Firefox 4 krajem veljače?

poruka: 81
|
čitano: 22.483
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Firefox 4 krajem veljače?".
16 godina
odjavljen
RE: Firefox 4 krajem veljače?
karakteran kaže...
kach kaže...

Neznam kaj vi brijete da je Firefox brzi od Croma ali evo brojke ne lazu,tak da uvjerite se sami i prihvatite istinu.

mene je uvijek zanimalo čemu taj acid3 test služi? evo testirao sam GC 8 i brzinom se može mjerit s IE 9 koji ima najlošiji score, dok je FF score 97 a sporiji je od IE 9.

Služi mazanju očiju jer provjerava jel browser vrti nestandardizirane mogućnosti iz HTML(5) standarda. Ukratko, ekipica prouči što to test gleda, popravi to i gle vraga, 100/100 na testu nečeg što nije definirano standardom. Googlaj malo ubuduće, neće ti prsti otpast od tipkanja.

Memphis kaže...

zašto chrome i safari nisu tako spori kod bootanja a nose sve svoje?

Zgodno pitanje. Neam pojma. Chrome još ajd al kad sam testirao potrošnju RAMa Safari me ubio sa svojm sporošću. Subjektivno mišljenje, naravno.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
protjeran

dok je compatibility view vidi se alatna traka pa mogu dodavat smileys, ali kad nije onda se vidi profil. uvijek nešto fali.

May justice be done though the heavens fall
15 godina
koristim novi ff (minefield) jos od kako je prelazila iz alfe u betu. Bilo je tu i problema i svega, ALI sve je to rijeseno! Ff mi se nije srusio jos od 3. ili 4. bete. Sada u beti10pre mi radi sve savrseno bez ikakvih problema (po meni bi i ovo mogla biti finalna :) )
Sto se tice prepucavanja o potrosnji rama - pogledajte jednu temu na ovome forumu (mislim da se zove test potrosnje browsera)
Vidim da se spominju i mutna slova.. to nije stvar do ff nego do microsofta i za taj problem ce doci ispravak kroz ms update!
Ako vas zanima malo vise o ff pogledajte temu "Firefox 4.0 beta"

.. I za kraj neznam jeste li znali da je za ff 4.0 najbolje napraviti cistu instalaciju tj. najbolje je napraviti novi firefoxov profil?
Tko se zadnji smije, nije skužio!
15 godina
neaktivan

Peacekeeper measures your browser's performance by testing its JavaScript functionality. JavaScript is a widely used programming language used in the creation of modern websites to provide features such as animation, navigation, forms and other common requirements. By measuring a browser’s ability to handle commonly used JavaScript functions Peacekeeper can evaluate its performance.

Eto...pa si vi i dalje mislite da je firefox najbrzi,a i osjeti se ralika kod koristenja da sproje otvara stranice nego Crome.Volio bi  da netko najde nekakav test na netu di pokazuje suprotno.

I ne kuzim u cemu je problem kod ovih rezultata sta sam stavio prije?!Kaj to znaci da google podplacuje te stranice za testiranje browera ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kach kaže...

Neznam kaj vi brijete da je Firefox brzi od Croma ali evo brojke ne lazu,tak da uvjerite se sami i prihvatite istinu.

Na SunSpider testu, Firefox 4 beta 9 je brži od poslednje Chrome 10 dev verzije.

No, Chrome je bolji u V8 testu.

Chrome je nedavno dobio boost zbog Crankshafta, ali Mozilla već radi na odgovoru i sprema TypeInference.

Firefox i Chrome imaju najkomleksnije i najrazvijenije JavaScript engine.

Što se tiče Acid testa, Firefox ima 97 bodova i to je najviše što će imati.

SVG fontovi nisu bitni developerima, pa zato neće da troše vreme na to.

Eh sad, druga je stvar što je Acid marketingška fora.

Btw. Peacekeeper je na Chromovoj strani.

Bila je rasprava o tome.

I ako ti baš baš treba da se uveriš, naću ti.

Gondar kaže...

Pa hbt kolko im treba da naprave taj firefox ko da prave nove windowse čovječe.

Možda zato što su ubacili dosta novina i izmena u četvorci?

Možda zato što su na hiljade linija preradili u JavaScript enginu, i možda zato što HW akceleracija nije jednostavna?

Zašto Opera nije u 11ci podržala HW akceleraciju iako je bilo najavljeno?

Zato što treba vremena. Ovo je major verzija.

torrente kaže...

kada drugi postignu ovo BRDO dodataka,za mene ce postati zanimljivi.

Sa JetPack-om će biti još više.

Jer će olakšati način pravljenja add-ona.

Što se tiče četvorke, počeo sam je koristiti od alphe 2.

I bilo je zabavno pratiti proces nastajanja browsera i prijavljivati silne bagove :)

Firefox 4 je odličan browser (meni lično) i konkurira svim ostalima.

Imam instalirane sve browsere (IE 9, Opera 11, Chrome 10) i ne vidim neku posebnu razliku u brzini između svih navedenih browsera.

Stvar je ukusa i navike.

Uostalom, informacije/probleme/rešenja možete naći u ovoj temi.

Ah da, što se tiče memorije u četvorci.

To je poznat bag.

Nažalost mnoge novosti i izmene će preskočiti 4.0 verziju zbog ubrzanog plana za izdavanje finalne verzije.

Zato u poslednje vreme razvrstavaju soft i hardcore blockere.

(beltzner) Firefox 4 Engineering Team has started using "soft" and "hard" to differentiate between blocking bugs

the hard blockers must be completed before RC
some (but not all) of the soft blockers may be deferred to a future release, depending on an aggregate sense of quality and product acceptance
new schedule estimates are being generated based on this new categorization

http://baguje.com/author/icecold/
16 godina
neaktivan
renoboXX kaže...

evo i da se ja malo prikljućim

po meni FF je totalno najgluplji web preglednik.........

probao sam FF beta8 i dobra je ali nije toliko koliko je google chrome......npr. u FF nema onevragova za najposjećenije to mi je najbolje imat jer nemoram cijelo vrijeme pisat ili neznam šta, a FF toga nema da su bar to uveli u novi FF bilo bi super......i jošu ovoj beti kad sam instalirao su mutna slova na bilo kakvoj da sam stranici slova su mutna nisu baš ćista to me ometa i tak......

za mene je najbolji chrome i točka a FF me boli k. nek propadne ako hoće....boli me briga jer su glupi preglednici.... 

Prvi bold: imaš add-on za to. U narednim verzijama Firefoxa će biti HomeTab koji je bolje rešenje naspram SpeedDial-a.

Drugi bold: da se malo raspitaš, pročačkaš i pitaš. Problem bi rešio i ne bi pljuvao.

Naveo sam temu u kojoj sam i postao razloge i rešenja za probleme sa fontovima.

15 godina
neaktivan
hrx kaže...

Why browser speed benchmarks are meaningless

Benchmarks are meaningless because they are first and foremost a publicity stunt. They are used to create the illusion of perfection and take the spotlight away from things that really matter, like security, privacy, usability, modularity, compatibility. (...)

Software is just one piece of the browsing experience. And we forget the user. The person who clicks. People think in seconds, if not longer. The milliseconds of difference you get from optimizing your rendering engine to sadistic perfection is lost on people who merely want to talk to their true friends on Facebook or read an article on this and that celebrity. (...)

Anyhow, Javascript benchmarking is all nice and well, but it has nothing to do with reality. For all practical purposes, you can have guinea pig powering your browser. Stop wasting your time worrying and caring about nonsense and focus on important things, like browser W3C compliance and stability. Now, you're talking business.

To mozda vrijedi za ostale browsere ali ne i za firefox. Firefox (osim Gecko-a i Xulrunnera) je pisan u XUL-u koji je kombinacija xml i javascript tehnologija. Mozes zamisliti kako poboljsanje izvodenja javascript kôda direktno utjece na odredene perfomanse samog browsera. Inace, dobro si zamjetio ono s memorijom, firefox na pocetku ima veliki overhead koji gubi na tezini kako se broj tabova povecava.

kach kaže...

Acid testovi ne mjere brzinu, nego podrzanost opcenito najmanje koristenih featuresa.

Memphis kaže...

zašto chrome i safari nisu tako spori kod bootanja a nose sve svoje?

Zato sto nisu pisani u XUL-u i ne vuku sa sobom jednu mrcinu zvanu xulrunner.dll...

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 1:37 (rustweaver).
16 godina
odjavljen
rustweaver kaže...
...

Zato sto nisu pisani u XUL-u i ne vuku sa sobom jednu mrcinu zvanu xulrunner.dll...

Vidiš, to sam zaboravio. Ostali browseri su "normalne" c/c++ aplikacije. Je li XUL nativno podržan na Linuxu (tj. jel taj xul parser (.dll) već uključen u kernel ili negdje)? To mi se čini kao jedino logično objašnjenje bržeg rada Firefoxa/Minefielda pod Linuxom.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan

Pa četvorka je dosta napredovala po pitanju bržeg podizanja.

Ali da problem je i XUL.

No meni se Firefox sa HW akceleracijom u cold startu digne za 5 sekundi.

Što mi je savim ok.

Minefiend b10pre - ima prvi i drugi (čeka se na treći) part fix za bug oko DirectWrite-a koji jako usporava podizanje.

Nažalost to sporo podizanje sa HW akceleracijom nije ispravljeno u beti 9, ali će biti u beti 10.

Btw. JaegerMonkey je uključen samo za stranice (content) .

Dok za browser (sučelje) nije.

about:config i opcija javascript.options.methodjit.chrome

2 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Vidiš, to sam zaboravio. Ostali browseri su "normalne" c/c++ aplikacije. Je li XUL nativno podržan na Linuxu (tj. jel taj xul parser (.dll) već uključen u kernel ili negdje)? To mi se čini kao jedino logično objašnjenje bržeg rada Firefoxa/Minefielda pod Linuxom.

Nije, ali ima firefox na linuxu svojih problema, bila je prije izvjesnog vremena vijest na phoronixu da firefox pod wineom brze radi od nativnog firefoxa na linuxu (tu se nije mjerio startup nego opcenito fluidnost browsera). Pa je onda bila nekakva mozillina izjava da primarno optimiziraju za windowse zato sto su neke tehnologije zrelije (npr. hardverske akceleracije kojekakvih stvari)...

Stvarno ne mogu komentirati brzinu startupa na linuxu, jer nisam primjetio razliku. Mozda bi netko tko je primjetio razliku bolje razjasnio situaciju. Jedino sto mogu jos reci na tu temu jest da je linux kernel pod stalnim razvojem i da konstantno dobiva poboljsanja, a mozda je i loader izvrsnih datoteka na linuxu bolji, pa se lako progutaju velike biblioteke.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 3:03 (rustweaver).
17 godina
neaktivan

Čim sam pročitao naslov, odmah sam znao da će na forumu biti žestokog prepucavanja o brzini i mogućnostima raznoraznih browsera.

Chrome je brži od Fx-a 266 milisekundi i ždere 22,5 Mb manje memorije?... I mean WTF!?{#}

Da, to je jako bitno danas kad su mašine i internetske veze sve slabije i sporije... NOT! 

Browseri su se uvijek dijelili ponajviše prema nekim svojim specifičnim razlikama, tj. po upotrebljivosti i dostupnosti određenih funkcija, a to najviše ovisi o tome tko i kako ih upotrebljava.

Složit ću se sa svima koji će reći da su Chrome, IE ili Opera superiorniji u brzini renderiranja stranica i bootanja u odnosu na Fx i da su manje gladni resursa, ali zaboli me k.... za to. Meni je Fx daleko funkcionalniji od svih njih skupa, jer s njim mogu sve puno lakše obaviti, prilagoditi ga svojim potrebama, pa i okrenuti naglavce ako to želim...nema ograničenja kad je Fx u pitanju, a iza svega stoji ogromna globalna baza "juzera" koji svakodnevno prekapaju po njegovim funkcijama.

Uglavnom, zna se kako kako ide raspodjela korisnika browsera:

AMATERI: IE, Chrome, Safari i generička verzija Firefoxa.

NAPREDNIJI i PROFINJENIJI KORISNICI: Opera

Korisnici kojima browser znači nešto više od pukog mjerenja brzine i bootanja: prilagođeni i nabrijani Firefox.

Amaterima poručujem - uživajte u Chromu i ostalim dječjim preglednicima i njihovoj "brzini".

Onima koji znaju nešto više - ne brinite, ver. 4 će stići kad stigne, bitno je da neće biti problem hakirati je, prepraviti i "rasturiti" da radi "kako bog zapovijeda".  ;)

A u prilogu, evo jednog starijeg komičnog postera o podjeli korisnika u korištenju browsera (btw. Chrome tada nije bio aktualan)...  :)

10 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mr.green kaže...

Korisnici kojima browser znači nešto više od pukog mjerenja brzine i bootanja: prilagođeni i nabrijani Firefox.

to! čitav post je pogodio srž a naročito ova citirana rečenica bar što se mene tiče, add onovi su must... danas koristim jedrilicu, već sutra će to biti buldožer ili šarena buba sa peace znakovima, sve što će ti ikada trebati ili neće trebati a vezano je uz web može se naći u addonsima, meni je primjerice gušt i sam browsing po mozillinim stranicama, može se svašta naučiti i vidjeti stvari koje niste ni znali da postoje i mogu učiniti iz i sa browserom...

...ko kupi papak
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 13:12 ((s)izgoreo).
14 godina

Ja imam FF 4 beta zadnju verziju i ona kućica tj. ikona home mi je na desnoj strani što mi je glupo jer sam se navikao da je na lijevoj pa jel zna itko kako to vratiti na lijevu stranu??? Hvala!!!

0 0 hvala 0
15 godina
sako9800 kaže...

Ja imam FF 4 beta zadnju verziju i ona kućica tj. ikona home mi je na desnoj strani što mi je glupo jer sam se navikao da je na lijevoj pa jel zna itko kako to vratiti na lijevu stranu??? Hvala!!!

1. nacin) ides gore na gumb Firefox -> strelica pored options -> toolbar layout... i otvori ti se novi prozor s dodatnim gumbima koje mozes staviti, a ti jednostavno mozes premjestiti home gump na zeljeno mjesto!

2. nacin) ako  nemas gore u kutu ff gumb nego imas file, edit... onda ides na view -> toolbar -> Costumize...

3. nacin) stisnes desnim klikom na prostor desno od tabova, ili na npr gumb home, i u izborniku odaberes Costumize...

Tko se zadnji smije, nije skužio!
17 godina

isprobah 4.0b10pre minefield...leti, brzo, ma...svaka čast mozilla timu {#}

sad neću moći dočekati da izađe full :)

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
sisko93 kaže...
sako9800 kaže...

1. nacin) ides gore na gumb Firefox -> strelica pored options -> toolbar layout... i otvori ti se novi prozor s dodatnim gumbima koje mozes staviti, a ti jednostavno mozes premjestiti home gump na zeljeno mjesto!

2. nacin) ako  nemas gore u kutu ff gumb nego imas file, edit... onda ides na view -> toolbar -> Costumize...

3. nacin) stisnes desnim klikom na prostor desno od tabova, ili na npr gumb home, i u izborniku odaberes Costumize...

genijalno prijatelju. naprosto genijalno. poslušao sam opciju # 1 i odvukao sve gdje mi treba, dodao nove, premjestio...{#}

edit: jel možda znaš kako da mouse pointer ide uvijek automatski na yes ili no kada brišem poruke u svom gmailu ili pp tu na bugu? u IE to postoji otkad me pamćenje služi...već sam poslao upit u FF da isprave problem, ako znaš lijek pohvalit ću ih undefined

novo uređenje ikonica novo uređenje ikonica
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 17:07 (karakteran).
15 godina
neaktivan
karakteran kaže...
edit: jel možda znaš kako da mouse pointer ide uvijek automatski na yes ili no kada brišem poruke u svom gmailu ili pp tu na bugu? u IE to postoji otkad me pamćenje služi...

IE je veoma integriran sa windowsima pa postoje i takvi trikovi da ti pomice pointer, sumnjam da ce firefox takvo sto uvoditi. Ali zato kada ti iskoci takav da/ne dialog box koji te pita za brisanje poruka "da" ti uglavnom bude oznaceno pa mozes i lupiti enter, ako ti to sta pomaze.

Sad kad malo razmislim meni bi smetalo da mi se pointer tako "teleportira"

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 17:41 (rustweaver).
15 godina
protjeran
thx rust bio si u pravu ako neće kursorom onda će enterom ;)

ali ja opet moram dizat prst s touch pada i lupat enter što mi smeta. fali mi ta opcija. jako.
15 godina
protjeran

@karakteran

Control panel-mouse-pointer options-automatically move pointer to the default button in a dialog box

Btw:kolko ste se raspisali kak ce tek bit kad izade finalna verzija lol

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 20:19 (soundstream).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
soundstream kaže...

@karakteran

Control panel-mouse-pointer options-automatically move pointer to the default button in a dialog box

Btw:kolko ste se raspisali kak ce tek bit kad izade finalna verzija lol

sound ja to imam u IE 9, ali mi to treba u mom alternativnom FF 4.0b8 browseru pošto ovaj forum ne voli IE 9  sav je razbacan pa dok se ne uskladi s IE 9 otvarao bi ga u FF i zato mi nedostaje ta opcija.

15 godina
neaktivan

Mozilla nudi igre u HTML5 za isprobavanje FF-a (i ostalih browsera koji podržavaju HTML5)

https://gaming.mozillalabs.com/games/

1 0 hvala 3
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice