Emisije stakleničkih plinova u EU prošle godine su

poruka: 7
|
čitano: 2.357
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Emisije stakleničkih plinova u EU prošle godine su".
13 godina

Ovih dana sam pročitao zanimljivu priču iz svijeta pomorstva. 

Brodari čiji brodovi operiraju na području EU plačaju određebi porez prema emisijama. Na putovanjima  sa dalekog istoka oko Afrike zq EU, emisije su velike. Zato brodari šalju svoje brodove prvo u engleske luke. Tu se taj porez nulificira. Onda ti brodovi odplove za neku EU luku i imaju emisije skoro racne nuli samim time izbjegavaju poreze. 

EU birokracija je rezrela za razbijanjr jer su postali grobari Europe. 

vicious
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
Re: Emisije stakleničkih plinova u EU prošle godin

Ako im ne valja slobodno idu k ruskim birokratima.

Rupu u zakonu treba zatvoriti. A sto je s brodovima koji idu kroz Sueski kanal? Oni isto idu na reset u London?

Linux, Arch Linux.
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2024 0:33 (Ante).
4 godine
viciousone kaže...

Ovih dana sam pročitao zanimljivu priču iz svijeta pomorstva. 

Brodari čiji brodovi operiraju na području EU plačaju određebi porez prema emisijama. Na putovanjima  sa dalekog istoka oko Afrike zq EU, emisije su velike. Zato brodari šalju svoje brodove prvo u engleske luke. Tu se taj porez nulificira. Onda ti brodovi odplove za neku EU luku i imaju emisije skoro racne nuli samim time izbjegavaju poreze. 

EU birokracija je rezrela za razbijanjr jer su postali grobari Europe. 

Nisam baš siguran je li to točno, od Gibraltara do Engleske je ipak veliki gubitak i vremena i goriva. Dnevni trošak nekog prosječnog broda vrlo lako pređe €100.000.

16 godina
Ante kaže...

A sto je s brodovima koji idu kroz Sueski kanal? Oni isto idu na reset u London?

Sve je manje takvih.

https://www.worldcargonews.com/news/2024/09/suez-canal-traffic-has-dropped-66-maersk-claims/

"Prosperity Guardian" operacija je i sluzbeno propala i koalicija predvodjena Amerikancima se morala povuci.

Vracaju se na "business as usual" sa B52 i jos malo bombardiranja Jemena.

https://www.reuters.com/world/us-deploy-b-52s-warships-middle-east-aircraft-carrier-departs-2024-11-01/

Ekologija stoji po strani po ovom pitanju.

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
16 godina

To je u zadnjih godinu dana. Mene zanima jesu li putovali u London na reset prije istovara tereta u Kopru, Rijeci ili po talijanskim/grckim/rumunjskim lukama?

Linux, Arch Linux.
16 godina
Valja naglasiti da je ovo smanjenje samo na "papiru". Puki izračun, koji ne mora nužno biti jednak stvarnom stanju stvari.
K
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 mjeseci

EU spašava svijet s neodvojivim čepovima i papirnatim slamkama zamotanim u plastiku.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice