Pozdrav forumaši.
Treba pomoć/savjet oko odabira Mac-a.
Znači, kćer (koja je godinama na Iphone-u i Iwatch-u) „treba“ laptop. Naravno samo Mac dolazi u obzir (ne pitajte me zakaj….). Pošto radi i studira, može si ga kupiti. Treba za ništa zahtjevno (filmovi, tekst, prezentcije,…)
E sad, imam nekoliko pitanja:
- Kakvi su ovi novi njihovi procesori (M3) u odnosu na prijašnje Intelove (I5 i I7)?
- Da li se isplati uzeti novi (znaju biti na akcijama): M3/8/256 košta cca 1350EUR (može se uzeti na rate)?
Ja sam joj predložio možda Mac Pro (I5 ili I7) koji se vrte od 600-800 EUR-a. Znači to su godišta 2018-2020. Kakvi su po kavaliteti? Da se ne dogovdi daa za par tjedana "prdne"...
- Vidim da neki Pro modeli imaju touchbar koj su poslije maknuli (nije se pokazalo kao "pametno" rješenje).
Čak imaju (su imali) akciju „back to school“ u kojem se mogao dobiti M1 procesor za cca 800-900EUR.
Ali, mislim si, ak si uzima na rate, onda nek bude barem M3 procesor.
Evo, toliko za sad od mene.
Sad ste vi na redu…

Ti su već sad na rubu Vintige kategorije kod Apple-a, dakle fajrnot uskoro službeni support for software. Bolje onda dajte 1300 eura ako ste zapeli za Mac pa da uzmeš novo nego za nemale novce uzeti nekoliko godina stari komp. Što se tiče M procesora, oni su svakako napredak i pomak s Intela i definitivno ti je bolje bilo koji M (Apple Sillicon) nego stariji Intel, ako već imate para. 

!!!!!!!