Cime ocistiti termalnu past?

poruka: 28
|
čitano: 21.455
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

S cime da ju ocistim? Nedavno je promijenjena u servisu, ali sad moram mijenjati ventilator pa sukladno tome maknuti termalnu pastu i staviti novu. Posto mi se ne nosi ponovo u servis htio bi to napraviti sam al ne znam cime. Termalnu pastu sam vec kupio.

Laptop je komplicirano rastaviti pa bi mi zadnja opcija bila da odnesem ventilator i laptop tamo u servis. Jel netko zna koliko ovima u MR servisu treba vremena za to, i dal je cijena cca 200kn ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne treba ti ništa, osim komada odjeće ili krpe koja ne ostavlja 'dlačice.' Pod uvjetom da je procesor i pasta na njemu zagrijana, pa skidanje ide lakše.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Cime ocistiti termalnu past?
Maximus kaže...

Ne treba ti ništa, osim komada odjeće ili krpe koja ne ostavlja 'dlačice.' Pod uvjetom da je procesor i pasta na njemu zagrijana, pa skidanje ide lakše.

plus kapljica acetona vrlo lako skine pastu a uzasno brzo ishlapi.

twice the pride double the fall
13 godina

ja cistim rakijom i wc papirom..:D

Moj PC  
3 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne rakijom, ona nije cisti alkohol!!

Mora biti cisti alkohol i ne gruba tkanina!

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina

ma daj to su gluposti da mora cisti alkohol i slicno pola ljudi na forumu tako cisti a i moji frendovi i do sada nikom nista nije bilo..;)

Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ma ne smeta ni rakija ni votka ni konjak a bogami ni Whiskey {#}

Aceton, uljni razrjeđivač itd... sve je to uporabljivo.

Volim sve moderatorice i administratorice !

2 1 hvala 0
13 godina

Ja sam na 2 laptopa cistio pomocu medicinskog alkohola i vate.Naravno,

pazio sam da mi ne ostanu vlakna.

http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

WD-40 :D

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
gogi321 kaže...

Mr. Muscolo!

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
13 godina
protjeran
gogi321 kaže...

{#}

Može bilo koje otapalo koje ne stupa u kemijsku reakciju s materijom koju otapa. (mora biti inertna)

E sad za učenike; onome tko ima dvojku iz kemije to je jako teško objasniti. ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.2.2013 22:02 (Budokai).
16 godina
protjeran

E tako je vec bolje, vise mi se svidjaju vasi odgovori iz "domace kuhinje", ovo na netu kad citam sve neki specijalni pripravci. Krpa i rakija, to vec kuzim :)

Nego, ako termalna pasta nije propisno maknuta ili stavljena, jedino sto se moze dogoditi je zagrijavanje, jel tako? Naravno, ne mislim sad na slucajeve da prolijem termalnu skroz po cipovima, ili da zgrebem metal.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da jedino ako je stavis premalo ili previse ce temperature biti malo vece..

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
A_Stranger kaže...

E tako je vec bolje, vise mi se svidjaju vasi odgovori iz "domace kuhinje", ovo na netu kad citam sve neki specijalni pripravci. Krpa i rakija, to vec kuzim :)

Nego, ako termalna pasta nije propisno maknuta ili stavljena, jedino sto se moze dogoditi je zagrijavanje, jel tako?

{#}

Tako je.

Ako ima previše paste ili nije pravilno raspoređena može doći do pregrijavanja ali i ne mora. Može se i automatski ubrzati rad ventilatora CPU-a ili GPU-a da bolje ohladi procesor iliti što već.

Pokvarit se baš neće ništa.

15 godina

De ja sam noktom sastrugo, svejedno mi je proca već star osam godina- šta mu još može biti?

Say hello to my little friend
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Krunoo7 kaže...

De ja sam noktom sastrugo, svejedno mi je proca već star osam godina- šta mu još može biti?

Trebo si brusilicom :D

13 godina
neaktivan

Ničim osim, IVASOL CS. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

brusni papir granulacije 30 :)
šalim se ... ja sam slučajno imao čisti alkohol pa sam njega koristio+wc papir (al pazi da bude troslojni{#}) . Inače ja sam dosta (skoro sve) skinuo i bez alkohola. njega sam koristio samo na kraju za "poliranje".

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kako ste svi pretjerano humoristicni u ovoj temi,bljuje mi se od vas.

Nego da se vratim na temu,najbolje izbjegavat sve tekućine ako je ikako moguće,najobićniji papirni ubrus će isto tako riješiti stvar,prvo nagrubo sve očistiš od paste i onda uzmeš drugi kraj ubrusa i fino "ispoliraš" i proc i hladnjak.

Ovo sa acetonom kad sam procitao mi se smućilo.Inaće aceton pobija kemijsku reakciju kojom u tvornici spajaju plocicu i "metalni" dio proca,i to nikako nemoj raditi. Šanse da ti proc poslje acetona preživi su jako male,naravno može preživit ako imas sreće. Najbolje papirni ubrus i siguran si da mu u 100% slucajeva ništa neče biti.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

Ja sam zadnji put tekućinom za stakla (antifriz -20 °C). Jbg, nisam imao ništa drugo alkoholno pri ruci.

Najvažnije je skiniti stari sloj i paziti da ne ostanu dlačice ili grudice stvrdnute paste (ako je nedavno mijenjana lakše je skinuti i ne stvaraju se grudice) jer zbog njih hladnjak ne sjeda kako treba, pa se pogorša hlađenje. Isto tako, nije dobro previše natopiti jer u tom slučaju može alkohol s otopljenom pastom ući u socket (ili ispod procesora ako je lemljen).

Ako paste ima puno, možeš većio dio sastrugati osobnom.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Termalnu pastu naučinkovitije uklanja benzin za čišćenje i odmašćivanje link, tekućina je brzohlapljiva a rezultat je:

GPU GPU
CPU CPU
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.2.2013 2:10 (Hardwhelper!!!).
9 godina
neaktivan

Planiram promjenit hladnjak sad, al u desktopu, ne laptopu. Kako da ga onda očistim? Jel dosta samo sa tkaninom? I jel opasno ako ne očistim 100%? Imam i doma 99% etanol ako pomaže.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ak rakija ne pomaže onda benzin (narodna mudrost, Trpimir 925.)

Kruha i igala...
14 godina
daniel2809 kaže...

Kupi si alkohol u apoteci, bit će i 70 postotni dosta.

A čak i samo da detaljno obrišeš staru suhom krpom i sl., ništa se neće dogoditi.

ps. moja preporuka ti je prije demontaže dobro zagrijati procesor nekom igrom, lakše budeš odvojio hladnjak.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.12.2017 16:07 (Valentin17).
14 godina
neaktivan

Dosad nikad u 31 godinu zivota nisam cistio nikakvim sredstvima osim obicnim kuhinjskim ubrusom, i nikad nikakav problem. Drzite se jednostavnog :)

Moj PC  
4 0 hvala 2
9 godina
neaktivan

Super, hvala :) Stigle nove komponente, al sam zaboravio cooler (lc cc 120) doma, pa smo stavili stock iz kutije. Sad bi ga zamjenio, zato pitam :) Čisto jos preporuka, da stavim malo paste u sredinu i stisnem hladnjak ili da razmazem prstom po cijeloj povrsini? Uvijek negdje jednu od te dvije metode preporucuju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
daniel2809 kaže...

Cca. količina riže na sredinu i samo stav hladnjak na procesor, bit će ti lakše.

9 godina
neaktivan

Super, hvala :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice