Memorightovi diskovi

poruka: 13
|
čitano: 1.667
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Memorightovi diskovi".
17 godina
neaktivan
Memorightovi SSD diskovi

Baš me zanima koja će im biti cijena na malo kod nas!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Memorightovi SSD diskovi

Oko 5-7 tisuća kuna za 64GB mislim...

Frankly, my dear, I don't give a damn.
17 godina
neaktivan
Memorightovi diskovi

Što se žalite?

Prije nekoliko godina mogli ste samo sanjati o mogućnosti korištenja takvih diskova.

Sad polako dolaze u cjenovnu zonu dostupnosti običnim smrtnicima.

0 0 hvala 0
17 godina
Memorightovi diskovi

Ah, kako volim kada dodjem na web-stranicu gdje se nesto prodaje a da nigdje na stranici ne pise cijena proizvoda, nego treba poslati e-mail s ponudom.... odmah pozelim kupovati kod njih. Belji se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

SSD diskovi su jako, jako zanimljiv koncept na kojem će se graditi dalje tehnika pohrane podataka. Osobno, ne planiram prelazit još na njih zbog visoke cijene a malo prostora, no za 2,3 godine bi već polako mogli početi zamjenjivati standardne hardove u desktopima običnih smrtnika. Pitanje je samo do koje će se mjere još razvijat standardni hardovi s pločama i njihov omjer kapacitet/cijena u nadolazećim godinama (meni je ipak bitniji recimo 10x kapacitet nego brzina, jer dosta stvari imam pohranjeno i često gomilam digitalni sadržaj svih vrsta i oblika Namigiva)

Intel Core2 Duo E6400, 4GB OCZ 800, GF8800GTS 640MB, nForce650iUltra
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

SSD diskovi su jako, jako zanimljiv koncept na kojem će se graditi dalje tehnika pohrane podataka. Osobno, ne planiram prelazit još na njih zbog visoke cijene a malo prostora, no za 2,3 godine bi već polako mogli početi zamjenjivati standardne hardove u desktopima običnih smrtnika. Pitanje je samo do koje će se mjere još razvijat standardni hardovi s pločama i njihov omjer kapacitet/cijena u nadolazećim godinama (meni je ipak bitniji recimo 10x kapacitet nego brzina, jer dosta stvari imam pohranjeno i često gomilam digitalni sadržaj svih vrsta i oblika Namigiva)

ssd diskovi su u upotrebi vec nekih 10-tak godina,i koristeni su u pretezno vojnim sustavima,
koji su zahtjevali izrazitu stabilnost,neosjetljivost na udarce i jake vibracije.
tadasnja cjena jednog ssd-a je bila astronomskih 20.000-30.000 dolara-pa navise.
danas naravno cjene su nize ali i dalje relativno visoke.

vidim ti naglasavas da je njihov kapacitet mizeran
ali tko ih danas ima priliku koristiti koristi ih u kombinaciji sa klasicnim diskovima (ssd-za OS) (klasicni za pohranu)
Ssd je bogom dano rjesenje za laptope zbog potrosnje velicine i naravno brzine.

Segate je nedavno najavio izlazak na trziste sa hibridnim diskom gdje ce biti implementiran ssd modul u kombinaciji sa klasicnim plocama
znaci najbolje iz oba svjeta brzina i kapacitet,a cjena prihvatljiva.

You take the blue pill and the story ends.
You wake in your bed and you believe
whatever you want to believe.

You take the red pill and you stay
in Wonderland, and I show you how
deep the rabbit-hole goes.
17 godina
neaktivan

Da istina, za pohranu se može bez problema staviti klasični hard disk (ili više njih) a SSD imati kao sistemski disk za brzinu i gladak rad sistema Smijeh

Intel Core2 Duo E6400, 4GB OCZ 800, GF8800GTS 640MB, nForce650iUltra
17 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...

Koliko se sjećam (mislim da je vijest bila na BOL-u) BitMicro će izdati SSD od 1.6 TB ali će mu cijena biti koliko i pola nečijeg stana. Isto tako za serversku upotrebu FusionIO će izdati storage PCI card od preko 600 GB sa prijenosom od preko 700 MB/s. Edit: cijena FusionIO je 30$ po gigabajtu pohrane pa računajte.

Naravno tu je i PCRAM koji će biti i jeftiniji i 4x brži od NAND čipova (znači prosječni SSD disk će imati cca 300-400 MB/s prijenos iliti 3 Gbps koliko trenutačni SATA port podržava).

Standardni diskovi su mrtvi za 5-6 godina kao što je CRT danas uglavnom mrtav.
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2008 18:05 (Mayo).
17 godina
neaktivan
Ne vjerujem jer se radi na mnogim novim tehnologijama za harddiskove pa će ih to držat još dosta na životu.
Usput koliko već govore o smrti floppy-ja pa ih još velika većina ima na kompovima.
17 godina
neaktivan

Slažem se.

Zašto bi proizvođači bacali postojeću tehnologiju u smeće ako se ona može još trošiti 10-20 godina?

A još ima prostora i za napredak na tom polju.

17 godina
neaktivan
RE: Memorightovi diskovi
Šime kaže...

Ah, kako volim kada dodjem na web-stranicu gdje se nesto prodaje a da nigdje na stranici ne pise cijena proizvoda, nego treba poslati e-mail s ponudom.... odmah pozelim kupovati kod njih. Belji se

Poslao sam im ja mail, stvar je u tome da Metadata nema maloprodaju nego traže tvrtke koje bi to radile za njih, oni samo uvoze pa zato ovo s mailom/kompanijama/ponudama...

Rekao  mi  je  čovjek  da  će  se  uskoro  sve  znati  :) 
17 godina
neaktivan
Memorightovi diskovi

Mmmmmda stigla mi je ponuda, cijena 64GB modela je...

:)

12.633,10kn

PDV  uključen  :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pa cijene su na webu!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: