Povrat novca Roblox zlouporaba.

poruka: 7
|
čitano: 1.271
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav ljudi trebam jedan savjet.

Dijete od 10 godina je uzelo karticu roditelju i potrošilo u mjesec dana  na "besplatnu" igricu ROBLOX  800eur.Zanima me da li postoji ikakva pravna mogućnost za povrat novca? 

Pokrenuo sam postupak preko Robloxa banka mi je rekla da prvo sačekam njihov odgovor.

Kakva su iskustva u tim slučajevima,bila je 21 transakcija ukupno 800eur.Imam pbz visu i net benking nije mi jasno kako mi nije ni jednom došla push notifikacija koju trebam odobriti a inače redovno dolazi. 

Znam da sam kriv koliko i djete ali nisam očekivao da je to spreman uraditi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Povrat novca Roblox zlouporaba.
kaw_liga kaže...

..

Znam da sam kriv koliko i djete ali nisam očekivao da je to spreman uraditi.

-ne.. nisi kriv koliko i dijete.. jer dijete je dijete, kriv si (samo) ti.

-mjesec dana nisi pazio... banka će suosjećajno odbiti, jer realno-pravno nije odgovorna, nije kriva, + važnije, ne žele 'presedane' tj čak da je banka kriva borili bi se pravnim timovima protiv.. i upravo suprotno od mogućnosit da kao presedan nešto postane praksa, tj da oni moraju vraćati-odgovarati za ono što je tvoja odgovornost .. (kao i odnos vlasti-države i privatnosti, kad ne želimo da se država u sve petlja, u krevet, u 4-zida.. privatnost-anonimnost..).

-realnost, bankovnu karticu si mogao dati bilo kome i mogao je potrošiti na bilo što.. dok 'besplatne igrice' nema.. jer je svaki biz=komercijala, neka zarada ili mogućnost i možeš uvjek potrošiti novac ako ništa drugo na narudžbu ćevapa dok igraš i ovisno tumačenju to tad ima-nema veze s igrom ili 'igricom' ..

-banka, odgovor koji čekaš... bit će negativan, tj da je to jedna kupnja, potrošen neki konkretan iznos, transakcija.. tad bi banka mogla to stopirati, vratiti-stornirati.. + pogotovo za međunarodni promet koji ima 'kašnjenje' od par dana.. upravo zato to 'kašnjenje' i služi, no kad prođe par dana, tad je kasno i za takvu mogućnost.. odnosno, što si radio mjesec.. i jednako kao da izgubiš karticu, isti čas, što prije je moraš blokirati.. ne čekati, tj to čekanje je 'tvoja krivica'.. odnosno jednako kao da vatrogasac čeka da vidi što će se dogoditi s požarom i možda se sam ugasi.. pročitaj pravila, uvjete, sigurno ćeš u njima pronaći upute za slučaj gubitka.. kao i savjet da karticu ne daješ nikome kao ni pin.. mada svi 'mrzimo' banke, objektivno oni rade svoj posao a posao roditelja je ... ne čekati mjesec i možda ovo kao školu-lekciju prihvatiš na pozitivan način, jer svaka škola se plaća.. a to da nešto djeca neće napraviti, moraš biti pametniji :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina

Jasno je meni da su oni u pravu gledano pravno ali ima dosta slučajeva gdje su vratili iznos a i dosta gdje nisu..

Zadnje transakcije tj najviše ih je bilo jučer.

Više me brine što nema nikakvih push notifikacija koje inače imam.

15 godina

Zeznuta situacija, ali teško da ćeš dobiti novce natrag. Možda samo neki "we are sorry" mail od Robloxa jer im se cijeli biznis temelji na tome. Nema baš niti neke osnove, budimo realni. Biti ćeš pametniji za ubuduće.

Ako se igra na konzoli staviš da se svaka transakcija potvrđuje posebno lozinkom npr. Ima načina da se spriječi tak nešto. Notifikacije od banke pretpostavljam nisi dobio jer su sve bili mali iznosi. A i ako mjesec dana nisi skužio da imaš 800 eura manjka onda ti to valjda i nije iznos bez kojeg nećeš preživjeti. Djetetu nek ovo bude za ovogodišnji rođendan, Sv. Nikolu i Božić i nisi tak puno u minusu.  

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

-gle.. za sve u eu postoji zakon, mogućnost... npr kupnja na daljinu 15 dana.. i po toj osnovi neovisno o banci (banka s tim 'nema veze', samo je posrednik u poslu..) možeš ostvariti povrat, no to ovisi o robi-usluzi, jer posotje izuzetci od tog prava npr karte za koncert kao primjer.. i to za firme-transakcije na području eu, a to je divlji zapad što se tiče pravila i jurisdikcije, eu-usa-kina-... gdje se što nalazi, sjedište i time nadležnost za spor ili ostvarivanje prava. .. ako je u eu, možda imaš pravo na povrat 15 dana.. provjeri. .. možda imaš sreće. :)

-sve ostalo, banka 'ne smije' pristati, čak da osobno suosjeća, u razgovoru da djelatnik izrazi takvu želju pomoći ti.. ne smije, politika banke i svih pravnih odnosa prema svim klijentima, transakcijama.. otvaranje pandorine kutije ako to učine jednom klijentu.. banka to neće, ne smije, nije važna dobra volja, zakon itd.. tj prije da bi ti neki bankar iz vlastitog džepa nadoknadio gubitak kao recimo djedmraz.. dok profesionalno to jednostavno ne smije unutar pravila bankarske struke.

-iznos.. iznos je prvno 'ni vrit ni mimo'.. tj bankarski gledano zanemariv, sitniš, čak za pojedinu osobu nije neki izos iz klase životno važnog, jedna manja plaća, nije klasa 'jackpota' .. nije nešto o čemu ovisi život.. naprotiv, ako djetetu daš u ruke nešto, moraš biti svjestan rizika-odgovornosti.. može to biti auto-pištolj, može biti novac, može biti bilo što.. recimo proces odrastanja-učenja pa ćeš jednog dana djetetu dati nož da sam nareže kruh-sendvič.. možda se poreže-ozljedi, možda napravi loš sendvič.. no tako se uči, voziti bicikl-pasti i razbiti koljena-nos.. digneš se, otreseš prašinu i ideš dalje.. važno je samo da pad nije koban .. nešto što je u granici podnošljivog. .. i podsjetnik zašto se djeci ne daju npr bankovne kartice pa i to zašto su maloljetnici do ponoljetnosti upravo to što jesu i što znači biti roditelj.. odgovornost, posljedice.. ne u dobrim namjerama, u najboljim koje bilo koji roditelj može zamisliti za svoje dijete... no suprotnost tog je držati djete pod staklenim zvonom, ne dati mu da vozi bicikl ili kasnije auto.. ne dati mu nož za sendvič.. i novac je samo dio života, prihvati, razmisli i ideš dalje.. problem je samo ako ni ti ni dijete iz ovog niste nešto naučili, kako biti odrasla osoba i što je život...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina

Odgovorili su mi da im pošaljem transkacije koje su neovlašteno odrađene zadnjih par znamenki sa kartice itd,možda nešto i bude.

Morao sam poslati novi mail ali sam u naslovu stavio tiket sa proslog razgovora razlog što sam transkacije skinuo sa pbz a na google disk a sa njega nikako nisam mogao prikačiti sve vec jednu po jednu,onda sam nekako našao opciju da direkt sa gogle diska proslijedim cjeli folder na novi mail.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Moja šogorica je imala prije desetak godina sličnu situaciju. Kćer od 5-6 godina je trošila na neke in game kupnje. Uglavnom dobila je povrat. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice