Epidemija izazvana novim koronavirusom 2019-nCoV:
- poruka: 1.789
- |
- čitano: 264.072
- |
- moderatori:
vincimus
Doc, budi fer i pazi kod ispunjavanja imovinske kartice.
lijek za sve je očito sjediti u kući i igrati igre. vanjski svijet je ionako precijenjen. gameri su uvijek bili u pravu
obavješćuju se korisnici da ovih dana prestaje podrška za 2019-nCoV i preporuča se, svima koji to još nisu učinili, skoro pa besplatna nadogradnja na 2020-nCoV.
(A još mi nije jasno zašto mi je netko dao minus za prvi post. Što je tu krivo? Ne znače li riječi ono što znače i ne kaže postoji li u biologiji termin "porodica"?)
od pokretnine samo pivski stomak..ulaganje u sebe.
:)
jedini minus koji mene brine je onaj na tekućem, ali se nekako nadam da je ta beštija u mojem eko-sustavu trajno izumrla...
A možda i zbog ove distinkcije rvacko-srbsko pa još "sveta obitelj"... nismo svi baš toliko indoktrinirani.
(btw nije moj palac dolje)
ontopic:
Ne bih ja o teorijama zavjera. Pumpanje lažnih vijesti - o da, to je sigurno i politički promišljen čin (npr Trumpeki stalno vrište o fake news, a s druge strane Fox News se pretvorio u debilana TV - aktivno rade na tome).
Ali, da je sad netko išao namjerno plasirati opak virus na drugu stranu svijeta, pa onda "njih će ubit više nego nas, pa je to win za nas" - suludo je čak i za aktualnu MAGA politiku.
Mislim da je ovdje riječ o kombinaciji dobro znanih faktora:
ogromna, često zbijena populacija + loše higijenske navike (i naobrazba) dijela stanovništva + virusi koji vole ehm evoluirati.
Pa i sa SARS/MERS je bila priča o tome da se na Čina-pijacama tradicionalno kokoši "priručno" kolju uživo na licu mjesta, a sve vruće, vlažno, puno izazova i statistika vjerojatnosti radi svoje.
Što se pak higijene i pameti tiče per se, jedan narodni mudrac (pozdrav Grgi s Hvara) je zborio: "izbjegavam gužve; gdje ima puno ljudi, ima i puno budala" (statistički jopet nenadhebivo).
Koliki inteletukac i teoretičar zavjera moraš biti da nisi u stanju provjeriti činjenicu koliko WHO učinio da se zadnjih 50ak godina smanje epidemije gripa koje su nekada ciklički svakih 30ak godina kosile milijune ljudi.
"(uz sprečavanje svih mogućih epidemija koje bi normalno postojale u prirodi)"
... "izbjegavam gužve; gdje ima puno ljudi, ima i puno budala" (statistički jopet nenadhebivo).
Što više, kako pametni ljudi izbjegavaju gužve, to znaći da u gužvama ostaju (i opstaju) uglavnom budale.
Ja cu izraziti svoje negodovanje jer clanak nema naslov "necete vjerovati sto je nas dezurni kolumnist-lijecnik izjavio o smrtonosnom virusu"
Koliki inteletukac i teoretičar zavjera moraš biti da nisi u stanju provjeriti činjenicu koliko WHO učinio da se zadnjih 50ak godina smanje epidemije gripa koje su nekada ciklički svakih 30ak godina kosile milijune ljudi.
A, Andrija Štampar bio jedan od pionira WHO...
kako ste vi PC/SWJ/pahuljice super...
a kladim se da imate prezime samo s očeve strane, hitite i sebi minusić....
lijek za sve je očito sjediti u kući i igrati igre. vanjski svijet je ionako precijenjen. gameri su uvijek bili u pravu
Ovo moram ženi pokazati. Hvala.
Pa ljudi su danas glupi ko qurac. Gluplji nego ikad u svojoj povijesti...