ovako.. zanima me kako se ja preko laptopa mogu spojiti na router.. jer imam onaj kasdin u kuci a na njega nemogu a htio bi se spojiti na frendov koji zivi odmah do mene.. u stanu zivimo znaci nema 5 metara.. treba mi taj postupak kako doci do toga da trazi ostale routere..
Spajanje na neciji router
- poruka: 18
- |
- čitano: 10.092
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa preko wlana
laptop nadje frendovu bezicnu mrezu i da ti key s kojim se spojis i maži.
Šturo pitanje, šturi odgovor:
nađi frendovu mrežu u aplikaciji wlan kartice ili zero configu (on morao bi imati uključen ssid broadcast), upiši pravi wep/wpa/wpa2 pass i spoji se na njegovu mrežu. Simple as that.
da kuzim ja to al nemogu pokrenuti kao da trazi routere na laptopu.. znaim me gdje je ta opcija.. imam windows 7
-moras imat wifi adapter da bi bilo sto hvata "zrakom",laptopi to imaju u sebi
-prijatelj ti da kljuc od enkripcije ako mu je zakljucan
-kad imas wifi adapter i drivere instalirane,vidis popis routera u zraku
-nije lijepo kacit se nekom ako mu je otkljucano,a nije ti frend
- kupi 5 metara mreznog kabela i spojite se :D
edit:
5 ljudi u isto vrijeme odgovori :D
ako je sve u redu pored sata imas antenicu sa signalima
Control Panel - Network and sharing center. Tu je opcija Connect to a network. Dalje samo slijedi wizzard
ja imam ruter i imam internet na svom racunaru ,na tatinom racunaru,na sestrinom laptopu i na ujakovom laptopu.
Ja trenutno koristim deluxe edition sistem (slican je ko windows 7 samo sto ima karakteristike oobicnog xp)i na njemu furam internet,,,na windows 7 je teze ...ja imam 2 rutera...jedan ruter je povezan na antenu,pa sam ga povezao u maticnu plocu pa isto sam ga povezao i sa drugim ruterom,,,preko kabla,,,pa onda taj drugi ruter sluzi ko antena ostalima i sada kada udjem u konekciju na tatinom kompjuteru on mene vidi kao ime rutera...i sada se on konektuje sa sifrom ************* i onda surfa po netu... (sorry ako ste me ista skontali...ali znam da me niste skontali....malo sam lupo glupe rjeci)
zanima me kako je moguce da imam wifi adapter i drivere instalirane a nemoze naci nikoga a metar sam udaljen od routera sa wlanom??
koji laptop?
HP Pavilion dv6
jesi siguran da je njemu na ruteru ukljucen wlan...mozda koristi samo tvrdu vezu.
treba ukljucit hp wireles asistant i stavit enable pod wlan i u donjem desnom kutu na taskbaru ce bit ikona i dok ju klikne pisace sve mreze u dometu i izaberes koju trebas i konektiras se,ja imam hp 6830s laptop pa bi to trebalo bit slicno ko i kod mene.
zanima me kako je moguce da imam wifi adapter i drivere instalirane a nemoze naci nikoga a metar sam udaljen od routera sa wlanom??
Svijetli wlan lampica na routeru?
Šta ti točno napiše kad gledaš dostupne mreže? Piše Windows cannot configure this network ili napiše da nema mreža u radijusu?
ovako.. wlan je ukljucen sigurno i u donjem desnom kutu mi pise veze nisu dostupne.. i idem kao refresh i isto.. a wlan na routeru ukljucen.. @torrente.. imam to.. i pise isto wireless lann on ali dolje mi nema ni jedne mreze
onda nema mreze,ili ti wlan ne radi dobro.