Eto, rekao sam sebi da pokrenem temu za najtanji "fold" mobitel trenutno na tržištu. Kupio sam ga preko A1 za 1.041 € i čekam da mi dođe tablet gratis Honor Pad X9.
Uglavnom prešao sam sa Samsung S23U na V3 i bome ovo je bio prelazak. Moram reći da sam bio zadovoljan sa S23U, ali ovo je nešo totalno drugačije i brutalno bolje.
Vanjski ekran od 6,4" je sasvim dovoljan za normalnu upotrebu, ako Vam se baš ne da rasklapati mob, ako ste u hodu ili nekoj aktivnosti koja baš ne podržava rasklapanje mobitela. Unutrašnji ekran je velika (7,9") perverzija i k tome tanka. Mobitel je brutalno tanak, van svake pameti, jednako je debel kao S23U
Znači u kutiji se dobije kabel za punjenje i super maskica, ali nema punjača kojeg ćete morati sami kupiti ako hoćete 66W brzo punjenje (kupio original Honor Super Charge 66W oko 32€) koje mob napuni za 45 min (sasvim solidno) jer ipak ima i ogromnu bateriju od 5.150 mAh. Sa baterijom sam zadovoljan, koristim poprilično mob i od 5:30-23.00 sata baterija mi bude oko 50% što je sasvim solidno, a to uključuje tel. razgovore, Viber, igranje igara (unutarnji ekran) i Netflix (unutarnji ekran). Za svaku aplikaciju možete birati skaliranje unutar unutarnjeg ekrana (full screen, 4:3, 16:9). Čitanje preko unutarnjeg ekrana (bug forum, 24 sata, općenito surfanje) je odlično i totalno nova dimenzija u kojoj ti ne treba tablet ili PC.
Mob je na verziji Android 14 i za ovih tjedan dana dobio sam 2 update-a. Sa slikama i videom sam također zadovoljan i po meni daje odlične slike, da se razumjemo nisam fotograf niti imam tako istančano oko, ali po mom skromnom sudu slično slika kao i S23U.
Uglavnom, prezadovoljan sam sa mobom i nastavit ću dalje se sa njim družiti i to kroz duži period jer je ovo po prvi puta da mogu reći da je ovo mob koji ima sve i zadovoljava sve moje uvijete.
Tehničke karakteristike uređaja Honor Magic V3:
- Platforma: Android 14, MagicOS 8.0.1
- Materijali izrade: Plastika, staklo, aluminij, vlaknasti materijal na kućištu
- Rasklopljen uređaj: 156.6 x 145.3 x 4.35 mm
- Sklopljen uređaj: 156.6 x 74.0 x 9.2 mm
- Težina: 226 g
- SIM: Nano-SIM, eSIM or Dual SIM
- Certifikat: IPX8
- Sklopivi ekran: 7.92 inča, LTPO AMOLED, 1 milijarda boja, HDR10+, Dolby Vision, 120Hz, 1800 nita, zaštita King Kong Rhinoceros
- Vanjski ekran: LTPO OLED, 1 milijarda boja, 120Hz, Dolby Vision, 5000 nita, 6.43 inča, nanocrystal glass 2.0
- Memorija: 256 GB 12 GB RAM, 512 GB 16 GB RAM, 1 TB 16 GB RAM
- Glavna kamera: 50 MP, f/1.6, 23 mm (širokokutna) 50 MP, f/3.0, 90mm (periskopski telefoto), 3.5 x zum, 40 MP, f/2.2, 16mm, 112˚ (ultra širokokutna
- Selfie kamera: 20 MP, f/2.2, 90˚, 21 mm (širokokutna)
- Vanjska kamera: 20 MP, f/2.2, 90˚, 21 mm (širokokutna)
- Biometrija: otisak prsta, bočni
- Baterija: Si/C 5150 mAh
- Punjenje: 66W žičano, 50W bežično, 5W reverzibilno
Dolje u prilog sam dao malo slikica od moba kad sam ga dobio.