Firefox 4 krajem veljače?

poruka: 81
|
čitano: 22.438
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Firefox 4 krajem veljače?".
15 godina
protjeran

Ako je IE uspio povecati brzinu a samanjiti glad za resursima valjda ce i FF. Dugo godina bio mi je nezamjenljiv ali onda su se pojavili brzi i sigurniji. Iz razloga otvorenosti koda i najugodnijeg sucelja zaista bi ga volio opet koristiti.

Jel ko vozi aktualnu betu? dojmovi?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Firefox 4 krajem veljače?

Ja koristim ovu zadnju betu. Mogu ti rec da je najbrzi firefox do sada. Mozda brzi i od chromea.

15 godina
neaktivan

Firefox jest malo brži od Chrome-a, ali dok Chrome troši 50 mb RAM-a, Firefox ždere oko 4x više te sam primijetio da je flash brži na Chrome-u te sam zato još uvijek na Chrome-u i čekam finalnu verziju Firefoxa

"Nothing is true, Everything is permitted!"

0 0 hvala 0
16 godina

Ima san 4 i nije me toliko odusevila, a u zadnje vrime mi se cak ova 3.6.13

ne dosta nego previse rusi po 2-3 puta na dan, tako da se malo po malo

gubi moje povjerenje u FF

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Trenutno mi je Chrome najbolji. FF me je razočarao po pitanju potrošnje resursa, nadam se da će zadnja verzija biti bolja.

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Presmjesno stalno govore iduci mj iduci a nikad da izađe....
Trebalo je na kraju ovo mjeseca al izgleda da ce u veljači...jbg
Doce i taj dan kad tad :D
Sam nek oni radi i naprave kak bog zapovjeda

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa hbt kolko im treba da naprave taj firefox ko da prave nove windowse čovječe.

4 0 hvala 0
15 godina
protjeran

potaknut napisima na internetu kako je minefield najbrži browser instalirao sam portable verziju i totalno se razočarao. čak nije ni brz, a kamoli najbrži, tu ne računam dizanje browsera nego otvaranje stranica nakon boota browsera. pozitivna strana je što se ne ruši iako mu je to kao najveća mana.

4.0b8 je još uvijek dosta spora (IE 9 je znatno brži i od nje i od minefielda) i ne može odvrtit you tube video bez da zaglavi nakon nekoliko sekundi. pozitivna strana je što je bug forum savršen za prikazivanje u FF browseru dok IE 9 ne voli, prikaz je puno gori. sve ostale stranice se prikazuju isto.

May justice be done though the heavens fall
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 21:40 (karakteran).
15 godina
neaktivan

@Gondar

Slobodno se ubaci i popravljaj bugove, i radi na dovrsavanju pojedinih featurea...

Vise programera = brzi tempo razvoja softwarea.

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 21:12 (rustweaver).
16 godina
neaktivan
Gondar kaže...

Pa hbt kolko im treba da naprave taj firefox ko da prave nove windowse čovječe.

Pa browseri su evoulirali i u ne tako skoroj budućnosti OS će nam i ujedno biti browser, jer sve će biti temeljeno na internetu u oblaku, pa znaš li ti koliko je se u zadnje vrijeme web standarda promijenilo, html5, webGL, treba to sve podržati.

Koristim zadnju betu FF-a i browser je dosta brz, jedino koliko sam primjetio ima najsporiji start od svih konkurenata, ali to mi i nije jako važno.

15 godina
neaktivan
karakteran kaže...

potaknut napisima na internetu kako je minefield najbrži browser

Prilicno sam siguran da se opaska o brzini odnosi ponajprije na jaegermonkey, novi firefoxov Javascript virtual machine.

Joco55 kaže...

Pa browseri su evoulirali i u ne tako skoroj budućnosti OS će nam i ujedno biti browser, jer sve će biti temeljeno na internetu u oblaku

Crna ce nam buducnost biti ako se ovo tvoje predvidanje ostvari...

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 21:17 (rustweaver).
15 godina
protjeran
rustweaver kaže...
karakteran kaže...

potaknut napisima na internetu kako je minefield najbrži browser

Prilicno sam siguran da se opaska o brzini odnosi ponajprije na jaegermonkey, novi firefoxov Javascript virtual machine.

ne mogu sada naći link, ali jedan od experata na nekom siteu referirao se o minefieldu dobro se sjećam, nema greške. i naravno pozvao ekipu da ga instalira. zagolicao mi je znatiželju htio sam vidjeti to čudo i razočarao se. nebitno. to je tek alfa verzija, daleko je kraj.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 21:25 (karakteran).
15 godina
neaktivan
karakteran kaže...

ne mogu sada naći link, ali jedan od experata na nekom siteu referirao se o minefieldu dobro se sjećam, nema greške. i naravno pozvao ekipu da ga instalira. zagolicao mi je znatiželju htio sam vidjeti to čudo i razočarao se. nebitno. to je tek alfa verzija, daleko je kraj.

Gle, jos uvijek je beta, da radi kako bog zapovjeda sada bi bio barem release candidate. Nekim ljudima radi kako treba, vecina tih "sporosti" u odnosu na IE na koje si ti naisao je nekakav bug koji ceka trijazu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 21:20 (rustweaver).
15 godina
protjeran

i IE 9 je beta, a za sve verzije FF je concorde. doduše ja vrtim portable minefield, FF 4.0b8 i FF 3.6 možda su portable browseri sporiji.

za pohvalit je novi izgled FF.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 21:32 (karakteran).
16 godina
neaktivan
rustweaver kaže..

Crna ce nam buducnost biti ako se ovo tvoje predvidanje ostvari...

Jbg. ni ja to nebi želio ali takvi su trendovi, svi samo spominju oblak, tako da će nam u skoroj budučnosti čitavi život biti u oblaku.

Bio je od Google-a pokušaj izbacivanja tkzv. Web OS-a koji se zvao Chromium OS ali hvala Bogu pa je prije par dana objavljeno da je taj pokušaj propao

Zamisli koliko bi podataka Google još pokupio od nas da koristimo njihov OS.

15 godina
neaktivan
karakteran kaže...

i IE 9 je beta, a za sve verzije FF je concorde. doduše ja vrtim portable minefield, FF 4.0b8 i FF 3.6 možda su portable browseri sporiji.

za pohvalit je novi izgled FF.

Nisu sporiji. 100% Barem sto se Firefoxa tice. Znas sto ti je firefox portable? Skines sa mozillinih stranica instalacijsku datoteku, otpakiras ju 7zipom u neki folder i napravis shortcut na izvrsnu datoteku sa parametrom koji mijenja putanju profila. Velika mudrost.

Joco55 kaže...

Jbg. ni ja to nebi želio ali takvi su trendovi, svi samo spominju oblak, tako da će nam u skoroj budučnosti čitavi život biti u oblaku.

Bio je od Google-a pokušaj izbacivanja tkzv. Web OS-a koji se zvao Chromium OS ali hvala Bogu pa je prije par dana objavljeno da je taj pokušaj propao

Tko su svi? Samo mediji i tvrtke koje zive od oblaka te stvaraju hype. Krajnji korisnici odlucuju hoce li se nesto primiti ili ne...

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 21:42 (rustweaver).
15 godina
protjeran

rust hvala na infu, sada znam da je FF u problemima ako im je i install verzija tako spora, a kažeš da je jer je jednaka s portable. morat će još puno poraditi na tom problemu, neće konačna verzija izaći do proljeća.

16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Joco55 kaže...

Tko su svi? Samo mediji i tvrtke koje zive od oblaka te stvaraju hype. Krajnji korisnici odlucuju hoce li se nesto primiti ili ne...

Da ali za većinu neiskusnih korisnika to će predstavljati jednostavnije rješenje, a da ne spominjemo tvrtke kojima će to omogućiti značajne uštede u poslovanju.

15 godina
protjeran

evo i da se ja malo prikljućim

po meni FF je totalno najgluplji web preglednik.........

probao sam FF beta8 i dobra je ali nije toliko koliko je google chrome......npr. u FF nema onevragova za najposjećenije to mi je najbolje imat jer nemoram cijelo vrijeme pisat ili neznam šta, a FF toga nema da su bar to uveli u novi FF bilo bi super......i još u ovoj beti kad sam instalirao su mutna slova na bilo kakvoj da sam stranici slova su mutna nisu baš ćista to me ometa i tak......

za mene je najbolji chrome i točka a FF me boli k. nek propadne ako hoće....boli me briga jer su glupi preglednici.... 

Moj PC  
0 12 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za FF postoji velika količina dodataka tako da sve šta ti treba možeš prilagoditi svojoj verziji FF-a, što sa drugim preglednicima nije slučaj.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

u FF postoji opcija most viewed samo sam je izbacio jer mi je bila nepotrebna pa ne mogu sada dati ss, smetala mi je u bookmarks meniju pošto sam do nje imao svoj bookmarks folder. nema potrebe za adonima barem što se ovog problema tiče. što se mene tiče sinoć sam ih instalirao 30 + da malo vidim čemu služe i razočarao se jer sam uvijek bio filan spikama od starih FF korisnika kad instaliraš FF moraš instalirat i adone. nakon probanog mogu reći samo jedno - nemoraš. i ništa ne gubiš.

a što se tiče slova nema mutnih. sve je ok. GC sam probao i zajedno s operom ga bacio u kantu za smeće. nema ama baš ništa što mi se na njemu sviđa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 22:00 (karakteran).
15 godina
neaktivan
renoboXX kaže...

evo i da se ja malo prikljućim

po meni FF je totalno najgluplji web preglednik.........

probao sam FF beta8 i dobra je ali nije toliko koliko je google chrome......npr. u FF nema onevragova za najposjećenije to mi je najbolje imat jer nemoram cijelo vrijeme pisat ili neznam šta, a FF toga nema da su bar to uveli u novi FF bilo bi super......i još u ovoj beti kad sam instalirao su mutna slova na bilo kakvoj da sam stranici slova su mutna nisu baš ćista to me ometa i tak......

za mene je najbolji chrome i točka a FF me boli k. nek propadne ako hoće....boli me briga jer su glupi preglednici.... 

Nije u redu vrijeđanje iz čista mira i bez argumenata. Da malo proučiš i par dana koristiš, tek onda bi vidio što sve može... A i ipak je još beta pa ne možeš očekivat da sve radi savršeno.

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://squareroot2.isgreat.org/squareroot2.html
15 godina
protjeran
nije on govorio protiv FF jer je beta nego zato jer ga ne voli. kad izađe RC neće biti neka razilika osim što će vjerojatno dobit na brzini i neće štekat. no dotični će ga i dalje mrzit.
14 godina
protjeran

ne vraćam se ja više na firefox,iza Chrome-a stoji velika tvrtka i ja ostajem na Chrome-u

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
pristojan kaže...

ne vraćam se ja više na firefox,iza Chrome-a stoji velika tvrtka i ja ostajem na Chrome-u

hvala što si to podijelio s nama{#}

14 godina
protjeran
karakteran kaže...
pristojan kaže...

hvala što si to podijelio s nama{#}

jel to sarkazam ili?

17 godina

Brzina IE-a se ne može nikad uspoređivati sa drugim browserima, jer već cijelo desetljeće znamo da je IE iz Microsofta i oni imaju otvoren kod Windows OS-a i jednostavno znaju kako browser treba raditi jer imaju cijeli pozadinu otvorenu i dostupnu programerima iz IE laba.

Mozilla nema takav luksuz i tu se nema šta buniti niti posebno tražiti, takvo stanje je kakvo je. Koristim Mozilla browsere oduvijek, koristio sam i uzasno spori Netscape Navigator davnih godina, sve radije nego IE, i uvijek cu uzet alternativu nego IE.

Brzinom se jednostavno ne moze protiv IE jer oni znaju tocno kako treba sve raditi pod Windowsima, a ne zele takvu informaciju podijeliti sa drugima i imamo ovo sto imamo.

Pustite sve, i lijepo uzivajte u Mozilla Firefox browserima !

15 godina
protjeran
pristojan kaže...

bravo i ja se slažem s tobom..........{#}

14 godina

Do finalne verzije FF 4 još uvijek sam na Chrome-u koji me još nije razočarao. Pamenta mala stvarčica koja troši (barem kod mene) poprilično RAM-a. Evo i dokaza:

^naime, to gore je "task manager" samog Chrome-a kojeg dobijete ako na gornji okvir prozora u Chrome-u stisnete desnu tipku i Upravitelj zadacima...

** Live 4 Music **
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Kuys kaže...

Firefox jest malo brži od Chrome-a, ali dok Chrome troši 50 mb RAM-a, Firefox ždere oko 4x više te sam primijetio da je flash brži na Chrome-u te sam zato još uvijek na Chrome-u i čekam finalnu verziju Firefoxa

I don't think so... Pogle ovu temu.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice