Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.528.029
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8 i 8.1
kizo2703 kaže...
PlayMaker10 kaže...

To je nešto kao Windows system image backup, to cu napravit onda na eksterni disk.

Ne ,nije. Iako je na Osmici maknuta Windows 7 backup opcija iz Control Panela ,još uvijek postoji mogućnost izrade system imagea ,koja se sad nalazi u File History ,dolje lijevo.MiniTool Partition Wizard služi za manipiulaciju particijama puno bolje od integriranog Disk Managementa ,ali on ne može sam izraditi i mountati virtualne (.vhd i .vhdx) diskove i time ne može služiti za backup.

Za to je ipak potreban ''pravi'' program za backup.

A da te pitam kada napravim ovaj Windows system image, da li nakon restorea sve ostaje kako je bilo ili moram reinstalirat drivere?

16 godina
neaktivan
PlayMaker10 kaže...
A da te pitam kada napravim ovaj Windows system image, da li nakon restorea sve ostaje kako je bilo ili moram reinstalirat drivere?

Windows system image je identičan originalu.

Samo ,ako želiš vratiti taj sistem image ,moraš imati instalacijski dvd ili napravljeni Repair cd ,s kojeg onda bootaš PC i s kojim vraćaš image na disk.

Ali to je Windows 7 ,a to nije tema ovdje. {#}

Iako je postupak identičan i na Osmici.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2013 11:36 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
PlayMaker10 kaže...

Windows system image je identičan originalu.

Samo ,ako želiš vratiti taj sistem image ,moraš imati instalacijski dvd ili napravljeni Repair cd ,s kojeg onda bootaš PC i s kojim vraćaš image na disk.

Ali to je Windows 7 ,a to nije tema ovdje. {#}

Iako je postupak identičan i na Osmici.

Ok, hvala.

16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Zanimljiv app za Windows. Ziher tako nešto nikada u milijun godina ne bi prošlo i ušlo u iTunes Store, ali Microsoft sad već očito boli neka stvar... {#}

Early adopter
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
kizo2703 kaže...
PlayMaker10 kaže...

To je nešto kao Windows system image backup, to cu napravit onda na eksterni disk.

Ne ,nije.

Iako je u Osmici maknuta Windows 7 backup opcija iz Control Panela ,još uvijek postoji mogućnost izrade system imagea ,koja se sad nalazi u File History ,dolje lijevo.

Kod mene na 8.1 Preview nema te opcije kao kod tebe.

Da li je to zbog toga sto imam Preview ili...?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
11 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

hej , hej...

ja sam se samo prijavila na ovaj forum,, razlog toga jeste sto sam vidjela da razgovarate o win8 ..

sam prije par mjeseci kupila racunar i na njemu je vec dosao ugradjen win8 ,, sve funkcionira u redu,, nemam nikakve zamjerke samo jedna stvar me jako nervira..

dosta provodim vrijeme na skype , u chat grupama i bla bla,, svi znate :D

eh, sad sto sam ja uocila, odnosno ne mozem pronaci na skype kako ukloniti napisano ili kako ispraviti greske ...

danas sam pogrijesila i tekst poslala gresnoj osobi,, i sam se sat vremena mucila kako da izbrisem tu poruku i nisam nasla :S :S :S

ima li neko ko je vec sve to prosao,, sam probala desni klik , kao na starom skype-u ali ne ide !!!! aaaaaa :D

hvala unaprije na odgovorima ;))

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Windows 8 i 8.1

Za Win 8 postoje dvije verziju Skypea. Jedna je ona "u kockicama", a druga je standardna desktop verzija koja se pokrece s desktopa i izgledom i mogucnostima je jednaka onoj s Windowsa 7. Ako ne uspjevas rjesiti problem s ovom verzijom, skini ovu drugu pa probaj.

Na mobitelu sam, pa ne mogu staviti Copy Paste, ali preko googla potrazi Skype for desktop.

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Kod mene na 8.1 Preview nema te opcije kao kod tebe.

Da li je to zbog toga sto imam Preview ili...?

Da.

amaryllis kaže...

hej , hej...

ima li neko ko je vec sve to prosao,, sam probala desni klik , kao na starom skype-u ali ne ide !!!! aaaaaa :D

hvala unaprije na odgovorima ;))

Skype desktop{#}

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2013 14:54 (kizo2703).
11 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

hvala svima, sam uradila tako kako ste rekli i super je ;)

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Teerex kaže...

Zanimljiv app za Windows. Ziher tako nešto nikada u milijun godina ne bi prošlo i ušlo u iTunes Store, ali Microsoft sad već očito boli neka stvar... {#}

Kad im nitko ništa ne smije.

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
14 godina
Windows 8 i 8.1

Na W8.1 se više ne pojavljuju automatski pločice novo instaliranih aplikacija u startu?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
5220 kaže...

Na W8.1 se više ne pojavljuju automatski pločice novo instaliranih aplikacija u startu?

Ne ,moraš ići u All apps (strelica u lijevom donjem ćošku) i pinati ih na Start.

14 godina
Windows 8 i 8.1

Go home Windows, you are drunk {#}

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
1 5 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

zdravo,

imao bi jedno kratko pitanje jel se moze uradit downgrade sa win 8.1 na win 8?

hvala unprijed!

0 0 hvala 0
17 godina

Ne, ne može se.

Twitter: @191x7
17 godina
neaktivan
jumper11 kaže...

zdravo,

imao bi jedno kratko pitanje jel se moze uradit downgrade sa win 8.1 na win 8?

hvala unprijed!

Settings->Change PC Settings->General->Refresh or Restore

Moras imati instalacioni DVD za ovo. Dakle Windows 8 DVD

15 godina

Jel netko uspio napraviti upgrade 8.1 na Enterprise verziju?

16 godina
Srednji kaže...

Imam slican problem...na laptopu HP 6830S je ATI Radeon 3430HD...na win 8 je sve radilo bez problema...nakon update-a na 8.1 prilikom pokretanja Media Composera ili Adobe Premiere-a javlja se sljedeci error (slika).

Guglanje upucuje na drivere a MS spominje da se iskljuce servisi prilikom bootanja medjutim to nije rijesilo problem. Reinstal i zamjena drivera isto nije pomogla.

Jel netko iskusio nesto slicno?

Dobro jutro svima,

isprike kaj me nije bilo par dana al ebiga, zena djeca, znate kak je....

Ugl, nasao rijesenje za moj problem...a vjerojatno i za ostale koji imaju ATI grafulju....tu je rjesenje....mali registry file koji ispravlja driver u registriyu...kod mene radi sve bez greske....

Sretno.

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
14 godina
Windows 8 i 8.1

jel ima jos neko problem s itunesom na windowsu 8.1? kad kliknem detektiraj medije nista se ne dogada, ak kliknem sinkroniziraj svu glazbu s racunala izgubit cu sve play liste pa ti slazi opet ko kreten to...jel ima kakav bezbolan nacin da osposobim itunes?

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
sudy_freak kaže...

Go home Windows, you are drunk {#}

Ili niste razumjeli ili šta?
Jedna od najpoznatijih igara na smartphoneima, dostupna u super-super izvedbi za W8/8.1 

13 godina
Windows 8 i 8.1

Da li ima netko problema s HW monitorom na windows 8.1?

Blesavo govno mi pokazuje max da mi je 1.6v na procesoru i određene temperature preko 100°C, i to u idle-u! Ja još mislio da je to bilo pod "opterećenjem", naravno puknuo prime95 odmah nakon što sam resetirao iščitavanja, i pratim u cpuz cijelu situaciju pozorno, onda resetiram min/max temperature nakon toga, pustim komp da skida neke stvari preko torrenta, pogledaj nakon sat vremena opet ista priča, šatro 1.6v max na proc-u i matična 105°C...

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !

0 0 hvala 0
17 godina
ramzocro-HCR kaže...

Da li ima netko problema s HW monitorom na windows 8.1?

Blesavo govno mi pokazuje max da mi je 1.6v na procesoru i određene temperature preko 100°C, i to u idle-u! Ja još mislio da je to bilo pod "opterećenjem", naravno puknuo prime95 odmah nakon što sam resetirao iščitavanja, i pratim u cpuz cijelu situaciju pozorno, onda resetiram min/max temperature nakon toga, pustim komp da skida neke stvari preko torrenta, pogledaj nakon sat vremena opet ista priča, šatro 1.6v max na proc-u i matična 105°C...

Bolje da si stavio anketu, da ne zachatavamo temu.

Odmah da kažem, nemam.

10 Nemam
0 Imam
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 13:02 (denix).
15 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Da li vi dodatno instaliravate drivere sa dvd-a kojeg ste dobili uz komp/laptop iako je Win8.1 sve instalirao i ne prikazuje nepoznatih uređaja? Recimo jedino za grafičku je potrebno pravi driveri (ali još nema za 8.1 pa sam stavio od Win8) da bi vjerojatno radila full snagom. Da li je potrebno i ostalo kao za chipset, proc, zvuk, wifi i sl iako radi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8 i 8.1

Zašto mi komp ne ide u sleep mod u win 8.1?

Napravio sam clean install.

U power menageru sam namistio da mi nakon 10min ode u sleep mod. 

Battlelog: MUDO_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Osa kaže...

Da li vi dodatno instaliravate drivere sa dvd-a kojeg ste dobili uz komp/laptop iako je Win8.1 sve instalirao i ne prikazuje nepoznatih uređaja? Recimo jedino za grafičku je potrebno pravi driveri (ali još nema za 8.1 pa sam stavio od Win8) da bi vjerojatno radila full snagom. Da li je potrebno i ostalo kao za chipset, proc, zvuk, wifi i sl iako radi?

Ja sam instalirao neke drivere za matičnu i dva puta se dogodilo sr...e. Prvi put mi je kod restarta nakon instalacije ASmedia sata3 drivera prijavilo grešku u registriju i deaktiviralo Windowse, drugi put sam napravio restore point prije instalacije Lucid Virtu MVP i opet ista stvar samo sam uspio spasiti stvar sa restore point. Driveri su bili sa službene stranice ali za Win 8 64bit a ne 8.1 koje ja imam.

Sad kad sam pogledao Asrokovu stranicu prije pisanja ovog posta vidim da su dodali drivere za Win 8.1 25.10.2013 i nema ova dva sa gornjeg popisa. Tako ako nema službenih za 8.1 nemojte se igrati bez restore pointa prije instalacije. Divere sa DVD-a neće ni pokrenuti jer ne podržavaju Win 8.1.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 14:07 (Kendo).
17 godina
Windows 8 i 8.1
amater_2 kaže...

Zašto mi komp ne ide u sleep mod u win 8.1?

Napravio sam clean install.

U power menageru sam namistio da mi nakon 10min ode u sleep mod. 

Ako imaš Homegroup omogućen, to je razlog.

Njegov servis spriječava sleep.

Iz sjećanja:

powercfg /ENERGY /OUTPUT C:\Energy.html /DURATION 600

Nakon 10 minuta pogledaj taj html i vidi što smeta. Onda možemo dalje :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 14:10 (Elles D.).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Windows 8 i 8.1

dal zna netko sto bi mogla znaciti mala oznaka slicna kao ona kod androida dok se nesto skida u notifikacijama, u skoro svim tile-ovima u metrou mi se ona nalazi u donjem desnom kutku, takoder kad odem na all apps, kod tih aplikacija mi ispod imena pise install, i to mi se pojavilo od kad sam updateao sa 8 na 8.1, windows store kaze da nema updatea za njih, pa to iskljucujem odmah

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Settings->Change PC Settings->General->Refresh or Restore

Moras imati instalacioni DVD za ovo. Dakle Windows 8 DVD

U 8.1 ,može refreshat/restorat SAMO na 8.1 verziju.

Za downgrade ,ponovna instalacija ,ili ako se sjetio napraviti system image backup prije nego je krenuo na upgrade ,može napraviti Restore.

Osa kaže...

Jel ti sve radi? I jel ti sve radi DOBRO?

pavac kaže...

dal zna netko sto bi mogla znaciti mala oznaka slicna kao ona kod androida dok se nesto skida u notifikacijama, u skoro svim tile-ovima u metrou mi se ona nalazi u donjem desnom kutku, takoder kad odem na all apps, kod tih aplikacija mi ispod imena pise install, i to mi se pojavilo od kad sam updateao sa 8 na 8.1, windows store kaze da nema updatea za njih, pa to iskljucujem odmah

To znači da ih imaš instalirane na drugom PC-u ,ili si ih imao instalirane na prethodnoj verziji.

Sve aplikacije kupljene/nabavljene u Storeu možeš instalirati na ukupno 81 PC sa Windows 8.1 ,uz uvjet da na svima imaš account ,u kojem s prijavljen sa istim Microsoft accontom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 14:21 (kizo2703).
16 godina
odjavljen

da te pitam nešto, dali file history sprema i programe instalirane na PC-u? ovakva mi je situacija i htjeo bih izbjeć nepotrebne ponovne downloade i instalacije; dakle na laptopu mi je upaljen file history i za koji dan bi mi trebao doći PC. i onda sam na njega mislio napravit "recovery" tj vratit mu samo programe, bookmarke i eventualno postavke. zapravo bi prenio trenutno stanje na novi PC i nove windowse

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
neaktivan
skank666 kaže...

da te pitam nešto, dali file history sprema i programe instalirane na PC-u? ovakva mi je situacija i htjeo bih izbjeć nepotrebne ponovne downloade i instalacije; dakle na laptopu mi je upaljen file history i za koji dan bi mi trebao doći PC. i onda sam na njega mislio napravit "recovery" tj vratit mu samo programe, bookmarke i eventualno postavke. zapravo bi prenio trenutno stanje na novi PC i nove windowse

Ne ,s File History ne možeš vratiti programe ,samo dokumente i fileove. Ipak to nije Time Machine backup.

Napravi system image backup ,i onda clean install.

Programe ćeš morati instalirati ,nažalost.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice