Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.527.195
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
15 godina
neaktivan
Re: Windows 8
kizo2703 kaže...
djigibao kaže...

Here is how to get the Windows 8.1 ISO and create a USB install stick

http://www.neowin.net/news/here-is-how-to-get-the-windows-81-iso-and-create-a-usb-install-stick

Kasniš ,tj. kasni Neowin. {#}{#}

Evo, danas skinuo .iso za win 8.1 (sa ključem od MSDNA win8 prema uputi), stavio ga na usb, napravio jednu particiju za probnu instalaciju, instalacija od bootanja usb-a do pojave prvih postavki za postavljanje accounta proslo 12min. Instalirao sam sa ovim ključem jer na početku nije htjelo prihvatiti win8 MSDNA ključ:

Elles D. kaže...
Potrebno je instalirati w8.1 s generičkim ključem (XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB za pro verziju) i onda prilikom aktivacije iskoristiti kupljeni w8 ključ.

Kasnije u postavkama uspješno aktivirao windowse sa ovim win8 MSDNA ključem kojeg prije nije htio prihvatiti.

17 godina
Windows 8 i 8.1

Već je i u pjesmama opjevano kako instalirati Win8 i 8.1 bez da te pita za key: kad se izradi instalacijski USB stick u \sources folder se doda file naziva ei.cfg slijedećeg sadržaja:

[EditionID]

[Channel]

OEM

[VL]

0

Može to izgledati i ovako ako se instalira Pro verzija (umjesto Professional može stajati i Core ako se instalira nonpro verzija):

[EditionID]

Professional

[Channel]

Retail

[VL]

0

Nakon instalacije odradite aktivaciju sa svojim keyem i to je to.

Edit: ako aktivacija ne prođe radi "update" key-a postupak je slijedeći:

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/kako-napraviti-windows-81-instalacijski-medij/197106.aspx

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.10.2013 10:58 (deckard).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Windows 8 i 8.1

Evo ovako zanima me sljedeće ako netko zna. Da li je moguće kupiti nadogradnju windowsa sa Home na Pro verziju ? Znači recimo imam laptop sa windows 8 home verzijom gore, i trebao bi mi najjeftiniji legalni način da se se windowsi nadograde u pro verziju ? Radi se o laptopu u firmi gdje radim, a pro verzija je potrebna zbog dodavanja računala u našu lokalnu domenu, a sa home verzijom to nemogu.

Samsung Galaxy SIII mini :)
14 godina
goranbm kaže...

Evo ovako zanima me sljedeće ako netko zna. Da li je moguće kupiti nadogradnju windowsa sa Home na Pro verziju ? Znači recimo imam laptop sa windows 8 home verzijom gore, i trebao bi mi najjeftiniji legalni način da se se windowsi nadograde u pro verziju ? Radi se o laptopu u firmi gdje radim, a pro verzija je potrebna zbog dodavanja računala u našu lokalnu domenu, a sa home verzijom to nemogu.

Možeš nadograditi bez nekog problema. Pogledaj proceduru nadogradnje ovdje. Product key možeš kupiti online a da li ga ima za kupiti kod naših trgovaca nebi znao (pokušaj kod dobavljača laptopa).

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
neaktivan

Aha, super, ali treba mi baš neki dobavljač ili trgovina u HR, jer to firma nabavlja. 

Samsung Galaxy SIII mini :)
16 godina
goranbm kaže...

Aha, super, ali treba mi baš neki dobavljač ili trgovina u HR, jer to firma nabavlja. 

-naruči kod lokalnog trgovca. (ili pokušaj od MSa, koji će te vjerojatno uputiti na trgovca..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
eterna luchar kaže...
ima tko "problem" na dual screenu, kad se pojavi start na lijevom monitoru, na desnom bude crno/sivo. na 8ici staroj mi se vidio desktop i kad bi mišem kliknio na taj desk onda bi se i start maknio i pokazao cijeli desk. sad mi se to ne događa, a ne nađoh opcije za to.

BUMP

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan

Imam Win8 64 koji savršeno rade.

Čitajući prošle postove nisam uspio shvatiti da li se isplati izvršiti update na 8.1 i da li će Windowsi sami izvršiti taj update ili moram to ručno obaviti??

Možda je najbolje da napravim backup postojeće instalacije da ne bi bilo iznenađenja {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.10.2013 19:59 (Erda).
14 godina

Moraš sam pokrenuti update proko storea.

16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Evo da vas pitam koliko su bolje performanse u igrama i općenito u programima i tako dalje na Windowsima 8.1 kada se usporedi sa Windows 7 x64 na AMD FX procesorima, ovo pitanje se odnosi na ove koji imaju taj procesor. Imam original licence i za 7 i 8. Da li preći odmah ili pričekat još malo sa driverima i to.

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Erda kaže...

Imam Win8 64 koji savršeno rade.

Čitajući prošle postove nisam uspio shvatiti da li se isplati izvršiti update na 8.1 i da li će Windowsi sami izvršiti taj update ili moram to ručno obaviti??

Možda je najbolje da napravim backup postojeće instalacije da ne bi bilo iznenađenja {#}

Desktop mi je brži i sve super, ali boot i paljenje windowsa na laptopu mi se vuče ko krepana krava na 8.1 (kada si u windowsima sve ok)

Tako da ovisi

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
14 godina
PlayMaker10 kaže...

Evo da vas pitam koliko su bolje performanse u igrama i općenito u programima i tako dalje na Windowsima 8.1 kada se usporedi sa Windows 7 x64 na AMD FX procesorima, ovo pitanje se odnosi na ove koji imaju taj procesor. Imam original licence i za 7 i 8. Da li preći odmah ili pričekat još malo sa driverima i to.

Hvala unaprijed!

Ukoliko imaš FX6/FX8 CPU razlike ima jer W8/W8.1 bolje barata sa jezgrama i bolje rasporedi load, s obzirom da imaš BD FX 4100 nećeš osjetiti razliku.

Meni osobno sa C2D laptopom i 4GB ram memorije W8 radi brže nego W7 i fluidniji je. :)

Paolo2612 kaže...

Desktop mi je brži i sve super, ali boot i paljenje windowsa na laptopu mi se vuče ko krepana krava na 8.1 (kada si u windowsima sve ok)

Tako da ovisi

Konfa?

iclock2much
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Paolo2612 kaže...

Tako da ovisi

Konfa?

HP Probook 4515s

razlika između čiste osmice i 8.1 nebo i zemlja

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

AMD  zafrkancije sa drajverima

Pozdrav svima na ovoj temi. Trebam pomoć i savjete od iskusnih po ovom pitanju.

Imam samsung laptop , procesor amd E2, dual core 1,75ghz,  a to je procesor sa integriranom grafikom HD 7340.

Na laptopu je bio predinstaliran windows 8 64 bit, i sada kada sam nadogradio preko win storea na windows 8.1 imam slijedeću situaciju:

Kada iz desnog klika pokušam pokrenuti amd vision engine control centar dobijem poruku da se to nemože startati, slika je u prilogu.

U add remowe program stoji da je kao instaliran amd catalist install manager.

U upravitelju uređaja stoji da imam grafički drajver od 6.6.2013 verziju 13.150...

U upravitelju uređaja stoji da imam drajver za procesor od 21.4.2009 verziju 6.3.9600 ....

E sad me zanima zakaj mi ne radi onaj vision engine control centar, pa me isto tako zanima da li su ovi moji postojeći drajveri u redu ili trebam nešto poduzeti..

Laptop radi normalno i nema pregrijavanja niti bilo kakvih problema. Pristalica sam kvalitetnih i pouzdanih rješenja pa ne želim nikakve beta niti guru3d drajvere ..

Laptop je win 8.1  64 bit i naravno da nebi niti prihvatio nepotpisane drajvere .

Da li nešto trebam konfigurirati u windows updateu pa da mi tamo ponudi novije drajvere ?  Onaj amd alat za automatsko pronalaženje drajvera mi ne radi na windows 8.1 64 bit ..

Za ovaj slučaj sam i na temi amd catalist  zatražio help pa ako mi netko odgovori ovdje nemora mi i tamo pisati...

Hvala unaprijed za savjete svih koji su ovo dosad uspješno riješili ....   Slika je u prilogu i vide se sve opisane situacije .....

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8 i 8.1

Imam slican problem...na laptopu HP 6830S je ATI Radeon 3430HD...na win 8 je sve radilo bez problema...nakon update-a na 8.1 prilikom pokretanja Media Composera ili Adobe Premiere-a javlja se sljedeci error (slika).

Guglanje upucuje na drivere a MS spominje da se iskljuce servisi prilikom bootanja medjutim to nije rijesilo problem. Reinstal i zamjena drivera isto nije pomogla.

Jel netko iskusio nesto slicno?

error error
Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Paolo2612 kaže...

HP Probook 4515s

razlika između čiste osmice i 8.1 nebo i zemlja

Meni W8 radi toliko dobro na ipak nešto jačem laptopu da mi nema smisla ići na W8.1 :)

Turion je ipak slabiji CPU od C2D.

bunkermax kaže...

AMD  zafrkancije sa drajverima

Pozdrav svima na ovoj temi. Trebam pomoć i savjete od iskusnih po ovom pitanju.

Imam samsung laptop , procesor amd E2, dual core 1,75ghz,  a to je procesor sa integriranom grafikom HD 7340.

Na laptopu je bio predinstaliran windows 8 64 bit, i sada kada sam nadogradio preko win storea na windows 8.1 imam slijedeću situaciju:

Kada iz desnog klika pokušam pokrenuti amd vision engine control centar dobijem poruku da se to nemože startati, slika je u prilogu.

U add remowe program stoji da je kao instaliran amd catalist install manager.

U upravitelju uređaja stoji da imam grafički drajver od 6.6.2013 verziju 13.150...

U upravitelju uređaja stoji da imam drajver za procesor od 21.4.2009 verziju 6.3.9600 ....

E sad me zanima zakaj mi ne radi onaj vision engine control centar, pa me isto tako zanima da li su ovi moji postojeći drajveri u redu ili trebam nešto poduzeti..

Laptop radi normalno i nema pregrijavanja niti bilo kakvih problema. Pristalica sam kvalitetnih i pouzdanih rješenja pa ne želim nikakve beta niti guru3d drajvere ..

Laptop je win 8.1  64 bit i naravno da nebi niti prihvatio nepotpisane drajvere .

Da li nešto trebam konfigurirati u windows updateu pa da mi tamo ponudi novije drajvere ?  Onaj amd alat za automatsko pronalaženje drajvera mi ne radi na windows 8.1 64 bit ..

Za ovaj slučaj sam i na temi amd catalist  zatražio help pa ako mi netko odgovori ovdje nemora mi i tamo pisati...

Hvala unaprijed za savjete svih koji su ovo dosad uspješno riješili ....   Slika je u prilogu i vide se sve opisane situacije .....

Deinstaliraj Catalyst i skini ovaj.

Srednji kaže...

Imam slican problem...na laptopu HP 6830S je ATI Radeon 3430HD...na win 8 je sve radilo bez problema...nakon update-a na 8.1 prilikom pokretanja Media Composera ili Adobe Premiere-a javlja se sljedeci error (slika).

Guglanje upucuje na drivere a MS spominje da se iskljuce servisi prilikom bootanja medjutim to nije rijesilo problem. Reinstal i zamjena drivera isto nije pomogla.

Jel netko iskusio nesto slicno?

Koje drivere koristiš?13.1?

iclock2much
16 godina
Windows 8 i 8.1

sad su mi trenutno zadnji koji se mogu skinut sa ati sajta (nisam doma pa ne znam tocno) {#}

al mi 13.1 nekak zvuci poznato...mozebit da je..

EDIT: 13.1 ovaj je gore...

EDIT2: niti beta 13.4 nije pomogao...

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 17:34 (Srednji).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Imala sam slične probleme sa driverima za grafičku. Riješila sam ih na sljedeći način: nakon čiste instalacije Windows 8.1 uključila sam automatsko traženje drivera za nepoznate uređaje. Nakon toga sam u device manageru desnim klikom odabrala update i pustila da ih Windows Update pronađe i instalira. Otada niti jednog problema, greške i sl., a koliko primijetim sve funkcionira normalno.

0 0 hvala 1
16 godina
GigaGirl kaže...

Imala sam slične probleme sa driverima za grafičku. Riješila sam ih na sljedeći način: nakon čiste instalacije Windows 8.1 uključila sam automatsko traženje drivera za nepoznate uređaje. Nakon toga sam u device manageru desnim klikom odabrala update i pustila da ih Windows Update pronađe i instalira. Otada niti jednog problema, greške i sl., a koliko primijetim sve funkcionira normalno.

I to sam probal...napravio prvo uninstal pa search drivera....opet nist...nasao sam neke linkove kaj bi mozda mogli pomoc:

1 i 2

al to tek sutra cu moci provjerit dal radi...
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 19:11 (Srednji).
11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

@gogagirl

Ako imaš amd procesor i amd integriranu grafiku, možeš li pogledati i ovdje mi napisati koje verzije drajvera ti je instalirao za procesor a koje za grafiku... 

.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

@srednji

A koje tebi verzije drajvera za cpu i gpu stoje u device manageru?  Onaj dugački broj i od kojeg su kao datuma.. 

0 0 hvala 0
16 godina
bunkermax kaže...

@srednji

A koje tebi verzije drajvera za cpu i gpu stoje u device manageru?  Onaj dugački broj i od kojeg su kao datuma.. 

dodjem doma oko desetke pa ti javim...

11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

@srednji

Ockej..

Nigdje na amd stranici nemrem naći štivo vezano uz cpu..  Meni su windowsi sami stavili taj drajver 13.150 i kad ga probam azurirati winsi kažu da nema novijeg..

@zoharbizo

Taj drajver koji mi predlazes je samo za gpu ili će mi on nadograditi i drajver za cpu. ? U mom slučaju je to jedan komad hardvera ali windowsi su im stavili različite revizije drajvera..

.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 21:35 (bunkermax).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Misliš na ovo?

16 godina
Windows 8 i 8.1

ovak to kod mene izgleda...i winsi kazu da nema boljeg drivera...iako imam neki unknown device update ih ne pronalazi...neam blage kaj je to...

ati ati
cpu cpu
device manager device manager
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

@gigagirl

Da, sad još na to desni klik, pa svojstva pa onda u jednoj od kartica se vidi verzija i datum, daj to za procesor i onda za grafiku please...

@srednji

Izgleda da za procesor imamo isti drajver i da je to nekaj kaj windows 8.1 automatski svima stavi i da nema novijih..

Za grafiku si meni 13.150 iz lipnja ove godine i to su sami windowsi stavili i vele da nema novijeg....

Deinstalirao sam onaj amd vision centar, koji je bio zaostatak od prije nadogradnje i valjda zato nije delao, i kolko vidim drajveri su ostali isti i izgleda da drajveri rade i bez tih dodatnih amd aplikacija... 

.

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8 i 8.1

drajveri rade to nije upitno...al meni media composer trazi da bude CCC instaliran..bez tog nece delat...a na hp stranicama uopce nema drivera za win 8...samo za win 7 i nize {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Srednji kaže...

drajveri rade to nije upitno...al meni media composer trazi da bude CCC instaliran..bez tog nece delat...a na hp stranicama uopce nema drivera za win 8...samo za win 7 i nize {#}

13.1 ili 13.4 Beta sa AMD stranica.

Meni na W8 Pro X64 uredno radi CCC u paru sa HD 3470, C2D laptop.

Za 8.1 nisam siguran, nebi trebalo biti razlike, s obzirom da W7 driveri rade na W8.

iclock2much
11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

@srednji

Rado bih ti pomogao ali pojma nemam kakav je to software media composer i kaj mu sve treba za rad..

Kako bi radio na nvidia kartici ako mu je ccc nuzan..

Ja sam maknuo sve te software koji nisu nužni i laptop leti..  Vidim da ti je gpu drajver iz 2012. Windows update ti ne povuče ovaj 13.150 iz lipnja 2013 ?

Onakve nepoznate uredjaje su meni winsi nekad bacali na neke nokia mobitele i na neke usb stickove na kojima je bio sigurnosni softwer za kriptiranje...

.

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8 i 8.1

Media Composer je softver za obradu videa...montaza i efekti...u principu radi super sa nvidiom...sa ati se malo bori ali radi ok...bar do verzije win 8 :)

EDIT: sad sam preumoran al ujutro cu probat napravit ono na onim linkovima kaj sam stavil...

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 22:43 (Srednji).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice