Kako se otvara ventilator kod mene?

poruka: 13
|
čitano: 2.415
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kako se otvara ventilator kod mene(graficka)?

Pozdrav!

Imam problema sa ventilarom na grafickoj koji stvara veliku buku,pa sam zelio da ga izvadim kako bi stavio malo mehanickog ulja,jer sam citao da to pomaze.

Rasklopio sam graficku(geforce gt 240 je u pitanju),ali nekako kao da ne moze da se izvadi.

Jel moguce izvaditi ovaj ventilator,ili se on ne vadi nikako?ako neko moze da mi objasni.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nekako sumnjam da ćeš to otvorit. nekad se moglo, tj možda se može i sad na nekima (nisam baš expert). ali svi ovi noviji su hermetički zapečačeni.

ali ako ćeš otvarat to ti je onda na prvoj slici. s te strane bi se trebalo punit. iako mi se čini da ništa od toga. ali možda netko drugi ti da bolje objašnjenje.

druga solucija je kupovina venta za grafičku, aftermarket.

https://wemakethings.net/assets/images/2013-10-12-9-fan_open.jpg

znači ovo lijevo na slici ti ispadne, kad sa prve slike izčupaš plastični dio, i u sredinu treba ulja.

al sad kad gledam te tvoje slike, taj ventilator se da izvadit skroz van, po spajanju, jer ima vodilice za žice. tako da je možda jeftinije nabavit samo novi vent. ako ga ima igdje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 22:10 (ranko091).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

ako se ne varam na prvoj slici bi se trebala skinut ova plastika u sredini i ispod nje je osigurac koji je na osovini rotora..

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Taj fan je na foru ovih sa videa pa probaj izvaditi kao oni

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Kako se otvara ventilator kod mene?

Vidio sam tu graficku na youtube,te njen nacin stavljanja ulja u sredinu.Kod mene je nekako drugacije,skroz otezano.Plasim se da ne razvalim ako jace povucem.

14 godina
neaktivan

Da,pokusavao sam,al nekako kao da nece.Imam utisak kao da cu sta odlomiti ako jace potrgnem.

14 godina
neaktivan

Kod njih se dosta lakse odvoji fan u poredenju sa mojim,koji je dosta pricvrscen.Zato sam pomislio da upitam ovdje da sta ne pokvarim.

17 godina

Mora se dat povuc van, samo nemoj za krilca, ide tesko ali se uvijek da izvaditi.

Nije zasarafljen ni zalijepljen jer se inace nebi vrtio ventilator. Samo nemoj siliti za krilca.

Tocno ko na prvom videu koji je linkao boxer.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout. MTCNA
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 23:05 (Ante).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Ante kaže...

Mora se dat povuc van, samo nemoj za krilca, ide tesko ali se uvijek da izvaditi.

Nije zasarafljen ni zalijepljen jer se inace nebi vrtio ventilator. Samo nemoj siliti za krilca.

Tocno ko na prvom videu koji je linkao boxer.

Jedino da ga poguram sarafcigerom sa donje strane?Za krila nikako ne mogu,kao da nesta blokira da ga izvadim.

12 godina

....većina tih malih ventilatora sa druge strane odakle misliš pogurati osovinu ima seger osigurač milimetar od kraja osovine a vidjet ćeš ga kad skineš naljepnicu ( pokušaj da ti ostane čitava). Seger osigurač je plastična šajbica sa prorezom pa se može iglicom ili sitnim odvijačem izvaditi (pazi da ne iskoči jer je više nećeš nači).Ispod nje može biti i obična i gumena šajbica pazi da ih ne izgubiš.

Dakle kad si skinio taj osigurač možeš skinuti povlačenjem i vrtnjom  ventilaator sa krilcima. Očistiš i tu osovinu vatom  i ležaj (piksnu)  čačkalicom od drveta , uvijenim papirićem  konopom itd.  tj što imaš pri ruci.

Podmažeš sa masti li motornim uljem tanak sloj i vratiš ventilator na motor.

Šajbice i taj seger osigurač vrati istim redoslijedom (nekada za seger namjestiti valja  koristi cjevčicu kao što je druga strana uloška za kemijske olovke koja može na osovinu pa da pritisneš osigurač ravno dok  ne legne u svoj utor).

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2016 20:45 (AF139).
14 godina
neaktivan
AF139 kaže...

....većina tih malih ventilatora sa druge strane odakle misliš pogurati osovinu ima seger osigurač milimetar od kraja osovine a vidjet ćeš ga kad skineš naljepnicu ( pokušaj da ti ostane čitava). Seger osigurač je plastična šajbica sa prorezom pa se može iglicom ili sitnim odvijačem izvaditi (pazi da ne iskoči jer je više nećeš nači).Ispod nje može biti i obična i gumena šajbica pazi da ih ne izgubiš.

Dakle kad si skinio taj osigurač možeš skinuti povlačenjem i vrtnjom  ventilaator sa krilcima. Očistiš i tu osovinu vatom  i ležaj (piksnu)  čačkalicom od drveta , uvijenim papirićem  konopom itd.  tj što imaš pri ruci.

Podmažeš sa masti li motornim uljem tanak sloj i vratiš ventilator na motor.

Šajbice i taj seger osigurač vrati istim redoslijedom (nekada za seger namjestiti valja  koristi cjevčicu kao što je druga strana uloška za kemijske olovke koja može na osovinu pa da pritisneš osigurač ravno dok  ne legne u svoj utor).

Patim se da je izvadim,nikako da uspijem!

Patim+se+da+je+izvadim Patim+se+da+je+izvadim
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2016 11:15 (SeleneY).
12 godina

...ups ..... eto gledajući YT video pomislih da imaš naljepnicu odozdo...ovako vidim da je sasvim drugačije stanje

Možda bi probao sa te dvije rupice , možda osloboditi cijeli motorić ...ili potopiti sve u posudicu sa naftom pa pokušati nakon par sati razraditi i možda skinuti ventilator ne samo potezajući već pritom i lagano vrtjeti.

16 godina
neaktivan

Ma kakva nafta?, da mu kuca smrdi sljedecih mjesec dana po nafti. Gledaj ili ti se skine naljepnica ili plastika ispod koje je osigurac( meni se cini da ima tu plastiku na prvoj slici)  ili nema osigurac pa se samo izvuce ,probaj sa nekom kacavidom podcuv izmedu da ne slomis krilca..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice