Procurile slike Windows-a 8

poruka: 227
|
čitano: 44.886
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

kaka glupost... pola svijeta je jos na xp-u, trebali bi prvo svi preć na Win 7, a koliko vidim nema nekih vecih updateova, svako malo izadju novi windowsi...

Nobody's perfect... well, there was this guy, but we killed him ...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

imam i ja slicnu verziju,ali nije nesto razocaran sam

sporije od windows 7 ,a brze od freedos-a 

bezveze malo

(edit : vidi slucajnosti putin i ja slikali u isto vrijeme)

http://protocol4.animehr.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2011 23:29 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ima updateova svaki mjesec..

hrvatskafarkasevec kaže...

bezveze malo

Dda.. :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2011 23:30 (brane47).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Procurile slike Windows-a 8

bezveze malo

jel se ti salis ili ozbiljno imas ovu verziju?

16 godina
protjeran
Commodore kaže...

bezveze malo

jel se ti salis ili ozbiljno imas ovu verziju?

ma salim se naravno 

15 godina
protjeran

znam :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Navodno bi uz System Restore trebao imati i Factory Restore, koji bi u 2 minute vratio sve na početak u vrijeme instalacije.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Znaci trebace jos vise prostora na HDD-u :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nsoul kaže...

Navodno bi uz System Restore trebao imati i Factory Restore, koji bi u 2 minute vratio sve na početak u vrijeme instalacije.

Da, i ne samo to već i sama reinstalacija ako dođe do potrebe će trajati otprilike 8 min(2,5 puta brže od win7).

Ostale promjene integriraju naše Windows Live ID za prijavu s ID-prikazom slika, prikaz toka instalacije upravljačkih programa u superbaru i izravan pristup Windows App Store iz operativnog sustava.

16 godina
neaktivan

Nekako baš u ne vjerujem da je ovo nova verzija eindowsa...Stvari koje su tu komotno se mogu staviti u Sp za sedmicu..Mada je još rano za neke zaključke o novom operacijskom sustavu...

15 godina
protjeran
crowap kaže...

Nekako baš u ne vjerujem da je ovo nova verzija eindowsa...Stvari koje su tu komotno se mogu staviti u Sp za sedmicu..Mada je još rano za neke zaključke o novom operacijskom sustavu...

Cuj, i sedmicu su mogli stavit kao sp za vistu pa su je ipak izdali kao zaseban proizvod. niko tu ne spominje 128 bitno sucelje a nekako mislim da je to najveca novost koja nas ceka u osmici.

16 godina
odjavljen
Commodore kaže...

Cuj, i sedmicu su mogli stavit kao sp za vistu pa su je ipak izdali kao zaseban proizvod. niko tu ne spominje 128 bitno sucelje a nekako mislim da je to najveca novost koja nas ceka u osmici.

WTF???

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan
zitzko kaže...
Da, i ne samo to već i sama reinstalacija ako dođe do potrebe će trajati otprilike 8 min(2,5 puta brže od win7).

ne samo reinstalacija, nego i čitava instalacija. ali naravno za to se mora imati prava zvjerka. 24 gb rama i osmojezgreni procesor. čak se ni ne mora imati ssd, nego obični hdd Nevinasce

izvor

Atomska bubamara
16 godina
protjeran

pa kad sam ja instaliravo ubuntu sa jednog hard diska na drugi 

instalacija,ako je trajala 20 min (danas sa novim kompom mislim da bi mogo cak i brze)

jer neznam sta ce ti 8 jezgreni procesor i 24gb rama za neku brzinu kod instalacije,ako imas jos klasican disk 

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Why?? :(

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jer neznam sta ce ti 8 jezgreni procesor i 24gb rama za neku brzinu kod instalacije,ako imas jos klasican disk 

a pitaj njih :D

sa ssd-om bi bilo još kud i kamo brže

Atomska bubamara
15 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...
Commodore kaže...

WTF???

http://arstechnica.com/microsoft/news/2009/10/microsoft-mulling-128-bit-versions-of-windows-8-windows-9.ars

http://www.tomshardware.com/news/windows-7-128bit-next-generation,8827.html

vjerovatno nece ici odmah u startu ali uvjeren sam da ce osmica izaci u 128 bita. tada ce na trizstu vec biti i adekvatni procesori. 

16 godina
odjavljen
Commodore kaže...

http://arstechnica.com/microsoft/news/2009/10/microsoft-mulling-128-bit-versions-of-windows-8-windows-9.ars

http://www.tomshardware.com/news/windows-7-128bit-next-generation,8827.html

vjerovatno nece ici odmah u startu ali uvjeren sam da ce osmica izaci u 128 bita. tada ce na trizstu vec biti i adekvatni procesori. 

Danas (a ni za 2-3) godine x64 Windowsi nisu dovoljno rašireni u kućnoj uporabi da bi se već skakalo na 128 bitova. 128 bit windowsi su nepotrebni jer već x64 zadovoljava sve današnje potrebe za memorijom i memorijskim lokacijama (moguće je alocirati tisuće terebajta na x64 sustavu!). Potpuno nepotrebno, ekonomski neopravdano i di su dovraga 128bit procesori? 128bitni SSE ne znači da je procesor 128bit već su potrebni i odgovarajući registri te dužine. Onda su potrebni i 128bit driveri za sve. Tko će to pisati? Koliko će uređaja biti podržano?

Ovi windowsi definitivno nemaju ambicije biti za poslovnu uporabu (pogotovo ne server) zbog silnih Live gluposti po sebi tako da 128bit je obična glupost koja neće još 5+ godina kućnim korisnicima. Sjeti se samo kako je počela IA-64 arhitektura. Serveri. Danas se ne koriste 128bit procesori u serverima tako da ništa od 128bit windowsa.

Koje nebuloze Bože oslobodi...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan
Meni je sedmicu instaliralo 20 minuta na 1.7ghz , tako da ak w8 ubrzaju i duplo to bude vec dosta brzo, a i ne instaliram ih svaki dan da mi treba neka brzina. Bitniji mi je ovaj factory reset da ne moram radit reinstall nego samo sve vratim u početno stanje.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
nsoul kaže...
Meni je sedmicu instaliralo 20 minuta na 1.7ghz , tako da ak w8 ubrzaju i duplo to bude vec dosta brzo, a i ne instaliram ih svaki dan da mi treba neka brzina. Bitniji mi je ovaj factory reset da ne moram radit reinstall nego samo sve vratim u početno stanje.

Norton Ghost. Doing factory reset since '98...

16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
nsoul kaže...

Norton Ghost. Doing factory reset since '98...

da znam, radio sam s njim, ali govorim o funkciji u samim win. da ne moram kupovat jos i ghost posebno 

16 godina
odjavljen
nsoul kaže...

da znam, radio sam s njim, ali govorim o funkciji u samim win. da ne moram kupovat jos i ghost posebno 

A što je sa Windows Backupom?

16 godina
protjeran

je moze neko poslat link u poruku da skinem ( znam da je probna verzija )

zvoneXP
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Danas (a ni za 2-3) godine x64 Windowsi nisu dovoljno rašireni u kućnoj uporabi da bi se već skakalo na 128 bitova. 128 bit windowsi su nepotrebni jer već x64 zadovoljava sve današnje potrebe za memorijom i memorijskim lokacijama (moguće je alocirati tisuće terebajta na x64 sustavu!). Potpuno nepotrebno, ekonomski neopravdano i di su dovraga 128bit procesori? 128bitni SSE ne znači da je procesor 128bit već su potrebni i odgovarajući registri te dužine. Onda su potrebni i 128bit driveri za sve. Tko će to pisati? Koliko će uređaja biti podržano?

Ovi windowsi definitivno nemaju ambicije biti za poslovnu uporabu (pogotovo ne server) zbog silnih Live gluposti po sebi tako da 128bit je obična glupost koja neće još 5+ godina kućnim korisnicima. Sjeti se samo kako je počela IA-64 arhitektura. Serveri. Danas se ne koriste 128bit procesori u serverima tako da ništa od 128bit windowsa.

Koje nebuloze Bože oslobodi...

Da, ti si pametan a svi ostali su glupi.

The fact that Windows 8 and Windows 9 kernels are to support the 128-bit CPU architecture speak for itself, but the physical hardware is coming sooner than most people think. It isn't hard to predict what processors will support 128-bit instruction set - not on the CPUs coming next year, but starting from 2011, we should see 128-bit CPUs coming our way, such as AMD Bulldozer core. The question is in the air for Intel's Haswell architecture. Haswell is the successor to Sandy Bridge architecture [Nehalem-Westmere / 45nm-32nm, Sandy Bridge-Ivy Bridge / 32nm-22nm], but besides bringing Larrabee set of features into the CPU, not much is known about the part.

All we can say at this point is that Microsoft would not work on bringing 128-bit operating system in 2012 without appropriate hardware, and we heard about AMD's 128-bit processors way back in 2006, from a C-level executive coming from one of their key partners, later confirmed by S-level and V-level execs. A lot of things have changed since then, but if Bulldozer is three years late [2009-2010-2011], there might be a pretty good reason why.

Iskreno ni ja ne vidim nikakvu potrebu za 128bit arhitekturom ali to sto ti i ja ne vidimo ne znaci da su to nebuloze.

Prije, dok je razvoj procesora divljao, stalno su izlazili visestruko jaci procesori od onih iz serije prije dok se danas prodaje manji proizvodni proces, energetska ucinkovitost, broj jezgri koje se ne iskoristavaju... u biti da bi proizvodjaci hardwarea imali dobru prodaju moraju stalno izbacivati nesto novo mada se ponekad radi o izmisljanju tople vode. Tako je i sa softwareom i sa OS-ovima. Bez obzira koliko nepotreban, 64 bit MS word postoji zato sto postoji 64bit OS.

Win 7 je zadnji MS-ov 32 bit OS. Izlaskom 128 bitnih windowsa pojavit ce se i 128 bitne aplikacije i MS ce polako prisiljavati ljude na prelazak kako bi mogao dobro prodavati. Jedan Office korisnik, bez obzira sto nema nikakvu potrebu, uskoro ce morati prijeci na 64 bit suistem. Morati ce kupiti OS i aplikaciju jer nove verzije neci ni izlaziti u 32 bita.

Dakle stvar je u tome da MS mora stalno izbacivati nesto novo jer kozmeticke promjene sucelja nisu dovoljne da bi se privukla masa kupaca. Njima treba prisila i nova arhitektura je idealna za tu svrhu.

16 godina

Jel vi genijalci znate da veća bitnost arhitekture ne donosi samo mogućnost adresiranja većeg broja mem. lokacija?

BTW, prije koji tjedan je bilo članaka i na bug forumu o potrebi na prelazak na 128 bitnom adresiranju... Članak je bio o IPv6.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
nsoul kaže...

A što je sa Windows Backupom?

joj pa nebudemo se sad tu natezali  windows funkcijama :P

nisam probao tak backup, ali onaj backup u xpu je užasno spor, znam jer svaki dan na poslu radim backup i to traje. 

možda je ovaj u win 7 brži, nisam probao, ali vele da bi ovaj trebao sve vratit na početak ko kad su windowsi instalirani, znači ko da sam reinstall napravio, i sve to za par minuta.

ali dobro vidjet ćemo, možda bude to samo opcija kod windows backupa, ili možda backup, system restore, i factory restore  spoje u jednu aplikaciju.

16 godina
odjavljen
koko kaže...

je moze neko poslat link u poruku da skinem ( znam da je probna verzija )

Nema je nigdje za skinuti. Sve što nađeš je fake, modificirani win7, prazan file, virus ili sve odjednom.

Commodore kaže...
Da, ti si pametan a svi ostali su glupi.

The fact that Windows 8 and Windows 9 kernels are to support the 128-bit CPU architecture speak for itself, but the physical hardware is coming sooner than most people think. It isn't hard to predict what processors will support 128-bit instruction set - not on the CPUs coming next year, but starting from 2011, we should see 128-bit CPUs coming our way, such as AMD Bulldozer core. The question is in the air for Intel's Haswell architecture. Haswell is the successor to Sandy Bridge architecture [Nehalem-Westmere / 45nm-32nm, Sandy Bridge-Ivy Bridge / 32nm-22nm], but besides bringing Larrabee set of features into the CPU, not much is known about the part.

All we can say at this point is that Microsoft would not work on bringing 128-bit operating system in 2012 without appropriate hardware, and we heard about AMD's 128-bit processors way back in 2006, from a C-level executive coming from one of their key partners, later confirmed by S-level and V-level execs. A lot of things have changed since then, but if Bulldozer is three years late [2009-2010-2011], there might be a pretty good reason why.

Iskreno ni ja ne vidim nikakvu potrebu za 128bit arhitekturom ali to sto ti i ja ne vidimo ne znaci da su to nebuloze.

Prije, dok je razvoj procesora divljao, stalno su izlazili visestruko jaci procesori od onih iz serije prije dok se danas prodaje manji proizvodni proces, energetska ucinkovitost, broj jezgri koje se ne iskoristavaju... u biti da bi proizvodjaci hardwarea imali dobru prodaju moraju stalno izbacivati nesto novo mada se ponekad radi o izmisljanju tople vode. Tako je i sa softwareom i sa OS-ovima. Bez obzira koliko nepotreban, 64 bit MS word postoji zato sto postoji 64bit OS.

Win 7 je zadnji MS-ov 32 bit OS. Izlaskom 128 bitnih windowsa pojavit ce se i 128 bitne aplikacije i MS ce polako prisiljavati ljude na prelazak kako bi mogao dobro prodavati. Jedan Office korisnik, bez obzira sto nema nikakvu potrebu, uskoro ce morati prijeci na 64 bit suistem. Morati ce kupiti OS i aplikaciju jer nove verzije neci ni izlaziti u 32 bita.

Dakle stvar je u tome da MS mora stalno izbacivati nesto novo jer kozmeticke promjene sucelja nisu dovoljne da bi se privukla masa kupaca. Njima treba prisila i nova arhitektura je idealna za tu svrhu.

ln2quote

Prelazak na 64 bita je bio koristan i nekima nužan dok su 128bit sustavi potpuno nepotrebni! Zašto? Već x64 može alocirati nezamislive količine RAMa i bratati sa qword vrijednostima (64bit) bez gubitka preciznosti zahvaljujući 80-bit floating pointu koji može spremiti i raditi sa 64bitnim singed brojem bez gubitka preciznosti. To je od -263 do 263-1. A to je puno. Jedino gdje 128bit može poslužiti je kriptografija za ubrzanje. Dakle, 128bit je potpuno neupotrebljiv za kućnog korisnika dok je x64 donio bitna poboljšanja.

Te 128bitne aplikacije o kojima ti govoriš nebi osjetile nikakav napredak u brzini jer su ograničene količinom RAMa. Kod kućnih korisnika riječ je o 24GB (rijetko tko ima više) i njima su 128bit potpuno nepotrebni. Osim toga, 128bit procesore nitko ne spominje u roku izlaska Windowsa 8. Na čemu bi ti vrtio to? Paralelno izdavanje x32, x64 i x128 verzije graniči sa ludosti dok u slučaju x64 i x128 bi imali gubitke. x64 tržište za kućne korisnike je relativno maleno a niti jedan poslovni korisnik neće Win8 ni pogledati. A x128 nitko nebi kupio jer nema procesora.

128bit Windowsi u ovom razdoblju nemaju apsolutno nikakvog smisla niti opravdanosti. Za 5-6 godina možda. Primjena 128 bitova.

Bukva kaže...

Jel vi genijalci znate da veća bitnost arhitekture ne donosi samo mogućnost adresiranja većeg broja mem. lokacija?

BTW, prije koji tjedan je bilo članaka i na bug forumu o potrebi na prelazak na 128 bitnom adresiranju... Članak je bio o IPv6.

Da, znamo što još donosi 128 bitova. Ništa korisno. IPv6 uredno radi i na x32 i na x64. Jedino gdje bi mogao biti koristan je kriptografija.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 13:58 (Sum_of_all_fears).
17 godina
neaktivan
zitzko kaže...
Ostale promjene integriraju naše Windows Live ID za prijavu s ID-prikazom slika

Mogu se kladiti da će to biti jedna od zadnjih primjena za to.

Ovo prijavljivanje mi opasno smrdi na cloud computing. Office i još par stvari je dio live servisa, a i Skydrive koji je "HDD u oblacima". Vjerovatno će još neki servisi se preseliti u cloud.

Ako uspiju - odlična stvar. Logiram se na windows kod prijatelja s svojim loginom i odmah dobijem svoj desktop/postavke/programe (naravno veza i promet bi trebala biti vrh vrhova), ali zanimljivo za tabete na kojima će w8 raditi - s obzirom na njihovu slabiju snagu i zahtjev za dugim trajanjem baterije mogu zamisliti neki w8 lite + programi koji se izvršavaju u cloudu da imaju veću brzinu i štede bateriju tableta.

S druge strane - nisam baš oduševljen ostavljanjem osobnim podataka bilo kome. Nadam se da će ta cc integracija (ako bude) biti neobavezna.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 13:59 (Paolo2612).
16 godina
odjavljen

Meni osobno ta integracija djeluje kao jedan veliki potencijalni izvor problema i sigurnosnih rupa.

Nadam se da će MS biti dovoljno pametan i izbaciti corporate (ili professional, kako god) verziju koja neće imati te điđe-miđe. A onda to bude ustvari Win7 sa drugim imenom i sučeljem. Nema još WinFSa, registry je tu, x32 verzija će 99% biti tu pošto je ovo minor release...

16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
zitzko kaže...
Ostale promjene integriraju naše Windows Live ID za prijavu s ID-prikazom slika

Mogu se kladiti da će to biti jedna od zadnjih primjena za to.

Ovo prijavljivanje mi opasno smrdi na cloud computing. Office i još par stvari je dio live servisa, a i Skydrive koji je "HDD u oblacima". Vjerovatno će još neki servisi se preseliti u cloud.

Ako uspiju - odlična stvar. Logiram se na windows kod prijatelja s svojim loginom i odmah dobijem svoj desktop/postavke/programe (naravno veza i promet bi trebala biti vrh vrhova), ali zanimljivo za tabete na kojima će w8 raditi - s obzirom na njihovu slabiju snagu i zahtjev za dugim trajanjem baterije mogu zamisliti neki w8 lite + programi koji se izvršavaju u cloudu da imaju veću brzinu i štede bateriju tableta.

Nije još malo prerano za cloud?

Pogotovo MS cloud?

Nekak mi nije baš nešto taj skydrive, možda ga slože pa da mogu uploadat više od 50mb po fajlu ( nisam dugo probao možda se sad i može).

Ali najveći problem je to da ja ne mogu normalno radit u oblaku s mojim brzinama.

Možda oni s optikom i 5/5 mogu, ali ja s ovim teško. 

ni u dropbox ne mogu normalno uploadat, jučer sam probao nekih 20mb uploadat i samo je trajalo i trajalo i trajalo...

Ali da ne shvatiš krivo, sviđa mi se ta ideja s cloudom, pogotovo sve na jednom mjestu, budući da za sve korisitm google (NE NISAM FANBOY) , sviđa mi se kak je sve povezano, picasa, blog,mail, youtube, google docs...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice