Uh, ima da im EU odere kože zbog ovoga.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
LinkedIn koristi skriveni kod koji, bez znanja ili privole korisnika, pretražuje njihova računala te na njima otkriva instalirani softver.
Kako može web skripta pretraživati lokalno računalo??
Neko jos koristi taj glorificirani FB wannabe koji je davno izgubio vezu s "profesionalnim soc medijem"?
Običan browser fingerprint-ing
Nothing to see here , move along!
LinkedIn koristi skriveni kod koji, bez znanja ili privole korisnika, pretražuje njihova računala te na njima otkriva instalirani softver.
Mislim da je clanak fulao, pretrazuje ekstenzije koje su instalirane u browseru, redom po spisku...sto nije mala stvar svejedno.
Neko jos koristi taj glorificirani FB wannabe koji je davno izgubio vezu s "profesionalnim soc medijem"?
Jos imam otvoren profil, iako mi se iskreno povraca kad udjem. Sve kontam, to je kao obavezno imati kad trazis posao - mada realno, nikad nisam nasao posao tako, cak i zadnji posao prije 2 godine sam stupio u kontakt po licnoj preporuci.
Valjda bi se onda upristojili. Ovo ovako postaje neizdrživo. (Pri tome ne mislim da drugi to ne rade).
Life is jazz. Play it cool.
Trzisna sloboda da veliki jedu male. 
Svaka čast autoru, skoro sam počeo brisati i Paint da me ne skeniraju!
Mislim da je clanak fulao, pretrazuje ekstenzije koje su instalirane u browseru, redom po spisku...sto nije mala stvar svejedno.
Ne bih rekao da je izvor tu nenamjerno nešto fulao, radi se o namjernom i pretjeranom senzacionalizmu. A to ne bi smjelo tako lako prolaziti jer serviranje ovakvih laži može imati ozbiljne posljedice.
Ogromna razlika postoji između detekcije instaliranih browser ekstenzija kroz "otiske" i skeniranja datoteka i instaliranog softvera na računalu. Ovo prvo može biti i legitimna praksa, ovo drugo podrazumijeva hacking.
Nije me briga konkretno za LinkedIn, ali jasno je da se ovakvom praksom može nanijeti šteta i onima koji to nisu zaslužili.