Enigma mokraćne kiseline: otpadna molekula koja je

poruka: 3
|
čitano: 1.156
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Enigma mokraćne kiseline: otpadna molekula koja je".
16 godina

Odličan i edukativan članak, vrijedi ga pročitati.

0 0 hvala 0
3 godine

Igor je opet sve lahko objasnio, onako , nije baš udario prestručnom med. terminologijom, da se pogubimo..

Nego, nešto me muči;

*Dokazi prikupljeni u novijim istraživanjima sugeriraju da osobe s višim razinama mokraćne kiseline imaju statistički niži rizik od nastanka i razvoja neurodegenerativnih bolesti poput Parkinsonove i Alzheimerove.

Što sad, kako izbalansirati, treba li biti u referentnim vrijednostima Urata u nalazu krvi, ili ga bar malo natjerati iznad referentnih ?

Ako netko ima sklonost naslijediti Parkinsa ili Zaboravka, možda je dobro riskirati giht, rizik da ti otkaže bubreg zbog kristalića u njima. 

Zbunjen sam.

合氣道
Moj PC  
1 0 hvala 1
6 godina
Re: Enigma mokraćne kiseline: otpadna molekula koj
Zaporožac kaže...

Nego, nešto me muči;

*Dokazi prikupljeni u novijim istraživanjima sugeriraju da osobe s višim razinama mokraćne kiseline imaju statistički niži rizik od nastanka i razvoja neurodegenerativnih bolesti poput Parkinsonove i Alzheimerove.

Što sad, kako izbalansirati, treba li biti u referentnim vrijednostima Urata u nalazu krvi, ili ga bar malo natjerati iznad referentnih ?

Ako netko ima sklonost naslijediti Parkinsa ili Zaboravka, možda je dobro riskirati giht, rizik da ti otkaže bubreg zbog kristalića u njima. 

Zbunjen sam.

Neće svatko s visokim uratima u krvi dobiti giht (kao što neće svatko tko jede slatko dobiti dijabetes, niti će svaki pušač duhana oboljeti od karcinoma pluća). Mora postojati i nekakva genetska predispozicija, povećana sklonost nastanku gihta.

Ili jesmo, ili nismo! Ili ono treće...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice