Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.528.136
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
14 godina
Re: Windows 8 i 8.1
Srednji kaže...

Media Composer je softver za obradu videa...montaza i efekti...u principu radi super sa nvidiom...sa ati se malo bori ali radi ok...bar do verzije win 8 :)

Službeno HD2000/3000/4000 ima podršku za svaki OS do W8, 8.1 na stranicama nema službenu podršku.

Zašto si prešao sa W8 na 8.1 kada ti uredno radilo?:)

iclock2much
16 godina
zoharbizo kaže...
Srednji kaže...

Media Composer je softver za obradu videa...montaza i efekti...u principu radi super sa nvidiom...sa ati se malo bori ali radi ok...bar do verzije win 8 :)

Službeno HD2000/3000/4000 ima podršku za svaki OS do W8, 8.1 na stranicama nema službenu podršku.

Zašto si prešao sa W8 na 8.1 kada ti uredno radilo?:)

Mislio sam da ce i na 8.1 raditi :/

budem jos sad probao stavit zadnji driver sa hpove stranice za grafiku...i nastavljam onda sutra....hvala svima na trudu i podrsci...

nadam se da nece bit downgrade-a...

laku noc...

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
15 godina
neaktivan

Evo

13 godina
Windows 8 i 8.1

probaj sa driver max skenirat komp. meni radi sve na mom hp 630 , imam w8.1 i intel hd

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

@gigagirl

Hvala ti.  

I kod mene su windowsi sami postavili drajvere 

i zasad sve radi odlično..

.

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8 i 8.1

Nadogradio sam komp sa SSD-om na kojeg sam iša napraviti frišku instalaciju win 8.1 ali mi neće prihvati ključ.

Ključ sam uzeo ovdje.

U čem je problem?

Battlelog: MUDO_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moraš instalirat sa defaultnim ključem  Core=334NH-RXG76-64THK-C7CKG-D3VPT

Professional=XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB a kasnije aktivirat sa kupljenim.

17 godina
amater_2 kaže...

Nadogradio sam komp sa SSD-om na kojeg sam iša napraviti frišku instalaciju win 8.1 ali mi neće prihvati ključ.

Ključ sam uzeo ovdje.

U čem je problem?

Pogledaj par zadnjih postova !

Deckard
16 godina
Dubravko1967 kaže...

Probao sam instalirati i sa tim ključem za Win 8.1 pro.

Uglavnom, kaže mi da je ključ blokiran.

Jeli moguće da pamti i hard disk pod hardver?

17 godina
amater_2 kaže...
Dubravko1967 kaže...

I meni je prije par dana blacklistalo originalni key kupljen od Microsofta jer sam išao raditi clean install, a key je samo za upgrade. Međutim po postupku koji sam ti linkao (i naknadnom prtljanju po registryu prije aktivacije, imaš isto link na to) sve je prošlo OK s tim istim ključem kojeg su, kao, blacklistali.

Deckard
16 godina
deckard kaže...
amater_2 kaže...
Dubravko1967 kaže...

I meni je prije par dana blacklistalo originalni key kupljen od Microsofta jer sam išao raditi clean install, a key je samo za upgrade. Međutim po postupku koji sam ti linkao (i naknadnom prtljanju po registryu prije aktivacije, imaš isto link na to) sve je prošlo OK s tim istim ključem kojeg su, kao, blacklistali.

Jbt. uopće nisam vidio da si stavio link. {#} Vidi se da sam se zahebavao do 3h jutros.

Hvala care, probati ću ovo danas popodne.

12 godina
Windows 8 i 8.1

Lp,

imam problem i pitanje u  vezi "Run as administrator".

Dns sam skinuo Batman-a Arkham Origins i imao sam probleme sa pokretanjem. Usred igre mi se crashalo te 

kad sam u igri namjestio video settings-e, sejvao te ponovno pokrrenuo igru  settingsi su se resetirali. 

Nakon toga sam pokrenuo igru sa desni klikom->Run as administrator i sve je bilo oke poslije toga. 

Nema crasha, nema resetiranja settingsa i slicno. Igra je norlamno fluidno radila bez greske.  

U cem je problem i ako je moguce kako namjestiti da se sve pokrece sa Administratorom (Run as administrator) ?

Na xpu,vista, wind 7...nikad takvih problema nisam imao, kao sad sa ovim na 8.1 Pro.

Nadam se da ste me razumijeli, neznam drugacije kako bih vam to opisao, uglavnom jel postoji kakva opcija 

da mi se sve sto pokrenem, da pokrene kao Administrator a ne da ja rucno moram otvarat datoteke( ikone)  sa Run 

as administrator??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Sandro HR Zagorje kaže...

Lp,

Dns sam skinuo Batman-a Arkham Origins i imao sam probleme sa pokretanjem. Usred igre mi se crashalo te 

kad sam u igri namjestio video settings-e, sejvao te ponovno pokrrenuo igru  settingsi su se resetirali. 

Nakon toga sam pokrenuo igru sa desni klikom->Run as administrator i sve je bilo oke poslije toga. 

Nema crasha, nema resetiranja settingsa i slicno. Igra je norlamno fluidno radila bez greske.  

U cem je problem i ako je moguce kako namjestiti da se sve pokrece sa Administratorom (Run as administrator) ?

Na xpu,vista, wind 7...nikad takvih problema nisam imao, kao sad sa ovim na 8.1 Pro.

Nadam se da ste me razumijeli, neznam drugacije kako bih vam to opisao, uglavnom jel postoji kakva opcija 

da mi se sve sto pokrenem, da pokrene kao Administrator a ne da ja rucno moram otvarat datoteke( ikone)  sa Run 

as administrator??

Desni klik na ikonu igre, Properties i na Compatibility. Dolje u dnu imaš. Evo slika.

B-A-R-C-A
12 godina
iNo_bhf kaže...
Sandro HR Zagorje kaže...

Lp,

as administrator??

Desni klik na ikonu igre, Properties i na Compatibility. Dolje u dnu imaš. Evo slika.

Da , to znam. Al da ne trebam to stalno klikat za svaku ikonu, jel se moze kako postavit da mi sve otvara sa Administratorom?

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 18:57 (Sandro HR Zagorje).
17 godina
Windows 8 i 8.1

Mozda da si namjesti User Account Control na Never Notify?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
djigibao kaže...

Mozda da si namjesti User Account Control na Never Notify?

Imam i to ...iskljucio sam

17 godina
Kad jednom namjestis za neki program da ti ga pokrece kao Admin (onako kako je opisano u prethodnom postu gore) onda ce ti ga uvijek pokretat kao Admin.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
protjeran
djigibao kaže...
Kad jednom namjestis za neki program da ti ga pokrece kao Admin (onako kako je opisano u prethodnom postu gore) onda ce ti ga uvijek pokretat kao Admin.

On hoće da mu se sve otvara sa admin ovlastima. Ako se ne varam, kada se ulogiraš kao Administrator sve ti to otvara sa admin ovlastima.

B-A-R-C-A
17 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Na 8ici sam koristi Netlimiter za kontrolu bandwidtha i firewall ali na 8.1 ne radi. Nova verzija Netlimitera je u beti i dosta se rusi pa me zanima koje su alternative. Sto vi koristite?

Ima li sto slicno ili cu morati stavljati neki puni firewall sto mi je nepotrebno i staviti npr. NetBalancer za bandwidth kontrolu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Sad sam baš malo probao Windows 8.1 na drugom hard disku i sve radi super, svi driveri uredno rade, nije tako ružan kao što neki govore pa čak i onaj metro nije baš tako loš, istina Windows 7 je daleko ljepši ali što se tiče brzine sve radi dosta brže, osjećaj je kao da otvara iste sekunde kad kliknem na nešto. Nisam htio aktivirat pošto key želim iskoristit kada konačno pređem na ovo pa neke stvari nisam mogao podešavat ali sve u svemu odličan je a ja sam osoba koja uvijek ide naprijed, išao sam sa Vistom, tako da ću i sa ovim Windowsima jer je napredak očit. Dok ne probaš sam ne znaš. Čak mi i ovi novi driveri od NVIDA-e rade normalno a na 7-mici mi komp zamrzava sa svim driverima poslije 314.22

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 19:53 (PlayMaker10).

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 8 i 8.1

Frend ima grafu x1550 i nemoze naci drajvere za grafu... Jel uopće postoji za win 8?

Padobranci, mineri i djevice griješe samo jednom
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kewin kaže...

Frend ima grafu x1550 i nemoze naci drajvere za grafu... Jel uopće postoji za win 8?

Neka proba skinut one legacy drivere sa AMD stranice iako mislim da Windows 8 ne podržava tu grafičku.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 22:16 (PlayMaker10).
15 godina
neaktivan

Zamjene za NetLimiter.
Ako je samo provjera prometa u pitanju to možeš uključiti i na PC Settings > Networks > klik na trenutnu mrežu i kvačica kod Show estimated usage.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 22:32 (GigaGirl).
14 godina
Kewin kaže...

Ne postoje,ali izgleda da ipak radi

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1536711

robimarko@gmail.com
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Da vas pitam da li ako aktiviram na istom PC-ju na jednom hard disku Windowse i kasnije odlučim na drugi hard disk instalirat iste Windowse (u mom slučaju ovaj koji koristim za Windows 7 i koji je brži od ovog prvog) da li mi propada key odnosno da li će mi kasnije prihvatit aktivaciju ili ću se morat zvat Microsoft kao i za matičnu kad sam zamjenio na garanciji. Iako mislim da moje licence vrijede za 2 računala. To pitam jer bi volio isprobat sve funkcije 8-mice prije konačnog prelaska. Windows 7 je isto original.

Hvala unaprijed 

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 22:45 (PlayMaker10).

0 0 hvala 0
17 godina
PlayMaker10 kaže...

Da vas pitam da li ako aktiviram na istom PC-ju na jednom hard disku Windowse i kasnije odlučim na drugi hard disk instalirat iste Windowse (u mom slučaju ovaj koji koristim za Windows 7 i koji je brži od ovog prvog) da li mi propada key odnosno da li će mi kasnije prihvatit aktivaciju ili ću se morat zvat Microsoft kao i za matičnu kad sam zamjenio na garanciji. Iako mislim da moje licence vrijede za 2 računala. To pitam jer bi volio isprobat sve funkcije 8-mice prije konačnog prelaska. Windows 7 je isto original.

Hvala unaprijed 

Ako imaš retail key onda nebi trebalo biti problema. Ako je upgrade key, e onda... Ja sam zamijenio hard u Lenovo laptopu sa SSD-om i nakon clean instalacije Win8 uopće nije bilo product-id-a. Išao sam odmah na update, i tada se pojavila opcija za aktivaciju. Međutim mi je napisao da je key za update, a ne clean install, i blacklistao ga (srećom privremeno). Tek sam prtljanjem po registryu i rebootom dobio mogućnost ponovnog upisa keya za aktivaciju koja je i prošla na kraju OK (s tim istim ključem koji mi je, kao, blacklistalo). Inače na Lenovo stranicama ima info kako neki njihovi laptopi imaju takvu frku oko aktivacije. Friend je mijenjao kompletnu konfiguraciju i njemu nije primao originalni upgrade key kupljen za 40$ kad je bila akcija. Zvao je MS HR i dali su mu novi key {#} .

Deckard
16 godina
neaktivan
deckard kaže...
PlayMaker10 kaže...

Hvala unaprijed 

Ako imaš retail key onda nebi trebalo biti problema. Ako je upgrade key, e onda... Ja sam zamijenio hard u Lenovo laptopu sa SSD-om i nakon clean instalacije Win8 uopće nije bilo product-id-a. Išao sam odmah na update, i tada se pojavila opcija za aktivaciju. Međutim mi je napisao da je key za update, a ne clean install, i blacklistao ga (srećom privremeno). Tek sam prtljanjem po registryu i rebootom dobio mogućnost ponovnog upisa keya za aktivaciju koja je i prošla na kraju OK (s tim istim ključem koji mi je, kao, blacklistalo). Inače na Lenovo stranicama ima info kako neki njihovi laptopi imaju takvu frku oko aktivacije. Friend je mijenjao kompletnu konfiguraciju i njemu nije primao originalni upgrade key kupljen za 40$ kad je bila akcija. Zvao je MS HR i dali su mu novi key {#} .

7 je kupljena a 8 je sa DreamSparka tj to je Windows 8 key ali ga nisam još koristio jer mi se 8 nije sviđao ali ovaj 8.1 nije loš. Jer ovako kad nije aktiviran dosta toga mi je zaključano.

16 godina
neaktivan
PlayMaker10 kaže...

A zbog čega bi uopće ponovno instaliral i gubil vrijeme? Kloniraj sistemsku particiju/particije na drugi disk ,obriši onu izvornu ,bootaj na novi disk ,done.

To možeš napraviti sa MiniTool Partition Wizard Bootable CD-om.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2013 10:30 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
PlayMaker10 kaže...

A zbog čega bi uopće ponovno instaliral i gubil vrijeme? Kloniraj sistemsku particiju/particije na drugi disk ,obriši onu izvornu ,bootaj na novi disk ,done.

To možeš napraviti sa MiniTool Partition Wizard Bootable CD-om. 

To je nešto kao Windows system image backup, to cu napravit onda na eksterni disk.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2013 11:06 (PlayMaker10).
16 godina
neaktivan
PlayMaker10 kaže...

To je nešto kao Windows system image backup, to cu napravit onda na eksterni disk.

Ne ,nije.

Iako je u Osmici maknuta Windows 7 backup opcija iz Control Panela ,još uvijek postoji mogućnost izrade system imagea ,koja se sad nalazi u File History ,dolje lijevo.

Otvori File History ,nađi System Image Backup Otvori File History ,nađi System Image Backup
Poželjno je da se backup radi na drugi disk!! Poželjno je da se backup radi na drugi disk!!
Sistemske particije se ne mogu birati ,možete samo dodavati ostale! Sistemske particije se ne mogu birati ,možete samo dodavati ostale!
MiniTool Partition Wizard služi za manipiulaciju particijama puno bolje od integriranog Disk Managementa ,ali on ne može sam izraditi i mountati virtualne (.vhd i .vhdx) diskove i time ne može služiti za backup.

Za to je ipak potreban ''pravi'' program za backup.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2013 11:29 (kizo2703).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice