Prosto mi zvuči ne moguće da je tako glup. Lozinku zapišem na papit a papir ostavim na mjesto gdje ili će istruhnuti ili ga neće nitko pronaći.
Kao što rekoh, ne moguće je da je tako "glup".
Ima 7 tisuća bitcoina na kriptiranom disku, a zabo
- poruka: 58
- |
- čitano: 14.013
- |
- moderatori:
vincimus
to je isto ka da je neko nekretninski miljarder samo šta mu je tih 12 miljuna kvadrata građevinskog zemljišta na marsu
to je isto ka da je neko nekretninski miljarder samo šta mu je tih 12 miljuna kvadrata građevinskog zemljišta na marsu
Gdje ti je domena informaticar.eu? Gdje su one priče?
Mislim da umjesto Bitcoina treba kupiti dionice Muska. On je zbilja nekretninski milijarder na Marsu.
za te novce isplati se nači dobrog hipnotizera koji će ga vratiti u vrijeme dok je pisao taj papirić i nek pročita što piše...
ja ih imam 3 komada ali taj mail više ne postoji :( jer je preko škola išao pa ti vidi
Gdje ti je domena informaticar.eu? Gdje su one priče?
Da budem u BUG tematici, upotreba kvantnog računala za dekripciju ovdje nebi bila od koristi jer bi potrošilo te dvije preostale šanse ili kako to funkcionira?
Inače, što bi rekli, nad prolivenim kripto mlijekom se ne isplati plakati, nek je samo njemu zdravlja. A mimo toga, valjalo bi uvesti nekakva osiguranja za te novčanike - nadam se da koriste neke fore primjenjive iz smartphonea; očitanje lica, rožnice, prsta... pa da se to izbjegne. Također, uobičajena pomagala poput trivijalnih osobnih pitanja koja koriste mnogi servisi nebi bila na odmet. A ne jedna lozinka na papiriću.
Kad je bio tako glup da nije zapisao lozinku, nije trebao biti još gluplji da ju je pokušao osam puta "pogoditi". Sve što čovjek je čovjek jednom znao, a zaboravio, ipak postoji negdje duboko zapisano u njegovoj podsvijesti. Ako se ne može sjetiti danas, sjetit će se sutra. Postoji jedan stari psihoanlitički štos kako da se čovjek sjeti onog što je zaboravio (potječe još od Sigmunda Freuda). Ako ne znamo neko ime neće nam ništa pomoći da kombiniramo u smislu Mi.., Mu..., Ma..., Na... i sl. Najbolji je način metoda slobdonih asicijacija. Čovjek se opusti i govori (ili zapisuje) riječi koje mu god padnu na pamet. Na kraju će mu doći na pamet i riječ koju je zaboravio. Naknadnom analizom se može ustanoviti da su sve prethodne veze bile u asocijativnoj vezi sa zaboravljenom riječi. Vjerojatno bi pomogla i hipnoza, uz uvjet da hipnotizer ne prisvoji lozinku za sebe.
Mogu li se napraviti kopije diska, pa na njima raditi neograničeni pokušaji?
što gluplji seljak, to deblji krumpir (drevna južnosumerska poslovica).
ja ih imam 3 komada ali taj mail više ne postoji :( jer je preko škola išao pa ti vidi
Pa zamoli nekog iz karneta da ti napravi ponovo taj mail na par dana
Lako za tog lika. Posto je od 2010 u bitcoinu te je od samog pocetka u Ripplu, vjerojatno ima sa strane barem jos toliko koliko je zagubljeno na tom disku.
Najbolje mu je pričekati da vrijednost BTC-a padne pa ako se disk izbriše manje je izgubio nego sada.
Mogu li se napraviti kopije diska, pa na njima raditi neograničeni pokušaji?
Ne. FIPS 140-2 level 4, disk će se "samouništiti" kod neovlaštenog pokušaja kopiranja.
Malo clickbait naslovi u zadnje vrijeme.
F
(.)(.) ?
On topic: je li moguće napraviti kopije tog kriptiranog diska pa samim time povećati broj pokušaja?
Zato je najbolje imati zaporka123 za sve svoje račune. Nema šanse da ikad to zaboravim.
Ne, iz istog razloga gore navedeno. Da je jednostavno, već bi napravili kopiju. Cijela poanta IronKeya je da se ne može ništa neovlašteno kopirati.
što gluplji seljak, to deblji krumpir (drevna južnosumerska poslovica).
staro'rvacka inačica:
bedaku krumpiri na asfaltu zrastu....
Mala, ja sam BTC milijunas, platis mi pivu?
https://m.youtube.com/watch?v=FiDY2nXVLZ0
i ne zapisuj lozinke na rizle.
ili tariguz...