AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 806.906
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Leopard_st kaže...

Apsolutno netocno, imao sam hd 5970 koja je prolazila furmark, a rusila se u metru 2033.

btw prime je isto glup test, ja ga i ne smijem pokrenuti jer ce mi spalit cpu cak i na stocku, aida64 i linx su sasvim dovoljni.

ima sam ja 2 asus r9 280x koje su prolazile furmak a bacale artefakte nakon nekog vremena i downclockane na 800mhz , ali to se radi o lošem ćipu ne krivom overclocku , ne mješaj kruške i jabuke bezveze. kladim se da te 480 tke nemogu 1200mhz drzat u furmarku pa zato tako pises.

toxic kaže...

to se ne radi s grafickim karticama..

u pravilu 90% ekipe roka oc cisto da prode 3dmark i razne benchove, recimo ja niti jednu grafu nisam ocao da bi igrao a ako je to bilo to je bilo + + 100mhz i kraj. sve ostalo je za potrebe 3dmarka i to je to..

...

ja sam dobio prvu msi rx 480 s defektom, artefakti su mi se javljali u igrama, u servisu u furmarku nista, tek u ingame benchmarku im se pocelo pokazivati ko i meni a furmark optereti svaku komponetu graficke do kraja i to nepotrebno.

ovde je bila prica o kloku koji navodno radi na svemu, pa je u redu kad se navodi da radi na svemu taj klok da se da neki dokaz a ne rekla kazala,za ovo drugo procitaj odgovor na  pitanje kolege gore.

17 godina
dabar_solta_V2 kaže...
Leopard_st kaže...

Apsolutno netocno, imao sam hd 5970 koja je prolazila furmark, a rusila se u metru 2033.

btw prime je isto glup test, ja ga i ne smijem pokrenuti jer ce mi spalit cpu cak i na stocku, aida64 i linx su sasvim dovoljni.

ima sam ja 2 asus r9 280x koje su prolazile furmak a bacale artefakte nakon nekog vremena i downclockane na 800mhz , ali to se radi o lošem ćipu ne krivom overclocku , ne mješaj kruške i jabuke bezveze. kladim se da te 480 tke nemogu 1200mhz drzat u furmarku pa zato tako pises.

toplo ti preporucam da popijes nesto jer trakeljas gluposti.

kako nece radit na furmarku ako su moje npr na stock 1303mhz? i to sa undrevlotom od -42mv..

ffs. neki su stvarno nedokazani.

moje sigurno rade na 1400mhz/2100 i pod furmarkom ali ti nemam to namjeru dokazivati to je nikakav klok jer nije cak niti +100mhz.. meljes bezveze

9 godina
ljepo sam napisa i kako i zašto, dok ti pišeš otprilike frekvenciju i bubaš napamet da rade na istoj?! nemoras ti nikome nista dokazivat, samo napiši to odma kad napišeš frekvenciju da nije testirana osim na par igara.

nemam 480-tku pa neznam na koliko radi. zato jednostavno pitam da neko posta furmark s detaljima da vidimo kako tocno rade te kartice i s kojim temperaturama.

ti nemas namjeru ni sebi dokazat da mozda nece radit stabilno te tvoje na 1400/2100, ili oce ali s prevelikom voltazom, ili prenabrijanim ventilatorima ...itd.

o tome pricam, kad neko pita za preporuku kartice tu na forumu gleda se u 1db buke 1w potrosnje i 1mhz, a kad neko ima karticu piše klokove otprilike, ko ti sad sta si napisa da "tvoje sigurno rade na 1400" i ja vjerujem da mogu radit dosta brzo ali daj to testiraj pa da vidimo koliko stvarno mogu vrtit.

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Furmark je smeće.

Moj PC  
6 0 hvala 0
9 godina
sry ali smece su vam kartice ako nemogu drzat stalno klok na tom uzasnom furmark loadu koji vrti 60 fps+ na prastaroj 7970 bez padanja kloka.
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Tako je! Ja moram izvadit RX 480 i stavit GTX 970 da odvrtim furmar.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
uspoređivat top karticu s midrange nema smisla.
13 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...
sry ali smece su vam kartice ako nemogu drzat stalno klok na tom uzasnom furmark loadu koji vrti 60 fps+ na prastaroj 7970 bez padanja kloka.

bez starca nema udarca 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
8 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Koja je šansa da naklokam 7790 i da vrtim fmark dok ne crkne? Kolika je vjerojatnost da ce riknit?

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2016 13:06 (BOOMboy).
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...
Leopard_st kaže...

toxic kaže...

to se ne radi s grafickim karticama..

u pravilu 90% ekipe roka oc cisto da prode 3dmark i razne benchove, recimo ja niti jednu grafu nisam ocao da bi igrao a ako je to bilo to je bilo + + 100mhz i kraj. sve ostalo je za potrebe 3dmarka i to je to..

...

ja sam dobio prvu msi rx 480 s defektom, artefakti su mi se javljali u igrama, u servisu u furmarku nista, tek u ingame benchmarku im se pocelo pokazivati ko i meni a furmark optereti svaku komponetu graficke do kraja i to nepotrebno.

ovde je bila prica o kloku koji navodno radi na svemu, pa je u redu kad se navodi da radi na svemu taj klok da se da neki dokaz a ne rekla kazala,za ovo drugo procitaj odgovor na  pitanje kolege gore.

Ja druze nemam r480, nego gtx 1080 sli, tako da ti mjesaj kruske i jabuke.

Kod nvidia na stock biosu, power kontrola je veoma rigorozna.

14 godina
war3_tft kaže...

Jesu stabilni core i memorija pri tim klokovima? Jel mozes poslat screen GPU-Z kad igras/benchas?

To mene pitaš?

Evo dosada igrao BF1, FC3, C2, C3, BF4, TimeSpy, Firestrike i nikako se nije srušio...

Mogu, nije problem, pratim sve sa MSI AB i grafa je konstantno na 99%-100%.

root
12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

1400mhz, auto napon, auto fan, 1080 preset, imate max vrijednosti lijevo na grafu

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
BOOMboy kaže...

Koja je šansa da naklokam 7790 i da vrtim fmark dok ne crkne? Kolika je vjerojatnost da ce riknit?

Ugasi ventove i ima da crkne, kratko i jasno 

13 godina
protjeran

Ma pitao sam zapravo chaselol, al sibni i ti, zanima me bas kako se ponasaju te sa 6 pinom. :)

11 godina

Izvadi ju van, pređi reketom ili nekom metalnom rešetkom preko i gg.

8 godina
chaselol kaže...
BOOMboy kaže...

Ugasi ventove i ima da crkne, kratko i jasno 

Imam garanciju, pa je to sa ventovima što bi se reklo "right way"? Ovo sa šipkom, da je umlatim ili samo pomazim?

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2016 13:52 (BOOMboy).
11 godina

Mozda mogu vidit kaj se zadnjo dogodilo s grafom, ali nisam ziher. Ako napravis ovako kako sam napisao ili na slican nacin izazoves kratki spoj ili ako nekako sa sintetickim testom uspis skurit grafu tesko mogu naci razlog da ti ne daju nest novo. Btw. kak to da jos uvijek imas garu na 7790, kad si ju kupio?

Hahaha, sad sam vidio kaj si nadopisao, a ne znam, lagano pređi preko x) Osobno to nisam radio, ali znam nekog ko je pa ga mogu pitat za detalje, ako ne uspis.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2016 13:54 (The_Fichek).
14 godina
war3_tft kaže...

Ma pitao sam zapravo chaselol, al sibni i ti, zanima me bas kako se ponasaju te sa 6 pinom. :)

XFX single fan model, 80% asic quality.

24/7 1.075mv 1.4/1.9GHZ, stock VDDC 1.030mv, +48mv msi ab, 30% power limit, odličan primjerak, stabilan sa 50-60% fan ide 60-70c.

I drugi CF primjerak je bio isti, sitno veći VDDC radi lošijeg asic qualitya, 78,2%.

root
8 godina

A nekaj više od dvije i pol godine ju imam. 3g je gara

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2016 13:55 (BOOMboy).
11 godina

Onda znas kaj ti je cinit, sretno :D

9 godina
The_Fichek kaže...

Mozda mogu vidit kaj se zadnjo dogodilo s grafom, ali nisam ziher. Ako napravis ovako kako sam napisao ili na slican nacin izazoves kratki spoj ili ako nekako sa sintetickim testom uspis skurit grafu tesko mogu naci razlog da ti ne daju nest novo. Btw. kak to da jos uvijek imas garu na 7790, kad si ju kupio?

Hahaha, sad sam vidio kaj si nadopisao, a ne znam, lagano pređi preko x) Osobno to nisam radio, ali znam nekog ko je pa ga mogu pitat za detalje, ako ne uspis.

znaci radi takvih ko ti , kad se sjebe grafa u garanciji prodavaci ponasaju ko da smo je namjerno izgorili.
i još tu pišeš kako da postigne da se nevidi, stvarno jadno.

btw cim pogledaju odma vide o ćemu se radi osim ako nije neki baš loš serviser.

13 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Zadnje stabilno sto sam benchao je bilo 1395/1800 stock voltage, custom fan curve drzi 1395 u igrama non stop bez problema. Nisam kuci, kad dodjem danas cu se jos malo poigrati s memorijom OC da vidim dokle ide. 470 je slabiji cip i za OC 6 pin je dovoljan skroz.

9 godina
BOOMboy kaže...

ista ko i da je koristis za mining i slicno.

8 godina

Zbog takvih ko ja. Ajde srči pesak

11 godina

dabar_solta_V2

Lijepo sam napisao da to nisam radio, ali da znam nekog tko je pa mi otuda ta ideja. BOOMboy je prvi dosao s prakticki upitom da zeli da mu rikne grafa, ja sam samo predlozio. Inace, ovu ideju mi je dao upravo prodavac koji je radio u IT trgovini i dao otkaz, ne radi ovakvih gluposti. Prodavac ima pravo sumnjat, zakaj ne. Moze BOOMboy staviti grafu i na Njuskalo pa ce imat raspravu s nekim drugim.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2016 14:34 (The_Fichek).
12 godina
dabar_solta_V2 kaže...
btw cim pogledaju odma vide o ćemu se radi osim ako nije neki baš loš serviser.

imao sam nedavno ovu raspravu na bug forumu

i receno mi je da nema sanse da mogu ustanoviti kako je crkla grafa (osim ako nije "explodirala" na nekom odredjenom mjestu pa znaju odakle je krenulo sranje)

14 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Daj, cime se sluzite, nikad to ne bi napravio.

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina

Ima 7790 1GB staru 3g sa jos kojim mjesecom jamstva, prakticki nema kaj za izgubiti?

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2016 14:56 (The_Fichek).
16 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Samo da i ovdje napišem jedno svoje iskustvo: C/P sa gtx10xx teme:

Nek Jovanka potvrdi jer je imao ružno iskustvo, prodao sam mu nevaljanju karticu koja uredno prolazila furmarke, heavane i ostale pi7drarije dok bi se u igricama rušila... Najneugodnija situacija u mom životu. Našao i temu na MSI forumu https://forum-en.msi.com/index.php?topic=156829.7 Tako me je i provalio (našao ju je i on) a što je najgore, ja sam ju držao downclokanom i radila mi je uredno tako da se uopće nisam više obazirao na to i totalno zaboravio na probleme s memorijom. Katastrofa. A kažem, sve te sintetičke testove je prolazila... Čak i ove ingame. 

A što je najgore, frend (kolega forumaš) mi nije htjeo testirat karticu u svojoj kanti... Jedino je on imao dovoljno jako napajanje za test... 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Fanu kaže...

... receno mi je da nema sanse da mogu ustanoviti kako je crkla grafa (osim ako nije "explodirala" na nekom odredjenom mjestu pa znaju odakle je krenulo sranje)

noobs

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice