Trenutna situacija je RX 470 je dobro, gtx 1060/RX 480 je lose i neisplativo
Nekako cijene stagniraju zadnjih ~10 dana sta je reci
Ta XFX-ica me jako prijatno iznenadila zaista, jako malo ljudi se odlucuje da je kupi, GTR verzija izgleda odlicna ali je i dobro skupa ....
AMD Serija 400 (Polaris)
- poruka: 9.707
- |
- čitano: 805.817
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sve što ideš prema gore više je neisplativo...470 je od početka bb, to se odma vidilo....
Sve što ideš prema gore više je neisplativo...470 je od početka bb, to se odma vidilo....
Pa nije baš,istina najispalativija bar kod nas je 470 za oko 1700 kn ali sljedeca odma do nje po isplativosti naravno gleda se performanse i potrošnja je gtx 1070 (palit/Gainward pogotovo radi odlicnog hlađenja i normalne cijene)a cijena je daleko iznad.
Pa nije baš,istina najispalativija bar kod nas je 470 za oko 1700 kn ali sljedeca odma do nje po isplativosti naravno gleda se performanse i potrošnja je gtx 1070 (palit/Gainward pogotovo radi odlicnog hlađenja i normalne cijene)a cijena je daleko iznad.
kako kome, ako igraš na 1080p60 ta kombinacija sa gtx 1070 je apsolutno neisplativa u odnosu na rx 470
više nego duplo je skuplja od rx 470, a razlika na 1080p60 je nikakva realno gledajući (s minimalnim spuštanjem postavki)
pa čak i taj navodni future proof ne igra ulogu, jer za dvije godine prodaš rx470 i uzmeš rx670 koja će tada već biti jača ili ista kao 1070 i ganc nova, em su te obje koštale manje, em si još nešto i dobio prodajom rx470
na većim rezolucijama je naravno drukčije, ali za 1080p60 isplativost je riječ koja se ne veže uz gtx1070/1080, druga je stvar što je nekom to gušt i može si priuštiti
Jucer napokon stigla konfiguracija i brat i ja smo se posteno iznervirali posto smo prvi put sami slagali to sve skupa, jedna nubovska pogreska nas je kostala dosta vremena al ajd na pogreskama se uci ak nis drugo. Uglavnom nabavio sam rx 470 Nitro 4Gb i nakon dugog dana jedino sto sam za sad napravio jest ocitao ASIC quality koji je 82. Prije nego kaj krenem proucit kako da ju pravilno kloknem i sve skupa da li se s tom quality moze nadat icem?
Danas poslje posla cu imat malo vise vremena pa sam mislio malo ispitati temperature i buku. Kojim programom da ju testiram kako radi na max loadu 3d mark, heaven benchmark, furmark? Mislio sam postaviti fan da pokusava odrzava 65, 70 i 75 stupnjeva pa bi brat i ja pokusali ocijeniti koliko je to sve bucno, mogu napraviti neku jednostavnu tablicu buke ili ako uhvatim vremena kratki video di fan speed stavljam od 30-100% pa da sami mozete procijeniti.
Svaga sugestija je dobro dosla (prilicni sam nub sto se klokanaj tice), ak netko ima zelje i pitanja pokusat cu odgovoriti kad sve skupa malo pohvatam.
Trenutno sam u poziciji uzet rx480
eh sad koju..
stavim par verzija pa klikajte
msi je dosta skuplja a meni buka nije bitna
za sad su mi dostupni jedino ti modeli pa dal čekat neki drugi ili ić na neku od ovih?
1 | sapphire nitro oc 8gb |
---|---|
14 | sapphire nitro oc 4gb |
0 | gigabyte g1 8gb |
0 | gigabyte g1 4gb |
17 | msi gaming x 8gb |
Trenutno sam u poziciji uzet rx480
eh sad koju..
stavim par verzija pa klikajte
msi je dosta skuplja a meni buka nije bitna
za sad su mi dostupni jedino ti modeli pa dal čekat neki drugi ili ić na neku od ovih?
http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/pwc-480-8gbd5-3dh-oc/
Jedina mala mana je garancija ali je zato dosta jeftinija od konkurecije i ima bolji hladnjak
hvala na preporukama al meni su dostupne jedino one gore
zašto? nisu bitni razlozi.. al eto tako je
Pa ako ti nije bitna buka onda uzmeš najjeftiniju i gotovo. Vrlo jednostavno. Sapphire je jeftina i ima 36 mj gare tako da je to onda za tebe idealno.
Od onih gore MSI mislim da je najsretnije rješenje.
Mislim da će na kraju ipak MSI..
jedno pitanje imam bitfenix shinobi mjenjat ili ne?
EDIT: ako bi se mijenjalo došlo bi fractal core 2500
Malo sam probao overclockat karticu...
Proba ove taktove u DOOM i Witcher 3 igrama te sve radi bez greške
Memorija nemože na 2200; možda bi mogla na 2180 ali nije mi se više dalo testirat...
Kakve su ti temperature na tom clocku, jel se cuje grafa nesto osjetno?
Vidim da XFX daje 3+2(2 dodatne godine gare na ventove) izgleda jako jako jako primamljivo
Mislim da će na kraju ipak MSI..
jedno pitanje imam bitfenix shinobi mjenjat ili ne?
EDIT: ako bi se mijenjalo došlo bi fractal core 2500
Sa MSI weba Card Dimension(mm) :276 x 140 x 42
Mene isto zanima kolega doktor1 prevenstveno kako radi hladnjak, buka i temperature. Ako može info ili slika AB nakon 10 do 15 minuta igranja neke pošteno zahtjevne igre s informacijama tipa core clok, okretaji venta i slično .
Evo jedna slika igranja Witchera sa skoro identičnim taktovima kao gore spomenutim
Tu se vidi GPU usage, temperatura itd....
Buke nema!!! Kao šta sam reko GTX 960 Phantom je avion za ovu po pitanju buke!
Ventilator se na 50% ne čuje!
Ovo šta piše da je RPM od ventzilatora 3xxx to je samo zato jer sam malo čačko po ventilatoru da čujem; i šta je je, na 100% je bučna, ali igrajući DOOM i Witcher 3 ventilator nije ni blizu tim brojkama!
Evo jedna slika igranja Witchera sa skoro identičnim taktovima kao gore spomenutim
Ovo šta piše da je RPM od ventzilatora 3xxx to je samo zato jer sam malo čačko po ventilatoru da čujem; i šta je je, na 100% je bučna, ali igrajući DOOM i Witcher 3 ventilator nije ni blizu tim brojkama!
Znaci XFX GTR model je po tom pitanju bolji i tisi od MSI? Plus dobijes i backplate
Izgleda odlicno, relano 50% vent je zanemariv
Znaci XFX GTR model je po tom pitanju bolji i tisi od MSI? Plus dobijes i backplate
Izgleda odlicno, relano 50% vent je zanemariv
pa i msi ima backplate.. ne?
MSI ima backplate, daj doktore, nafrlji to malo da vidimo dokle ide. Koliko preko 1400... sviđa mi se stock napon, ako je stock? Kod MSI je 1150 stock
Nemaju sve.
Nego sad vidim da je GTR ogranicen na 8gb modele, nista za 4gb
Nemaju sve.
Nego sad vidim da je GTR ogranicen na 8gb modele, nista za 4gb
kako misliš nemaju sve? svaka druga?
šala.. govorimo o rx480 gaming x s obzirom da on ima isto 480?
šta nije i msi ograničen na 8 gb isto?
pitam upravo planiram uzet msi
MSI Gaming X 480 4GB košta 1900kn vani :)
Pa uzmi 8GB, nije da će ti bit viška...
Nije da isto kostaju pa se tek tako odluci..
Nije da isto kostaju pa se tek tako odluci..
230 vs 280 eura? A da, ima razlike i nije zanemariva.
Na 300 je vec Fury nitro
U stvari nas najviše zanima kako si zadovoljan freesyncom...To da XFX radi dobre hladnjake i da je uveo inovaciju po pitanju ultra jednostavnog vađenja ventilatora znamo od ranije :D.
@XXX
Moram kupit display port kabel da mi FreeSync proradi.. Danas mi se nije dalo jer sam sjeban od noćne.. Možda sutra...