Baš me zanima koja će im biti cijena na malo kod nas!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Oko 5-7 tisuća kuna za 64GB mislim...
Što se žalite?
Prije nekoliko godina mogli ste samo sanjati o mogućnosti korištenja takvih diskova.
Sad polako dolaze u cjenovnu zonu dostupnosti običnim smrtnicima.
Ah, kako volim kada dodjem na web-stranicu gdje se nesto prodaje a da nigdje na stranici ne pise cijena proizvoda, nego treba poslati e-mail s ponudom.... odmah pozelim kupovati kod njih.
SSD diskovi su jako, jako zanimljiv koncept na kojem će se graditi dalje tehnika pohrane podataka. Osobno, ne planiram prelazit još na njih zbog visoke cijene a malo prostora, no za 2,3 godine bi već polako mogli početi zamjenjivati standardne hardove u desktopima običnih smrtnika. Pitanje je samo do koje će se mjere još razvijat standardni hardovi s pločama i njihov omjer kapacitet/cijena u nadolazećim godinama (meni je ipak bitniji recimo 10x kapacitet nego brzina, jer dosta stvari imam pohranjeno i često gomilam digitalni sadržaj svih vrsta i oblika )
SSD diskovi su jako, jako zanimljiv koncept na kojem će se graditi dalje tehnika pohrane podataka. Osobno, ne planiram prelazit još na njih zbog visoke cijene a malo prostora, no za 2,3 godine bi već polako mogli početi zamjenjivati standardne hardove u desktopima običnih smrtnika. Pitanje je samo do koje će se mjere još razvijat standardni hardovi s pločama i njihov omjer kapacitet/cijena u nadolazećim godinama (meni je ipak bitniji recimo 10x kapacitet nego brzina, jer dosta stvari imam pohranjeno i često gomilam digitalni sadržaj svih vrsta i oblika )
You wake in your bed and you believe
whatever you want to believe.
You take the red pill and you stay
in Wonderland, and I show you how
deep the rabbit-hole goes.
Da istina, za pohranu se može bez problema staviti klasični hard disk (ili više njih) a SSD imati kao sistemski disk za brzinu i gladak rad sistema
Usput koliko već govore o smrti floppy-ja pa ih još velika većina ima na kompovima.
Slažem se.
Zašto bi proizvođači bacali postojeću tehnologiju u smeće ako se ona može još trošiti 10-20 godina?
A još ima prostora i za napredak na tom polju.
Ah, kako volim kada dodjem na web-stranicu gdje se nesto prodaje a da nigdje na stranici ne pise cijena proizvoda, nego treba poslati e-mail s ponudom.... odmah pozelim kupovati kod njih.
Mmmmmda stigla mi je ponuda, cijena 64GB modela je...
:)
12.633,10kn
PDV uključen :D
pa cijene su na webu!