AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 806.754
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Nema di nisam pitao u vezi odabira,evo ekipa prodao R9 280X i uzeo bi si nesto novije sa jamstvom,imam RX 470 4 GB za 1600 kn,uzeti da ili ne ? Opet imam R9 390 8 GB za 1700 kn sa 2.5 godine jamstva kao i GTX 970,a opet mogao bi stedjeti za RX 480,no prema PC Ekspert recenziji,RX 470 je 5-7 % sporija nego RX 480,sta bi ste vi na mome mjestu ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

470 no brainer 

to nije prevelika razlika u % a ustedis nesto.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2016 19:51 (4mal).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
4mal kaže...

470 no brainer 

to nije prevelika reza a ustedis nesto.

Nema me par mjeseci na forumu i 4mal prvi uskoci  a ne bi te privlacila R9 390 od kolege sa jamstvom,a ipak je jaca od RX 480 i GTX 970 ? 
Cisto me brine hoce li me zadovoljiti perfomance jump sa R9 280X na RX 470 

12 godina
odjavljen
4mal kaže...

470 no brainer 

Pa ako mu ništa ne znači previše odnosno nije problem uštedjeti za RX 480, nebi li mu to bio bolji izbor?

skorvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
16 godina
skorvy kaže...
4mal kaže...

470 no brainer 

Pa ako mu ništa ne znači previše odnosno nije problem uštedjeti za RX 480, nebi li mu to bio bolji izbor?

Gle,nije da mi se daju pare za RX 480 i to bi opet morao uzeti sa referentnim hladenjem,a cuje da throttlaju i griju se sa referentnim coolerima,a ovo je ipak aftermarket cooler na ovo RX 470 i 3 godine jamstva ? 

12 godina
odjavljen
doky01akablava kaže...
skorvy kaže...
4mal kaže...

470 no brainer 

Gle,nije da mi se daju pare za RX 480 i to bi opet morao uzeti sa referentnim hladenjem,a cuje da throttlaju i griju se sa referentnim coolerima,a ovo je ipak aftermarket cooler na ovo RX 470 i 3 godine jamstva ? 

A to je druga priča, onda kao prva preporuka, def 470.

..a 390 ti je i veliki potrošač bez razlike u usporedbi performansi..a gtx 970 pa ono...ne

skorvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Imao sam R9 380 prije Rx 470, i moram reći da je razlika vidljiva, makar ne drastično. Daje 10tak fps više u witcheru 3, tiša je, i većina ostalih igara ide u 60fps na ultra. 

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
skorvy kaže...
doky01akablava kaže...
skorvy kaže...
4mal kaže...

470 no brainer 

A to je druga priča, onda kao prva preporuka, def 470.

..a 390 ti je i veliki potrošač bez razlike u usporedbi performansi..a gtx 970 pa ono...ne

390 je jaca od 470, cak i od 480 u nekim igrama

Battlelog: D3lBoy-00
8 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

PCB Breakdown: Sapphire RX 480 Nitro

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2016 22:11 (BOOMboy).
Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina
Danas moja Strixica 480 otišla na servis. Jučer mi se počelo događati da se ventovi zavrte na 100% prilikom maksimalnog opterećenja GPU-a i tako se skroz vrte. Kad uđem u GPU Tweak II i ručno smanjim, prestanu skroz raditi sve dok ne resetiram komp. Pošto gragu u pravilu koristim za profesionalan rad, gašenje i prekidanje usred obavljanja posla nije opcija. Čitam da ima dosta ljudi problem s tim ventilatorima i njihovim nasumičnim paljenjem na max. Probao sam s drugim driverima i brisanjem gpu tweaka i nije pomoglo. Jel imao netko sličan problem?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

update nitro 470: pošto su se spustile temperature a u prostoriji je 21° te stavljen vent na bočnu stranicu od kućišta, ungine valley temp gpu 65 max 1500rpm(mrtva tišina) u idlle 30°

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
koorpa kaže...

daj doktore, nafrlji to malo da vidimo dokle ide. Koliko preko 1400... sviđa mi se stock napon, ako je stock? Kod MSI je 1150 stock

Ventilator na 50% - cca 1900 RPM --- još uvijek potpuno nečujan, (na 52% se počinje čut, ali ništa strašno)!

Core clock: 1390

Memory: 2150

Temperatura cca 60 stupenjava u Witcheru 3

Napon: 1.1000 - 1.137

Postavke na kojima se vrti W3 bez dodatne buke iz kućišta...

Ventilator na 80% - cca 3100 RPM --- e sada se već ima šta čut

Core clock 1405

Memory: 2165

Temperatura cca 57 stupnjeva u Witcheru 3

Napon: 1.1000 - 1.137

Postavke kada je ventilator osjetno bučniji unutar kućišta, (ako se koristi headset ovo je potpuno nevažno)!

Kada stavim core clock na 1407 počnu crvene točkice po ekranu dok ih na 1405 nema. Memorija sigurno ide na 2175 no zaboravio sam je podići...

Evo Witcher 3 ingame screenshot sa 1405 postavkama....

*GPU usage ne pokazuje dobro jer sam nešto čačko po Afterburner postavkama pošto mi je prije usage stalnoi prikazivalo 0

*FPS je limitiran na 30 pošto testiram jako zahtjevne modove, (ultragrass, increasedLOD, UGOM, temporal antialiasing....) - slika

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2016 11:45 (doktor1).
12 godina
doktor1 kaže...
koorpa kaže...

daj doktore, nafrlji to malo da vidimo dokle ide. Koliko preko 1400... sviđa mi se stock napon, ako je stock? Kod MSI je 1150 stock

Ventilator na 50% - cca 1900 RPM --- još uvijek potpuno nečujan, (na 52% se počinje čut, ali ništa strašno)!

bez ljutnje doktore, ali ventilatori na 1.900 okretaja da su nečujni, mi je teško povjerovati

ventovi poput recimo be quiet kakvog imam na hladnjaku od proca, vent kakav sam košta preko 100 kuna, nije nečujan čim prijeđe 1.200 - 1.300 okretaja, a na 1580 koliko je max, se itekako čuje

a da se na grafi, na kojoj se štedi svaki eurocent, stavljaju tako kvalitetni ventovi to sumnjam

a i da se stavljaju, opet je činjenica da uopće ne postoje ventovi koji bi bili puno tiši od be quiet ventova

čak i ovi corsair magnetni su glasni na 2000 okretaja, ne radi ležajeva nego radi strujanja zraka

jasno da je glasnoća subjektivan dojam, da nije isto jel imaš kućište pod stolom ili na njemu, je li slušaš ventove u dnevnoj sobi gdje radi tv, djeca galame i slično ili ujutro kad čuješ i komarca kad prdne

13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

napokon neki review RX 480 XFX GTR 8GB gdje pokazu i zamjenske ventove i kako se lako skidaju 

xfx 480 PCB 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2016 13:08 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Evo Witcher 3 ingame screenshot sa 1405 postavkama....

*GPU usage ne pokazuje dobro jer sam nešto čačko po Afterburner postavkama pošto mi je prije usage stalnoi prikazivalo 0

*FPS je limitiran na 30 pošto testiram jako zahtjevne modove, (ultragrass, increasedLOD, UGOM, temporal antialiasing....) - slika

GPU usage je nizak zato sto je lockan fps na 30, tako da ne treba full potencijal gpua da bi došlo do 30fpsa. Iako opcenito mislim da ce ti taj 8350 bit BN, tj. hoce.

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
picajzla0707 kaže...

bez ljutnje doktore, ali ventilatori na 1.900 okretaja da su nečujni, mi je teško povjerovati

Nećemo se ljutit...

Ajmo ovako:

Ventilatori na 0, (idlle) / 50, (cca 1900 RPM) / 70, (cca 2800 RPM)

Razlika u buci je mizerna !! A još se uspoređuje 0 i 1900 RPMa!! Od 52% se ventilatori počnu čut, kao šta sam i reko no to je još ništa, dok su na 80% dosta glasni!

U prostoriji je sve ugašeno, vrata i prozori zatvoreni, dakle užasna tišina; tišina koja ne postoji kada igraš igre, slušaš muziku, gledaš filmove ili šta već. Mobitel je nabijen na samu grafičku, a sumljam da netko igra igre sa uhom na stranici od računala, ali nikad neznaš...

I bez obzira na sve, kao šta sam reko, ventilatori na 50% ne rade buku...

Simple...

@D3lBoy 

Afterburner mi ne pokazuje dobro GPU usage jer je stalno prikazivo nula; u opcijama sam nešto mjenjo da to ispravim te sada u svim igrama pokazuje 70%

I ovdje je W3 lockan na 30 pa je usage na 100%....

BN me ne sekira jer ću početkom sljedeće godine preći na intel platformu...

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2016 13:54 (doktor1).
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Dobar posao doktor1, bravo za info.

p.s. Mislis reci, prelazis na ZEN platformu?! ;)

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
chaselol kaže...

napokon neki review RX 480 XFX GTR 8GB gdje pokazu i zamjenske ventove i kako se lako skidaju 

Inače super izgledaju ovi ventilatori..

Kada dođe novo kućište mogo bi i malo ukičarit sa njima

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2016 14:05 (doktor1).
17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...jasno da je glasnoća subjektivan dojam

Izgleda da nije jasno jer to je njegov subjektivan dojam.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2016 14:07 (XXX).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Stavio sam video; nema potrebe za subjektima! Kartica je sa ventilatorima na 1900 RPM nečujna

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Pa o tome sam vam pisao ovdje ima godinu dana ali onda se pojavi neki indijanac koji tvrdi da je pročitao negdje na plotu kako ti ventovi ruže i sve pada u vodu 

12 godina
doktor1 kaže...

Stavio sam video; nema potrebe za subjektima! Kartica je sa ventilatorima na 1900 RPM nečujna

hehe, pa ja ih jasno čujem u videu na 50%, a kamo li uživo

meni zvuče glasnije nego moj be quiet na njegovih maksimalnih 1500 okretaja

ali ok, tebi je to nečujno, a ja sam picajzla 

13 godina
doktor1 kaže...

Doktore, vrijeme je za sistematski

12 godina
DarthMarkus kaže...
doktor1 kaže...

17 godina
picajzla0707 kaže...

Eto, nemoš od buke...

17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
DarthMarkus kaže...
doktor1 kaže...

https://hr.wikipedia.org/wiki/Opsesivno-kompulzivni_poreme%C4%87aj

12 godina
doktor1 kaže...
picajzla0707 kaže...

Eto, nemoš od buke...

nhf doktore, ja sam malo zabrijao na buku, pa reagiram zajedljivo

jbga, meni je pojam nečujno kad uopće ne čujem razliku između dva stanja

primjerice, meni je vent na hladnjaku proca potpuno jednak, odnosno apsolutno se ne čuje i na idle i na najvećem opterećenju jer i nakon sat vremena occt linpack testa ne prelazi 800 okretaja

dakle apsolutno nikako po zvuku nemereš skužit kad mi je proc idle a kad je full load, to je po meni nečujno, a kućište mi stoji na 20cm od glave

za mene tvoja grafa na 50% jest tiha, ali ne i nečujna jer jasno čujem razlikuali kažem, ja sam picajzla 

17 godina
picajzla0707 kaže...
jbga, meni je pojam nečujno kad uopće ne čujem razliku između dva stanja

Piso sam da sam testiro Witchera 3!

Dakle testiro sam igru, ja mislim da ljudi kada igraju igre imaju uključen zvuk...

Zvuk preko linije sa slabim tonom i ventilator na grafičkoj se ne čuje kada se igra witcher 3 na spomenutrim taktovima i RPM ventilatora.

Ljepo sam napiso da se pomakom za samo 2% i uz zvuk igre ventilator počne čuti no to nije ništa abnormalno kako neki žele!

Također sam napiso da je kartica dosta bučna kada se pređe 70% no ako se koristi headset tada ta buka kod gaminga pada u vodu jer se ne čuje ništa pošto su slušalice na ušima!

Kada se gledaju filmovi ili surfa ventilatori su statični, dakle 0 RPMa!

I Gigabyte GT 8800 i GTX 650 Ti i Gainward GTX 750 Ti i GTX 960 Phantom su bili bučnije kartice od ove RX480! Pogotovo GTX 960 Phantom!

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2016 16:10 (doktor1).
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Gle, postoje ljudi koji igraju igre bez zvuka i slušaj umjesto toga kaj dolazi iz kompa koji im je 20 cm od glave. Sve ti je to indvidualno i subjektivno 

Moj PC  
9 0 hvala 1
12 godina
Hehe, zasto sam poceo stucati, pitam se....
Ma ne igram ni ja bez zvuka, igram sa stisanim zvucnicima i tad se buka iz kucista manje cuje, isto tako se manje cuje i kad igram dok oko mene galame klinci, tv tambura iza mene i slicno, tada je vjerujem i tih 1900 okretaja na njegovoj grafi "necujno"

Ali ja hocu necujno i u potpunoj tisini, kao sto sad imam s procesorom, zato i ciljam na msi koja se vrti na 800-900 rpm

Priznajem da pretjerujem, but jbga
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice