AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.745
|
čitano: 6.771.809
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
war3_tft kaže...
Odlicno, to bi mozda bio najmjerodavniji test posto lik nije neki audiofil i sumnjam da bi uzimao ista bolje od tih cloudica.

zvuk je korektan bas nije slab, no ukupna jacina zvuka, dakle koliko jako mozes pojacat je jedno 40% slabija nego bas direktno na usb zvucnoj samih slusalica.

Sto opet nije lose tj. sasvim dovoljno.

To sam koristio standardne drivere s windowsima sada instaliravam bas direktne pa cu ovdje urediti post ukoliko dode do kakvih promjena.

Igre nisam probao ali to je u sustini isto samo je zvuk slabiji.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2017 18:05 (toxic).
17 godina
matija656 kaže...
toxic kaže...

A ovo sam moras probati.

Uzmi neku igru koja ima ingame bench.

Sa svakom postavkom pokrenes 3 puta benchmark i vidis rezultat..

budem probao sa heaven benchmarkom pa vidio kako će to bit
sutra bi trebao imat i vremana pa ću probati da vidim kako bude 

ma krvo.

ako bas oces takav bench onda koristi ovaj superposition benchmark..

heaven ce ti najvjerojatnije zakucati grafu na 99% pa neces dobiti nikakve pomake

a ako bas koristits hevane koristi low postavke kako bi proc i brzina memorije imale prevagu

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2017 18:07 (toxic).
7 godina
neaktivan
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Ima li netko tko je uz Ryzen 7 i Gigabyte ploču uspio upogoniti Corsair Vengeance LPX (2 keksa, 32 GB) CMK16GX4M2B3000C15 (15-17-17-35,v 5.39 Hynix) da radi bez rušenja s nekim normalnim timing postavkama na 2933MHz?

Uz dizanje napona RAM-a do 1.4V i SoC 1.13V i ostale postavke (GearMode, 1T/2T, ProcODT...) nikako ih ne mogu upogoniti da radi bez rušenja, a da ne dignem timing previše. Stress testove prođu i onda različiti plavi ekrani, obično dok sustav miruje. Reinstalirani Windows 10 i driveri. Ponekad 3 beepa tijekom bootanja ako je bio ugašen ili zapne na bootu sa spuštenim timing vrijednostima. Nakon se restarta poslije 3 beepa i onda boot prođe, a postavke ostanu?! Baš kad se ponadam da sve radi, onda iznenadi i BSOD se pojavi kada podesim da boota bez bipova. Stress testovi i memtest prolaze bez problema.

Trenutno radi bez problema s 18-19-19-19-38-76 1T, DDR 1.38V, SoC 1.1375V, 2933MHz. (Kao i na 2133, 2666...i mislim da sam jednom pokušao s 2800MHz)

Dosta mi je više zezanja (100x podešavanja, restartanja, clear cmosa) s postavkama pa ako netko ima takvu kombinaciju molio bih za pomoć i info o postavkama timinga i napona.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Nema veze sa ryzenom, ali meni se moj i7 znao tako ponasati dok sam trazio najnizi undervolt. Prodje cijelu noc stress testa i onda nakon 3-4 sata (nekad i nakon 15 minuta) idleanja samo bsod opali. Uglavnom, idle napon mi je bio prenizak

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Hvala na info i trudu!

Daj mi reci jel znas kad se moze ocekivati neki update po pitanju kompatibilnosti rama na asrock ab350 pro 4? Gledao sam corsair vengeance 3000 cl15 i hyperx predator 3000 cl15, al nema ih na listi od maticne.
7 godina
neaktivan

Na ovome su s F7 biosom stavili da ide i do 1.5V CPU VCore:)) Nisam OC-a i odmah stavio F8 pa F9a. Sa svim verzijama isto. Mogu jedino onda još to maknuti s Auto.

Taj si napon (core) podesio ručno za stabilnost za i7?

Ljuti me što je sve super bilo kada sam, čini mi se, podesio 16-17-17-36-50 s tim višim naponima - do gašenja. Kada se pali "hladan" svaki put ta 3 beepa (neka postavka mu ne odgovara) i nakon automatskog restarta post prođe i nastavi raditi bez problema. Pogledam u bios - sve postavke kako sam ih ja podesio.

16 godina
Cinho kaže...

..

Ljuti me što je sve super bilo kada sam, čini mi se, podesio 16-17-17-36-50 s tim višim naponima - do gašenja. Kada se pali "hladan" svaki put ta 3 beepa (neka postavka mu ne odgovara) i nakon automatskog restarta post prođe i nastavi raditi bez problema. Pogledam u bios - sve postavke kako sam ih ja podesio.

-to ne znači da ih automatika BIOSa ne vrati na 'safe'.. provjeriš/vidiš što kaže npr memtest86, tad znaš. + btw, ne forsaj .. ili ako baš 'moraš' budi spreman ja moguće crkavanje/probleme.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina

1.475V 4.1ghz , 73 stupnja cpuz stress.. mislim da je to to od ovog ćipa... https://valid.x86.fr/vwvzy8

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2017 18:45 (dabar_solta_V2).
Moj PC  
10 0 hvala 2
8 godina
neaktivan

Da li je iko dosad usporedio r5 1600 i 1700 sa intelovim ekvivalentima kao i ostale ryzene (+na istom radnom taktu)?

0 0 hvala 0
17 godina
war3_tft kaže...
Hvala na info i trudu!

Daj mi reci jel znas kad se moze ocekivati neki update po pitanju kompatibilnosti rama na asrock ab350 pro 4? Gledao sam corsair vengeance 3000 cl15 i hyperx predator 3000 cl15, al nema ih na listi od maticne.

iskreno pojma nemam, ma nema gotovo nikakvih rama na listi.

eli eto ja ove svoje drzim na 2666mhz cl14 ko da je 3000 cl 16 tako da..

17 godina
DaShip kaže...

Da li je iko dosad usporedio r5 1600 i 1700 sa intelovim ekvivalentima kao i ostale ryzene (+na istom radnom taktu)?

http://wccftech.com/amd-ryzen-1700x-benchmarks-leaked-beats-kaby-lake-ipc/

ryzen je brzi na istom taktu

9 godina

nadam se da se zezas..

17 godina
dabar_solta_V2 kaže...

nadam se da se zezas..

jbte u koju temu ste dosli i pitatate nesto sto je vec 100 puta pitano.

imate testove na netu pa gledajte..

ps. wccftech rulez

15 godina

hmm

probao  sam na brzinu odvrtit tom raider bench kojih 3-4 puta (da eliminiram situaciju da igra pokrene bench, a još nije scena do kraja učitana), i od svakog prolaza ostavio sliku sa najboljim min fps-om, koji mi je u ovoj situaciji važniji od max fps-a

za sad koliko vidim, 3200 ima prednost

sutra se budem probao još sa tim testovima poigrati u još kojoj igri (ako imaju bench uopće, moram provjeriti) i u ovom superposition benchu, pa da vidim dal će bit opet kakva razlika

ali sa ovog prvog testa mi se čini da imam koristi od 3200 mhz unatoč slabijim latencijama 

ps - probao 2933 sa cl14, ništa, neće, morao radit clear cmos da komp ponovno radi, tako da mislim da za 2933 najniže što mogu je 16-15-15-36

2933 - 16-16-16-36 2933 - 16-16-16-36
3200 - 18-17-17-37 3200 - 18-17-17-37
battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

I da ne salim se..

ne testiraju bezveze i usporeduju neke ryzene na nizim taktovima protiv intelovih na visim

ak se ne varam ipc na ryzenu je nesto bolji od intelovog.. 

nek me isprave ako grijesim

Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
toxic kaže...

I da ne salim se..

ne testiraju bezveze i usporeduju neke ryzene na nizim taktovima protiv intelovih na visim

uf, sad si se uvalio.

pricekaj par min pa ce krenuti 

17 godina

Samo ih cekam :)

Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
X3M kaže...
toxic kaže...

I da ne salim se..

uf, sad si se uvalio.

pricekaj par min pa ce krenuti 

ne smije u ovoj temi hvalit rizu, bože sačuvaj

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2017 19:39 (dery).
17 godina

bmk.

mozemo ja i Lucidius probati simulirati jedan dan s obzirom da smo blizu.

On ima i7 7700k ja ryzena 5 1600

staviti ih na iste taktove i vidjeti kako se drze od fhda pa sve do 4k..

iako su po cijeni neusporedivi osobno sam uvjeren da i7 7700k ne bjezi puno da pace :)

zanima me iskreno kako bi se i7 7700k na 3.7ghz drza sa rizon na 3.7ghz

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2017 19:42 (toxic).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Nema Ryzen bolji IPC nikako ali svejedno je to tako nemoguće uspoređivati kad to nije isti CPU, ista arhitektira. Inače, ako ih stavite na.isti clock, neće i7 biti daleko, posebno ne u igrama pa probajte .

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ne može tjerati normalne slušalice da ga jebeš. Kad na tom ALC-u pojačaš na 100% to zvuči slabo kao da je 15% sa ovom zvučnom. Kao drugo, zvuk je sada kristalno čist ali to već treba i puno bolji zvučnici da se primjeti. Uglavnom, ako imaš poštene sluške i zvučnike i želiš glasan te bogat zvuk onda je ovo katastrofa. Za one koje ne mare za to ili imaju neke uredske jeftine zvučnike te slušalice je ok.

Pretpostavljam da si ukljucio slusalice direktno u maticnu u Line-out?

17 godina
itomic009 kaže...

Nema Ryzen bolji IPC nikako ali svejedno je to tako nemoguće uspoređivati kad to nije isti CPU, ista arhitektira. Inače, ako ih stavite na.isti clock, neće i7 biti daleko, posebno ne u igrama pa probajte .

ma kome je to uopce bitno ? ekipa se ovdje lozi na sve i svasta..

lik pita mutavo pitanje i onda dijeli td.... 

nitko uopce ne testira ono sto nekog zanima

prica prozvakana milju puta, ajmo opet svi ponovo i trolat nije greda.

ali kao sto sam rekao ja bih osobno volio vidjeti koja je prava razlika na istom taktu.. Lucidius 

kad si spreman samo javi :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2017 19:51 (toxic).
16 godina
toxic kaže...

ali kao sto sam rekao ja bih osobno volio vidjeti koja je prava razlika na istom taktu.. Lucidius 

kad si spreman samo javi :)

Ako je 5% slabiji na 4ghz od 7700 na 4.9 ghz onda pretpostavi kako će biti, toga se luci boji i lažirat će test.

kradem mine iz minskog polja
8 godina
neaktivan
Poređenje arhitektura nije mutavo pitanje ;)
13 godina
neaktivan

IPC ryzena je ~3% niži od broadwella-e.

Ryzen ima nešto bolji HT (SMT) pa u multicore testovima ima nešto bolje rezultate od intela na istom taktu dok god se ne koriste instrukcije koje intel bolje izvodi (npr. avx2).

Što se tiče memorije, zavisi na kojem taktu držite proc, ali u prosjeku (3850mhz na zraku) računajte da već na 3066mhz (c15) imate prilično izražene opadajuće prinose kad povećavate takt IF-a i već tu je pametno uložiti trud u traženje optimalnih latencija. Ako se netko osjeća sretno, pokušajte 3200c12, to je jedna od najbržih (ujedno i najtežih) konfiguracija za vrtit stabilno na ryzenu, zasad. Čisto usporedbe radi, na intelu je to 4133c12.

Moj PC  
3 0 hvala 2
11 godina
neaktivan

Ryzen ima nešto niži IPC u teoriji i praksi, to se vidi po raznim testovima. Cak smo i tu nedavno radili cinebench clock vs clock cisto tako da vidimo, iako to nije nikakvo mjerilo jer su razlicite arhitekture. IPC nije puno slabiji na Ryzenu, ali zato njegova ne mogucnost prelaska 4ghz (ako imas srece 4.1, a vidim dosta ljudi ne moze ni 3.9) je veci razlog za razliku u performansama jer Intel ide na 5ghz, pogotovo Coffee kako se cini po turbo boostu.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

ukratko, multicore je 20% bolji per dollar kod amd-a, dok je single core 16% bolji per dollar kod intela...

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gorstak79 kaže...

ukratko, multicore je 20% bolji per dollar kod amd-a, dok je single core 16% bolji per dollar kod intela...

A s obzirom da su sve igre maksimalno paralelizirane i da su apsolutno svi u render biznisu - jedino ryzen ima smisla...

Freak Show Inc.
8 godina
protjeran
Friday kaže...
A s obzirom da su sve igre maksimalno paralelizirane i da su apsolutno svi u render biznisu - jedino ryzen ima smisla...

Pa, ako cemo pravo, mislim da jos nije izasla igra koja bi opteretila single core do maks, a tko se bavi renderingom njemu treba...no vidim da likovi tipa ibme ekipi preporucaju ryzen 3 1200 za konfe, sto mi po toj logici nema smisla...threadripperi imaju smisla za workstation i server masine, no za nas smrtnike, intel je bolja solucija...u biti sve do 4 jezgre, i po novome do 6 je intel bolji...

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2017 22:37 (Gorstak79).
11 godina
neaktivan

Kako mislis opteretila Single core do max? Igre koje koriste samo jednu jezgru? Ima gro, WOT npr.

No dobar single core ne znaci da ce dolazit do izražaja samo pri korištenju jedne jezgre, vec opcenito sve naravno. Ako imaš 6 core sa jakim single coreom imaš 6 jakih jezgri koje idu do 5ghz. Fantazija.

Battlelog: D3lBoy-00
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice