Intel najavljuje sniženja zaključana tema

poruka: 17
|
čitano: 2.494
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Intel najavljuje sniženja".
17 godina
Intel najavljuje sniženja

Ovime Q6700 postaje overklokerski best-buy, pošto novi Q9300, koji izlazi početkom marta i zamenjuje cenom Q6600 (zapravo, uzimajući u obzir ovo sniženje, Q6700), radi sa znatno bržim FSB-om (i samim tim, nižim množiocem, 7,5x), tako da ne može dostići iste frekvencije kao trenutna serija, uprkos tome što se proizvodi u 45nm. (Zapravo, procesor bi i mogao, ali bi to zahtevalo frekvencije FSB-a koje matične ploče ne mogu podneti.)

EDIT: Da ne propustim priliku da budem sitničav, E2180 se zvanično klasificira kao Pentium Dual-Core, a ne kao Core 2 Duo.

EDIT 2: Sve u svemu, Intel se otarašuje zaliha procesora iz serije Q6000 i priprema teren za seriju Q9000 za koju je i logično da bude jeftinija jer se radi u osetno finijem proizvodnom procesu a dolazi i sa manje keša (2x3MB umesto 2x4MB), tako da je i proizvodna cena znatno niža, dok će odnos performansi i novca biti vrlo sličan kao pre sniženja - Q9300 će koštati koliko je pre sniženja koštao Q6600, imaće minorno veću frekvenciju i dodatu podršku za SSE4.1, ali i manji keš tako da će performanse biti tu negde. Uz to će Q9300 biti mnogo teže overklokovati. Dakle, nikakav "poklon iz Intela uprkos slaboj konkurenciji", već pre logično osveženje ponude uz vrlo verovatno povećawe zarade po prodatoj jedinici.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.2.2008 21:50 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da dobro rečeno. Rješavanje zaliha.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Intel najavljuje sniženja
Hrvatski Please
17 godina
neaktivan
AlterA kaže...
Hrvatski Please
 vjerujem da neko roden u jugi i jos k tome prebjegao u australiju vrlo vjerojatno tokom rata moze razumjeti malo ekavice. ili se gospodin uobrazio malo i pricao samo ijekavicu i engleski.

i nogom u guzicu je korak naprijed
17 godina
neaktivan

To ti se zove "novokomponovani nacional-fašizam"... (namjerno rabim određene riječi)

A možda jednostavno ne može razumjeti više od dva jezika istovremeno...

Frankly, my dear, I don't give a damn.
17 godina
Ustvari nakon rata kad vec pitas, i ne nisam prebjegao, kao sto to mislis, neki ljudi idu gdje zele i rade sto zele, i kad zele.
Nisam nacionalista, ali kad ti tako dobro razumijes cijelu stvar oko juge, raspada iste te rata i posljeratnih prilika, valja mozes onda i shvatiti i nauciti pisati odgovarajuce rijeci pravilno. Vidis tu u Australiji, nih bas ne briga sto si i tko si, dok postujes njihovo.
Valjda sam eto i ja uspio nesto nauciti, pa ti postu Moje, a ja cu isto tako Tvoje.
17 godina
neaktivan

Ovaj Core 2 Duo E8300 s 6 MB cachea i frekvencije od 2,83 GHz će biti pravo dobar za izgradnju best-bay konfiguracije.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

@AlterA, kad već ispravljate, tribali biste znat da se u nominativu jednine pravilno reče nacionalist (i biciklist i sl.), a ne nacionalistA. OK?

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2008 2:13 (nema_šanse).
17 godina
neaktivan
AlterA kaže...
Ustvari nakon rata kad vec pitas, i ne nisam prebjegao, kao sto to mislis, neki ljudi idu gdje zele i rade sto zele, i kad zele.
Nisam nacionalista, ali kad ti tako dobro razumijes cijelu stvar oko juge, raspada iste te rata i posljeratnih prilika, valja mozes onda i shvatiti i nauciti pisati odgovarajuce rijeci pravilno. Vidis tu u Australiji, nih bas ne briga sto si i tko si, dok postujes njihovo.
Valjda sam eto i ja uspio nesto nauciti, pa ti postu Moje, a ja cu isto tako Tvoje.

o boze.. IT forum i opet nazi sranje na sve strane.
kako se u ozzie land kaze? "get a life"?
17 godina
neaktivan

Dobro ljudi sad ste od Intelovih sniženja prešli na nacionalizam!

BACK TO TOPIC!

C2D@3360mhz,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovaj Q6700, kad pojeftine cijene, to je cudo jedno kako ce se to prodavati.... Napokon jedan veliki plus iz Intela Osmijeh

roX!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U zadnje 2 godine Intel je jedan veliki plus sam po sebi. Bogataš

A ovo ce ih pogurati dosta ispred AMD-a.

Inace sam velik AMD fan samo jednostavno danas...

Tesko je ostat vjeran...

Ali ovaj procesor ce jos vise poremetit planove AMD-u.

17 godina
neaktivan

Naravno, suludo jei očekivati snižanja u HR dobavljača. :(

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2008 12:54 (Karabaja).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AlterA kaže...
 Sa svojim postom ispao si bezveznjak, a u stvari si možda fin momak. Mani se te Miroslav wannabe Škoro šprehe i shvati kako stvari funkcioniraju on-line.
17 godina

@autor teme:

Kad doslovno citiraš neki tekst, onda je red da se navede link na izvor tog originalnog teksa.

Tako da ljudi mogu pročitati eventualni ostatak teksta ili pogledati ostale vijesti.

Jel ovo sa ITeXclusivea?

► Intel Core 2 Duo E6750 (L719A782) || abit iX38 QuadGT || 2x1GB Crucial Ballistix PC5300 || XFX GF8800GT 512MB DDR3 || Western Digital Caviar 320GB AAKS || LG GSA-H66N || Corsair VX450W || Antec SLK3000B-EU ||
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2008 13:12 (Razer).
17 godina
neaktivan

Vas obojica i jos neki koji ovako misle niste dostojni da uopce boravite na internetu. Kad se zborije vase godine zajeno vjerovatno nije vise od 30 a vec ste puni govana i mrznje. ako nemate sto dodati na temu onda jednostavno "ne seri" okolo i pusti ostale ljude da u miru citaju i komentiraju.

Nego da se vratim na temu... novi e8400 je prilicno brz, "jeftin" i jos k tome dobro se kloka  (http://www.legionhardware.com/document.php?id=717&p=0).  Ne vjerujem da ce novi q9300 biti losiji od njega. cijenom ce biti vrlo prihvatljiv a u ovrclock niti ne sumnjam. Mislim da ce to biti slijedeci miljenik medju 4x4 mrcinama. ovo snizenje cijena koje se vec dogadja je upravo zbog toga sto izlaze bolji i jeftiniji procesori. Bas steta sto AMD ne moze bar malo pokazati svoje zube. Bilo bi mnogo zanimljivije.

17 godina
moderator

Tema zakljucana, privremene suspenzije podijeljene.

Work is for people who suck at video games.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice