Google Pixel 9 Pro/Pixel 9 Pro XL

poruka: 10
|
čitano: 3.213
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Datum predstavljanja 13.08.2024. kada ga je moguće naručiti u Google store u nekoj od susjednih nam zemalja (u Hrvatskoj još nema Google store), isporuke krenule 22.08.2024. Ova dva mobitela prvenstveno razlikuje veličina ekrana koji je kod većeg, XL modela, dijagonele 6,8" što je gotovo isto kao kod prethodnog modela Pixel 8 Pro, a sada je moguće birati i manji, kompaktniji model veličine zaslona 6,3". Postoje još neke razlike koje se odnose na veličinu baterije i brzinu punjenja iste. Neki od osnovnih pomaka u odnosu na prethodnu generaciju su "bolji" ekran sa većim osvjetljenjem (2000 nits (HBM), 3000 nits (peak)), "novi jači" procesor Tensor G4 za koji se piše da je samo malo pojačani Tensor G3 iz prijašnjeg modela, čitač otiska prsta je sada ultrasonični ne optički... i još pokoje sitnice.

Sve specifikacije i usporedba navedena 2 modela: https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=13218&idPhone2=13217

Početna cijena za Pro model 1.099€, za Pro XL model 1.199€. Za vrijeme trajanja promocije moglo se za cijenu manjeg kapaciteta dobiti idući veći (npr. za cijenu 128GB se moglo dobiti 256GB...) Ove godine se u promociji nije dobio hardware kao prijašnjih godina (sat ili slušalice), već dolazi sa godinom pretplate na napreden AI mogućnosti i online pohranu. Dostupan u nekoliko boja (porcelain, rose quartz, hazel, obsidian) i kapaciteta (128GB, 256GB, 512GB, 1TB)

Na papiru mobiteli gube u usporedbi sa trenutnim flagshipima koje nudi konkurencija, ponajviše zbog slabijih performansi procesora, ali će svejedno naći svoju publiku u onima koji cijene iskustvo čistog androida, pouzdane kamere i uz to žele isprobati najnovije AI mogućnosti.

Osobno, kao nekom tko ne igra igrice na mobitelu, performanse su sasvim zadovoljavajuće za svakodnevni rad, mobitel radi fluidno, oduševljava koliko je sve dobro integrirano sa google uslugama i aplikacijama (očekivano), ali za sada najviše zadovoljstva predstavlja kamera koja me do sada još nije razočarala... jednostavno šta god okinem dobro izgleda. Što se korištenja mobitela tiče, rekao bih da ga koristim dosta i za razliku od dosadašnjeg mobitela, baterija se pokazala jako dobrom. S punjača ga skidam ujutro u 6h, izdrži mi cijeli dan sa dosta poziva, surfanja, mailova, gledanja youtuba... do 22h najčešće još ima 20-ak posto baterije. Ekran mi je super, zbog većeg ekrana sam uzeo XL model, došao sam sa 6,3" kompaktnog modela pa cijenim razliku, ne nosim mobitel u džepu pa mi kompaktnost nije bitna stavka, samo je sve manje i teže za vidjeti, veći ekran je po meni prednost. Za sada nemam nekih zamjerki za mobitel, fali mi samo par postavki koje je prijašnji mobitel imao u svom teško modificiranom software-u, ali valjda ću naći aplikacije koje će to nadomjestiti. Sve ostalo je super i za sada sam baš zadovoljan.

Pixel 9 Pro Pixel 9 Pro
Dostupne boje Dostupne boje
Moj PC  
7 0 hvala 1
13 godina

Jel stigao kome update za novi Android? Meni je stigao, taman se podiže <3 Ovo mi je prvi Pixel na kojem 5G radi nativno bez pizdarija, radio je do sada uredno na Androidu 14...

prepičkavanje staklenkom ajvara ljudi koji pišu komentare poput LOL - tribute to Bojko
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Google Pixel 9 Pro/Pixel 9 Pro XL
kuleee kaže...

Jel stigao kome update za novi Android? Meni je stigao, taman se podiže <3 Ovo mi je prvi Pixel na kojem 5G radi nativno bez pizdarija, radio je do sada uredno na Androidu 14...

Je, negdje popodne oko 18h 15.10. kako je i najavljeno. Za sada vidim samo nekoliko novih stvari od svih ovih koje su trebale biti. Ali dojam je da mobitel radi malo fluidnije. Nikakvih bugova nisam za sada primijetio. Mobitelom prezadovoljan!

15 godina

Ima li kog da je uzeo novi Pixel 9 ili 9 Pro, da da neke realne utiske, kako se ponasa, jeste li zadovoljni itd?

U fazi sam promjene mobitela(prelazak sa iPhonea) i ovo mi djeluje kao neki najbolji deal jer mi se ne daje novac na 16 Pro, iako procesor nije na razini Snapdragona, ali mislim da bi za ono kako ja koristim mobitel trebao biti dovoljno dobar, dimenzije mobitela me vuku na ovu stranu.. Ne zelim "tablet" i to me odbijalo duze vremena od "najjacih" androida.. Ovdje sam naravno skeptican oko tog googleova proca itd.

Nisam zahtjevan korisnik(citaj ne igram igre), ali multitasking, surfanje, citanje dokumenata, pozivi, poruke, onako tog ima podosta, tako da su mi ekran, brzina i baterija najbitnije stavke...

0 0 hvala 0
13 godina

Kupio sam regularnu devetku u prednarudžbama jer sam psihopat i nikada nisam toliko novaca dao za telefon. Hoću reći, jedina zamjerka tom mobitelu je cijena, jer navikao sam kroz posljednjih 10+ godina da su Nexusi i Pixeli jefinitiji uređaji od ostalih. Npr nikada nisam imao bolji mobitel od Pixel 2XL, to je bio najveći skok naspram ostalih mobitela koji sam osjetio, a taj mob sam platio 500€. Na Pixel 9 sam prešao sa Pixela 6 (ok, 50 dana ovog ljeta sam imao iPhone 15 nakon 12 godina što sam na Nexusima i Pixelima, ali nisam mogao dočekati Pixel 9 ponovno), sličan sam nezahtjevan korisnik kao i ti i iskreno šestica je radila dobro nakon 3 godine tako da devetka može biti samo bolja što za sada definitivno je. Baterija mi se ponaša puno bolje nego se ponašala na novoj šestici svojevremeno, sjećam se da me na šestici nervirala baterija inicijalno, dok neka softverska zakrpa nije popravila leak... Dohvatim nekih 6-7h screenontimea kroz dva dana korištenja, opsesivno kompulzivnim poremećajem čim vidim bateriju da padne na 20-15% punim do nekih 90%. Nekada sam imao naviku držat ga na punjaču čitavu noć da mi ujutro bude 100%, to više ne radim na posljednjih nekoliko uređaja, makar je to sada shendlano na većini mobitela taj "problem prepunjavanja"...

Kamera mu je topčina, bez konkurencije, ali to je jedan od glavnih selling pointova Pixela uz Vanilla iskustvo koje je meni osobno najbitnije. Video snimanje je ok i dobro, ali nije kao na iPhone-u ili S24 Ultra - ta oba moba će dati bolje rezultate u snimanju videu od Pixela. Što opet ne znači da je video ovdje loš, samo je kod njih malo bolja stabilizacija i finalni rezultat.

Rekao bih, ovaj mobitel da košta do 600€ doslovno bi bio bez konkurencije. Trenutno ga možeš nabaviti za 728€ u Mindfactory i tu cijenu ne vidim da je netko nadmašio unutar EU...

Sretno!

prepičkavanje staklenkom ajvara ljudi koji pišu komentare poput LOL - tribute to Bojko
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2024 9:59 (kuleee).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Hvala na odgovoru..
Da i mene malo cijena kopka, drugi Androidi se daju nac sa flagship procesorima za slicnu lovu, ali jedini Xiaomi 14 dimenzijama odgovara, pa se zato mislim oko Pixela i dalje, jer Xiaomi nimalo ne vjerujem, a Pixel i cisti Android zapravo nisam nikad ni isprobao

13 godina
Pezer kaže...

Hvala na odgovoru..
Da i mene malo cijena kopka, drugi Androidi se daju nac sa flagship procesorima za slicnu lovu, ali jedini Xiaomi 14 dimenzijama odgovara, pa se zato mislim oko Pixela i dalje, jer Xiaomi nimalo ne vjerujem, a Pixel i cisti Android zapravo nisam nikad ni isprobao

Oduševit će te. High end procesor je nebitan kod Pixela, oni su toga jako svjesni, od prvog modela radi fluidno i to godinama kasnije se nastavlja. Moj Pixel 2XL kupljen 2017. sam dao prijatelju 2020. prilikom prelaska na Pixel 5, a on ga koristi i dan danas, znači 7 godina je star doslovno i nije mijenjao bateriju na njemu, jedino mu se prošli mjesec počeo odvajati malo digitizer od ekrana ili neki drugi dio tog sendviča... Ali nakon 7 godina :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2024 12:08 (kuleee).
16 godina

Jel ima tko od ekipe tu Pixel 9 Pro?

Najviše me zanima kako su ljudi zadovoljni sa baterijom. Do sad sam imao S24 Ultru gdje je baterija stvarno vrhunska, pa me malo brine da se ne šokiram sa baterijom na Pixel 9 Pro.

Jedan od glavnih razloga što se rješavam S24 Ultre je njezina veličina, stvarno mi je prevelik mobitel. 

Razmišljao sam i o Pixel 9 Pro XL, al baš zbog veličine ga ne bi uzimao, skoro je istih dimenzija kao S24 Ultra.

0 0 hvala 0
12 godina

Kolega i buraz mi imaju 9 Pro, baterijom su oduševljni. S tim da su i jedan i drugi prije imali S24 Ultra i 9 Pro ima bolju bateriju. Provjereno i testirano.

Npr.buraz išao na put oko 8 ujutro, 2h navigacije, cijeli dan na mobitelu, spojen sat itd., 2h natrag navigacije i oko ponoći i dalje ima preko 30%.

Osobno imam Pixel 8 Pro, ali 9 Pro kao da je 3 klase iznad mobitel, od izrade, ekrana, sve su odradili stvarno vrhunski.

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina

A ništa, onda mi je odluka olakšana 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice