- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
da daobijem na lotu, valjda bi si ovaj kupil XD
Ja bih main computer sa Enterprise-a:
Da da ovo su palube, svaka je visoka ~2.5m
Iskreno vec mi ide na onu stvar to tvoje konstantno pljuvanje po Intelu. Reklamiraj AMD do mile volje, al ne trolaj bezveze o čem nemaš pojima.
Taj jadni Intel koji radi gluposti, zarađuje koliko AMD nebude napravio za deset godina, taj Intel koji radi gluposti si može dozvoliti sranje poput onoga sa SB-om i završiti kvartal bolje od očekivanog. Eto toliko o Intelu koji donosi glupe odluke i koji nezna poslovati, za razliku od AMD-a koji se je još nedavno koprcao u dugovima. Iskreno nemam ništa protiv AMD-a, al mi se zgade ovakve prenapuhane gluposti
Nisu to prenapuhane gluposti več ti ne vidiš ocite stvari,
ko obicno a nepotrebne vidiš objasni ti meni zakaj onemogucuju 3D GPU Acceleration svojim jeftinijim procesorima kaj s time dobivaju i kaj gube ništa ali gubi korisnik ili niti to ne viđiš jel. Pusti ti zaradu fuckaš to je nebitno sad, ak vec imaju hrpu love zakaj onda onemogucuju dost stvari u svojoj jeftinjari kad ionak s tim ništ ne gube nit dobivaju love ionak imaju kak bi to nazval nego glupost to je prava riječ i to je tak pa kom milo a kom drago.

ko obicno a nepotrebne vidiš objasni ti meni zakaj onemogucuju 3D GPU Acceleration svojim jeftinijim procesorima kaj s time dobivaju i kaj gube ništa ali gubi korisnik ili niti to ne viđiš jel. Pusti ti zaradu fuckaš to je nebitno sad, ak vec imaju hrpu love zakaj onda onemogucuju dost stvari u svojoj jeftinjari kad ionak s tim ništ ne gube nit dobivaju love ionak imaju kak bi to nazval nego glupost to je prava riječ i to je tak pa kom milo a kom drago.

Ma da kaj bi zarada bila bitna za jednu firmu, ko fučka zaradu bitno da je naš Rambox zadovoljan
Jesi ti videl kolko troši E-350 APU Zacate 18W u HTPC kombinaciji, u odnosu na Intel ponudu u tom dijelu u istoj raznini uglavnom troši 6W manje Full Load a to se itekak racuna u takvoj kombinaciji.A nudi više na svakom polju posebno grafika tj sve na jednom cipu, i to za nižu cijenu da ne bilo zabune to je razina potrošnje cijelog sistema ispod 50W ili oko toga.
Slažem se oko toga, i nisam mislio uopće na ove low energy, trebao sam napomenut, cijeli post se odnosi na klasične desktop CPU-e.
Pa tako i onaj dio o HTPC-u, moj HTPC se sastoji od punokrvnog proca, jer mi npr E350 nikako ne zadovoljava potrebe koje imam, jer na HTPC-u radim osim samog gledanja i neke konverzije i neke ostale sitnice, a tu mi je E350 loš.

Ma da kaj bi zarada bila bitna za jednu firmu, ko fučka zaradu bitno da je naš Rambox zadovoljan
Po meni koga boli qrac kolko neka firma zaradjuje ? Nije vrag da se budemo prema njihovoj zaradi okretali i zbog toga odabrali njihove proizvode ?
Zato kaj je AMD bogec ili zato kaj je intel tajkun - boli me kifla, ponudi best buy proizvod i tvoj sam.
Jos jedna stvar, bilo bi lijepo da kad bi ova tema ostala za AMD Bulldozer news...
Ak vam ne pase tzv. pljuvanje po Intelu, pljuvajte vi po AMD-u u Intel-ovim temama...
Po meni koga boli qrac kolko neka firma zaradjuje ? Nije vrag da se budemo prema njihovoj zaradi okretali i zbog toga odabrali njihove proizvode ?
Zato kaj je AMD bogec ili zato kaj je intel tajkun - boli me kifla, ponudi best buy proizvod i tvoj sam.
I što će ti Best Buy proizvod ako firma propadne i onda kasnije ostaneš samo na jednome monopolistu?
I BTW ako se u Intelovim temama može spominjat vječiti AMD nevidim zašto onda nebi ovdi malo spomenuli i Intel. Uostalom po Intelu se pljuje gdi god
Pogledaj samo temu o SB-E i vidit ćeš o cem govorim
I što će ti Best Buy proizvod ako firma propadne i onda kasnije ostaneš samo na jednome monopolistu?
A vele da nema glupih pitanja...
Sigurno necu "švasat" vlastiti proc, koristiti cu kojeg mogu, dok imam opciju da biram, birat cu da prodjem sto profitabilnije. Ako imam samo jedan izbor, ne vidim kaj se tu vise ima za filozofirat...
A vele da nema glupih pitanja...
Sigurno necu "švasat" vlastiti proc, koristiti cu kojeg mogu, dok imam opciju da biram, birat cu da prodjem sto profitabilnije. Ako imam samo jedan izbor, ne vidim kaj se tu vise ima za filozofirat...
Ne bu AMD propal sigurno iako ima onih koji za to i navijaju, ili predviđaju prošla su vremena kad je Intel dominiral na svim poljima danas je drukcije itekak samo se to u AMD blagajni još ne vidi ali za godinu dana bude osjetno drukcije a za par godina još bolje u korist AMD to sigurno.Ovo dole je jedan vrlo ocit primjer, cudne nove Intel ponude mali Zacate APU napravil je veliku zbrku u INtel Atom Kokošinjcu a kak te s njim u usporedbi izgleda ovaj dole 1.3ghz jednojezgreni Celeron u 2011 godini jel.

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/intelovo-mobilno-osvjezenje/108592.aspx?page=0&jumpto=2115240&sort=asc&view=flat
Ko ima potrebu za diskretnom grafikom kupit ce procesor bez grafike i diskretnu karticu. Kome je integrirka dovoljna kupit ce APU (tj onaj kome je apu dovoljan a ne intelov shrot) kupit ce ga. Kod konkurencije imamo situaciju da ce procesori bez grafike kostati >1000$ tako da ce vecina kupovati i placati losu integriranu grafiku koju nece ni koristiti. Jos ako tome dodamo da ta grafika na nekim platformama radi a na nekima uopce ni ne moze radit dolazimo do cinjenice da velika vecina intelovih integrusa nikad nece ni biti pokrenuta. a placena je.
Ovdje AMD definitivno kupcu daje bolji izbor i da im se po procesorskim performansama pribliziti intelu (ko zna, mozda i hoce) sigurno bi bili bolji izbor za svakoga.
Ne razumijem zašto podrazumijevaš da će Intel potpuno zanemariti GPU dio proca, te da će i dalje imati prilično neuvjerljive grafičke performanse?
Ja sam prilično siguran da će kroz neko vrijeme Intel odraditi dobar posao oko grafičkog dijela.
Mislio sam na trenutno stanje i blisku buducnost, tj. ovo sto je najavljeno.
Naravno da ce i intel napredovati u integriranoj grafici.
Ono sto me je jako iznerviralo je to sto sam pri kupovini zadnjeg procesora mogao birati hocu li koristiti grafiku koju sam svakako platio ili cu moci overclockati procesor a i tu mogucnost sam dodatno platio. I onda kao slag na tortu dodje Z chipset koji moze i jedno i drugo i jos par stvari. To je odvratna prevara. Sad mene a vjerovatno i pola ostalih kupaca muci to sto sam kupio najbolji procesor najnovije serije koji su imali u ponudi a sad imam osjecaj da "to nije to" i trebam prodati maticnu i kupiti novu kako bi mogao koristiti ono sto sam masno platio. Vjerovatno bi to vec napravio (s osjecajem prevarenosti) da mi to racunalo nije u birou i promjena maticne vuce neke zajebancije oko licenci softwarea.
Uskoro obnavljam i kucni comp i nakon ovoga iskreno zelim da AMD napravi nesto sto ce zadovoljit moja mjerila da ovim smradovima vise ni kune ne dam. Ovo sto su napravili sa 1155 platformom mi nitko ne moze pravdati napretkom tehnologije i slicnim razlozima izmjene maticnih ploca. Najnizi oblik prevare. Uopce me ne cudi sto je Sandy Bridge dosao iz izraelskih laboratorija. pretpostavljam da im je od tamo i trzisna politika dosla. Ne znam ko bi drugi mogao ici ovako nisko.
Ko da kupis automobil i onda ti prodavac za par dana kaze da nesto nije u redu s njim, poprave ti to nakon 2 mjeseca a mjesec dana nakon toga te obavjeste da tvoj automobil moze imati onoliko konja koliko si i platio ali da ce te to kostati jos 50% novca.
Ma pazi ti sheme, "K" procesor ima bolju grafiku i otkljucan mnozitelj ali mozes koristiti ili jedno ili drugo.
Evo danas ponovno enkodiram zato jer crop filter u x264 radi samo sa parnim vrijednostima, a meni je trebao crop od 21px, pa sam morao naučit Avisynth koristit zajedno sa x264.
Trud se isplatio sada avisynth skripta croppa kako treba za 21px. Evo kao što vidite na slici enkodiranje će trajat još ~16h (dosta zna varirat zbog korištenja CRF-a, a ne fiksnog bitratea, ali to je tu negdje)
Da imam Core i7 900 x4 temperatura bi garant bila 70+ C°
Da, i?
Zasto te zabrinjava temperatura? i7 9xx ce na toj temperaturi bez problema raditi slijedecih 5-6 godina dok ne budes zahtjevima softwarea prisiljen kupiti drugi procesor a s obzirom cime se bavis kupit ces ga za 2 godine ili neces biti konkurentan.
Ako ti je na 100% opterecenju po ovakvoj vrucini temperatura 70C nakon 12 sati onda temperature vise ni ne moras gledati dok se ne skupi prasina ili pasta izgubi svojstva. Meni je apsolutno svejedno hoce li mi comp odraditi render za 12 sati pri temperaturi od 70c ili od 40c.
Da, i?
Zasto te zabrinjava temperatura? i7 9xx ce na toj temperaturi bez problema raditi slijedecih 5-6 godina dok ne budes zahtjevima softwarea prisiljen kupiti drugi procesor a s obzirom cime se bavis kupit ces ga za 2 godine ili neces biti konkurentan.
Ako ti je na 100% opterecenju po ovakvoj vrucini temperatura 70C nakon 12 sati onda temperature vise ni ne moras gledati dok se ne skupi prasina ili pasta izgubi svojstva. Meni je apsolutno svejedno hoce li mi comp odraditi render za 12 sati pri temperaturi od 70c ili od 40c.
pa i nije bas tako veća temperatura grije okolinu, a da ne govorim da pravi saunu od prostorije
Uskoro obnavljam i kucni comp i nakon ovoga iskreno zelim da AMD napravi nesto sto ce zadovoljit moja mjerila da ovim smradovima vise ni kune ne dam. Ovo sto su napravili sa 1155 platformom mi nitko ne moze pravdati napretkom tehnologije i slicnim razlozima izmjene maticnih ploca. Najnizi oblik prevare. Uopce me ne cudi sto je Sandy Bridge dosao iz izraelskih laboratorija. pretpostavljam da im je od tamo i trzisna politika dosla. Ne znam ko bi drugi mogao ici ovako nisko.
Ko da kupis automobil i onda ti prodavac za par dana kaze da nesto nije u redu s njim, poprave ti to nakon 2 mjeseca a mjesec dana nakon toga te obavjeste da tvoj automobil moze imati onoliko konja koliko si i platio ali da ce te to kostati jos 50% novca.
Ma pazi ti sheme, "K" procesor ima bolju grafiku i otkljucan mnozitelj ali mozes koristiti ili jedno ili drugo.
Nije baš dobra usporedba. Jer kada si kupovao si točno znao kakva je situacija i što plaćaš i što dobivaš, a ako si malo se informirao i što je bilo najavljeno (iako to nije bitno, bitno je da si točno znao kod kupnje da može ili jedno ili drugo)
To što je kansije došao, već prije najavljeni Z čipset, kakve veze ima, mogao si čekat, ili nisi, nije bitno, jer u trenutku kupnje se je jasno znalo da možeš birat ili grafa ili OC, točno se je znala prodajna cijena, koja ti je očito bila prihvatljiva jer da nije nebi to kupio.
Dakle nitko te nije prevario. Ti se možda osjećaš prevarenim, ali to je posve subjektivno. Nikakve prevare nije bilo samim time što si znao što dobivaš, što možeš birati, a i znalo se točno i što je najavljeno u bliskoj budućnosti, znao si cijenu, odabrao si to što si odabrao i to je to. Nitko nije skrivao informacije od tebe, nitko ti nije prodao nešto po znatno višoj cijeni od konkurencije, nitko ti nije prodao nešto na osnovu izmišljenih informacija i/ili svojstava.
I da, možeš koristit oboje.
Ko da ču ja plakat šta sam uzo Z68 chipset najnoviji a upravo izašle matične Gen3 koje podržavaju PCIeX16 3.0?

Ko da ču ja plakatšta sam uzo Z68 chipset najnoviji a upravo izašle matične Gen3 koje podržavaju PCIeX16 3.0?

Znajući tebe hoćeš, kada promjeniš ovu grafičku i uzmeš neku sa pci-e 3.0 
Ko da ču ja plakat šta sam uzo Z68 chipset najnoviji a upravo izašle matične Gen3 koje podržavaju PCIeX16 3.0?

Trebat će ti Ivy Bridge da proradi PCIe x16 3.0.
Ja idem na Ivy, ploču sa 3.0 i grafu koja će ga iskoristit, očekujem isto i od tebe! 
Ja idem na Ivy, ploču sa 3.0 i grafu koja će ga iskoristit, očekujem isto i od tebe! 
lol
Btw kakva ti to grafa na taj proc kod tebe pod Moj PC?
:O
lol
Btw kakva ti to grafa na taj proc kod tebe pod Moj PC?
:O
A eto, ista ka ta tvoja. Privremena dok ne dođe nova serija. 
Čekam zimu pa ću onda u shopping što se grafe tiče,
ako dođe nova serija jer očekujem boom u performansama u odnosu na trenutnu.
mogo bi se onda nacekat, al opet ovisno sto ti smatras pod boomom.
mogo bi se onda nacekat, al opet ovisno sto ti smatras pod boomom.
Nigdje mi se ne žuri, sa G210 se malo prisjećam starijih igara a i nemam baš sad ljeti vremena igrat.
A nove generacije na zimu ako stignu stignu, ako ne onda ću jednu GTX580, odradit će i ona posao.
Nije baš dobra usporedba. Jer kada si kupovao si točno znao kakva je situacija i što plaćaš i što dobivaš, a ako si malo se informirao i što je bilo najavljeno (iako to nije bitno, bitno je da si točno znao kod kupnje da može ili jedno ili drugo)
To što je kansije došao, već prije najavljeni Z čipset, kakve veze ima, mogao si čekat, ili nisi, nije bitno, jer u trenutku kupnje se je jasno znalo da možeš birat ili grafa ili OC, točno se je znala prodajna cijena, koja ti je očito bila prihvatljiva jer da nije nebi to kupio.
Dakle nitko te nije prevario. Ti se možda osjećaš prevarenim, ali to je posve subjektivno. Nikakve prevare nije bilo samim time što si znao što dobivaš, što možeš birati, a i znalo se točno i što je najavljeno u bliskoj budućnosti, znao si cijenu, odabrao si to što si odabrao i to je to. Nitko nije skrivao informacije od tebe, nitko ti nije prodao nešto po znatno višoj cijeni od konkurencije, nitko ti nije prodao nešto na osnovu izmišljenih informacija i/ili svojstava.
I da, možeš koristit oboje.
Razumijem ja sto ti govoris ali se opet osjecam prevareno. Najavljeni Z chipset je bi rekla kazala. U trenutku kupovine sam morao birati OC ili grafiku a s procesorom kupiti i jedno i drugo. Mojim poimanjem logike i postenog trebali su non "K" modeli imati jacu grafiku jer njih kupuju oni koji zele integrirku a K modeli slabiju ili nikakvu. Ovo sto se tice toga da sam ja znao kako sta funkcionira i koliko sta kosta i da samim tim nisam prevaren je jako upitna teza. I kad kupujem RAM kod nasih trgovaca znam koliko kosta i koliku garanciju daju i sve je cisto. Ponekad kupim zato jer kupujem na firmu i jednostavnije mi je knjiziti racun. No s druge strane znam i da je taj isti RAM u susjednoj drzavi dvostruko jeftiniji i da mu je jamstvo dvostruku duze. Znaci sam sam izabrao, sve sam znao a osjecaj prevarenosti je jos uvijek tu.
Razumijem ja sto ti govoris ali se opet osjecam prevareno. Najavljeni Z chipset je bi rekla kazala. U trenutku kupovine sam morao birati OC ili grafiku a s procesorom kupiti i jedno i drugo. Mojim poimanjem logike i postenog trebali su non "K" modeli imati jacu grafiku jer njih kupuju oni koji zele integrirku a K modeli slabiju ili nikakvu. Ovo sto se tice toga da sam ja znao kako sta funkcionira i koliko sta kosta i da samim tim nisam prevaren je jako upitna teza. I kad kupujem RAM kod nasih trgovaca znam koliko kosta i koliku garanciju daju i sve je cisto. Ponekad kupim zato jer kupujem na firmu i jednostavnije mi je knjiziti racun. No s druge strane znam i da je taj isti RAM u susjednoj drzavi dvostruko jeftiniji i da mu je jamstvo dvostruku duze. Znaci sam sam izabrao, sve sam znao a osjecaj prevarenosti je jos uvijek tu.
Joj sry ali.. tko te tjerao da kupiš taj procesor uopće ?!
Kako rekoh...nitko te nije doveo namjerno u zabludu krivim informacijama, nitko te nije tjerao da kupiš, imao si sve info, imao si na izbor hrpu dućana i webshopoba...dakle osjećaj prevarenosti ti možeš imat ali je objektivno skroz neopravdan.
Čak i ovo što spominješ susjednu državu...em što nije pola jeftinije, em što ako želiš sasvim slobodno i legalno možeš otić i tamo kupit, ili naručit da ti dostave.
Dakle ja razumijem da se osjećaš prevareno, ali razlog zašto se tako osjećaš...prije bi rekao da ti je žao šta si se zajeba, ili ti je žao šta nisi mogao još malo počekat (us lučaju da ti je trebalo hitno), pa sad to ispoljavaš tim osjećajem prevarenosti. Ali u nijednom objektivnom pogledu nema baš ni malo mjesta prevari.
Kako bilo da bilo, sve je potpuno čisto, trgovački, pa čak i moralno.
A ovo da bi bilo logično da su stavili jaču grafu u ovaj ili onaj...ima više logika, oni su išli ovom bolj proc, bolja grafa.
Isto tako u vrijeme kada si uzeo proc imao si 2 izbora: ili uzet H ploču i K proc i tada taj proc platiš 100kn više (od nonK modela) da bi imao jaču grafu, ili uzmeš P ploču i platiš proc 100kn više da bi imao OC. S obzirom na cijenu proca K model je samo malo skuplji, i nikako ne stoji izjava da si ti dobro platio i grafu i OC...to kad kažeš insinuiraš da si barem 30% skuplje platio taj proc od običnog. A na kraju krajeva, i da jesi, opet si sam to izabrao.
Sorry svima
, neću više, tek kad sam sve istipkao i postao mi palo napamet u kojoj sam temi.
Susjedna drzava je austrija u kojoj se na akcijama RAM moze naci upola jeftinije nego sto je recimo u Linksa. Sad su malo popravili cijene ali jos uvijek imaju skraceno jamstvo. I da, komplikacija mi je kupovati hardware u inozemstvu ,pogotovo kad kupujem sitne komade i instaliram ih na racunalo koje ima garancijsku naljepnicu domaceg ducana.
Ako se vratis na moj prvi post o ovome vidjet ces da je ono sto meni smeta cinjenica da nisam odmah mogao kupiti maticnu koja u potpunosti iskoristava moj procesor. Nadji mi drugi takav slucaj i ja se necu nimalo smatrati prevarenim. Ono sa greskom na chipsetu mi uopce nije smetalo. Istina da sam izgubio malo vremena na zamjenu ali svjesan sam da ko radi grijesi i nacin kako je intel reagirao u tom slucaju je za svaku pohvalu.
Ajmo malo o AMD-u jer je ipak blizi temi. Ti si prodavac hardwarea pa me zanima jesi li imao prilike uzivo vidjeti tj. cuti FM1 konfiguraciju. Zanima me koliko je bucna sa stock hladnjakom.
Ovo bi izgleda trebale bit konacne specifikacije, nekoliko modela FX Zambezi procesora a ovi koji če izač u 9 mjesecu su zaokruženo crveno kaj drugo dok ostali nešto jači modeli stižu u drugom valu sljedeče godine.

Nažalost ne još, prodano je sitno primjeraka, ali nitko nije htio da mu mi slažemo (iako je besplatno kad kupuje cijelu konfu), pa nismo smjeli.
I ja još čekam da vidim to na djelu, ali siguran sam da će ubrzo bit.
Ovo bi izgleda trebale bit konacne specifikacije, nekoliko modela FX Zambezi procesora a ovi koji če izač u 9 mjesecu su zaokruženo crveno kaj drugo dok ostali nešto jači modeli stižu u drugom valu sljedeče godine.

Mene zanimaju ti moduli.
Vjerujem da će čipovi biti monolitni i da će najjači silicij za AM3+ imati 4 modula odnosno 8 jezgri.
Pitanje je što će biti s 6 i 4 jezgrenim procesorima. Dali će se raditi posebni silicij za njih ili će se kao kod Phenoma 2 biti ugašene ili odstranjene laserom.

To je malo neobicno da no to je X4 proc bi se reklo, najjeftiniji model pa je možda zato tak mali Turbocore tj ogranicen je uostalom ko da je to i bitno na kraju. Defolt frekvencija je 3.6 ghz recimo, kaj je ionak po sebi puno a kome to nije dost proc je ko i svi otključanog množitelja.
Onda klokaj kolko očeš tj diži prema gore mnozitelj, i pazi na napon to je najlakši nacin klokanja kojeg svako može izvest osim ak nije mrtav pijan ili totalni tudum za komp.

Mene zanimaju ti moduli.
Vjerujem da će čipovi biti monolitni i da će najjači silicij za AM3+ imati 4 modula odnosno 8 jezgri.
Pitanje je što će biti s 6 i 4 jezgrenim procesorima. Dali će se raditi posebni silicij za njih ili će se kao kod Phenoma 2 biti ugašene ili odstranjene laserom.
vidi se da veliki umovi slično razmišljaju... 
najverovatnije za ove četvorojezgrene neće ponoviti istu grešku dva puta(kao kod Phenoma II)
al za 6jezgrene mi je nelogično da na parčetu silicijuma mogu da uglave neparan broj modula... vidite sliku koja prikazuje bulldozer arhiteklturu i biće vam jasno šta pričam....
tako da pretpostavljam da će 6 jezgreni moći da se otključaju u 8 jezgrene...
Uostalom, ponovo su stavili UCC(ACC) na ploče za AM3+(ne mora ništa da znači al možda i znači nešto)
ASRock je stavio, za druge ne znam dali su stavili svoja riješenja ili ne.
Ali stvar je kompatibilnosti AM3 CPU-a sa AM3+ pločama.
Dakle 555BE X4 šteta da propadnu dvije jezgre pri prelasku na novu ploču.

10 JEZGRI OMFG?! Cemu taj sluzi? haha