Google Pixel 9 Pro/Pixel 9 Pro XL

poruka: 1
|
čitano: 327
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
offline
Google Pixel 9 Pro/Pixel 9 Pro XL

Datum predstavljanja 13.08.2024. kada ga je moguće naručiti u Google store u nekoj od susjednih nam zemalja (u Hrvatskoj još nema Google store), isporuke krenule 22.08.2024. Ova dva mobitela prvenstveno razlikuje veličina ekrana koji je kod većeg, XL modela, dijagonele 6,8" što je gotovo isto kao kod prethodnog modela Pixel 8 Pro, a sada je moguće birati i manji, kompaktniji model veličine zaslona 6,3". Postoje još neke razlike koje se odnose na veličinu baterije i brzinu punjenja iste. Neki od osnovnih pomaka u odnosu na prethodnu generaciju su "bolji" ekran sa većim osvjetljenjem (2000 nits (HBM), 3000 nits (peak)), "novi jači" procesor Tensor G4 za koji se piše da je samo malo pojačani Tensor G3 iz prijašnjeg modela, čitač otiska prsta je sada ultrasonični ne optički... i još pokoje sitnice.

 

Sve specifikacije i usporedba navedena 2 modela: https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=13218&idPhone2=13217

 

Početna cijena za Pro model 1.099€, za Pro XL model 1.199€. Za vrijeme trajanja promocije moglo se za cijenu manjeg kapaciteta dobiti idući veći (npr. za cijenu 128GB se moglo dobiti 256GB...) Ove godine se u promociji nije dobio hardware kao prijašnjih godina (sat ili slušalice), već dolazi sa godinom pretplate na napreden AI mogućnosti i online pohranu. Dostupan u nekoliko boja (porcelain, rose quartz, hazel, obsidian) i kapaciteta (128GB, 256GB, 512GB, 1TB)

 

Na papiru mobiteli gube u usporedbi sa trenutnim flagshipima koje nudi konkurencija, ponajviše zbog slabijih performansi procesora, ali će svejedno naći svoju publiku u onima koji cijene iskustvo čistog androida, pouzdane kamere i uz to žele isprobati najnovije AI mogućnosti.

 

Osobno, kao nekom tko ne igra igrice na mobitelu, performanse su sasvim zadovoljavajuće za svakodnevni rad, mobitel radi fluidno, oduševljava koliko je sve dobro integrirano sa google uslugama i aplikacijama (očekivano), ali za sada najviše zadovoljstva predstavlja kamera koja me do sada još nije razočarala... jednostavno šta god okinem dobro izgleda. Što se korištenja mobitela tiče, rekao bih da ga koristim dosta i za razliku od dosadašnjeg mobitela, baterija se pokazala jako dobrom. S punjača ga skidam ujutro u 6h, izdrži mi cijeli dan sa dosta poziva, surfanja, mailova, gledanja youtuba... do 22h najčešće još ima 20-ak posto baterije. Ekran mi je super, zbog većeg ekrana sam uzeo XL model, došao sam sa 6,3" kompaktnog modela pa cijenim razliku, ne nosim mobitel u džepu pa mi kompaktnost nije bitna stavka, samo je sve manje i teže za vidjeti, veći ekran je po meni prednost. Za sada nemam nekih zamjerki za mobitel, fali mi samo par postavki koje je prijašnji mobitel imao u svom teško modificiranom software-u, ali valjda ću naći aplikacije koje će to nadomjestiti. Sve ostalo je super i za sada sam baš zadovoljan.

Pixel 9 Pro Pixel 9 Pro
Dostupne boje Dostupne boje
Moj PC  
3 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice