Bome Picajzla i njegovi BeQuiet ventovi ne posustaju. Na bilo kakav komentar o zvuku ide replika plus BeQuiet ventovi . Ti si jedini gamer koji igra i stavi uho na kućište a igra naravno bez tona. Takvi gameri koo ti su jako uska niša. Većina ima kućište dole negdje ili nedaj Bože ima tona pa komponente ne moraju bit baš u apsolutnoj tišini
.
AMD Serija 400 (Polaris)
- poruka: 9.707
- |
- čitano: 806.642
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imamo novu mjernu jedinicu za buku, 1 picajzla s time da se sad možemo dogovoriti da je svake 3 picajzle to duplo glasnije.
Po toj mjeri mi se čini onda da moja XFX sa 50% ventilatora ima cca 11 picajzli po pitanju buke...
Nesnošljivo... Trebo sam uzet nvidiu...
Po toj mjeri mi se čini onda da moja XFX sa 50% ventilatora ima cca 11 picajzli po pitanju buke...
Do 1400 obrtaja ne cuje se nista.... mislim u iddle je 0, kad gejmas i tih 1500 se nece cuti zbog zvuka iz igre, a pogotovo ako stavis jedan vent direktno dq diva na grafu skidas joj sigurno 5C tako.
Testirao sam 380X u neprovjetrenom kucistu isla je do sumanutih 77C, dok kod mene u kucistu nije prelazila 62-63!
Kvalitetan air flow i kuciste znaci. Dosta.

Do 1400 obrtaja ne cuje se nista.... mislim u iddle je 0, kad gejmas i tih 1500 se nece cuti zbog zvuka iz igre,
Pa valjda znam to ako imam grafičku pored sebe!?
valjda cu tada prestat turpijat :)
Do 1400 obrtaja ne cuje se nista.... mislim u iddle je 0, kad gejmas i tih 1500 se nece cuti zbog zvuka iz igre,
Pa valjda znam to ako imam grafičku pored sebe!?
Ne kazem da ne znas, nego samo poredim sa nitro 380x ventovima koji se ne cuju apsolutno. Kvalitetni ventovi izglwda i kod XFX sad.
Za tebe je najbolje da uzmes onu xfx single fan, skines taj vent i ostavis samo hladnjak, nakacis dva venta od 120mm i spojis na maticnu da hlade :D
P.S. ja tako hladim VTX single fan 4890 1gb trenutno, ventovi ne idu iznad 700rpm arctic cooling f12 drzi ovaj sporet od grafe ispod 60C a inace je 80+

Razmisli i o Be Quiet Pro ili nePro Base 900 jer obje verzije imaju 3x sw3 1000rpm PWM ventove, a za case vjerojatno i sam sve znaš. Po meni je funkcionalniji (tiši, hladniji, modularniji) od Evolv ATX za kojeg si se bio zagrijao, ako se ne varam, a nije puno skuplji. Praktički nemaš potrebe ništ kasnije nadograđivat, eventualno kupiš još koji sw3 vent. Naravno, ako to napraviš moraš prodati Superflower i kupiti Be Quiet napajanje :D
nakon dugog mozganja i proučavanje kaj uzet..odlučio sam uzet msi rx470 gaming od 4gb i nije mi žao.. grafa je čudo
iako su mi se driveri srušili kad sam upgrejdao i morao ponovo windowse instalirat i kad sam sve namjestio i krenuo malo neka testiranja u vidu igranja igrica..sve postavke na high il ultra i nema nikakvih problema..u 90% slučajeva ventovi mi se niti ne uključuju..grafa radi ispod 60 stupnjeva..ak se upale..do bude nekih 1100 rpm i to vrlo kratko da ohladi grafu na 56-58 stupnjeva i dalje se normalno vrti i igra..prezadovonjan i odličan izbor ak je neko neodlučan kaj uzet..mislio uzet nitro 480..al msi je prevagnula
savjetujem da provjerite dimenzije kućišta jer msi 470 je fkt ogormna grafa..meni je stala u moje kućište bez problema..al npr. imam jednu šipku koja kao spriječava da se grafa savija..to mi ne stane..tak da bolje spriječit neg kupovat još i novo kućište
neki fps-ovi: fifa 17 1080 ultra psotavke..140 fps...gta v na sve high..oko 60..battlefront na ultra 80 fps...bf4 na ultra oko 50..više manje sve igre na max postavke oko nekih 60se vrti..za mene i moje potrebe i više neg dovoljno toliko od mene pozdrav :)
Fala na dojmovima :) MSI su fakat široke grafe, kaj je je.
Uspio sam stabilizirati grafu
Ide do 1400 mhz, 1900 memorija
Prošla i unigine Valley i bf4 nekih 30 minuta bez beda
Prije nije mogla držati ili je padalo do 300 mhz, izgleda da je problem bio u ventilatorima, morao sam i noise i min vrtnju dignut na max i onda drži, al zuji brate mili
U unigine sam dobio nekih 5 fpsa, slabo
Još ću razmisliti
Kaj se tu imaš razmišljati?
Mjenjaj
Tako će i biti
Hm tek sad primjetih da jedino Sapphire ima dual bios opciju, zar je moguce da drugi proizvodjaci to nemaju na Polarisu?
Ili nisam dobro vidio ili sta...

Ima i powercolor i xfx.
Inače, naručio sam xfx 480 gtr black edition, vjerovatno ću je pokupit u pon, a možda stigne u poslovnicu i već sutra iako sumljam.
Ljudi, ima li tko rx470 Sapphire 8GB, sto mislite o isplativosti iste kod nas?!

Dobra grafa, cijenom i performansama između 470 4GB i 480 4/8GB. To je jedina 4xx ispod 480 8GB koja ima Samsung memoriju tako da praktički ima performanse 480 4GB s nižom bukom.
Ljudi, ima li tko rx470 Sapphire 8GB, sto mislite o isplativosti iste kod nas?!
Bolje ti je uzeti RX 480 jer im je cijena ista, a rx 470 nikad nece biti jaca i brza od najsporije 480ke.

Po meni je neisplativa 8gb kod rx 470, bolje onda uzeti 480 koja je i sama neisplativa pored obicne 470 :D
Ali ono ako je minorna razlika, bez mozganja 480.

Po meni sve najvise zavisi o toleranciji buke i tome voli li netko overclockat grafu ili ne. Npr. ako netko ne voli clockat, Powercolor 480 8GB je dobar deal u Futuri za 2200kn i čak dosta tiha grafa za 480, ali eto, tko pati na komponente i sranja za OC mu nije dobra. Jedino steta kaj ima 2g jamstva.. Onda ta buka, kome gdje stoji kuciste, tko je kolko osjetljiv blabla. Eh da, cijena isto zna biti problem..
Tako će i biti
ma samo promjeni..nećeš definitivno fulat
msi
Do sada samo DOOM cuca 5.3 GB na Nightmare postavkama...
Stavio Displayport kabel pa ću večeras posle posla maslo vidjet kako FreeSync funkcionira i tako to....
470 vodi 1060... 470 ne 480 nit je AMD optimizirano ni nista... Eto koja je razlika između 3gb i 6gb modela, a cesto ovdje vidim komentare tipa "bolje uzet 1060 za 1800kn nego 480 jer je brza". 6Gb AIO modeli koštaju oko 2500kn, tu je ogromna razlika u cijeni. 470 je top, to sam govorio otkako sam vidio prve specse