upravo to sam i htio reci, ali ne ide mi izrazavanje, ili me se ne cita sa razumijevanjem...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ukratko, multicore je 20% bolji per dollar kod amd-a, dok je single core 16% bolji per dollar kod intela...
A s obzirom da su sve igre maksimalno paralelizirane i da su apsolutno svi u render biznisu - jedino ryzen ima smisla...
g4560 je dovoljno za 95% foruma, sve ostalo je preseravanje i "najjaci u selu"
ukratko, multicore je 20% bolji per dollar kod amd-a, dok je single core 16% bolji per dollar kod intela...
A s obzirom da su sve igre maksimalno paralelizirane i da su apsolutno svi u render biznisu - jedino ryzen ima smisla...
g4560 je dovoljno za 95% foruma, sve ostalo je preseravanje i "najjaci u selu"
22W - approved by XXX

tocno, zato sam ga i kupio...pristojan tdp, pristojan single core i 4 dretve...nema sto ne mogu vrtiti...

tocno, zato sam ga i kupio...pristojan tdp, pristojan single core i 4 dretve...nema sto ne mogu vrtiti...
Nema što ne mogu vrtit ... ne mogu vrtit gta5, ne mogu vrtit bf1, ne mogu vrtit ... you name it :)
Kao ona fora 'nema gdje nisam bio'. Nisam bio u Berlinu, nisam bio u Londonu ...

3... 2... 1...
Kao ona fora 'nema gdje nisam bio'. Nisam bio u Berlinu, nisam bio u Londonu ...
Posudi mi account sa igrom po tvojoj zelji, uzivo cu pustiti stream kako igram...
Posudi mi account sa igrom po tvojoj zelji, uzivo cu pustiti stream kako igram...
Puštanje streama i igranje nije za taj CPU :) Snimaj mobitelom
https://www.gamersnexus.net/guides/2993-amd-1700-vs-intel-7700k-for-game-streaming/page-2
*A post je inače bio zajebancija. Al *ebeš foru koju moraš objašnjavat

Nema što ne mogu vrtit ... ne mogu vrtit gta5, ne mogu vrtit bf1, ne mogu vrtit ... you name it :)
Gdje je problem, dolje je snimak sa mojim privjeskom na 22Wata potrošnje
BF1

Gdje je problem, dolje je snimak sa mojim privjeskom na 22Wata potrošnje
To nije dovoljno. Podastri dokaze iz barem još 5 igara. Video mora biti duži od 5 minuta. I to do ponoći. Inače ne vjerujem.
tvoj novcanik
To mjeri cpu+igra se na igpu, a tu je i ostatak kompa.
kaj se tiče GTA V ima i i7 7700k dropove
Borite se sa vjetrenjačama, tj. neoptimiziranim softverom
bmk.
mozemo ja i Lucidius probati simulirati jedan dan s obzirom da smo blizu.
On ima i7 7700k ja ryzena 5 1600
staviti ih na iste taktove i vidjeti kako se drze od fhda pa sve do 4k..
iako su po cijeni neusporedivi osobno sam uvjeren da i7 7700k ne bjezi puno da pace :)
zanima me iskreno kako bi se i7 7700k na 3.7ghz drza sa rizon na 3.7ghz
Evo ja sam testirao to sto si ti mislio sa lucijem bas me zanima kako se ponasaju ova dva procesora evo ti jedan video u kombinaciji sa gtx 1070 i7 6700k na 3.2ghz eto ako netko ima ryzen 1600 u ovoj kombinaciji neka proba napraviti video
Skontao sam, da s tvojom konfom, konj neobicno brzo trci.
Dalje...... ko je nesto jos uocio....?
uuh zzZZzz mi se ....valjda mi je takt spusten pa mi se spava
Ne, problem je u kutu gledanja. Tu scenu koriste mnogi yutuberi jer je skriptana a ima pomalo od svega. Jeli n
Najzahtjevnije? Nije a li isto tak jako je daleko i tvrdnja da je GTA V neigriv na G4560...jer ako je minimum 60 fpsa jedini kriterij onda je neigrivo i na i7 7700k + GTX 1080TI.
I da na 22Wata
Najte se svaditi
trebao bih preporuku best buy ryzen setupa. Do sad sam godinama vozio 2500k na 4.4 ghz i cini mi se da je vrijeme za nesto novo nesto divlje. Oko mi je palo na ryzen 1600 te maticna po preporuci isto kao i ram.
Procitao sam cijelu temu ali nisam siguran koji setup bi bio best buy. Jedno sigurno cim brza memorija..
hvala

Samo nemoj ici na ryzen 1200,1300,1400 I 1500x jer na tim proceseorima neces dobiti nekog velikog boosta.Jos pogotovo nedavno sto sam vidio da je lik kupio ryzena 1200 kojeg je zamjenio za 2500K gdje uopce nema logike sve iznad se se isplati kupiti.
bmk.
mozemo ja i Lucidius probati simulirati jedan dan s obzirom da smo blizu.
On ima i7 7700k ja ryzena 5 1600
staviti ih na iste taktove i vidjeti kako se drze od fhda pa sve do 4k..
iako su po cijeni neusporedivi osobno sam uvjeren da i7 7700k ne bjezi puno da pace :)
zanima me iskreno kako bi se i7 7700k na 3.7ghz drza sa rizon na 3.7ghz
Evo ja sam testirao to sto si ti mislio sa lucijem bas me zanima kako se ponasaju ova dva procesora evo ti jedan video u kombinaciji sa gtx 1070 i7 6700k na 3.2ghz eto ako netko ima ryzen 1600 u ovoj kombinaciji neka proba napraviti video
tnx no nema mi ovo smisla jer ja imam gtx 1080.
Najbolje je da ja i Lucidius to testiramo i to cemo testirati kod nekog doma.
Vec smo radili tako corsair h100 vs arctic 240mm
ali da ako netko ima ryzena 1600 pa na više nega ga stavi na 3.2 u kombinaciji s gtx 1070 pa i tu se moze usporediti
Ja sam combo cpu+mbo platio tocno 2400kn
Razlika r5 1600 i r5 1400 ti je nekih 50ak eura, pa sad vidi jel hoces 8 ili 12 threadova. Mislim da je najjeftinije combo r5 1400+neka b350 cca 1900kn...
Memoriju sam imao od ranije 2666 pa sam tu prosao lišo, neki minimum gledaj 2666 cl14, sa brzim ako imaju vecu latenciju nema velike koristi
...jer ako je minimum 60 fpsa jedini kriterij
to je postalo malo, da prostite, preseravanje
jasno da kriteriji rastu shodno mogućnostima, pa mi je nekad vrhunski obrok bio zagrebački ili neko drugo jelo po narudžbi na ekonomskom (na mojem faksu su imali samo mini-pice i slično), a kasnije je to bio ručak u vrhunskom restoranu za barem 20 puta više novaca, no ipak ne treba pretjerivati
igrao sam gta5 sa prastarom gtx 570 na kojoj bi mi giga vrama stvarala psihičke probleme zbog stutteringa i igram ga sad sa 1050ti sa sasvim solidnim postavkama na 40-70 fps
dok ne pada ispod 40 to je više nego igrivo, barem na takvim igrama
Normalno igranje nije preseravanje.
Slažem se ali da te pitam ako je 60 preseravanje kaj je onda sa inima kaj tvrde da je sve ispod 120 neigrivo govno
Normalno igranje nije preseravanje.
to što tebi gta5 sa prosječnim fps 60 nije normalno je posljedica ovog što sam naveo prije - rast kriterija shodno mogućnostima, što je pak više psihološka kategorija
Slažem se ali da te pitam ako je 60 preseravanje kaj je onda sa inima kaj tvrde da je sve ispod 120 neigrivo govno
to vjerujem da više ovisi o tipu igre, za rpg i gta5-like igre sumnjam da je visoki framerate toliko bitan
obzirom da nisam baš fan napucavanja još od dana quake arene koju smo pržili na tri umrežena kompa, teško da mogu biti relevantan
Dakle Vi velite da ako ja sebi kupim gtx 1080ti i 4k da je to preseravanje jer eto mozes se igrati i na FHD s slabijom grafom?
O cem Vi ovdje trabunjate ?
Odustanite dok sve nije otislo krivo.
Svatko ima svoje afinitete i samim time drugacije razmislja.
Meni je trenutno gaming bez 4k rezolucije nezamisliv.
Uzivam u tih 60 fpsa vise nego sam uzivao na 144hz monitoru jer uzivam u gameplayu i vse se uopce ne brinem o tome koliko fpsa cu imati.
Par igara sam prosao na 4k s gtx 1070 gdje mi je FPS padao i na 45 pa ono ... Ali vizualni dojam mi je bitan.
Dakle Vi velite da ako ja sebi kupim gtx 1080ti i 4k da je to preseravanje jer eto mozes se igrati i na FHD s slabijom grafom?
bitan je kontekst u kojem se spominje preseravanje, a kontekst je bio da gta5 nije igriv ispod 60fps
bitan je kontekst u kojem se spominje preseravanje, a kontekst je bio da gta5 nije igriv ispod 60fps
sve igre su igrive vec od 30 fpsa..
konzole su cisti primjer i to veoma dobro.