Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 48.596
|
čitano: 15.505.975
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
BioZZG kaže...
Samsung/LG ima više povrata nego TCL, pogotovo u entry level modelima.

Hajde sad, smanji doživljaj.

Nitko nema statističke podatke o kvarovima.

Što se tiče mini led televizora, TCL i Hisense jesu ok, ali samo zato jer su puno jeftiniji od Samsungovih, Lg i Sony mini led modela, čiji mini led modeli koštaju kao i njihovi OLED modeli srednje klase.

合氣道
2 mjeseca
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Meni je puno draže dobiti novi ureeđaj nego popravljani tako da za stvari koje imaju 5 god jamstva, samo nek se kvare, pogotovo u 4. godini :D

0 0 hvala 0
8 godina
Pozdrav, zanima me tv LG 65QNED85T3C.AEU ima li tko kakva iskustva o njemu i jel to oke tv za cijenu od 800 eur ili ipak postoji nesto bolje?
Hvala!
Link: https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/LG-65QNED85T3C.AEU/

0 0 hvala 0
13 godina
tottizmaj kaže...
Pozdrav, zanima me tv LG 65QNED85T3C.AEU ima li tko kakva iskustva o njemu i jel to oke tv za cijenu od 800 eur ili ipak postoji nesto bolje?
Hvala!
Link: https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/LG-65QNED85T3C.AEU/

Dosta loš, nije mini led, nešto je crna tamnija ali ipak crna dosta "svijetli", dosta bloominga. Ako nađeš QNED85 bez T, taj je mini led/nano cell, taj je top.

https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/qned85t

https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/qned85

A bolji je ovaj:

Hisense 65U8KQ

https://www.nabava.net/televizori/hisense-65u8kq-televizor-cijena-65-165-cm-75-189-cm-led-uled-mini-led-495759401 - mini led.

https://www.rtings.com/tv/reviews/hisense/u8-u8k

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2024 21:09 (Cryogenic).
13 godina
Za te novce idu i TCL Q9B ili Hisense U7N, oba za koplje bolja od navedenog LG-a, također mini led... Uz gore spomenuti Hisense su daleko bolja kupnja...
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2024 20:59 (Corto_1973).

1 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav,

Upravo mi je pregorio 50 inčni Samsung LCD televizor pri nestanku struje u kući. Probao sam koristiti drugi kabel sa svog Samsung plasma tv-a, mijenjao utičnice, no ništa ne radi. Svi uređaji koji su bili priključeni na produžni i dalje rade osim tv-a.

Uglavnom, moram pod hitno naći zamjenu, veličina mora biti ili 50" ili 55", bitno mi je da TV ima minimalno 100 Hz i da frejmovi ne "ostaju" iza predmeta koji se kreće po televizoru. Imao sam Samsung LE32C530 sa 50Hz refresh rate i dan danas vučem traume kad su se predmeti kretali po bijeloj pozadini. 

Proizvođač preferiram Samsung, no nije nužno da bude baš Samsung. Mora biti smart TV jer gledam IPTV i želim se riješiti Firestick uređaja, a što se cijene tiče, volio bih naravno proći što jeftinije. Vjerujem da su danas i najjeftiniji Samsung televizori dovoljno kvalitetni i izdržljivi da rade barem 10 godina.

Ako netko može preporučiti dobar tv, ako ih ima još uvijek na akciji. Znam da je prošao Black Friday, no vjerujem da još uvijek ima televizora na popustu. Puno hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 tjedana
Crni Marko ovo "Vjerujem da su danas i najjeftiniji Samsung televizori dovoljno kvalitetni i izdržljivi da rade barem 10 godina" me stoji ni malo.
Kupi kvalitetno isplati se uvijek, inače brzo shvatiš kod jeftinog proizvoda zašto je jeftin.
Jedan pametan čiko je davno rekao "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari".

Traži barem miniled ako ne OLED (kod samsunga QDOLED).
3 godine
Marko_95 kaže...

Pozdrav,

Upravo mi je pregorio 50 inčni Samsung LCD televizor pri nestanku struje u kući. Probao sam koristiti drugi kabel sa svog Samsung plasma tv-a, mijenjao utičnice, no ništa ne radi. Svi uređaji koji su bili priključeni na produžni i dalje rade osim tv-a.

Uglavnom, moram pod hitno naći zamjenu, veličina mora biti ili 50" ili 55", bitno mi je da TV ima minimalno 100 Hz i da frejmovi ne "ostaju" iza predmeta koji se kreće po televizoru. Imao sam Samsung LE32C530 sa 50Hz refresh rate i dan danas vučem traume kad su se predmeti kretali po bijeloj pozadini. 

Proizvođač preferiram Samsung, no nije nužno da bude baš Samsung. Mora biti smart TV jer gledam IPTV i želim se riješiti Firestick uređaja, a što se cijene tiče, volio bih naravno proći što jeftinije. Vjerujem da su danas i najjeftiniji Samsung televizori dovoljno kvalitetni i izdržljivi da rade barem 10 godina.

Ako netko može preporučiti dobar tv, ako ih ima još uvijek na akciji. Znam da je prošao Black Friday, no vjerujem da još uvijek ima televizora na popustu. Puno hvala

Najbitnije od svega nisi naveo.

Koliko si točno spreman potrošiti ?

50 inch i 100/120 HZ ne idu zajedno pod "što jeftinije"

合氣道
2 mjeseca
Sirotanovic kaže...
Crni Marko ovo "Vjerujem da su danas i najjeftiniji Samsung televizori dovoljno kvalitetni i izdržljivi da rade barem 10 godina" me stoji ni malo.
Kupi kvalitetno isplati se uvijek, inače brzo shvatiš kod jeftinog proizvoda zašto je jeftin.
Jedan pametan čiko je davno rekao "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari".

Traži barem miniled ako ne OLED (kod samsunga QDOLED).

Kvaliteta tv-a, odnosno tehnologija prikaza slike nema korelacije s trajanjem tv-a. Danas kad se kupuje skuplje/bolje se dobiva bolji prikaz slike, zvuk i sl. ali ne i trajnost.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 0:13 (Novice).
5 tjedana
@Novice nije samo to, gotovo svaki detalj je kvalitetniji, što skuplji, što jača serija televizora u liniji određene marke to je sve bolje.
Da ne spominjemo izvedbu npr. jeftino kod samsunga =pucketanje plastike pri zagrijavanju televizora... dalo bi se pisati.
Skuplje komponente (hardver) = duže traje.
3 godine

Ima li netko iskustva sa ovim ''SD+ Produljeno održavanje 2+3god i zaštita od oštećenja 5god''. Zanima me konkretno što im ulazi pod oštećenje, čitao sam uvjete al kad se god krene spominjat ošećenje to uvik bude kao za mobitel ili tablet ili pametni sat. Kupio sam od njih G4 i malo sam se raspitivao okolo da kupim nekakav KASKO za TV jer imam dijete kući od godinu ipo dana. Znam da PARTUM nudi KASKO za TV-ove al evo 5 dana mi nisu odgovorili na mail pa gledam sada tu opciju od Sancte jer još uvijek držim TV zapakovan dok ne vidim opcije.

0 0 hvala 0
2 mjeseca
Po mom iskustvu, recimo Samsung, više je na servisu starijih modela Neo QLED-a nego recimo Crystal serije iako je ovih jeftinijih prodano daleko više.
2 mjeseca
Xfrend, bilo kakvo fizičko oštećenje ulazi pod to, pao TV, daljinski razbio Tv, grom..
2 mjeseca
Sirotanovic, imaš li konkretniji primjer koja je komponenta na kojem skupljen modelu trajnija od one na jeftinijim?
13 godina

Kondenzatori, napajanja, matične ploče, led osvjetljenje, hlađenje itd. pouzdanijih dobavljača daju veću sigurnost duljeg trajanja.
Ako ti misliš da u skuplji model lupe samo bolji panel, pa baš i nije tako

Poruka je uređivana zadnji put danas u 11:38 (zuper).
Moj PC  
2 0 hvala 1
3 godine
Novice kaže...
Xfrend, bilo kakvo fizičko oštećenje ulazi pod to, pao TV, daljinski razbio Tv, grom..

E hvala ti, to me zanimalo.

2 mjeseca
zuper, pa jel može konkretno koje kondenzatore u koji jači model stavljaju a trajniji su od kojih kondenzatora u slabije modele?
2 mjeseca
Xfrend, nisam pročitao tvoj post do kraja prvi put, kod njih kasko možeš uzeti samo prilikom kupnje, izrade racuna koliko mi je poznato
Poruka je uređivana zadnji put danas u 11:55 (Novice).
11 godina
zuper kaže...

Kondenzatori, napajanja, matične ploče, led osvjetljenje, hlađenje itd. pouzdanijih dobavljača daju veću sigurnost duljeg trajanja.
Ako ti misliš da u skuplji model lupe samo bolji panel, pa baš i nije tako

samo što je problem da kvalitetu kardvera nitko ne provjerava u recenzijama

nekad su bar pojedini recenzenti redovno otvarali televizore i provjeravali komponente, onda su proizvođači prestali slati njima svoje televizore na test i danas nemaš niti jednog koji će otvoriti televizor

tako se nekad saznalo da su kinezi iskoristili kupljeni philips brend da bi se probili ubrzano jeftinom cijenom, ali uz kompromis jeftinih dijelova, pa je pilips i na našem forumu došao na loš glas

imaš nekih specijaliziranih foruma gdje još uvijek možeš naići na ekipu koja kupi televizor i otvori ga da drugi komentiraju kvalitetu, ali to je danas rijetko i tokorekuć opskurno

prije par godina smo već o tome raspravljali

proizvođači napajanja, grafe i matične ploče, otkako su ih recenzenti počeli otvarati i gledati iznutrice, itekako paze na kvalitetu, pa sami reklamiraju japanske kondenzatore, black chokes, military grade components itd., asus se godinama provlačio sa jeftinim ventovima, dok i to nije došlo na red, sad svaki put ističu dual-ball bearings ventove, itd. itd.

da ih nitko ne otvara, kujac bi mi znali tko ugrađuje kvalitetne komponente, a tko se šverca

3 godine
Novice kaže...
Xfrend, nisam pročitao tvoj post do kraja prvi put, kod njih kasko možeš uzeti samo prilikom kupnje, izrade racuna koliko mi je poznato

Da pretpostavio sam, mada mislim da ću uspit i ovako nešto s njima dogovorit da ga kupim. U najgoru ruku vratim TV pa ga kupim ponovo 😅

2 mjeseca
Pa daj mi detaljnije, reći da je nešto trajnije jer je skuplje ne znači previše.
11 godina
Novice kaže...
Pa daj mi detaljnije, reći da je nešto trajnije jer je skuplje ne znači previše.

što detaljnije? 

nisam niti rekao da je nešto trajnije jer je skuplje, nešto krivo shvaćaš u onom što sam napisao

ono što hoću reći je da danas teško možeš biti siguran da ćeš sa skupljim televizorom dobiti kvalitetu, jer unutra mogu biti napajanja, matične ploče, kondenzatori i slično iz najjeftinijih modela

nisu bezveze certifikati na elektroniku i ne košta bezveze tier 1 kondenzator po 10 puta više od onog na dnu liste

kod televizora kojima nitko ne provjerava kvalitetu, najjednostavnije rješenje za donekle biti miran je uzeti osiguranje ili produljeno jamstvo na uređaj, kakvo primjerice nudi links

platiš dodatnih 65 eura za uređaj do 1.500 eura vrijednosti, da ti osiguranje pokrije mogući problem dodatne tri godine nakon isteka jamstva - jedino dobro treba pogledati uvjete takvih osiguranja

uglavnom većina trgovaca ima neki dogovor sa nekom osiguravajućom kućom i nude to za uređaje koje prodaju, no uvijek možeš i samostalno otići kod neke osiguravajuće kuće i zatražiti ponudu

2 mjeseca
Krivo sam te razumio, onda se u biti slažemo 😂
5 tjedana
@Novice kolega znam gdje ovo vodi, ja ti napišem, ti tražiš fotografiju, ja ti dokažem, a ti pitaš a gdje je pečat ;)
Pa svaki proizvođač ima točan izračun koliko ga koji dio košta, koliko koji dio traje.
Recimo za perilicu rublja proizvođači imaju izračun koliko će koji model ležaja izdržati, u koji model perilice ide jeftina plastika a u koji kromirana lajsna, koji ležaj, naravno da u top skupi model ide najbolje zato što će naviše i naplatiti i najdulje će raditi.
Makita alat, većina Balkanaca misli da je makita sve iste kvalitete, ali nije. Recimo imaš desetak aku bušilica, ista linija za iste baterije, i svaki skuplji model je sve bolji, dugotrajniji, jači motor, bolja elektronika, čvršći... ali to i naplate.
Tako i za usisivače, recimo Gorenje ima jeftine modele gdje štede na svakom materijalu četka se pohaba, ispadnu kotačići, dok na skupljem ima kromirana četka koja se ne troši, valjci kvalitetniji, duži kabel...

A zašto bi bilo drugačije za TV. Televizori skuplji modeli imaju i procesor jači, zvučnike jače kvalitetnije, više RAM i ROM memorije, brža memorija, duže ažuriranje softvera znači duže će trajati (oni početni jeftini modeli nemaju nadogradnju softvera). Skuplji imaju DV dok jeftiniji nemaju, ako i imaju to nije iste kvalitete kao onaj top model.

Slična stvar kao i kod mobitela, naravno da skuplji kvalitetniji duže traju, dok ne padnu na beton 😅🙏🤞
A tako i za sve uređaje pravilo kaže nisam toliko bogat da kupujem jeftine stvari.
Ne samo to nego treba težiti kvaliteti, treba proizvođačima pokazati da kupujemo kvalitetno i da kažnjavamo nekvalitetu. Više dosta je nekvalitete po trgovinama i trgovaca koji kažu da je to dobar proizvod i uvale mnogima dok znalci znaju da je to smeće.

Naravno da se kvarovi događaju i na najskupljima, to je neizbježno.

Fotografija modela makita bušilica:
2 mjeseca
Sirotanovic, taman koristiš moj argument za TV, npr., skuplji modeli imaju jači procesor, bolje zvučnike, više rama, bolji panel, ali sve to doprinosi kvaliteti a ne dugotrajnosti. Ako netko ima konkretne informacije koji je procesor, matična dugotrajnija u jačem modelu neka napiše, koja matična i u odnosu na koji slabiji model pa da usporedimo.

0 0 hvala 0
5 tjedana
Eto znao sam da ćeš tražiti pečat ;) Da sad nešto tražim na internetu kao dokaz opet bi mi napisao tko će vjerovati napisanome.

I sam si napisao "sve to doprinositi kvaliteti", logika je da kvaliteta će duže trajati.

Još napiši da nisi nikad kupio nešto jeftino što se brzo raspalo pa nakon toga nisi sam sebi rekao zašto nisam kupio nešto bolje?
Evo kupio sam prije mjesec ili dva USB Pny, smeće živo, neispravno a novo, bolje da sam dao još 20 eura i kupio kvalitetnije.
Poruka je uređivana zadnji put danas u 20:04 (Sirotanovic).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice