Pierre Auguste Renoir bio je čuveni francuski impresionist, a LG je u svom napadu pretjeranog oduševljenja zbog 8-megapikselne kamere ugrađene u mobitel ovaj model nazvao po slavnom slikaru, premda teško da je KC910 po ičemu revolucionaran.
Nakon par mjeseci korištenja još nisam načistu da li da ga volim ili prezirem. Najiskrenije bi bilo reći da se udobno smjestio u kategoriju "Ni vrit ni mimo" i teško da će ga odatle maknuti neki drugi model.
Prvo dobre stvari. Fotoaparat, pored visoke rezolucije ima i neke stvarno dobre mogućnosti, poput mogućnosti da "okine" samo kad se subjekt na fotografiji smije, ili kad ima otvorene oči (ili i jedno i drugo), umirivanje slike, navigaciju i kadriranje preko touchscreena i druge zgodne cake koje četo nemaju čak ni specijalizirani digitalni fotoaparati.
S druge strane, premda se hvale xenonskom bljeskalicom, u slabije osvijetljenim prostorijama ova nije dostatna i ne očekujte da ćete na svadbama okidati kuma koji štipa kumu i kasnije imati kakvoćan materijal za ucjenu kad dođete doma.
Ugrađeni Assisted GPS kod mene nije radio iz prve, već je na otključanom mobitelu na VIP-ovoj mreži bila potrebna posebna, podulja asistencija iz VIP-a i podešavanje postavki Jave da bi proradio.
Pored toga, GPS asistent za joggiranje nikada nije proradio. Navodno je u LG-u to "poznati bug", odnosno, "normalno" je da ne radi, premda je aplet uredno instaliran na aparat i spominju ga u reklamama kao da radi. Ne radi.
Sam GPS je također ćudljiv i katkada je potrebno resetirati uređaj da bi proradio. Ipak, kad radi vrlo je preiczan, a pored ugrađenih Google Mapsa moguće je učitati još podosta sličnih besplatnih GPS mapa s Interneta koje na njemu rade bez problema. Za ovo je preporučljivo imati i neki model za korištenje podatkovnih usluga kod mobilnog operatera kako se račun ne bi popeo u astronomske visine.
Također, ovo mi je prvi mobitel koji se "smrzava" gotovo redovito jednom tjedno ili jednom u dva tjedna. Navodno je problem u relativno maloj osnovnoj memoriji i obavezno je potrebno imati dodatnu memorijsku karticu na koju ćete spremati sve slike, video-materijale i glazbu, kako bi operativnom sustavu (vlastiti LG-ov - ovo nije smartphone!) ostalo dovoljno mjesta za interne varijable.
Ugrađeni akcelerometar i prebacivanje orijentacije ekrana također nije pretjerano "robusno". Katkada ćete morati "promućkati" uređaj da shvati da ste ga okrenuli iz jednog položaja u drugi, a k tome, operativni sustav se zna "zbuniti", pa primjerice iako zna da poruku pišete u pejzažnom načinu, kada treba izlistati adresar u 90% slučajeva će ga prikazati u portretnom načinu, neovisno o stvarnoj orijentaciji. Također, ne mogu se sve aplikacije, odnosno svi dijelovi sučelja rotirati, tako da se čini nedorađeno.
Po nominalnoj cijeni od preko 4.000 kuna, koliko u nas stoji, ovaj je aparat definitivno preskup.
Ukoliko ga, pak, nađete za upola manju cijenu (kao ja) svakako savjetujem kupnju. Ugrađeni widgeti, naročito onaj za prognozu vremena, su izvrsni, a brzo biranje je možda najbolje ikada napravljeno na bilo kojem mobitelu s ekranom osjetljivim na dodir. Snimanje videa, fotki, videorazgovori i 3G konekcije, te WiFi rade izvrsno.
S 3G vezom i uključenim WiFijem baterija mu realno traje 24 sata, bez WiFi-ja i s rijetkim spajanjima na 3G, nekoliko dana za one škrte na riječima, barem u telefonskim razgovorima.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
"Ipak, kad radi vrlo je preiczan, a pored ugrađenih Google Mapsa moguće je učitati još podosta sličnih besplatnih GPS mapa s Interneta koje na njemu rade bez problema."
Da li itko zna gdje bi se te mape mogle skinuti, kako se zovu ili bilo kakva info.....
Hvala unaprijed svima...
Kakve su mu osobine kao samog telefona? Da li ima šumova/jeka u slušalici, kavaliteta razgovora i jakost zvona u bučnijem okrruženju?
Hvala!
evo ja ga imam već par mjeseci i telefon radi pun gas, kupio sam ga plovnog i jedini bed na tom telefonu je što mu je malo izgrecan ekran, jer je prijašnji vlasnik bio maloumni policajac :(
uglavnom zvuk u slušalici u glasnom okruženju i više nego dobar, a ako potrefiš dobru melodiju kad zazvoni telefon doslovce te može uplašiti, jeke u razgovoru nema nikakve, aovo gore za bateriju meni iako je plovan
baterija s normalnim korištenjem
traje i tri dana bez gašenja po noći i takve šeme, naravno uz kameru s bljskalicom s to smanji ali ne značajno, najviše ga troši gledanje filmova koje je usput rečeno fantastično :) i wifi
e da i pošto je to lg softver mu se nekada zna jednostavno zamrznuti i riješenje je izvaditi bateriju i ponovo upaliti i sve radi, to se nedogađa često ali eto meni u ova 4 mjeseca jedno 5-6 puta
kažem telefon ej izuzetno dobar i za oko 2000kn
mislim da se nemože naći tako dobar telefon, s PRE PREdobrom kamerom i videom kojeg se mogu posramiti i neke mini dv kamere, npr. snimio sam kako mi frend baca strelicu od pikada u ploču i to pri flourescentnom osvjetljenju što je najgore za snimati, a vidi se kako strelica leti kroz zrak i zabija se u ploču toliko o kameri :), e a ovo za gps to neam pojma i ja sma pokušavo nešto naći ali mi baš i neide, tako ako netko zna za kakve mape, neka pliz javi :)
no sve u svemu jaako dobar telefon
NISAM JA ZA KOPLICIRANE MOBE, ZA MENE JE 3310....
mob je kupljen 12.08.2009, radi na sve mreže i 24mj garancija....
1700kn...
itko, netko dajte pa baš bi bilo brija da mu proradi i navigacijja!
krizna cijena.....
1500kn...........
095/8379384
Imaš program za navigaciju, we travel, samo upiši u google naće ćeš sve upute kako ga instalirati i natjerati da radi. Ja ga koristim par mjeseci, s obzirom da je besplatan sasvim solidno obavlja svoj posao, tj, uvijek te dovedo do odredišta(ne nužno najkraćim mogućim putem).
da li je moguće instalirat hrvastki jezik i kako, molim za pomoć, moj lg renoir je na engleskom
a dobro, hvala
Čuj druže i ja imam taj mobitel i to već dvije godine pa je i meni u početku trokirao a sad nikako neće da fercera,jedva ga i upalim,pa tragam gdje da skinem softver za njega da mu sve nanovo instaliram,nije nikako kako treba,ako sznaš gdje da skinem taj softver za njega javi ako ti nije problem,ali mislim da ti je bolje da se riješiš tog mobitela dok ti ilkako radi...
Čuj druže i ja imam taj mobitel i to već dvije godine pa je i meni u početku trokirao a sad nikako neće da fercera,jedva ga i upalim,pa tragam gdje da skinem softver za njega da mu sve nanovo instaliram,nije nikako kako treba,ako sznaš gdje da skinem taj softver za njega javi ako ti nije problem,ali mislim da ti je bolje da se riješiš tog mobitela dok ti ilkako radi...
http://www.lg.com/uk/support/mc-support/mobile-phone-support.jsp ovdje imaš sve što ti je potrebno za update softwarea.
Koristim ovaj mob od 2008 i nisam iskusio neko smrzavanje kako vi pričate, u 3 godine samo sa ga jednom morao ugasiti zbog smrzavanja, par puta mi je se resetirao sam od sebe, running buddy meni radi, ali većinom moram imat uključen A-GPS. Baterija i nakon 3 god korištenja traje 2-3 dana, kvaliteta zvuka je inakon 400 sati razgovora na mob je odlična. Kamera je odlična, blic nije baš nešto pretjerano jak, iako sa uključenom kompenzacijom pozadinskog osvjetljenja daje solidne slike.
sve u svemu vrlo sa zadovoljan sa ovim mobom, ali mi je nakon tri godine dosadio, a volio bi imati smartphone, tako da ću ga prodati.
Prvo dobre stvari. Fotoaparat, pored visoke rezolucije ima i neke stvarno dobre mogućnosti, poput mogućnosti da "okine" samo kad se subjekt na fotografiji smije, ili kad ima otvorene oči (ili i jedno i drugo), umirivanje slike, navigaciju i kadriranje preko touchscreena i druge zgodne cake koje četo nemaju čak ni specijalizirani digitalni fotoaparati.
Ugrađeni Assisted GPS kod mene nije radio iz prve, već je na otključanom mobitelu na VIP-ovoj mreži bila potrebna posebna, podulja asistencija iz VIP-a i podešavanje postavki Jave da bi proradio.
Pored toga, GPS asistent za joggiranje nikada nije proradio. Navodno je u LG-u to "poznati bug", odnosno, "normalno" je da ne radi, premda je aplet uredno instaliran na aparat i spominju ga u reklamama kao da radi. Ne radi.
Sam GPS je također ćudljiv i katkada je potrebno resetirati uređaj da bi proradio. Ipak, kad radi vrlo je preiczan, a pored ugrađenih Google Mapsa moguće je učitati još podosta sličnih besplatnih GPS mapa s Interneta koje na njemu rade bez problema. Za ovo je preporučljivo imati i neki model za korištenje podatkovnih usluga kod mobilnog operatera kako se račun ne bi popeo u astronomske visine.
Također, ovo mi je prvi mobitel koji se "smrzava" gotovo redovito jednom tjedno ili jednom u dva tjedna. Navodno je problem u relativno maloj osnovnoj memoriji i obavezno je potrebno imati dodatnu memorijsku karticu na koju ćete spremati sve slike, video-materijale i glazbu, kako bi operativnom sustavu (vlastiti LG-ov - ovo nije smartphone!) ostalo dovoljno mjesta za interne varijable.
Ja stvarno nisam imao nikakavih problema sa GPS-om, samostalno "uhvati" signal za cca 2min, a sa A-GPS uključenim cca 1min