Komp se ugasi sam od sebe, pa se upali

poruka: 9
|
čitano: 2.474
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ovaj problem me povremeno muči već nekoliko mjeseci, ali sad je komp postao zbilja bezobrazan. U većini iole novijih igara se sam od sebe ugasi (baš ugasi, prestane svijetliti lampica) i nakon cca 5 sekundi se ponovno upali (također sam od sebe) i boota potpuno normalno. U početku mi se to događalo tek tu i tamo, ali sad sve češće, i čak i u starijim igrama (sinoć mi se Anachronox ugasio 2 puta, a to je najmanje 10 godina staro). Pregrijavanje nije, provjerila sam temperature i uredne su (proc 52-55 pod opterećenjem, 38-40 idle, grafička cca 60 pod opterećenjem, 40 idle), također sam očistila ventilatore od prašine za svaki slučaj (nije pomoglo). Ako ne igram igre može sjedit upaljen tjedan dana bez da se ugasi.

Možda je napajanje ali sumnjivo mi je da me pusti na miru neko vrijeme pa onda opet počne. Također ni ista igra se ne ponaša uvijek isto, npr. mogla sam igrat Fallout: New Vegas 3 sata u komadu jedan dan, a onda je pokrenem drugi dan i *puf* nakon 15 minuta. Tako bude i s drugim igrama, ponekad rade super, a ponekad *puf*. 

Napajanje? Matična? Vanzemaljci? Molim za još koje (ne)stručno mišljenje :)

Komp:

Proc: Core 2 Duo @2.13 Ghz

Memorija: 2 GB (koja točno, ne znam da me ubijete)

Matična: Gigabyte 956QM-DS2

Grafička: Radeon HD 2600 Pro

HD: Seagate Barracuda od 350 GB

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Komp se ugasi sam od sebe, pa se upali

Nisi spomenuo vrlo bitnu komponentu: napajanje!

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
15 godina
neaktivan

Vrlo sličan problem sam imao. Vadio komponente da vidim jesu li one uzrok i na kraju je ispalo da grafička ne valja više.

Your Ego Is Writing Checks Your Body Can't Cash
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Prvi pokušaj, stavi najnovije drivere, ako ne pomaže, pogledaj u Pregledniku događaja (Upravljačka ploča, Administrativni alati, Preglednik događaja) je li se što dogodilo prije toga, iako nije BSOD, probaj u postavkama Sustava pod Pokretanje i oporavak odznačiti opciju Automatki ponovno pokreni.

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
15 godina
neaktivan

Bleh, sve napišem i zaboravim napajanje - jesam zaboravna. Napajanje je 400 W, koje točno ne znam, jer na vanjskoj naljepnici ne piše, a sada mi se ne da rastavljati komp pa da vidim jel piše unutra :). Staro oko 3 god.

Drivere sam prvo stavila sve najnovije. Event viewer ne kaže ništa bitno, samo ona poruka da se rebootalo bez da se komp pravilno ugasio. Automatsko resetiranje nakon BSOD-a imam isključeno... i nije reset nego ugasi-pa-upali.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2011 20:21 (Melpomena).
15 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Prvi pokušaj, stavi najnovije drivere, ako ne pomaže, pogledaj u Pregledniku događaja (Upravljačka ploča, Administrativni alati, Preglednik događaja) je li se što dogodilo prije toga, iako nije BSOD, probaj u postavkama Sustava pod Pokretanje i oporavak odznačiti opciju Automatki ponovno pokreni.

Bleh, dva posta za redom, my bad :(.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2011 20:20 (Melpomena).
15 godina
protjeran

Tvoj komp je opsjednut. 
zovi Ghostbusterse. {#} 

Najbolji hrvatski anime portal: animehr.com

0 0 hvala 0
18 godina
Melpomena kaže...

Bleh, sve napišem i zaboravim napajanje - jesam zaboravna. Napajanje je 400 W, koje točno ne znam, jer na vanjskoj naljepnici ne piše, a sada mi se ne da rastavljati komp pa da vidim jel piše unutra :). Staro oko 3 god.

Drivere sam prvo stavila sve najnovije. Event viewer ne kaže ništa bitno, samo ona poruka da se rebootalo bez da se komp pravilno ugasio. Automatsko resetiranje nakon BSOD-a imam isključeno... i nije reset nego ugasi-pa-upali.

Vjerovatno je neko napajanje koje je došlo sa kućištem, tipa TakeMS poput mojeg. Moguće da ti ono radi probleme. Ukoliko imaš mogućnosti, probaj od nekog prijatelja posuditi napajanja i vidjeti hoće li ti se isto dogoditi.

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
15 godina
neaktivan

Imao sam isti problem. Stvar je u monitoru kojemu je kabel nagrizao hrčak. Kabel negdje probija. Zamjenom kabela problem je riješen.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice