Ne mogu upaliti pc

poruka: 10
|
čitano: 1.060
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Ne mogu upaliti pc

Pozdrav drustvo, maloprije sam ugasio PC, normalno na shut down medjutim kada je trebao skroz da se ugasi on je nastavio raditi nekih 10-tak minuta, dosta tiho. Nisam vise mogao cekati pa sam ga ugasio drzeci dugo power button. Kada sam opet krenuo upaliti racunar nisam mogao. Jednostavno on se pali, radi ali na monitoru nema nista. Jedina razlika jeste sto crvena lampica ne blinka, ona obicno gori kada se pc pali i kada je racunar opterecen. Maticna ne pisti, sve izgleda normalno osim sto se na monitoru nista ne pojavljuje a racunar radi dosta tise. Monitor radi i skopcan je kada ga iskljucim pise no signal, svi kuleri rade i sve izgleda kopcano. Sta mislite sta bi mogao biti problem?
Konfiguracija je sljedeca:
Gigabyte p61-usb-b3
Gt 220 graficka
Intelov procesor 2,4 quartcore(ne znam tacno model)
2gb rama - neki bezveze ram i uvijek mi je pravio problem jer ga je malo pa je pc bio spor
1 tb hard disk

Unaprijed hvala i izvinite za greske pisem sa tableta i samo jos da dodam da svi kuleri rade :)

0 0 hvala 0
15 godina
Ne mogu upaliti pc

Otpoji HDD i probaj upaliti računalo.

Postoji šansa da ti se pokvarila matična ploča.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Ne mogu upaliti pc
Valentin17 kaže...

Otpoji HDD i probaj upaliti računalo.

Postoji šansa da ti se pokvarila matična ploča.

da je disk došao bi bar do biosa. pa bi tamo vrtio do unedogled ili bi prošao dalje sa ignoriranjem diska.

ali da je neki teži kvar, je.

slikaj ti matičnu, pa da se vidi. ako je samo koji kondenzator, to se lako zalemi.

15 godina
ranko091 kaže...

da je disk došao bi bar do biosa.

Ne mora biti, većinom je tako, ali ne uvijek.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
11 godina
odjavljen
samir825 kaže...

Pozdrav drustvo, maloprije sam ugasio PC, normalno na shut down medjutim kada je trebao skroz da se ugasi on je nastavio raditi nekih 10-tak minuta, dosta tiho. Nisam vise mogao cekati pa sam ga ugasio drzeci dugo power button. Kada sam opet krenuo upaliti racunar nisam mogao. 

Pozdrav, evo par savjeta iz El Munjokove kuhinje :D

1. Izvadi bateriju od matične na 10-ak minuta, vrati i probaj upaliti pc

2. Testiraj grafičku u drugom kompu

3. Ako imaš više RAM pločica, probaj po jednu u svakom utoru

Testiraj pa javi rezultate. 

16 godina
Zna bit i takvih da bez diska neide. Ali to su vecinom ili laptopi ili oem racunala.
14 godina
neaktivan
Ne mogu upaliti pc

Hvala vam mnogo na pomoći ovo s baterijom je upalilo :D izvadio sam bateriju nekih 10-tak minuta i onda vratio, trebalo mu je malo duže da digne sistem ali sad sve super radi, pišem sa pc-a. Zanima me da li ovo znači da je matična pri kraju? Da li bi ipak trebao otići u servis da se vidi zašto se ovo desilo, još jednom od srca hvala na pomoći :)

2 0 hvala 1
16 godina
Nesto ti je pri kraju. Matična, napajanje prvo. A drugo memorija ili disk. Ove prve se da jos popravit. A ove druge moras kupit novo.
14 godina
neaktivan
Ne mogu upaliti pc

Ma samo da skontam sta je u pitanju kupio bi novo nije problem, svakako koristim ovaj racunar 3 godine bez ikakvog ulaganja. Ja sumnjam na napajanje jer kada se tek upali racunar kuler od napajanja drnda kao traktor xD Mada i hard disk je upitan jer mi sistem cesto izbaci "otkriven problem na hard disku", mozda je ipak najbolje u servis odnijeti pa neka oni dijagnostikuju problem i zamjene sta treba. Uglavnom hvala stvarno ste mi puno pomogli da barem dokumente sacuvam na usb :)

0 0 hvala 1
11 godina
odjavljen
samir825 kaže...

Hvala vam mnogo na pomoći ovo s baterijom je upalilo :D izvadio sam bateriju nekih 10-tak minuta i onda vratio, trebalo mu je malo duže da digne sistem ali sad sve super radi, pišem sa pc-a. Zanima me da li ovo znači da je matična pri kraju? Da li bi ipak trebao otići u servis da se vidi zašto se ovo desilo, još jednom od srca hvala na pomoći :)

Nema problema, zato smo tu. :)

To bih rekao da je "normalno" ponašanje kompa, bez straha. Samo ga nije dobro učestalo/svakodnevno na silu gasiti preko power tipke. 

Kod komponenata i rada kompjutera, ništa nije sigurno, danas radi, sutra ne... I prekosutra proradi i radi mjesecima. :)

Prvo vidi kako se komp ponaša (pali, gasi), možda treba prčkati po settingsima, i meni se znalo dogoditi.

Ako se Pc normalno gasi i nema problema u radu, sve ostalo je nebitno. :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice