Jedini način nakoji mi radi računalo je preko integriranog vga. A kad stavim grafičku, koja je by the way ispravna, monitor ne daje nikakvu sliku, ne pokrene se ni bios , ne podiže se sustav, ne radi led lampa od harda, i ne radi hard. Ventilatori od procesora i grafičke rade. Pomoć., kad bi bar znao šta je.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ima li kakvog beepa?
Koja je matična?
Napiši konfu
nema beepa.
matična je g31 intel chipset
intel core 2duo, 3gb ddr2, black caviar 1TB, geforce gt630 2gb
400W napajanje
Probaj iskljucit integrusu u biosu, ako vec nisi
Desilo mi se jednom i bilo je do ram-a.
Ako imas drugi stick probaj zamjenit, u mom slucaju ploca nije podrzavala preko 512mb od tog proizvodjaca. Integrusa i sistem uredno radili.
pozdrav i tebi. niš me ne košta da probam i to. A dal možda znaš šta znači jedna stavka u biosu pod pci/pnp koja kaže clear nvram odnosi se za pri bootanju.?
Postavka ti omogućuje(dopušta) da očistiš informacije od hardvera i bilo koji drugi info pohranjen u NVRAM.
Info za zvuk,modem,screen resolution...
Ako instaliraš ili premještaš pci grafe,slobodno je na yes.
A da li bi to mogo biti odgovor na moj problem ?
A treba li ta grafa dodatno napajanje? Jesi probao drugi slot ako imas na mbo. i probaj malo popustiti saraf kojom si stegao grafu te na kraju provjeri jel gpu dobro sjeo u slot.

Jesi provjerio dali ti je BIOSu namjestena graficka kao primary?
Moguce da ti je namjestena integirana kao primary display pa zato nece.
Imam dvije, jednoj treba dodatno napajanje drugoj ne. Od ovog što si naveo mogu jedino probat popustit šaraf, ostalo je dobro .
Pogledat ću .
Fora je što se neke matične znaju zblesirati pa makar je ukopčana druga kartica neće da je prepoznaju. Većinom pomaže reset cmos postavki te ponovno podešavanje biosa.
Da nije možda nešto banalno kao ugrađena je grafička a monitor i dalje spojen na integriranu (odnosno matičnu)?