Prijenosno za prosječnog kućnog korisnika

poruka: 11
|
čitano: 2.416
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Planiram kupiti prijenosno računalo i ne mogu se odlučiti. Trebam prijenosno računalo s jakim procesorom, dosta RAM-a i dosta veliki kapacitet tvrdog diska. Grafika nije baš bitna jer ne planiram igrati igrice na njemu. Po mogućnosti ako ima već kod nas za kupiti  s BLU-RAY

optičkim pogonom.

Rođen da budem vojnik, da domovinu svoju branim
i da za nju ako je potrebno
život svoj dam.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Prijenosno za prosječnog kućnog korisnika
to sve sto si nabrojo pada u vodu jer laptopi koji dolaze sa blu-rayom su high-rated to znaci i ostale komponenete su jake..ali ono najvaznije nisi rekao koja cijena..mada mislim da ocekujes previse...laptop sa blu-rayom????..mislim nije nemoguce...ali koji ce ti k**ac..
17 godina
neaktivan

Ovako, nisam siguran dal vec ima u prodaji notebooka sa blue-rayom, ali znam jedan bez koji nije preskup, a odličan je:

Notebook MSI ER710X-052EU

Procesor: AMD AthlonX2 TK55 (1.8GHz)
Zaslon: 17" WXGA Glare Type(1440x900)
Grafička kartica: ATI X1270
Memorija: 2GB DDRII 667
Tvrdi disk: 160GB SATA II
Optički uređaj: Super Multi
Bluetooth
HDMI

cijena ti iznosi oko 5k-5.5k kn!

Imas i 2.2 GHz procesor samo sto je dosta skuplje

17 godina
neaktivan

Cijena do 6500 kn. Blu Ray ne potreban.

Rođen da budem vojnik, da domovinu svoju branim
i da za nju ako je potrebno
život svoj dam.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Relativno jeftin a dobar:

Model HP 6715B KD998ES googlaj ga...
Zaslon 15,4" WXGA
Rezolucija 1.280x800
Procesor AMD Turion 64 TL58
HDD 160 GB
Optički pogon DVD±R/W
Memorija 2 GB
Grafika ATI Radeon X1250, do 512 MB djeljive memorije
Fax modem 56K
Mreža Fast Ethernet
Bežična mreža 802.11b/g
Bluetooth Da
OS Free DOS
Ostale karakteristike Poklon: HP torba

4900kn

Za nesto dublji (legalni) dzep sa nesto boljim karakteristikama:

HP 6715b, GB837EA, AMD Turion 64 X2 TL60 2,20GHz, L2 Cache 2x 512 KB, Chipset (Northbridge) AMD M690T, Memorija [MB] 2x 1024, Radni takt memorije [MHz] 667, Memorijski utor SO-DIMM DDRII
Maksimalna količina memorije [GB] 4, Broj memorijskih utora 2, Ekran 15,4", Vrsta zaslona AG (AntiGlare), Maksimalna rezolucija 1650x1050 WSXGA+, Grafički podsustav ATI Radeon X1250, up to 512-MB shared system memory, Tvrdi disk [GB] SATA 160, Broj okretaja [rpm] 5.400, Optička jedinica DVD±RW DL, Audio podsustav High Definition Audio support w/24-bit DAC, Mrežni podsustav 1x 10/100/1000 Ethernet, 56k modem, 802.11a/b/g, Bluetooth, D-sub priključak 1, RJ45 priključak 1, RJ11 priključak 1, S-Video Out 1, FireWire priključak 1, Audio In/Out 1, USB 2.0 priključak 4, Utor za proširenje Type I/II PC Card slot, Operativni sustav Microsoft Windows XP Professional (ili Vista Buisness GB835EA), Baterija Li-Ion 6 ćelija, Boja crna, Masa [kg] 2,59 

6100kn

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja bih samo savjetovao da se pri kupnji uzme laptop sa izdvojenom grafikom, makar i sa manje memorije, jer ove integrirane grafike kradu memoriju od radne

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
free_ kaže...

Ja bih samo savjetovao da se pri kupnji uzme laptop sa izdvojenom grafikom, makar i sa manje memorije, jer ove integrirane grafike kradu memoriju od radne

To se osjeti samo ako laptop ima 512 ili manje MB RAMa. Više od toga i teško je primijetiti razlike.
17 godina
protjeran

Treba ti prijenosno računalo (škola, posao,...) ili ti treba samo nešto što će stajati u tvojoj sobi?

0 0 hvala 0
17 godina

ovi HP-i su dosta dobri,ja koristim isti s amd sempron-procesorom,i 1 gb rama.....mislim da ti ne treba ništa jače od ovoga,a ako ti treba veći kapacitet diska možeš si uzet neki eksterni disk i problem rješen

preporučam

Oko za oko, četkica za zube.
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2008 22:45 (mali.ivica87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Za igre će ti trebati ipak nešto više od integrirane grafičke.

Notebook ACER Travelmate 7520G, AMD Turion64 X2 TL-60 (2.0GHz), 17" WXGA CrystalBrite, RAM 2GB DDR2, HDD 250GB SATA, DVD+-RW DL, ATi RAdeon HD 2400 (256MB), modem, LAN, WLAN, Windows Vista Business (LX.TL50Z.097)

7.289,00 Kn u HGspotu

BTW dodaj još 350 Kn za 2 GB so-dimm Kingmax modul i imaš uber snažnu mašinu. Mislim da bi mnogi preporučili da uzmeš XP umjesto toga i 1 GB rama extra ali mislim da nema smisla i da Vista i više nego dobro pristaje ovakvoj konfiguraciji

http://www.hothardware.com/Articles/ATI_Radeon_HD_2600_and_2400_Performance/

Ne znam, pogledajte još što bi moglo biti dobro pa mu preporučite.

Ja koristim katalog od HGspota, a ako ima još boljih ponuda ostavite link.

http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=200&podgrupa=2 

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2008 1:40 (Mayo).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Notebook TOSHIBA Satellite A210-1AO, AMD Turion64 X2 TL-60 2.0GHz, 15.4" Wide XGA, RAM 2GB DDR2, HDD 200GB, DVD+-RW DL,ATI Radeon HD2600 (512MB), modem, LAN, WLAN, bluetooth, Vista Home Premium + BT miš

7.299,00 Kn + 2 godine garancije jedina "mana" je 2" manji monitor.

Opet preporuka: 2 GB RAMa ekstra i imaš grom od mašine.

BTW neznam kakva je kvaliteta izrade na Toshibi ali ne možeš imati i jare i pare,npr. Thinkpadi koje imam su XX puta siromašniji u grafičkoj ali mogu skoro izdržati i slona da stane na poklopac a da kompletna mašina ostane čitava i da uopće ne škripi.

EDIT: Pripazi da ti ne uvale 32-bitnu Vistu nego traži 64-bitnu!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.3.2008 15:48 (Mayo).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice