Novo računalo - zamrzavanje AV reprodukcije

poruka: 12
|
čitano: 2.033
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav,

kupio sam novo računalo prije nekoliko tjedana (Ryzen 7 7800X3D, KINGSTON 32GB 6400MTs DDR5, ASUS ROG Strix RTX4070SUPER 12 i dva diska: Kingston F.Renegade 2TB M.2, WD Purple 3TB SATA HDD, ASUS PRIME B650M-A).

Sve radi odlično, no povremeno (2-3 puta tjedno otprilike) se javlja problem kod reprodukcije videa (u PotPlayeru ili VLC-ju) i audia (MusicBee) gdje reprodukcoija samo stane i nakon desetak sekundi kao da odvrti megabrzo sadržaj koji je preskočio u to vrijeme. 

Brine me mogućnost da je problem s HDDom s obzirom da se datoteke nalaze na tom disku, iako chdsk i CrystalDisk ne javljaju nikakve greške (odradio sam spori format za svaki slučaj, nije pomoglo). 

Ne znam je li problem uopće s nekim od uređaja ili s driverima ili nečim trećim, nadam se da me možete usmjeriti kako da riješim problem, hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2024 12:28 (Pyat).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Novo računalo - zamrzavanje AV reprodukcije
Probaj gledati sa m.2, pa vidi je li ti se i dalje dogada.

0 0 hvala 0
15 godina
Moguce da je disk iako ne bi smio biti jer hdd (ako ne ispravan) je dovoljan za reprodukciju navedenog sadrzaja.
Moj PC  
2 0 hvala 0
3 godine

Jel' se greške događaju uvijek na istim mjestima medijskih zapisa kod reprodukcije ili random? Driveri za čipset, grafičku, zvuk su najsvježiji? Jesi li probao reproducirati s ugrađenim windows media playerom i javljaju li se i kod njega iste pogreške? Jesi li probao premjestiti medijski sadržaj koji se nepravilno reproducira na neki drugi disk, primjerice disk C:?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2024 13:30 (notloB).
16 godina

Nasumično se događaju, nikad se ne ponavljaju na istom mjestu. 

Sada sam testirao i jedno i drugo. Nije se pojavilo na M.2 disku ali i na ovom je samo jednom u tjedan dana, zapela pjesma u MusicBeeu.

0 0 hvala 0
3 godine
Pyat kaže...

Nasumično se događaju, nikad se ne ponavljaju na istom mjestu. 

Sada sam testirao i jedno i drugo. Nije se pojavilo na M.2 disku ali i na ovom je samo jednom u tjedan dana, zapela pjesma u MusicBeeu.

Ostala pitanja? Ostavi na m.2 pa slušaj sa njega i vidi hoće li se na njemu pojavljivati greške u dogledno vrijeme...

3 godine
suspendiran
Pokreni taskmanager pa kad se to desi znat ces u procesu što ga je "zakočilo".
Postojao je neki program za pracenje procesa u pozadini koji ti kaze koji servis tocno škodi radu pa ako se neko sjeti nek javi.
Inace slicni bugovi se znaju dogadati s ostecenim sata kablom iako app kaze da je sve ok.
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2024 14:21 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

evo ovo sam "ulovio" u toku greške u reprodukciji s hdd-a.

nije nikad na istom mjestu, ako se vratim na tu pjesmu mogu je i deset puta poslušati, neće se ponoviti. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2024 11:15 (Pyat).

0 0 hvala 0
3 godine
Pyat kaže...

evo ovo sam "ulovio" u toku greške u reprodukciji s hdd-a.

nije nikad na istom mjestu, ako se vratim na tu pjesmu mogu je i deset puta poslušati, neće se ponoviti. 

Znači s hdda... a na ssdu što si prebacio još uvijek radi normalno? Nisi mi odgovorio na već 2x postavljeno pitanje o driverima, ukoliko nisi instalirao drivere za ploču/chipset imaš ih ovdje najsvježije, na amdovim stranicama su stariji, za zvuk link pod Realtek USB Audio Drivers (UAD - ASUS PRIME DTSX Ultra), za nvidiju ovdje.

Nakon instalacije gornjega pogledaj kakvo je stanje u device manageru? Ima li što neprepoznato, sa žutim upitnikom, uskličnikom ili slično, pogledaj je li za taj wd enejblan write caching kao na slici, pogledaj ima li ti ploča moguće dodatne sata splitere/kontrolere i ispravne drivere kao moja (isto na prvoj slici)? I vidi nije li wd kemijao s nekim svojim driverima, slika2.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2024 12:19 (notloB).
16 godina

Hvala na poveznicama! Ja sam instalirao utility programe od matične (armoury crate), procesora (AMD adrenaline) i GeForce app i tamo povukao sve što se dalo. I kroz win update isto što je došlo. Sada sam instalirao i ovo što si poslao. 

U device manageru nema ništa označeno upitnikom ni uskličnikom - djeluje kao da je sve normalno. Enable write caching ima kvačicu otprije. 

Kod storage controllera zapravo ne znam na što bih trebao obratiti pažnju, ovako izgleda. A ne postoje neki posebni wd driveri, možeš vidjeti na slici. 

14 godina

Makni armoury crate, to je žestoki bloatware, tj. nepotrebno sranje. Isprobao prije koji mjesec kad sam grafu novu nabavio i to čudo stvara hrpu procesa koji rade nepotrebno u pozadini. S Revo uninstallerom sam se mogao jedino riješiti svega što to sranje ostavi iza sebe. Za matičnu jedino instaliraš chipset drivere. 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2024 19:36 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Hvala, uklonio sam ga.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice