Jedan rail mu daje 180 (il 192w teško je pročitat) pa ako mu je još nešto na tom railu, moguće da mu grafa nema dosta struje. Probaj underklokat i undervoltat pa vidi jel situacija bolja, dok ne kupiš drugo napajanje.
AMD Serija 400 (Polaris)
- poruka: 9.707
- |
- čitano: 806.904
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
gledaj moj pc.
ja imam dvije msi rx 480 8gb s 600w napajanjem i nemam apsolutno nikakvih problema.
Jesi li grafu probao kod nekog poznanika ? to je moj savjet da probas vidjet u nekom drugom setupu..
A stvar je navodno u tom Railu i voltima, pa sad...
moje napajanje je single rail te na +12v daje ukupno 46a
po navedenom bi trebalo oko 23a za jednu biti vise nego dovoljno jer moje napajanje to hendla sa gotovo necujnom i hladnom operacijom.
Pošto je Seasonic vremešan, mislim da je kupljen oko 2008 godine, i s obzirom da je on 17 i 16 amps na dual 12v railu, po ovome što sad gledam, izgleda da ipak napajanje.
Svejedno trazim preporuku kvalitetnog napajanja od svih vas, do cca 600kn, da moze napojit XFX RX 480 gtr black edišn, i konfu u moj PC :)
Zanima me šta ćete preproučit naprama šta bi ja mozda uzeo.
moj glas za ovo : https://www.uzishop.hr/napajanja/5031-fractal-napajanje-integra-m-550w-80-bronze-modul.html
http://www.fractal-design.com/home/product/power-supplies/integra-m/integra-m-550w
Jedan rail mu daje 180 (il 192w teško je pročitat) pa ako mu je još nešto na tom railu, moguće da mu grafa nema dosta struje. Probaj underklokat i undervoltat pa vidi jel situacija bolja, dok ne kupiš drugo napajanje.
Probao sam, neće ruši je opet, u zadnjem pokušaju sam je zafrljio core clock i malo undervolto zadnja 4 stejta i samo zadnji stejt, i spustio čak voltazu na memi ,letila je igra dok nije dosla do loading screena, jednsotavno je problem ili ju odmah sruši nakon 10tak sekundi ili srusi igru kada se ugasi opterećene na grafi npr loading screen.
gledaj moj pc.
ja imam dvije msi rx 480 8gb s 600w napajanjem i nemam apsolutno nikakvih problema.
Jesi li grafu probao kod nekog poznanika ? to je moj savjet da probas vidjet u nekom drugom setupu..
po navedenom bi trebalo oko 23a za jednu biti vise nego dovoljno jer moje napajanje to hendla sa gotovo necujnom i hladnom operacijom.
Pošto je Seasonic vremešan, mislim da je kupljen oko 2008 godine, i s obzirom da je on 17 i 16 amps na dual 12v railu, po ovome što sad gledam, izgleda da ipak napajanje.
Svejedno trazim preporuku kvalitetnog napajanja od svih vas, do cca 600kn, da moze napojit XFX RX 480 gtr black edišn, i konfu u moj PC :)
moj glas za ovo : https://www.uzishop.hr/napajanja/5031-fractal-napajanje-integra-m-550w-80-bronze-modul.html
http://www.fractal-design.com/home/product/power-supplies/integra-m/integra-m-550w
Ne to za tu lovu. Ovo nek uzme.
http://www.adm.hr/napajanje-600w-corsair-builder-series-cx600-atx-23-cp-9020048/18570ADM/product/
Takvo isto mi gura r9 290 i ostatak konfiguracije,tako da ce tebi biti vise nego dovoljno. Garancija 3 godine.
Vjerrujem da ce ti i kolege nesto preoprucit pa odluci sto ti odgovara najbolje.
EDIT: probaj posuditi od nekoga napajanje da vidis kako ti radi konfa. Da ne vrisnes 600Kn bez veze.
Mada bih na tvom mijestu reklamirao karticu.
Kako ti radi na tom napajanju ta MSI Geforce 1060 6 GB iz opisa?
slazem se novo napajanje koje sam preporucio kosta jos oko 80kn jeftinije kod drugih npr adm, no da tvoja preporuka je bolje napajanje za 650 kn
I guru3d prenosi isto; iako uzeli su vijest sa wccftecha
AMDs seems to have implemented their own DVR implementation into the Crimson drivers. So yes, the most prominent feature will be the integration of a proper DVR, thus recording say game screenshots and videos even streaming them towards the most popular solutions.
OCAT; Open Capture and Analytics Tool
Radeon Chill
Radeon Chill je ovo http://www.hialgo.com/TechnologyCHILL.html koje je AMD kupio kako čitam ove godine.
gledaj moj pc.
XFX Core Edition 550W oko 550kn koristi ti Seasonic S12II platformu
mada bih na tvom mjestu otisao do nekoga i provjerio graficku za svaki slucaj prije kupnje novog napajanja
XFX Core Edition 550W oko 550kn koristi ti Seasonic S12II platformu
mada bih na tvom mjestu otisao do nekoga i provjerio graficku za svaki slucaj prije kupnje novog napajanja
Ma napajanje mu je preslabo. 17A za RX 480 je premalo.
nije idealno, ali ne bi mu se trebalo dogadati to sto mu se dogada i sa 17A
nekoliko stranice prije, imas test RX 470 sa LC Power LC500H koji ima 15A pa nije bilo nikakvih problema
preporucujem provjeru graficke prije kupnje napajanja, cisto da ne mora ici dva puta u ducan, jer mu se moze lako desiti da kupi napajanje i ostane mu isti problem, pa ponovo u ducan na reklamaciju grafe
nekoliko stranice prije, imas test RX 470 sa LC Power LC500H koji ima 15A pa nije bilo nikakvih problema
preporucujem provjeru graficke prije kupnje napajanja, cisto da ne mora ici dva puta u ducan, jer mu se moze lako desiti da kupi napajanje i ostane mu isti problem, pa ponovo u ducan na reklamaciju grafe
RX 470 je ipak slabija kartica koja manje troši,
dok je XFX RX 480 GTR najjača izvedba 480-ke, a ta je bebica gladna struje.
mislim da nebuš naletio na RX 480 koja troši više od 200W
ma jasno da je jaca, ali opet ne bi mu se smjelo to dogadati sa napajanjem koje ima, ako je ispravno
A čuj, kolega je napisao da je napajanje iz 2008 godine tako da ne čudi što mu baca black screen.
Napajanje je s godinama oslabilo tako da ne vjerujem da više isporučuje tih 200w (17A) na tom railu.
Napravio custom fan curve, da ne pali dok ne dodje 50C, temp target max 90, target 75, +25% power, stock voltage, radi na 1375/1800 max temp sto je bila 63°C @1350rpm, bukvalno necujno.
Nisam isao iznad ovo je k'o out of box, najveci power draw 171W ispisuje, kartica je mrak i 6pin konektor je apsolutno dovoljan za sve.
Probao sam 1.4ghz crasha odma, nisam joj dizao napon ovo je sasvim dovoljno.

jel moze netko provjeriti power draw u hwinfu64 s overklokanom rx 480@1400+mhz(valey/heaven/firestrike/neka igra/ bilo sto od toga)!
tx!lp
1400/2200(1.2V +50%) Heaven 195W, Firestrike 205W
može li neko furmark provrtit pls na iste postavke,hvala.
može li neko furmark provrtit pls na iste postavke,hvala.
Ako smijem pitati, koja je svrha furmarka, bezvezni test koji niti pokazuje realnu temperaturu niti stabilnost niti opterecenje.
Koliko vam je stock VDDC u loadu vama sa GTR 480?
Vidim da je držite na 1400MHZ sa 1200mv...
Kod mene na 470 treba 1075mv i 30% posto power limit.
Jesu stabilni core i memorija pri tim klokovima? Jel mozes poslat screen GPU-Z kad igras/benchas?
Ako smijem pitati, koja je svrha furmarka, bezvezni test koji niti pokazuje realnu temperaturu niti stabilnost niti opterecenje.
jeli mogu pitat koja je svrha pisanja po forumima da ta kartica postize klok 1400mhz bez da se testira na stabilnost? po tome je moj fx 8350 radia na 5.25ghz a nisam ima kad spremit ni ss cpuz-a.
meni je bilo kad ocam graficku testirat prvo s furmarkom, na isti nacin ko šta se s primeom/intel burntest/itd testira cpu oc.
na više razlićitih kartica sam do maksimalnog i baš 100% stabilnog clocka/voltaže doša s furmarkom,jer uvjek nakon dužeg vremena na benchu klokovi koji su viši od onih dobivenih furmarkom pokažu zube. uvjek! isto ko s primeom za cpu.
to šta ekipa tu misli kad vam oc od 30 posto radi u nekoj određenoj igri na određenim postavkama ,da je potvrda da taj klok radi u svakoj igri- nije.
furmark 1080 preset sve je poznato. postavke su svima iste i isti load iz kojeg se tocno vidi i stabilnost tih klokova u svakom mogucem i nemogucem scenariju i odnos temperatura i potrosnje- ukratko dajes potvrdu tu na forum da su ti tvoji klokovi 100% istiniti da ne bubaš brojke napamet ko sta vecina radi.
edit: najbolje postas ss s msi afterburner monitorom s grafovima ili slicnim koji pokazuje gpu vcore ,12v rail na kartici,brzinu ventilatora,% load,temperaturu i clock za vrijeme od prije do poslje preset testa od minute 1080.
Apsolutno netocno, imao sam hd 5970 koja je prolazila furmark, a rusila se u metru 2033.
btw prime je isto glup test, ja ga i ne smijem pokrenuti jer ce mi spalit cpu cak i na stocku, aida64 i linx su sasvim dovoljni.
jeli mogu pitat koja je svrha pisanja po forumima da ta kartica postize klok 1400mhz bez da se testira na stabilnost? po tome je moj fx 8350 radia na 5.25ghz a nisam ima kad spremit ni ss cpuz-a.
meni je bilo kad ocam graficku testirat prvo s furmarkom, na isti nacin ko šta se s primeom/intel burntest/itd testira cpu oc.
na više razlićitih kartica sam do maksimalnog i baš 100% stabilnog clocka/voltaže doša s furmarkom,jer uvjek nakon dužeg vremena na benchu klokovi koji su viši od onih dobivenih furmarkom pokažu zube. uvjek! isto ko s primeom za cpu.
to šta ekipa tu misli kad vam oc od 30 posto radi u nekoj određenoj igri na određenim postavkama ,da je potvrda da taj klok radi u svakoj igri- nije.
furmark 1080 preset sve je poznato. postavke su svima iste i isti load iz kojeg se tocno vidi i stabilnost tih klokova u svakom mogucem i nemogucem scenariju i odnos temperatura i potrosnje- ukratko dajes potvrdu tu na forum da su ti tvoji klokovi 100% istiniti da ne bubaš brojke napamet ko sta vecina radi.
edit: najbolje postas ss s msi afterburner monitorom s grafovima ili slicnim koji pokazuje gpu vcore ,12v rail na kartici,brzinu ventilatora,% load,temperaturu,sve bitno.
to se ne radi s grafickim karticama..
u pravilu 90% ekipe roka oc cisto da prode 3dmark i razne benchove, recimo ja niti jednu grafu nisam ocao da bi igrao a ako je to bilo to je bilo + + 100mhz i kraj. sve ostalo je za potrebe 3dmarka i to je to..
ja nema sanse da cu grafe vrtit u furmarku.
za nestabilnost ti je dovoljno da vrtis heaven loop cca 30 minuta i amen ne treba ti nikakav vrazji furmark.
a izmedu ostalog cim grafi fali malo soka ona zna bacit artefakte ili puknu driveri itd.. a puuuno su osjetiljivije od procesora pa je furmark u pravilu sranje.
ja sam dobio prvu msi rx 480 s defektom, artefakti su mi se javljali u igrama, u servisu u furmarku nista, tek u ingame benchmarku im se pocelo pokazivati ko i meni a furmark optereti svaku komponetu graficke do kraja i to nepotrebno.