znam kolike su sanse da ti rikne neka od komponenti na novoj grafickoj i da to ubije cijelu grafu (pogotovo ako je od renomiranog proizvodjaca)..
Grafička je pod garancijom! Oni će OC dokazat nikako ili eventualno po duhu svetome.
To je tehnika, normalno da se može dogodit defektivan primjerak...
Ili po tebi sav hardver mora funkcionirat besprijekrono i jedino kada OCaš dolazi do defekta?
Grafička je pod garancijom! Oni će OC dokazat nikako ili eventualno po duhu svetome.
To je tehnika, normalno da se može dogodit defektivan primjerak...
Ili po tebi sav hardver mora funkcionirat besprijekrono i jedino kada OCaš dolazi do defekta?
graficka je pod garancijom - garancija ne znaci da su obuhvaceni svi tipovi kvarova
kad i koliko ucestalo dolazi do "defekta" da ti se sprzi grafa?
no ajd lijepo za znati da mozes clockati graficku ko budala, i kad ti se sprzi (mjesec ili 2g kasnije, nebitno, glavno da je pod garancijom) odnijeti je na servis koji ce je poslati ovlastenom uvozniku koji zaposljava samo budale koje ce ti automatski dati novu graficku jer ne mogu otkriti kad je nastao kvar OCanjem grafe
odsad cu stalno tako - nema potrebe za kupovanjem GTX980 ili neke jace, samo kupis slabiju karticu koju (uz malo srece) OCas ko budala bez posljedica i dodjes na slicni nivo performansi
Normalno, stara fora, ili izvuces + - 12V voda iz napajanja i lagano šaraš po komponentama na grafičkoj, matičnoj, memoriji. Tad na garanciju i praviš se mutav, ne radi.
pa grafe se same po sebi overclockaju, napravljene su sa GPU boost tehnologijom.
moja po sluzbenoj stranici bi trebala raditi na 1327mhz boosta a radi na 1405. ja ju dignem na 1505.
ako zgori, sta ce tko znat zbog cega je, odnosno kako dokazat ?!
pa valjda ako kupis graficku (govorimo o grafickama od 2500+kn) i doneses je reklamirati, ne isti dan ili iduci, vec mjesec ili vise nakon kupovine sa komentarom da odjednom ne radi
vjerojatno ce to izazvati neke sumnje
a to da proizvodjac ne moze znati kad je nastupio kvar OCanjem - doista? u tom slucaju sta sprijecava bilo koga da mjesec dana pred istek garancije (ili kad se zazelis novog hardvera) jednostavno sprzis graficku, zatrazis novu i dobijes je zajedno sa opet novim rokom garancije
tj besplatno dobijes istu ili cak i jacu graficku uz nove 2/3 godine garancije
pa valjda ako kupis graficku (govorimo o grafickama od 2500+kn) i doneses je reklamirati, ne isti dan ili iduci, vec mjesec ili vise nakon kupovine sa komentarom da odjednom ne radi
vjerojatno ce to izazvati neke sumnje
a to da proizvodjac ne moze znati kad je nastupio kvar OCanjem - doista? u tom slucaju sta sprijecava bilo koga da mjesec dana pred istek garancije (ili kad se zazelis novog hardvera) jednostavno sprzis graficku, zatrazis novu i dobijes je zajedno sa opet novim rokom garancije
tj besplatno dobijes istu ili cak i jacu graficku uz nove 2/3 godine garancije
Stari moj ti nisi ni svjestan koliko grafičkih kartica naši distributeri zamijene u garantnom roku bez provjere kako su "nastradale" - i to upravo iz razloga koji si napomenuo u zadnjoj rečenici.
znaci definitivno ne postoji nikakav mehanizam kojim proizvodjac moze utvrditi kvar OCanjem graficke?
u tom slucaju izvrsno, ne znam sta sam radio svih ovih godina bezveze troseci novce na novi hardver lol
logički zaključak je da je grafa crkla, zato se i traži garancija - nije je koristio u kadi, nije cijepao drva na njoj i nije mu služila za snowboarding
šanse su malene, ali postoje, zato i postoji garancija
tko kaže da je ubijena cijela grafa, možda je otišao neki kondić od 50 lipa, ali to nije njegov posao tražiti i popravljati što je otišlo
svaki proizvođač, pa i "renomirani", ima određeni postotak pokvarenih uređaja koji dolaze na reklamaciju
kul, posto zivimo na balkanu, zasto ta brojka onda nije 90+% ako je toliko jednostavno prevariti sistem?
mogu komotno ovu sad GTX970 koju imam, pred kraj garancije skuriti, dobiti novu i odmah ju staviti na njuskalo
ili ako dobijem jaci model iz nove garancije, ne moram se ni zamarati sa njuskalom
Fanu, protiv kakvih vjetrenjača se ti boriš ??
To baš i nije posve točno. Može se saznati što si radio ako si petljao po BIOS-u, kao i što se zna točno kakav je efekt overvoltanja i to je lako provjeriti. Većina distributera neće ti dopustiti višestruko sumnjivo umiranje kartica.
Ali, razmišljanje kakvo se ovdje da pročitati očiti je razlog zašto u nas mnogih stvari nema niti će ikad biti.
kul, posto zivimo na balkanu, zasto ta brojka onda nije 90+% ako je toliko jednostavno prevariti sistem?
mogu komotno ovu sad GTX970 koju imam, pred kraj garancije skuriti, dobiti novu i odmah ju staviti na njuskalo
ili ako dobijem jaci model iz nove garancije, ne moram se ni zamarati sa njuskalom
hahaha, ova ti je dobra, ali teško je reći zašto ih nema više (a baš i ne znamo kakav je postotak reklamacija)
možda se ljudi ne žele zahebavati s kurenjem grafe koja normalno radi, ne znajući postoji li kakav način da se to provjeri, pa onda ostanu i bez garancije i bez grafe
ne znam uopće ni kako "skuriti" grafu namjerno, obzirom da imaju zaštite i da se isključe kad ih natjeraš previše, a i nije mi to padalo na pamet raditi
čuo sam neku foru s magnetom da se ne može skužiti, ali opet - tko će se s time zahebavati i riskirati
Zato jer velika većina (čitaj tih tvojih 90%) ne zna kako to napraviti i kakav će biti ishod situacije - bilo s karticom, bilo s garancijom kod distributera. Nisam osobno to nikada iskušao ali znam iz prve ruke dečka koji je vrlo uspješan u tome.
To baš i nije posve točno. Može se saznati što si radio ako si petljao po BIOS-u, kao i što se zna točno kakav je efekt overvoltanja i to je lako provjeriti. Većina distributera neće ti dopustiti višestruko sumnjivo umiranje kartica.
Ali, razmišljanje kakvo se ovdje da pročitati očiti je razlog zašto u nas mnogih stvari nema niti će ikad biti.
na koju ce foru išta doznati ako grafa ne radi? odlemljivati bios cip? pa tko to radi kod nas...gpu skuris u roku 2 sekunde s obicnom baterijom od 1,5V(samo treab znati) nema boga da ce je netko spasiti! kamoli doznati sta je s njom!
No mislim da bi moderator tu raspravu trebao zabraniti instantno!
Zato jer velika većina (čitaj tih tvojih 90%) ne zna kako to napraviti i kakav će biti ishod situacije - bilo s karticom, bilo s garancijom kod distributera. Nisam osobno to nikada iskušao ali znam iz prve ruke dečka koji je vrlo uspješan u tome.
na koju ce foru išta doznati ako grafa ne radi? odlemljivati bios cip? pa tko to radi kod nas...gpu skuris u roku 2 sekunde s obicnom baterijom od 1,5V(samo treab znati) nema boga da ce je netko spasiti! kamoli doznati sta je s njom!
No mislim da bi moderator tu raspravu trebao zabraniti instantno!
Grafičke kartice imaju serijske brojeve, a ozbiljni trgovci zapisuju koji serijski broj je kome prodan. Praksa je da proizvođači, nakon provjere valjanosti i prolaska novog QC-a eventualno refurbishane kartice, u slučaju da imaju učestalo vraćanje kartica koje su "riknule" baš pred istek garancije ili su imale mijenjan BIOS, penaliziraju distributera. Jedna domaća tvrtka je imala taj problem zbog prevara kakve radi mrsmithov prijatelj i izgubila licencu za uvoznika; istina, oni su imali redovito niz spaljenih kartica baš pred istek garancije i to se nije svidjelo tom proizvođaču.
Imaj na umu da je malo vjerojatno da je osoba X s foruma Y strašno pametna i lukava, a da su proizvođači i distributeri lobotomizirani idioti. Nisu. Samo postoji granica dokle im se ne da gnjaviti. Negdje više, negdje manje.
Sjećam se teme kad je Amazon ukinuo slanje veće količine robe u Hrvatsku, kako se jedan član foruma hvalio da on naruči robu, javi da nije stigla i - nikom ništa, oni vrate lovu, on zadrži hardver. Tada su upravo iz tih razloga (u nas učestalo) potpuno obustavili prodaju neke robe u Hrvatskoj; vratili su za par dana, ali otad Amazon na crnu listu stavlja i kreditne kartice kupaca i same kupce kod kojih je bilo previše sumnjive aktivnosti, a neke oblike podrške su potpuno ukinuli.