Znacu pupanje specifikacija koje ste godinama zamjerili Andoridu. Soft nista novo, hardwerski nista novo. Sve ovo sto si nabrojio donese sve i jedan telefon u novoj generaciji. Bukvalno. I za iphone 10 sve ovo mozes vec sad nabrojati.
Svi priznaju u garanciji ostecenja nastala vodom ako su se reklamirali kao vodootporan. Ako nesto reklamiras kao sales point imas da priznas garanciju na to. Tom logikom mozes reci bukvalno bilo sta i ne priznati garanciju. Cemu onda sluzi garancija? Zar svi ne pisu da ne prizanju garanciju za neodgovarajuce rukovanje i mehanicka stecenja. Tom tvojom logikom nikad niko ni za sta ne bi ostvario garanciju. Meni licno su zamijenuli sony zbog sotecenja vodom. naravno bio je vi ste ovo ili ono.: Drug moj prodavac treba dokazati da si ti odgovoran a ne obratno....Ako je tebi to ok cestitam ali ja bih na sudu zavrsio...
Kakvo crno pumpanje specifikacija? Rezolucija kamere ostala, količinu memorije ne objavljuju kao ni brzinu procesora, rezolucija ekrana po android standardima jadna... Bogati, kao da netko zamjeri BMW-u kad nova trojka iz istog motora izvuče 20 ks više. Stalno se komentkira kako su kupci iphonea ovce koje kupuju dizajn ili boju, a kad telefon izvana ostane praktično isti, a iznutra sve promijene - opet nevalja. Ovo je čista, iracionalna mržnja.
A vode što se tiče, nitko od njih ne kaže da je waterproof već ... resistant. Kod samsunga npr piše da ne smije biti izložen vodi koja teče - ispod pipe npr dok pereš ruke. pa ti fino preporuče kupnju dodatnog jamstva koje pokriva mehanička oštećenja i slično. Sve je isto samo su robne marke drugačije. sony tvrdi da jest otporan, ali ne na kloriranu vodu, slanu vodu itd dok u reklami uredno pokazuju kako možeš skočiti u bazen i slikati pod vodom. tako da je to sve prilično mutno područje. Ne kažem da je to sve ok, samo da su svi tu malo mutni. Apple je bar pošten i kaže odmah u bulju - nema jamstva za oštećenja vodom i bok.