Bandpass ili bass reflex subwoofer kutija

poruka: 15
|
čitano: 16.435
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
bok svima

ovako imam jedan problem između biranja kutije za subwoofer bandpass ili bass reflex

meni treba ništa više nego čist i dubok bass ali oču da mi se soba doslovno trese kada bass lupi neki su mi govorili da se sa bandpass kutijom dobije to da se sve trese al ono neznam pa vas pitam za mišljenje

treba mi čist bass i duboki bass slusam rap, hip-hop koji imaju samo duboke basove tak da ono ..

hvala puno svima
MaTeO

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Bandpass ili bass reflex subwoofer kutija

Kutija se radi na osnovu parametara subwoofera, a ne obrnuto...uglavnom pogledaj pod parametre...LINK!

17 godina

Slot port kutija tunirana na 50-60Hz bi možda tebi i najbolje legla (za glasnoću), ali ne bi imao dubokog basa baš...

Gle, ja stvarno ne znam je li taj tvoj Magnat od 300W koji imaš u stvarno užasnoj kutiji, u poluispravnom stanju ili tako nešto ali ti nećeš bog zna što dobiti kupovinom novog suba ako ne nabaviš jače pojačalo. Recimo da kupiš Alpine Type R i da ga staviš u savršenu kutiju, i da također Magnata tog staviš u za njega savršenu kutiju, bez jakog pojačala dobio bi skoro iste subove. Par db razlike i to na pitaj boga kojoj frekvenciji, ako i to.

Reci koji je taj tvoj Magnat i ako imaš prijatelja nekoga sa jakim pojačalom (400-500W) spoji taj Magnat kod njega i vidit ćeš da će svirati glasnije nego kod tebe. Zašto? jer imaš slabo pojačalo. Tebi je taj sub neiskorišten, a ti oćeš još jači sub, to nema puno smisla. Ako baš nikako ne možeš nabaviti jače pojačalo onda ideš na subove visoke osjetljivosti ali od njih nema baš jako dubokog basa, čast izuzetcima.

Potpuno razumijem tvoju potrebu za jakim basom, i sam sam bassfreak i da mogu imao bi 2x21" subove na 2kW ali jbg, moram se zadovoljiti sa Focalom, a čak i njega ne mogu iskoristiti kako treba što zbog slabog pojačala što zbog toga što živim u stanu pa ne mogu baš puno odvrnuti.

E kad bi bar Soundmagus proizvodio pojačala da se mogu na kućni napon spojiti, tebi bi tako lijepo sjeo jedan X2000, hrpa snage, jeftin, nije baš kvaliteta ali radi i za tebe (na nabijanje :)) bi bio odličan.

Da ti odgovorim na pitanje iz topica.

Ja pretpostavljam da si se ti nameračio na ovaj sub. Možda i nije pa ti vidi šta točno hoćeš. Nabavi njegove specifikacije i pomoću programa BassBox Pro si možeš vidjeti kako će ti taj sub u teoriji svirati ovisno o kutiji, snazi i sl.

Samo da ti nadodam da bi ti bilo bolje uzeti onaj sub što ti je slepix preporučio u tvom drugom topicu ili ako ti se ne sviđa kutija uzmi goli Type E driver i napravi si sam kutiju po volji.

Ako budem imao vremena danas-sutra ću ti složiti par kutija u BassBoxu čisto da vidiš, računat ću da imaš 150W na 4oma. Gledat ću da su kutije što glasnije i da idu što niže.

Stavit ću i još neke subove koje bi mogao uzeti u obzir.

@autor teme:

Vidim dobio si ban pa kad se vratiš ako ćeš ja ću ti one kutije otoprilike sastaviti u BassBoxu ali neću dok mi ne potvrdiš da te uopće briga.

BTW, subovi koje bi još mogao uzeti na razmatranje su (od novih, još ubaci Pioneer 306, stari model, dobar za nabijanje, sve cijene su novih subova):

Infinity REF 1260W                700kn
JBL P1222                            1400kn
PIONEER TS-W308D2            650kn
INFINITY KAPPA 120.9W      1300kn
Magnat Xpress 12                400kn
Magnat Xpress 15                650kn
Focal 30A1                           650kn

Od ovih je moj favorit JBL, koliko sam čuo, svira dosta glasno na malo snage i kvalitetan je.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2009 23:03 (Vido).

1 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
hvala ti puno vido stvarno si car.

taj jbl mi je ipak malo preskup pošto je samo sub ( bez kutije)

imam magnata streetracer 3000xxl u tubi 300 w koji radi samo duboke tonove

aj ak ti se da pa mi probaj slozit u tom bassboxu neke da je glasno da radi kak tak dobre duboke i da mi se trese sve xD.

za pojacalo neznam sta bi radio jedino da si spojim autopojacalo u sobu preko pcu napajanja ( napajanje za komp) i tak da nes sastavim akumulator i punjač za njega bi si stavio ali bi to trošilo puno struje ( mislim)

aj hvala ti jos jednom
MaTeO

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
e aj mi reci sta kazes na ovaj sub http://www.njuskalo.hr/auto-zvucnici-pojacala/subwoofer-xfat450-oglas-676175

lik ga prodaje na njuškalu ima 450 w rms-a i u bandpass-u je a i lijepo izgleda

a i cijena nije bas visoka za taj sub
MaTeO

0 0 hvala 0
17 godina

Pa nije loše ovo.

E u vezi akua u kući, neće trošiti previše, samo punjač treba biti takav da ne prepunjava jer onda malo po malo akumulator rikava i sl. xD

To može biti malo skupo ali ono, nije loše. Ako biš radio modifikaciju PSU-a pogledaj moju stranicu iz potpisa, možda ti pomogne, idi pod modifikacije.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
e super bas sam nes tako trazio

e a reci mi jel se mogu spojit 2 napajanja jedan od 400w a jedan od 250 w

šta kažeš

imam polačalo od 400w r.m.s-a
MaTeO

0 0 hvala 0
17 godina

U teoriji da ali bolje ne, čak i da su potpuno identična napajanja tu bi moglo biti dima, a pogotovo kad su različita. Za pojačalo od 400W RMS ti treba barem 550W čiste struje na 12 do 14.5V (malo teže sa jeftinim napajanjima) + 0,5 - 1F kond u paraleli između napajanja i pojačala ako misliš držati to jako glasno da rastereti napajanje i drži napon manje više konstantnim.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nekužim .. xD

znaci po tvome nebi trebo to radit

znaci trebo bi stalno drzat na istom pojačano

sta bi bilo najbolje po tebi kako da napajm pojačalo u sobi
MaTeO

0 0 hvala 0
17 godina

Jedno jače napajanje (kond po želji, ako se bude gasilo) ili akumulator + punjač.

Ne moraš i do kraja pojačavati tako da bi ti i ono od 400W bilo ok, samo nećeš moći više od jedno 250W RMS-a isporučiti bez preopterečenja napajanja.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

e hvala stv si mi pomogo

aj javim se ak nes nebude dobro

pozzz

MaTeO

0 0 hvala 0
17 godina

Np, samo pazi pliz, ako dođe do požara prvo utičnicu van iz struje tek onda poljevaj Smijeh

Zna se dogoditi kad se čovjek igra sa strujom, ja nisam imao problema ali bolje biti oprezan. Pazi na kratke spojeve i sl.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

hahah xD ma nea beda za to

ae zzz

MaTeO

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nabavi ti sebi kućno pojačalo i zvučnike,bit će odličan zvuk, a ove ostavi za autoNamigiva

IdEš
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Bandpass ili bass reflex subwoofer kutija
Vido kaže...

Slot port kutija tunirana na 50-60Hz bi možda tebi i najbolje legla (za glasnoću), ali ne bi imao dubokog basa baš...

Gle, ja stvarno ne znam je li taj tvoj Magnat od 300W koji imaš u stvarno užasnoj kutiji, u poluispravnom stanju ili tako nešto ali ti nećeš bog zna što dobiti kupovinom novog suba ako ne nabaviš jače pojačalo. Recimo da kupiš Alpine Type R i da ga staviš u savršenu kutiju, i da također Magnata tog staviš u za njega savršenu kutiju, bez jakog pojačala dobio bi skoro iste subove. Par db razlike i to na pitaj boga kojoj frekvenciji, ako i to.

Reci koji je taj tvoj Magnat i ako imaš prijatelja nekoga sa jakim pojačalom (400-500W) spoji taj Magnat kod njega i vidit ćeš da će svirati glasnije nego kod tebe. Zašto? jer imaš slabo pojačalo. Tebi je taj sub neiskorišten, a ti oćeš još jači sub, to nema puno smisla. Ako baš nikako ne možeš nabaviti jače pojačalo onda ideš na subove visoke osjetljivosti ali od njih nema baš jako dubokog basa, čast izuzetcima.

Potpuno razumijem tvoju potrebu za jakim basom, i sam sam bassfreak i da mogu imao bi 2x21" subove na 2kW ali jbg, moram se zadovoljiti sa Focalom, a čak i njega ne mogu iskoristiti kako treba što zbog slabog pojačala što zbog toga što živim u stanu pa ne mogu baš puno odvrnuti.

E kad bi bar Soundmagus proizvodio pojačala da se mogu na kućni napon spojiti, tebi bi tako lijepo sjeo jedan X2000, hrpa snage, jeftin, nije baš kvaliteta ali radi i za tebe (na nabijanje :)) bi bio odličan.

Da ti odgovorim na pitanje iz topica.

Ja pretpostavljam da si se ti nameračio na ovaj sub. Možda i nije pa ti vidi šta točno hoćeš. Nabavi njegove specifikacije i pomoću programa BassBox Pro si možeš vidjeti kako će ti taj sub u teoriji svirati ovisno o kutiji, snazi i sl.

Samo da ti nadodam da bi ti bilo bolje uzeti onaj subšto ti je slepix preporučio u tvom drugom topicu ili ako ti se ne sviđa kutija uzmi goli Type E driver i napravi si sam kutiju po volji.

Ako budem imao vremena danas-sutra ću ti složiti par kutija u BassBoxu čisto da vidiš, računat ću da imaš 150W na 4oma. Gledat ću da su kutije što glasnije i da idu što niže.

Stavit ću i još neke subove koje bi mogao uzeti u obzir.

@autor teme:

Vidim dobio si ban pa kad se vratiš ako ćeš ja ću ti one kutije otoprilike sastaviti u BassBoxu ali neću dok mi ne potvrdiš da te uopće briga.

BTW, subovi koje bi još mogao uzeti na razmatranje su (od novih, još ubaci Pioneer 306, stari model, dobar za nabijanje, sve cijene su novih subova):

Infinity REF 1260W               700kn
JBL P1222                            1400kn
PIONEER TS-W308D2          650kn
INFINITY KAPPA 120.9W     1300kn
Magnat Xpress 12              400kn
Magnat Xpress 15              650kn
Focal 30A1                           650kn

Od ovih je moj favorit JBL, koliko sam čuo, svira dosta glasno na malo snage i kvalitetan je.

ima li itko sastavljenu kutiju za magnat xpress 12? bass reflex?

Only easy day was yesterday!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice