AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 485.447
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

RAMBOX: Tvoji postovi me jako podsječaju na Appleovog Stevicu i na njegov agresivni marketing. Ukratko jako naporan marketing, no da se malo više proslaviš vjerojatno bi bio efikasan. Ovako nažalost neč ti od tega nebu

I'll be back
Moj PC  
3 5 hvala 0
16 godina

Ne znam šta se svi toliko protive Microman-u, pa čovjek govori jednu jako logičnu i vrlo mogu stvar u današnjem svijetu, malo se "Buldi" odgodi, AMD primi kompenzaciju, i onda u istu vrijeme izađu nove serije procesora sa obadvije strane, i opet svi poberu novce i to je to!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
4 3 hvala 0
17 godina
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
microman kaže...

RAMBOX: Tvoji postovi me jako podsječaju na Appleovog Stevicu i na njegov agresivni marketing. Ukratko jako naporan marketing, no da se malo više proslaviš vjerojatno bi bio efikasan. Ovako nažalost neč ti od tega nebu

Nije to marketing zapravo več treba reč nekaj o tome da se zna, kaj nas čeka jer vecina ljudi još nema poima kaj je APU a sam Bager je vrlo bitan za buduci razvoj samog APU procesora Liano je samo prvi korak normalno.{#}

Ak bude sve išlo prema planovima kod AMD-a, manje više recimo jel znaci svake godine jedan najbolji novi model APU-a onda češ 2015 godine imat ovakvu situaciju to sigurno. Sin bi igral igrice a dobro upučeni Tata, ne razmišlja previše a i nema baš viška love za 2015 godine vecinom nepotrebnu posebnu grafička karticu na koju je skoro skoro zaboravil pa onda on uzme sineku jedan bijesni AMD APU iz 2015 godine za sad nepoznatog imena kaj drugo.{#}

Ostale komponente su nebitne ok maticna ploca se vec prilicno naviknula, da nema posebne graficke kartice{#} kaj drugo i Sin se fino igra na kompu bez frke sretan i zadovoljan nema velikog zagrijavanja a i prilicne buke normalne graficke kartice a i potrošnja ubuduce puno preskupe struje je itekak bitna.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
protjeran

Ja bi vas dvojicu na hlađenje malo.

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Ivsa kaže...

Ne znam šta se svi toliko protive Microman-u, pa čovjek govori jednu jako logičnu i vrlo mogu stvar u današnjem svijetu, malo se "Buldi" odgodi, AMD primi kompenzaciju, i onda u istu vrijeme izađu nove serije procesora sa obadvije strane, i opet svi poberu novce i to je to!?

Čovječe, kakva kompenzacija?! Odakle vam takve gluposti!?

Kod izravne konkurencije nema kompenziranja nego se tržište osvaja svim mogućim sredstvima! Kompenzaciju može jedino nametnuti sud ili neko slično tijelo, kao u slučaju kojeg je kolega Rambox ranije spomenuo.

Sve ostalo je teški bul šit!

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
16 godina
neaktivan

Što je vama? Svađate se oko procesora.

Ajde da su smarphoneovi u pitanju, ovako...{#}

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Super Enterprise Edition, AutoCAD 2011, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!

2 1 hvala 0
17 godina
Penryn kaže...

Evo par sličica i jedan video sa Texas Gamexperience-a koji se danas održa(va)o u Dallasu.

Navodno su bile dvije konfiguracije sa bulldozer procesorima,

na kojima su se vrtjeli Dirt 3 i Deus Ex na više ekrana odnosno projektora u Eyefinity-u.

Isto tako se govori da se ekran na jednom od tih kompova sa bullyem "smrzao".. lol{#}

Više detaljnijih informacija se tek očekuje.

Ta dva stroja sa Bagerima tj sami X8 procesori, su radili na 3.5ghz kak kažu ljudi dobro upuceni u tu situaciju tam a sad smrzavanje može bit zbog grafe itekak a ne samo proca ili te Evefinity kombinacije ko zna ništ cudno sigurno.{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 19:47 (rambox).
15 godina
cro_blue kaže...

Čovječe, kakva kompenzacija?! Odakle vam takve gluposti!?

Kod izravne konkurencije nema kompenziranja nego se tržište osvaja svim mogućim sredstvima! Kompenzaciju može jedino nametnuti sud ili neko slično tijelo, kao u slučaju kojeg je kolega Rambox ranije spomenuo.

Sve ostalo je teški bul šit!

Ovdje postoji samo jedan mali problem...AMD nije baš izravna konkurencija Intelu.

Naravno da je, prema proizvodu kojeg plasira na proizvod, ali to je kao da kažeš da je npr MSG računala izravan konkurent HP-u npr.

Da Intel sutra nestane AMD-u bi trebalo dobrih nekoliko godina da uopće počne proizvoditi dovoljnu količinu proceva da bi pokrio tržište.

AMD je konkurencija, ali ne baš sasvim izravna, zlobnici bi čak mogli reći da Intel pušta AMD na životu samo da nebi razne komisije počele kenjat o monopolizmu itd.

Ne kažem da je tako, ali nije to baš ni toliko nezamislivo, tolika je razlika u kapacitetima te dvije kompanije.

Naravno da MAD moće napraviti bolji i u svakom pogledu napredniji proc, uostalom već su nekoliko puta to i napravili, ali AMD jednostavno nema kapacitete da makne Intela sa vodeće pozicije, uza sve Intelove kazne i/ili gafove Intel je i dalje jednostavno prevelik da bi AMD uopće načeo tu tortu.

Onaj tko misli da će se ne znam što dogoditi ako buldi bude zgazio SB-a ili SB-E-a...taj jednostavno ne pozna pravila poslovanja ili ih odlučuje u potpunosti ignorirati.

Kao što sam i rekao, AMD je već imao superiornije proceve, i šta je napravio...pao još više u dugove. Udio na tržištu nije povećao, zaradu nije povećao, ulaganja naravno da nikako ni su na visini Intela itd itd.

Intel može propasti i nestati, to je jasno, ali isto tako mora biti jasno da se to može dogoditi samo spletom tako loših okolnosti i prilično dugotrajnih da je to u ovom trenutku extra teško uopće zamisliti.

Ljudima mora biti jasno da je realnost takva da je AMD taj koji može riknuti sa praktički 1 ili 2 loša poteza ( dok ih Intel može preživjeti sigurnih 20ak i to jako gadnih).

Ok, riknuti ustvari znači biti kupljen od nekoga (tko nije Intel), ali svodi se na to da AMD jednostavno nije prava, stvarna konkurencija a ni prijetnja Intelu. Intelu je prijetnja samo i isključivo sam Intel. Ali tako je to kada imaš takve kapacitete, kada imaš toliko tržišta i takvu poziciju, a još važnije i takav pojam brand-a kakav Intel ima.

I naravno ne govorim o ovdje dežurnim AMD-ovcima, i onima koijma su glavni kriterji "buhu intel je opet izbacio novi socket, buhu Intel košta 1000 usd..buhu Inetl ovo buhu Intel ono, govorim o poimanju Intela kao branda na globalnoj razini. A najviše o tome se da isčitati o trenutnom udiu na tržištu, o brojkama prodaje, o udjelima na tržištu dok je Intel imao inferiorniji proc itd itd.

I naravno ne zaboravimo da je ATI donio AMD-u dobar dio vrijednosti, te da je to spajanje jako jako pomoglo AMD-u uopće u preživljavanju jedne od kritičnih epizoda koje su morali proći.

I ne, nisam Intel fanboj (iako znam da mnogi neće ni doći do ovog dijela teksta jer će već pisati ljute odgovore), nisam ni AMD fanboy, imao sam podjednako i jednih i drugih, ma ustvari lažem, imao sam više AMD-a u životu, možda 60-40%, i sa jednima i sa drugima sam uvijek bio zadovoljan, mijenjao sam kad sam trebao ili kad je došla prilika. I sad imam AMD-a jer trenutno nemam dovoljno novaca da bez stvarne potrebe ili jak odobre prigode trošim novce na Intela. Ali isto tako je fer i da kažem da bi sigurno, da imam dovoljno viška novaca, sada bez imalo grižnje savjesti imao u kompu neki od onih 1000usd Intela (koji je trenutno top, 990x jel?), iako znam da je to jednostavno njihova tradicija, najjači proc je 1000usd, i kad izađe nešto bolje ovome naravno odmah cijena pada za skoro pola, iako znam da ne vrijedi tih novaca....ali da dovoljno viška ja bi ga uzeo. Ne zato jer je intel, nego zato je je u ovom trenutku najbolji desktop proc.

I jo samo malo osvrt na ovo o kompnezacijama...je, sve je moguće, posao je posao, novci su novci, najbitnija stvar je opstanak tvrtke, ti si jedan, ja sam drugi, onaj je treći, svaki od nas ima svoje mišljenje, ako je netko smatrao da je kompenzacija najbolje u određenom trenutku za tvrktu, i ako se je druga strana složila sa time i to je moguće. Ja vjerujem da nije to slučaj ovdje, ali da je moguće - moguće je. Pa sve tako funkcioira, iste kompanije najveći neprijatelji na jednom polju, ali zato i najveći suradnici na drugom polju, pa ljudi moji nema tu ljubavi, to je posao. Oni kojima emocije utječu na posao...o njima nikad nećete čitati u pravim vijestima, oni će samo biti sadržani u brojkama propalih tvrtki u fusnotama.

14 godina
neaktivan
microman kaže...
rambox kaže...

Nisu to nikakve gluposti nego tak stvari realno stoje, APU je budučnost a ti opet imaš veliki problem ili defekt ko planina da primjetiš nebitno i sporedno a ono ostalo zaboraviš.{#}{#}

Nema nikakvog dogovora Intel/AMD u ovom trenutku, vec je problem u GF 32nm djecijim bolestima i resursima pa rekel sam več negdje kolko me placa AMD 5 kuna po postu još malo pa cu bit bogataš.{#}{#}

Realna situacija je da Intel ima 83% tržišta, dok AMD pišljivih 18%. Dakle to je realna situacija i očito ni tvoja PR sranja ne pomažu. Sa druge strane od kad to planine imaju defekte? Što je to uopšte planinski defekt?

Nadalje kakve su to 32nm djecije bolesti? I ako te doista plača 5kn po postu ja na tu cifru nebi ni jednog posta napisao, a posebice ne takva Uveličavanja, a ako te nisu zaposlili doista bi trebali razmisliti o tome.

Iskreno većini se jebe tko je jači, i tko koliko tržišta posjeduje, većini pa i meni je bitno da je proc dobar, i da je kvaliteta na prvom a ne zadnjem mjestu. Uz to gleda se i cijena, koja bi po meni za svaki proc, bez obzira o kojoj je firmi riječ trebala bit razumna, tj onolika koliko se i uložilo u nešto što se prodaje, a ne da se napuhava cijenu i precijenjuje svoj rad, samo zato jer si to ti napravio, karikiram naravno mislim na AMD i Intel. Sve je to po meni nebitno, ja sam reko da mi je AMD draži, i draži mi je iako sam svijestan da se svijet vrti oko para, pa tako ni AMD sigurno nije imun na to, i da je u prilici i on bi nabio cijene ko Intel, al hvala bogu da su i jedni i drugi tu, jer da nisu tek onda bi svi mi kupci nahebali. Prema tome, opustimo se, ionako su pare u džepu AMD-a i Intela, a ne nas običnih smrtnika.

AMD Phenom II x 6 1090T
17 godina

... ali ipak treba (iako ja amd imam u manjini) amdu dati malo kredita, jer na

arhitekturu, tehnološki proces, resurse,istraživačke i proizvodne pogone 

i testiranja moraju izdvojiti gotovo jednako sredstava

kao i intel (nema tu prečaca i muljanja, da ima sad bi kina diktirala svijetom procesora).

A pritom, kroz limitirane kapacitete i konkuriranje kroz cijenu jednostavno nemogu imati tolike

margine da bi im bilo osjetno isplativo da opravdaju daljnje širenje i stvore pravu konkurenciju

intelu. Dovoljno je što su odustali motorola, ibm, propali cirix,risc(neprežaljeni MIPS iz silicon graphicsa), sparc...

samo fali da ostanemo na jednom jedinom proizvođaču.

Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
overhaul kaže...

kao i intel (nema tu prečaca i muljanja, da ima sad bi kina diktirala svijetom procesora).

A pritom, kroz limitirane kapacitete i konkuriranje kroz cijenu jednostavno nemogu imati tolike

margine da bi im bilo osjetno isplativo da opravdaju daljnje širenje i stvore pravu konkurenciju

intelu. Dovoljno je što su odustali motorola, ibm, propali cirix,risc(neprežaljeni MIPS iz silicon graphicsa), sparc...

Apsolutno stoji, i ja nisam nikad niš rekao loše za sam AMD. Samo sam htio staviti u realnu perspektivu sva očekivanja, sve nebuloze koje se daju pročitati o gaženju jednih ili drugih, o propasti ovoga ili onoga, o nekoj velikoj konkurenciji, o brzom preuzimanju primata od strane AMD-a itd.

AMD je na dobrom putu sa Llanom, odličnom čak, ali ne da preuzme primat nego da si osigura budućnost, malo je olakša itd. Za nešto više od toga jednostavno nema snage.

A na jednom proizvođaču osobno mislim da nikad nećemo biti, jer i da netko propadne našao bi se brzo kupac i nastavio sa radom, a možeš biti siguran da ni agencije za nadzor tržišta nebi bile baš zadovoljne da se tako nešto uopće krene događati.

17 godina
miki1981 kaže...

A na jednom proizvođaču osobno mislim da nikad nećemo biti, jer i da netko propadne našao bi se brzo kupac i nastavio sa radom, a možeš biti siguran da ni agencije za nadzor tržišta nebi bile baš zadovoljne da se tako nešto uopće krene događati.

Ma našao se kupac i za cyrix, kupio ih national, nije napravio ništa, inžinjeri otišli, preuzela Via, a cyrix nestao sa lica zemlje kao proizvođač x86 procesora.

Da ne spominjem nekad neprikoslovene Cray, SGi... sve su jedni druge iznakupovali, ali sve skupa potonulo u zaborav. Nebih se okladio da je nemoguće

da sve završi na monopolu. U tom slučaju, Intel firma najvjerojatnije bi oformila rebranding sa kvazi konkurentskim proizvodima, kao što recimo v.a.g ima nazovi konkurentne

volkswagen, seat, audi, škodu, porsche, bugatti itd. Ne kažem da je v.a.g monopol, ali na taj način bi intel reformirao korporaciju i nastavio s poslovanjem.

It isn't illegal to be a monopoly, it's illegal to become a monopoly via illegal means, or maintain that monopoly through illegal means.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 22:14 (overhaul).
17 godina
overhaul kaže...

AMD je sam sebi 2006 godine natovaril na grbaču velike obaveze,{#} i sve ostalo troškove najprije kod kupnje ATI-a za nekoliko milijardi dolara. Imali su plan koji je onda izgledal utopijski, no danas ga gledamo u praksi u svojoj pocetnoj fazi i šljaka itekak dobro za prvi korak prema cilju do kojeg če doč tek za par godna.{#}{#}

Kad su ovi iz AMD-a kasnije a i prije kupnje, objašnjavali okvirno kaj smjeraju ubuduce CPU/GPU spajanje i svoje planove za dalju buducnost ovi iz ATI su ih cudno gledali kaj to ovi namjeravaju zapravo CPU/GPU spajanje hm ok živi bili pa videli.{#}

Danas ništ više nije cudno normalno, no da bi brže i lakše došel do rezultata AMD-u fali brdo love i resursa tj još pokoja tvornica za proizvodnju svega kaj su zamislili u vecoj kolicini i puno brze a kak to nemaju tak je kak je i još ak postoje problemi eto usporavanja.{#}{#}

14 godina
neaktivan

Rambox, AMD je kupovinom ATI-ja sebi osigurao buducnost na procesorskom a ne na grafickom trzistu (mislim, i tu je ali to nije glavni cilj). Fusion se nece odvijati bas kao sto oni prikazuju. Integriranje GPU a na CPU i nije nesto sto je okrenuto krajnjem kupcu. Njemu je svejedno da li ce odredjene performanse uz odredjenu potrosnju dobiti na jednom chipu, dva ili pet.

GPU se integrira na danasnji CPU da bi ga uskoro istisnuo te da x86 arhitektura ode u zsluzenu mirovinu. Ako pogledas danasnja superracunala skuzit ces da oni za zadatke, koje kod PC-ja radi CPU, koriste niz GPU rjesenja. Dakle racunala koja rade proracune i cije graficke zajhtjeve moze odradit bilo koja danasnja integrirana grafika umjesto x86 procesora koriste arhitekturu necega sto mi smatramo grafickim karticama. 

0 0 hvala 0
17 godina
BlueMax kaže...

Rambox, AMD je kupovinom ATI-ja sebi osigurao buducnost na procesorskom a ne na grafickom trzistu (mislim, i tu je ali to nije glavni cilj). Fusion se nece odvijati bas kao sto oni prikazuju. Integriranje GPU a na CPU i nije nesto sto je okrenuto krajnjem kupcu. Njemu je svejedno da li ce odredjene performanse uz odredjenu potrosnju dobiti na jednom chipu, dva ili pet.

GPU se integrira na danasnji CPU da bi ga uskoro istisnuo te da x86 arhitektura ode u zsluzenu mirovinu. Ako pogledas danasnja superracunala skuzit ces da oni za zadatke, koje kod PC-ja radi CPU, koriste niz GPU rjesenja. Dakle racunala koja rade proracune i cije graficke zajhtjeve moze odradit bilo koja danasnja integrirana grafika umjesto x86 procesora koriste arhitekturu necega sto mi smatramo grafickim karticama. 

Pa normalno da si je AMD osigural, buducnost kupnjom ATI-a samo to onda 2006 nije tak izgledalo uopce niti blizu to sigurno več vrlo neizvjesno bez greške s obzirom na AMD planove i lovu s kojom su onda raspolagali.{#}

Ma jok nece GPU istisnut, CPU potpuno nema šanse tak brzo ne i to pogotovo ne za obicne korisnike ništ od toga. Fusion itekak i je zamisljen, prvenstveno za mase Desktop, Laptopi,Tableti pa onda i ostalo treba pokrit normalno zamisli si X6 APU za desktop 2015 godine koji ima 1200 Radeon Cores i 200% je jaci od danas najaceg Liano APU kome još u toj situaciji treba posebna graficka za igrice jel tj za ugodno igranje.{#}

Več sljedece godine ceš imat, Trinity APU sa 50% jacim grafickim performansama preko najnovijih AMD GPU serija. Kad pogledaš kaj sad nudi najaci Liano kod GPU-a, tih 50% druge godine fino govori to da ce sve više maticnih ploca zaboravit kak izgleda posebna graficka u Desktop kompu kod kucnog korisnika koji ne ganja visoki FPS ko Mačka Miša po dvorištu.{#}{#}

16 godina
neaktivan
rambox kaže...

...fino govori to da ce sve više maticnih ploca zaboravit kak izgleda posebna graficka u Desktop kompu kod kucnog korisnika koji ne ganja visoki FPS ko Mačka Miša po dvorištu.{#}{#}

Daj Bože da bude tako.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Super Enterprise Edition, AutoCAD 2011, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
14 godina
neaktivan
Random. kaže...
rambox kaže...

...fino govori to da ce sve više maticnih ploca zaboravit kak izgleda posebna graficka u Desktop kompu kod kucnog korisnika koji ne ganja visoki FPS ko Mačka Miša po dvorištu.{#}{#}

Daj Bože da bude tako.

To ce ti bit sigurno tako. Em igre i zahtjevi stagniraju, em integrirana grafika postaje duplo jaca iz godine u godinu. Vec na Llano procesorima solidno mozes igrati ono sto je prije 2 godine na integrirkama bilo nezamislivo.

16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

To ce ti bit sigurno tako. Em igre i zahtjevi stagniraju, em integrirana grafika postaje duplo jaca iz godine u godinu. Vec na Llano procesorima solidno mozes igrati ono sto je prije 2 godine na integrirkama bilo nezamislivo.

Čekaj. Sad pišeš o grafičkim mogućnostima samog Llano procesora ili para (Llano CPU + integrirani GPU)?

Jer, ako je drugo u pitanju, gore rambox piše o, koliko sam shvatio - mogućnostima samog procesora da zamijeni GPU.

14 godina
neaktivan

Pisem o mogucnostima Llano procesora koji ima integriran GPU. 

Na to je Rambox i mislio (bar ja mislim da je mislio), a ranije je bilo govora o tome kako bi GPU mogao zamijeniti CPU a ne obratno. GPU je sa svojom arhitekturom puno mocniji procesor od danasnjeg CPU-a. Problem su jedino aplikacije i OS-ovi koji su koncipirani tako da za odredjene radnje koriste CPU. I ona nekad spasonosna a nekad prokleta kompatibilnost unatrag koja sprijecava radikalne promjene. Intel je na nedavnoj prezentaciji svoga vidjenja buducnosti prikazao procesor, tj. skup procesora koji bi obavljali funkciju danasnjeg CPU-a a zasnovani su na tehnologiji koju danas imamo u grafickim karticama a ne u CPU-ima.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Na to je Rambox i mislio (bar ja mislim da je mislio), a ranije je bilo govora o tome kako bi GPU mogao zamijeniti CPU a ne obratno. GPU je sa svojom arhitekturom puno mocniji procesor od danasnjeg CPU-a. Problem su jedino aplikacije i OS-ovi koji su koncipirani tako da za odredjene radnje koriste CPU. I ona nekad spasonosna a nekad prokleta kompatibilnost unatrag koja sprijecava radikalne promjene. Intel je na nedavnoj prezentaciji svoga vidjenja buducnosti prikazao procesor, tj. skup procesora koji bi obavljali funkciju danasnjeg CPU-a a zasnovani su na tehnologiji koju danas imamo u grafickim karticama a ne u CPU-ima.

Imaš link na kakav game benchmark (može i na notebooku) sa Llano procesorom bez ikakvog dodatnog GPU-a? Ako daš ide "Hvala".  {#}

17 godina
BlueMax kaže...

To kaj je Intel pokazal nečeš vidjet na Desktop kompu sigurno, barem ne u bliskoj buducnosti obican korisnik ionak nema od toga koristi a bit ce i skupo ko vrag ak ikada uopče i zaživi tak nekaj.{#}{#}

Ja mislim na to da ce ubuduce, jedan AMD APU za Desktop prvenstveno izgurat posebnu graficku karticu iz kompa za igrice kaj se tice velike vecine ljudi jer ce imat i više nego dovoljne graficke snage za igrice. E sad kolko ce takav mocni GPU na tom budučem AMD APU, moč iskoristit svoju graficku jezgru osim za igrice još i za ostale stvari koje danas radi procesor ovisi dost o onima koji pišu programe ali kak sve više stvari i program pa i sam Microsoft polako idu u tom smjeru tak ce i bit na kraju  kaj drugo.{#}

Uglavnom tek za 5 godina tj u tom vremenskom razdoblju, AMD namjerava završit posel oko konacnog spajanje CPU i GPU jezgre kak su i zamislili Liano danas je samo pocetak normalno kaj drugo.{#}

http://blogs.nvidia.com/2011/06/microsoft-going-all-in-on-gpu-computing/

16 godina
neaktivan

Ne mogu naći Llano notebook bez integriranog GPU-a. Kako onda testirati grafičke mogućnosti Llanoa?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Random. kaže...

Imaš link na kakav game benchmark 

Momci iz PCExperta su napravili odlican posao testirajuci  A8-3850 APU i Gigabyte A75-UD4H. U ovom clanku objasnjena je arhitektura i princip rada APU-a. Zatim imas usporedne testove te platforme sa Intel Sandy bridge HD3000 platformom, usporedbe stock i OC performansi, usporedbe sa dodavanjem diskretne grafike. U clanku su navedeni rezultati skoro svih relevantnih benchmarka. Imas i gaming performance usporedbe.  http://www.pcekspert.com/articles/884-5.html

I to sve na hrvatskom, iz pouzdanog laba. 

Obrati paznju kako u Media converteru, aplikaciji koja zna koristiti Nvidija CUDA tehnologiju iz grafickih kartica, jedna 460GTX jede za dorucak i Llano i Sandy bridge. Kad bi postojao veci broj aplikacija za nas obicne smrtnike koji umjesto CPU-a iskoristava GPU snagu napravili bi jedan veliki korak naprijed. No zbog razloga koje sam ranije naveo jos dugo cemo u desktop racunalima imati klasicni x86 procesor. Ljudi misle da je GPU iskljucivo graficki orjentiran procesor. Ne, on je kao i ostali, matematicki orjentiran procesor koji je sposoban odraditi sve, samo mu to treba znati zapovijediti.

A "hvala"? Gdje se to da unovciti? {#}

Radje mi plati virtualnu pivu.

14 godina
neaktivan
Random. kaže...

Ne mogu naći Llano notebook bez integriranog GPU-a. Kako onda testirati grafičke mogućnosti Llanoa?

Ne postoji Llano bez integriranog GPU-a. Njegove graficke mogucnosti leze upravo u GPU-u. AMD to sad naziva APU.

16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
Random. kaže...

Ne postoji Llano bez integriranog GPU-a. Njegove graficke mogucnosti leze upravo u GPU-u. AMD to sad naziva APU.

Znam. Želim vidjeti snagu tog GPU-a unutar kućišta CPU-a. Bez dodatne integrirane grafike sa matične ploče i slično.

Je li to to?

Ovo na kraju videa je veoma zanimljivo - gaming benchovi. Super rezultati uzevši u obzir da je sve u kućištu CPU-a (APU-a).

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 23:59 (Random.).
14 godina
neaktivan

Nema nikakve dodatne graficke na maticnoj. Procitaj onaj test sto sam ti linkao. bit ce puno manje pitanja a puno vise znanja nakon toga.

0 0 hvala 0
17 godina
Random. kaže...
BlueMax kaže...
Random. kaže...

Znam. Želim vidjeti snagu tog GPU-a unutar kućišta CPU-a. Bez dodatne integrirane grafike sa matične ploče i slično.

Je li to to?

Ovo na kraju videa je veoma zanimljivo - gaming benchovi. Super rezultati uzevši u obzir da je sve u kućištu CPU-a (APU-a).

Pa pregledaj malo forum kaj je to teško, da si to napravil sve bi našel u temi za LIano APU tam imaš i normalne testove i ostalo vezano za to da ne zagađujemo temu o Bagerima jel.{#}{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-liano-series-apu-prvi-sluzbeni-testovi/102189.aspx

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2011 0:26 (rambox).
17 godina

Jedan tip iz Kine isto ima ES Bager, u svojim rukama no nema testova ali navel je neke probleme s raznim revizijama Bagera. Za konačnu verziju nije siguran u oznake, no nebitno sad u recimo humorističnoj tablici to je sve posložil da se vidi pa kaj bude.{#}{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo nekih novosti od jučer, vidim da još nitko nije spomenuo.

Dakle, inicijalno će biti predstavljeno 4 modela Bulldozera: FX-4100, FX-6100, FX-8100 i FX-8150.

Nakon toga će u Q1 2012. izaći još 4 modela: FX-4120, FX-6120, FX-8120 i FX-8170.

Novost je FX-8170 koji dosad nije spominjan, ali vjerojatno će biti sličan modelu FX-8150, samo s većim taktom.

Izvor: X-bit labs

Podsjetnik:

FX-4100 -> 3.6 GHz (3.8 GHz Turbo), 4 jezgre, 95 W TDP

FX-4120 -> nepoznat takt, ostalo isto kao i FX-4100

FX-6100 -> 3.3 GHz (3.9 GHz Turbo), 6 jezgri, 95 W TDP

FX-6120 -> nepoznat takt, ostalo isto kao i FX-6100

FX-8100 -> 2.8 GHz (3.7 GHz Turbo), 8 jezgri, 95 W TDP

FX-8120 -> 3.1 GHz (4.0 GHz Turbo), 8 jezgri, 95 W ili 125 W TDP

FX-8150 -> 3.6 GHz (4.2 GHz Turbo), 8 jezgri, 125 W TDP

Otključan množitelj na svim procesorima.

Moj PC  
3 0 hvala 10
17 godina
brogus kaže...

FX-8100 -> 2.8 GHz (3.7 GHz Turbo), 8 jezgri, 95 W TDP

rrrawwwrr ovaj će bit moj

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice