Imam jako bučno napajanje sa 120mm ventilatorom i pokušao sam unutra staviti tiši ventilator, ali sam naišao na problem.Ventilator u napajanju je spojen s 2 žice(crna i crvena) a ventilator koji sam mislio staviti unutra ima 3 žice(crna,crvena i žuta).Dali je moguče zamjeniti ventilator i kako?
Mijenjanje ventilatora na napajanju
- poruka: 10
- |
- čitano: 5.597
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Žuta žica služi samo da bi preko matične ploče vidio brzinu okretaja ventilatora, ventilatoru je potrebna samo crvena i crna žica za rad...
Znači ako spojim crvenu i crnu žicu na napajanje sve bi trebalo normalno radit?
Hvala na kratkom i jasnom odgovoru.
Znači ako spojim crvenu i crnu žicu na napajanje sve bi trebalo normalno radit?
Hvala na kratkom i jasnom odgovoru.
Znam da nije tema, ali slično je. Interni ventilator u kučištu, jer mora biti okrenut da puše prema unutra ili prema van? Molim vas nemojte se smijati.
Pa prema van, da ispuhuju topao zrak vanka. Ako imaš ventilator na prednjoj maski, koji bi trebao hladiti diskove, njega staviš da upuhuje zrak u kućište, da se napravi cirkulacija zraka.
Pa prema van, da ispuhuju topao zrak vanka. Ako imaš ventilator na prednjoj maski, koji bi trebao hladiti diskove, njega staviš da upuhuje zrak u kućište, da se napravi cirkulacija zraka.
Ili možeš skroz obrnuto, da ti onaj zadnji upuhuje zrak u kućište, a ovaj prednji izbacuje.
Ili možeš skroz obrnuto, da ti onaj zadnji upuhuje zrak u kućište, a ovaj prednji izbacuje.
Imam samo zadnji.
Imam samo zadnji.
Definitivno ispuh.
Možeš ti staviti i da ti svi pušu u kućište, ali nije pametno. Prednji donji upuhuje, stražnji gornji ispuhuje.