Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.667
|
čitano: 27.649.774
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Neznam šta si time htio, da kažeš..?

8 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Filip je baraba, nadmašija je Sonya i Panasonic u cijeni.:)Pogledaj napredak filipa za nove modele.

Strasan je!⏳

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Crt True Colors kaže...
Filip je baraba, nadmašija je Sonya i Panasonic u cijeni.:)Pogledaj napredak filipa za nove modele.

Strasan je!⏳

Pa za kvalitetan televizor treba platit:)) Šta misliš, da češ ga dobit džabe.. A što se tiče cjena, treba još malo pričekat..A što se tiče napredaka, nema ni kod jednog proizvođača bog zna šta..Ali jedno su marketing, a drugo realnost u praksi.. Philips je napravio dobar" posao sam ti srednjim rangom, da je stavio VA panele i najbolji procesor ovog trenutka P5:) Tako, da se očekuje opet  veoma dobar kvalitet slike, na tom srednjem rangu televizora..

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.1.2018 17:03 (garfield1).
8 godina
neaktivan

СРU
U рrеzеntасіјі nоvіh mоdеlа, Рhіllірѕ је gоvоrіо о nоvоm Р5 рrосеѕоr ....
U ѕtvаrі, оvај рrосеѕоr nе роѕtојі, оѕіm u glаvаmа mаrkеtіngu рrеmа društvu.
Zарrаvо u tеlеvіzоrа znаčеnје МеdіаТеk Іnс 5596
httрѕ://www.mеdіаtеk.соm/рrоduсtѕ/dіgіtаlТv/mt5596
СРU Vrѕtа: АRМ-А53 čеtіrі јеzgrе
СРU Віt: 64 bіt-
СРU Frеkvеnсіја: 1.1GНz
GРU: Маlі-Т860 МР2 (2 ' 700 МНz)
RАМ: 2 GВ
httрѕ://dеvеlореr.аrm.соm/рrоduсtѕ/g...mаlі-t880-gрuѕ
Рrосеѕѕоr Р5 (МеdіаТеk Іnс 5596) іmаgіng ѕаdа 73х3 ѕеrіјаmа і gоrе (7503, 7803, 8303, 8503, 873, 973)
- 17-bіtnа оbrаdа bоја, štо роbоlјšаvа zаѕіćеnоѕt сrvеnе і zеlеnе (kао Тrіlumіnоѕ оd Ѕоnу) і рrіlаgоdіtі nеrеаlnіh bоја ѕ lіјеріm kоžе,
- nа ѕtаndаrdnе 25, dоdаје ѕе dоdаtnіh 75 ѕlіčіса u ѕеkundі (МЕМС),

Рhіllірѕ рrіјаvіtі 17 bіtnа nаknаdnа оbrаdbа (оbrаdа 8-bіtnі vіdео ѕіgnаlа) ..... bеѕmіѕlеn rаd - іz nіčеgа nарrаvіtі nеštо ѕаmо оtеtі dаlјnјі ulаznі ѕіgnаl.
Оbrаdа роčіnје оd НDМІ рrіklјučkа і zаvršаvа nа mаtrісі. Оbrаdа, оvо је роѕt-оbrаdе оd ulаznоg ѕіgnаlа ѕlіkе, nа рrіmјеr, ѕhumороddtіѕkаnеtо, роvеćаnа оštrіnа, роvеćаtі dіnаmіku rјеšаvаnја (Umеtаnје сrnі оkvіr, nа рrіmјеr), bоrеćі ѕе аrtеfаktе u іzvоrіmа nіѕkе kvаlіtеtе іtd
Ѕvе tо utјеčе nа рrіјеnоѕ u bојі. Nе zаbоrаvіmо dа ѕе ѕvе tо dоgаđа u dіnаmісі, а nе u ѕtаtіčnоѕtі tеѕt mаtеrіјаlа.
Іѕtо vrіјеdі і zа ѕquіrtіng. Nіје vаžnо kаkvu buku glеdаmо. Віlо blоk іlі ріkѕеl. Ті zvukоvі іmајu оdrеđеnі rаѕроn bоја. Nјіhоvа ѕuрrеѕіја nеdvоѕmіѕlеnо mіјеnјајu gаmа. Štо gоd rаdіtе і mіѕlіtе dа роѕtоје рrоmјеnе.
Роvеćаnје оštrеnја орćеnіtо іlі оbrіѕа zаmіјеnіt ćе nеštо рrіmаrnо ѕ nеčіm ѕvојоm. Ореt, kоnturе mіјеnјајu nіјаnѕu nе ѕаmо u ѕvјеtlіnі / kоntrаѕtu nеgо іu bојі. Веz іzmјеnе, nе mіјеnјаmо јаѕnоću рrіјеlаzа і оštrіnе u ѕklаdu ѕ tіm.
Nе zаbоrаvіmо ѕроmеnutі dа rаzlіčіtі рrоіzvоđаčі kоrіѕtе rаzlіčіtе ѕоftvеrе - rаzlіčіtе аlgоrіtmе і mеtоdе.

Аmbіlіght
Lјudѕkо оkо mоžе оtkrіtі nајmаnјі роkrеtі u vrlо šіrоkоm vіdnоm роlјu і tо nаm роmаžе рrеžіvјеtі і zаštіtіtі оd роtеnсіјаlnіh ораѕnоѕtі. Оѕіm tоgа, реrіfеrnі vіd ѕе nе fоkuѕіrа nа dеtаlје. Dіо оkа kојі tо čіnі је u mаlоm роdručјu u ѕrеdіštu mrеžnісе, zvаnоm fоvеаl. Ѕtоgа, kаd glеdаtе tеlеvіzіјѕkі рrоgrаm, zарrаvо nе vіdіtе nіkаkvе ројеdіnоѕtі іzvаn оkvіrа zаѕlоnа і tо nе рrіmіјеtіtе јеr lјudѕkі mоzаk vаѕ zаvаrаvа dа vіdіtе dеtаlје nа роlјu glеdіštа. Оvdје dоlаzі Аmbіlіght, kојі čіnі rаzlіku. Nаš mоzаk nаѕ uvјеrаvа dа је vаnјѕkо ѕvјеtlо bіtаn dіо аkсіје. Umјеѕtо рrоmаtrаnја аkсіје kоја ѕе dоgаđа nа ТV-u, vіdіmо gа krоz ѕvјеtlоѕnu рrојеkсіјu nа zіdu. Іѕtrаžіvаnје tržіštа, zаklјučіlо је dа 80% lјudі,

2 0 hvala 0
13 godina

Wontay

Slažem se s kolegom mmafan da bi Sony 55XE8505 bio najbolji jer u odnosu na spomenuti PUS7502 ima VA panel koji ima značajno bolji kontrast, a i Sony je poznat po dobrim procesorima za obradu slike i kvaliteti sklopova. Možda te recenzije nagovore za povećanje budžeta (12 / 3), a ako ne možeš nikako, onda po ovoj recenziji procijeni hoće li ti Philips odgovarati. Vjerojatno nudi najbolju pokretnu rezoluciju za te novce, ali kontrast je stvarno "deal breaker" za filmoljupce.

Od VA panela unutar budžeta ostaju TCL modeli i one što bih osobno prije uzeo, Sony 55XE7005 (od 5200 kn (5580 SD); recenzije - 1 / 2) ili Samsung 55MU6400 (od 6000 kn (7000 kn Svijet Medija i SD; recenzija 40" modela).

acheron350

Za filmove je bolji VA panel tako da bi TCL bio u redu, a još bi takvoj klasi televizora pripadao i 50PUS6262 (od 4100 kn).

Kvalitetniji Panasonic (40EX603 - od 3800 kn) nudi VA panel samo u 40".

IPS televizora se može pronaći i u većoj dijagonali 49" za oko 4000 kn, a to je osim onih Sharp i Grundig modela, Panasonic 49EX603 (od 4250 kn s tim da EDigital baš i nije pouzdana trgovina u slučaju reklamacija; potencijalnih 4100-4250 kn uz newsletter popust od 10%).

Tvkreten

Unatoč tome što si ima loše iskustvo, moja preporuka bi opet išla prema Samsungu, tj. 32M5572 što ga je i kolega preporučio. Ostali modeli (Sony, LG, Philips, Panasonic, Grundig) su uglavnom IPS što baš i nije najbolji izbor za filmove. Evo recenzije M5500.

Uz njega se po nižoj cijeni može pronaći i prošlogodišnji model pa bi i on bio ok, 32K5502Recenzija modela od 40".

loky4i4

Kao i kod kolege acheron350, ako imaš priliku, u trgovini usporedi TCL P6046 ili P6006 (bez androida i manje značajki povezivosti) i 50PUS6262, a uz to pogledaj i one IPS modele (Sharp XUF8772, Grundig VLX7730, Panasonic EX603), možda ti budu u redu. Za MU6172 nisam pročitao nešto u vezi pozadinskog ovjetljenja, a za trzanje slike se navodno više odnosi na "i" (isprepleteni/interlaced) izvor nego na "p" progresivni, i interpolacijom je moguće ukloniti te smetnje. Tako da i njega pogledaj.

Mislim da je LG dobre kvalitete, ali kao što je rečeno, unutra je inferiorniji RGBW panel (kao i kod Sharp-a) pa je moguće da slika nije toliko oštra i ne prikazuje se u tako vjernom prikazu boja.

14 godina
protjeran
Crt True Colors kaže...

СРU
httрѕ://www.mеdіаtеk.соm/рrоduсtѕ/dіgіtаlТv/mt5596
СРU Vrѕtа: АRМ-А53 čеtіrі јеzgrе
СРU Віt: 64 bіt-
СРU Frеkvеnсіја: 1.1GНz
GРU: Маlі-Т860 МР2 (2 ' 700 МНz)
RАМ: 2 GВ
httрѕ://dеvеlореr.аrm.соm/рrоduсtѕ/g...mаlі-t880-gрuѕ
Рrосеѕѕоr Р5 (МеdіаТеk Іnс 5596) іmаgіng ѕаdа 73х3 ѕеrіјаmа і gоrе (7503, 7803, 8303, 8503, 873, 973)
- 17-bіtnа оbrаdа bоја, štо роbоlјšаvа zаѕіćеnоѕt сrvеnе і zеlеnе (kао Тrіlumіnоѕ оd Ѕоnу) і рrіlаgоdіtі nеrеаlnіh bоја ѕ lіјеріm kоžе,
- nа ѕtаndаrdnе 25, dоdаје ѕе dоdаtnіh 75 ѕlіčіса u ѕеkundі (МЕМС),

Рhіllірѕ рrіјаvіtі 17 bіtnа nаknаdnа оbrаdbа (оbrаdа 8-bіtnі vіdео ѕіgnаlа) ..... bеѕmіѕlеn rаd - іz nіčеgа nарrаvіtі nеštо ѕаmо оtеtі dаlјnјі ulаznі ѕіgnаl.
Оbrаdа роčіnје оd НDМІ рrіklјučkа і zаvršаvа nа mаtrісі. Оbrаdа, оvо је роѕt-оbrаdе оd ulаznоg ѕіgnаlа ѕlіkе, nа рrіmјеr, ѕhumороddtіѕkаnеtо, роvеćаnа оštrіnа, роvеćаtі dіnаmіku rјеšаvаnја (Umеtаnје сrnі оkvіr, nа рrіmјеr), bоrеćі ѕе аrtеfаktе u іzvоrіmа nіѕkе kvаlіtеtе іtd
Ѕvе tо utјеčе nа рrіјеnоѕ u bојі. Nе zаbоrаvіmо dа ѕе ѕvе tо dоgаđа u dіnаmісі, а nе u ѕtаtіčnоѕtі tеѕt mаtеrіјаlа.
Іѕtо vrіјеdі і zа ѕquіrtіng. Nіје vаžnо kаkvu buku glеdаmо. Віlо blоk іlі ріkѕеl. Ті zvukоvі іmајu оdrеđеnі rаѕроn bоја. Nјіhоvа ѕuрrеѕіја nеdvоѕmіѕlеnо mіјеnјајu gаmа. Štо gоd rаdіtе і mіѕlіtе dа роѕtоје рrоmјеnе.
Роvеćаnје оštrеnја орćеnіtо іlі оbrіѕа zаmіјеnіt ćе nеštо рrіmаrnо ѕ nеčіm ѕvојоm. Ореt, kоnturе mіјеnјајu nіјаnѕu nе ѕаmо u ѕvјеtlіnі / kоntrаѕtu nеgо іu bојі. Веz іzmјеnе, nе mіјеnјаmо јаѕnоću рrіјеlаzа і оštrіnе u ѕklаdu ѕ tіm.
Nе zаbоrаvіmо ѕроmеnutі dа rаzlіčіtі рrоіzvоđаčі kоrіѕtе rаzlіčіtе ѕоftvеrе - rаzlіčіtе аlgоrіtmе і mеtоdе.

Аmbіlіght
Lјudѕkо оkо mоžе оtkrіtі nајmаnјі роkrеtі u vrlо šіrоkоm vіdnоm роlјu і tо nаm роmаžе рrеžіvјеtі і zаštіtіtі оd роtеnсіјаlnіh ораѕnоѕtі. Оѕіm tоgа, реrіfеrnі vіd ѕе nе fоkuѕіrа nа dеtаlје. Dіо оkа kојі tо čіnі је u mаlоm роdručјu u ѕrеdіštu mrеžnісе, zvаnоm fоvеаl. Ѕtоgа, kаd glеdаtе tеlеvіzіјѕkі рrоgrаm, zарrаvо nе vіdіtе nіkаkvе ројеdіnоѕtі іzvаn оkvіrа zаѕlоnа і tо nе рrіmіјеtіtе јеr lјudѕkі mоzаk vаѕ zаvаrаvа dа vіdіtе dеtаlје nа роlјu glеdіštа. Оvdје dоlаzі Аmbіlіght, kојі čіnі rаzlіku. Nаš mоzаk nаѕ uvјеrаvа dа је vаnјѕkо ѕvјеtlо bіtаn dіо аkсіје. Umјеѕtо рrоmаtrаnја аkсіје kоја ѕе dоgаđа nа ТV-u, vіdіmо gа krоz ѕvјеtlоѕnu рrојеkсіјu nа zіdu. Іѕtrаžіvаnје tržіštа, zаklјučіlо је dа 80% lјudі,

Ma šta ti znaš oko toga:)) Pa valja Danny Tack zna šta govori, i ne priča nešto na pamet kao večina ovdje..I ne mješaj SOC,  sa slikovnim procesorom:)) Pa i Sony i Panasonic imaju mediatek SOC, a za sliku se brine X1Extreme procesor kod Sonya,  i HCX2/HCX1 kod Panasonica...A kod LG-ja Color Master Engine procesor, dok ima SOC Realtek. A ove godine ima LG novi procesor Alpha 9 i 7.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.1.2018 18:13 (garfield1).
8 godina
neaktivan
ЅоС
https://www.mediatek.com/products/digitalTv/mt5596
CPU Vrsta: ARM-A53 četiri jezgre
CPU Bit: 64 bit-
CPU Frekvencija: 1.1GHz
GPU: Mali-T860 MP2 (2 ' 700 MHz)
RAM: 2 GB
https://developer.arm.com/products/graphics-and-multimedia/mali-gpus/mali-t860-and-mali-t880-gpus

https://www.notebookcheck.net/ARM-Mali-T860-MP2-Benchmarks-and-Specs.163318.0.html

MediaTek Inc 5593 - zapravo preimenovana MediaTek Inc 5592
https://www.mediatek.com/products/digitalTv/mt5592

1 0 hvala 0
13 godina
garfield1 kaže...
MEGATAMA kaže...

Nazalost Philips ce i ove godine kaskat za velikom vecinom LCD modela ostalih proizvodjaca i pametan je potez bio cjelu gornju ponudu prebacit na OLED panele.

https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1517211195

Kojih proizvođača i kojih modela tačno..?

U istim cijenovnim kategorijama po specifikacijama zadnjih godina ih sisaju Samsung,Sony,Panasonic.....

Meni je zanimljiv recimo 8602 ali kada vidim da on kosta oko 1750eu za 55inch a u subotu sam u Saturnu vidio LG B7 za 1499eu za 55inch ovaj Philips nestane poput magle na suncu....da je B7 skuplji 1000eu radije bih uzeo njega radi OLED panela a ovdje se radi o situaciji da je taj B7 jos i jeftiniji oko 200eu sto je sad suluda i paradoksalna situacija na TV trzistu.

Sto se tice motiona i upscalinga sa stim stavkama sam bio prezadovoljan na xd80 na B6 i sad na B7.

14 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...
garfield1 kaže...
MEGATAMA kaže...

Nazalost Philips ce i ove godine kaskat za velikom vecinom LCD modela ostalih proizvodjaca i pametan je potez bio cjelu gornju ponudu prebacit na OLED panele.

https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1517211195

Kojih proizvođača i kojih modela tačno..?

U istim cijenovnim kategorijama po specifikacijama zadnjih godina ih sisaju Samsung,Sony,Panasonic.....

Meni je zanimljiv recimo 8602 ali kada vidim da on kosta oko 1750eu za 55inch a u subotu sam u Saturnu vidio LG B7 za 1499eu za 55inch ovaj Philips nestane poput magle na suncu....da je B7 skuplji 1000eu radije bih uzeo njega radi OLED panela a ovdje se radi o situaciji da je taj B7 jos i jeftiniji oko 200eu sto je sad suluda i paradoksalna situacija na TV trzistu.

Sto se tice motiona i upscalinga sa stim stavkama sam bio prezadovoljan na xd80 na B6 i sad na B7.

Tu malo pjeteruješ..Naravno, da je OLED bolji, ali opet ne toliko, kao što si ti napisao:)) A što se tiče specifikacija ne znači, da če biti i u praksi tako..I kod nas kad smo malo isprobali sve te televizore smo došlli do zaključka, da nije sve u specifikacijama..A trebaš uvijek i gledat jednak rang televizora i donegdje isti cenovni rang.. Za primjer ti dam Philips FALD model 8102 veličine 65 kojeg dobijaš za oko 2.100 evra dobio se i za manje od 2.000 evra..Za takve pare nema boljeg televizora na tržišču:)) Pa onda recimo Philips model 7502, kojeg se dobi za 6.000 kuna veličine 49 ili za 7.000 kuna veličine 55, opet za takve pare ne dobijaš boljeg televizora..Pa da ti dalje ne nabrajam..

14 godina
neaktivan
Dosadniji si od reklame usred filma..
Ovo tvoje davljenje po temi je davnih dana prevrsilo svaku mjeru.
Takvi tipovi kao ti su nepodnosljivi i degutantni.. slagao bi i vlastitoj majci da joj uvalis filipsa. Imas li kraja vise?
Nijednu drugu temu nisi ni okrznuo na ovom forumu.. samo ovdje jases po nasim zivcima.. Sto puta si vec prozvan ali bez srama dalje baljezgas. Mozda bi se trebao u tim godinama zapitati da li je vrijeme posvetiti se nekim bitnijim stvarima u zivotu, a ne prodavati maglu po forumima.
Znam, pisem ovo uzalud.. vec nakon drugog posta ces nastaviti po svome. Ali nadam se da ce se svako malo pojaviti netko tko ce ukazati na tvoje podvale.
sloven sam, belac, slobodni strelac. za svaki slucaj, jos uvek samo svoj.
Moj PC  
8 0 hvala 2
14 godina
protjeran
@b4rt!mej

Zbog takvih kao što si ti, imam još više razloga za takve preporuke:)) I več sam napisao ponešto puta, kome se ne sviđaju moji komentari jih ne treba čitat..Pa niko te ne prisiljava, da čitaš moje preporuke i komentare ako ti se ne sviđaju..

0 4 hvala 0
8 godina
neaktivan

Ekipa kupio na kraju TCL C70. Mogu reci da je raketa! Dobio 5 godina jamstva... Pre zadovoljan! Jedini minus koji mu mogu dati je slaba svjetlina! Kad je soba jako osvjetljena loše se vidi a ostalo, raketa... 

1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Koji od ovih  bi preporučili?

LG 49SJ800V

SAMSUNG  49MU6402

Sony KD-49XE7077

Panasonic TX-50EX703E

Philips 49PUS6561

Ili neki drugi model u rangu oko 6000 kn...

Većinom se gleda zemaljski signal (ponekad YT),  klinci gledaju crtiće ili igraju PS3... dosta bitno je da bude neka vrsta smart TV,  i da podržava većinu formata da klinci mogu gledati ctiće...

Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
rbarb kaže...

Koji od ovih  bi preporučili?

LG 49SJ800V

SAMSUNG  49MU6402

Sony KD-49XE7077

Panasonic TX-50EX703E

Philips 49PUS6561

Ili neki drugi model u rangu oko 6000 kn...

Većinom se gleda zemaljski signal (ponekad YT),  klinci gledaju crtiće ili igraju PS3... dosta bitno je da bude neka vrsta smart TV,  i da podržava većinu formata da klinci mogu gledati ctiće...

Hvala!

Za takve pare, je najbolji Philips model 7502. A između televizora koje si ti izabrao, bi ti preporučio Lg ili Panasonic.

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-49pus7502-49-125-cm-led__55378971

14 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
@b4rt!mej

Zbog takvih kao što si ti, imam još više razloga za takve preporuke:)) I več sam napisao ponešto puta, kome se ne sviđaju moji komentari jih ne treba čitat..Pa niko te ne prisiljava, da čitaš moje preporuke i komentare ako ti se ne sviđaju..

I opet nesuvislo zboris..
Nije bitno da li se meni svidja ili ne svidja sta ti pises.
Ti lazes i obmanjujes.. reklamiras i promoviras.. i to sve za svoju korist.
Svatko normalan ce to osuditi i uperiti prst u onoga koji to radi.
Nije ovo tvoja privatna prcija, nego javni forum gdje si pokusavamo uzajamno pomoci oko raznih tehnikalija. No ti nemas u interesu ikome pomoci osim sebi.
Izjave su ti populisticke.. ravne nasim usranim politicirama. Puno price, malo smisla. Argumenata nigdje.. zalosno je vidjeti gospodina u ozbiljnim godinama kojem jos nije doslo iz dupeta u glavu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.1.2018 22:51 (b4rt!mej).
14 godina
neaktivan

@rbarb

Bilo koji osim "filipsa"
Nedaj da te cika garfild uvjerava svojim reklamiranjem "filipsa", jednostavno cika nema pametnijeg posla.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.1.2018 22:51 (b4rt!mej).
13 godina

rbarb

Dobar ulov za SJ800. Nisam ni vidio da postoji na našem tržištu tako da je taj model 100 Hz konkurencija Philips-u PUS7502. Philips bi mogao imati nešto bolji kontrast jer na recenzijama SJ800/SJ810 su dobili vrijednost nižu od 1000:1, dok je HDtelevizija za Philips dobila oko 1400:1. Boje, ton i oštrina su vjerojatno isto bolje s obzirom da je kod LG-a RGBW panel.

Ono što je jako dobro kod LG-a je vrlo nisko ulazno kašnjenje od nekih 15 ms (vs 30 ms Philips) što će tebi, tj. tvojoj djeci, koristiti tijekom igara. Osim toga, vršna svjetlina je kod LG-a veća (643 cd/m2) nego kod Philipsa (452 cd/m2).

Znači osobno bih gledao ili LG-a ili Panasonic 50EX703, a jačine Panasonica su u VA panelu, što možeš vidjeti na ovim (1 / 2) slikama s recenzije SJ810, gdje su ga usporedili s Panasonic-om. Ne znam točno koji je to model, ali je reprezentativan prikaz VA vs IPS. Znači kontrast i osobno bih rekao kvaliteta su na strani Panny-a, a kut gledanja, Smart sustav, pokretna rezolucija, svjetlina na strani LG-a.

EDIT: Zaboravio sam recenzije staviti: 55SJ810 (trebalo bi biti relevatno i za 49" model), 50EX70058EX700

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.1.2018 23:46 (kiwi_91).
14 godina
protjeran

@kiwi_91
Ovdje si možeš pogledat razliku, između LG modela SJ850 koji več ima RGB panel i Philipsa 7502.Prve tri slike i poslednja su model Philipsa 7502, a dvije Lg modela. Na oba televizora se prikazuje isti sadržaj, isti je signal, i oba na tvorničkim postavkama.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.1.2018 10:35 (garfield1).

0 6 hvala 0
14 godina
protjeran
b4rt!mej kaže...

@rbarb

Bilo koji osim "filipsa"
Nedaj da te cika garfild uvjerava svojim reklamiranjem "filipsa", jednostavno cika nema pametnijeg posla.

A ti imaš posla, da ovdje daješ nekakve glupe izjave..I prestani me nazivat lažovom i uspoređivat me sa političarima itd..Več sam par puta napisao, da ja ne radim u Hrvatskoj i nemam nikakvih koristi od mojih preporuka..! I zapamti to ..A preporučujem to što mislim, da se za određene  pare najviše isplati, i pošto se bavim televizorima,  mislim, da znam nešto oko toga:) A vidim, da si napisao bilo koji osim ne Philipsa..A pošto si takav stručnjak, mu ti preporuči drugi televizor i objasni po čemu je bolji..

14 godina
neaktivan
Tesko je ikako drugacije nazvati nekog tko ne govori istinu. To sto tebi ne odgovara da ti se to kaze "u lice", nije moj problem.

Mozes ti zivjeti u Zimbabveu sto se mene tice, ali da tvojih preporuka nemas koristi, nebi ih ni pisao.
Jos kad napravis novi lazni profil pa si s njime pokusavas dici reputaciju.. xD
Cica, ispadas smijesan!

Uostalom Hrvatska je clanica europske unije i shodno tome moze slobodno kupovati na cijelom trzistu eu-a. Tako da ti ta teza sto si ti iz dezele nema nikakve veze s vezom.

Ja sam si zadao posao da odgovorim na svaki pokusaj tvoje obmane.
Nista ne moram objasnjavati jer su mnogi kolege prije pojasnili sve tehnicke nedostatke filipsa, te prednosti drugih modela. Ja sam tu da to sagledam s ljudske strane.

13 godina

garfield1

U danom primjeru Philips izgleda bolje, ali nekako se čini kao da je LG postavljen u Vivid ili Sport modu u kojem su boje prenaglašene pa se dobio taj "glow" koji umanjuje detalje na slici.

Zasigurno bi se dalo kod LG-a još postaviti sliku kako treba tako da je teško dati objektivni sud na osnovi tvog priloga.

Evo primjerice na donjem prilogu u recenziji slika izgleda dobro i svi detalji su vidljivi. To je isto SJ850 model pa samo da naglasimo još jednom, za kolegu ovo nije relevantno, tj. ima neke veze s procesiranjem slike, ali u globalu ne bi trebao izvlačiti neke direktne zaključke jer je u SJ810 sasvim drugi panel.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.1.2018 12:12 (kiwi_91).
14 godina
protjeran
kiwi_91 kaže...

garfield1

U danom primjeru Philips izgleda bolje, ali nekako se čini kao da je LG postavljen u Vivid ili Sport modu u kojem su boje prenaglašene pa se dobio taj "glow" koji umanjuje detalje na slici.

Zasigurno bi se dalo kod LG-a još postaviti sliku kako treba tako da je teško dati objektivni sud na osnovi tvog priloga.

Evo primjerice na donjem prilogu u recenziji slika izgleda dobro i svi detalji su vidljivi. To je isto SJ850 model pa samo da naglasimo još jednom, za kolegu ovo nije relevantno, tj. ima neke veze s procesiranjem slike, ali u globalu ne bi trebao izvlačiti neke direktne zaključke jer je u SJ810 sasvim drugi panel.

Da oba sta podešena u vivid modu.Ali, da Lg postaviš i u drugi najbolji" mod, je slika slabija napram Philipsu:) Jer jednostavno ima Philips osjetno bolje procesiranje slike:) A tu možeš koliko kod podešavat sliku, pa se nikako ne može uspoređivat sa televizorom koji ima u osnovi osjetno bolje procesiranje. Videčemo ove godine kod Lg-ja kad, če imat nove procesore Aplha 7 i 9. Ali opet u najvišem rangu televizora. A neki modeli, če imat i izgleda RGB panele, što je poslednje vreme, da je Lg shvatio da ne može sa WRGB panelima.

11 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina
A što mislite o 55xe8096 za 6700?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Wontay kaže...

Pa dobar ti je taj model. Ali zašto ne bi dao još 500 kuna više, i dobijaš svakako bolji Philips model 7502:) Taj Philips ti ima več 100Hz osvežavanje panela, 10 bitni panel, bolji slikovni procesor itd..A možeš i uzet taj Sony model..

10 godina
neaktivan
Wontay kaže...

Solidan TV ako će biti gledan uglavnom po danu ili uz dosta rasvjete u sobi.

Za gledanje u mraku bi mogao razočarati s obzirom da ima IPS panel i edge LED pozadinsko osvjetljenje (postoji velika vjerojatnost za backlight bleed na donjem rubu ekrana kao i IPS glow, a onda to izgleda otprilike ovako).

Ovdje je recenzija tog TV-a.

Kao jeftinije alternative predlažem:

TCL U55C7006 - koristi Samsungov SVA panel, ima Andriod OS, relativno nizak input lag. Jedini realan nedostatak je što su boje ispranije što se više odmiče od centra ekrana.

TCL U55P6046 - također ima VA panel u kombinaciji s direct LED pozadinskim osvjetljenjem, Android, nizak input lag. Nedostatak je isto ispranije boje iz većeg kuta.

Sony 55XE70 - ima VA panel i bolju kvalitetu slike u mraku, ali nema Andriod OS i triluminos display kao XE80.

Sony 55XD70 - slične karakteristike kao i XE80, samo je problem što ih je danas teško pronaći pošto se radi o modelu iz 2016. godine.

Panasonic TX-55EX603E - također ima IPS panel ali u kombinaciji s direct LED pozadinskim osvjetljenje.

Ako se možeš malo protegnuti:

Sony XE85 - kreće od nekih 8 000 kuna. Ima VA panel i 100 Hz i dosta je bolji od svih nabrojanih. Review 1, 2.

P.S.

Ovaj spomenuti model Philipsa ti ne bih preporučio pošto je na njega dosta visok RMA rate, uglavnom se radi o softverskim problemima, ali nisu mu strani ni problemi s lošijom kvalitetom izrade i kvarovi na samom panelu (nekoliko modela je vraćeno zbog horizontalnih linija po sredini ekrana) kao ni mrtvi pikseli.

Ovdje je video za primjer: 

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.1.2018 11:07 (iperhat).
13 godina

Razlika između njega i XE7005 modela po službenim specifikacijama je u nešto boljoj obradi pokretne rezolucije (XR400 vs XR 200), Triluminous značajka (napredniji prikaz boja), implementiran je Android TV i ima još nešto bolje značajke povezivosti (Bluetooth, WiFi ac (vs n), Chromecast...). Ono što je problematično je IPS zaslon pa ne znam koliko bi se tebi ove dodatne značajke isplatile u odnosu na XE70 seriju.

14 godina
protjeran
iperhat kaže...
Wontay kaže...

Solidan TV ako će biti gledan uglavnom po danu ili uz dosta rasvjete u sobi.

Za gledanje u mraku bi mogao razočarati s obzirom da ima IPS panel i edge LED pozadinsko osvjetljenje (postoji velika vjerojatnost za backlight bleed na donjem rubu ekrana kao i IPS glow, a onda to izgleda otprilike ovako).

Ovdje je recenzija tog TV-a.

Kao jeftinije alternative predlažem:

TCL U55C7006 - koristi Samsungov SVA panel, ima Andriod OS, relativno nizak input lag. Jedini realan nedostatak je što su boje ispranije što se više odmiče od centra ekrana.

TCL U55P6046 - također ima VA panel u kombinaciji s direct LED pozadinskim osvjetljenjem, Android, nizak input lag. Nedostatak je isto ispranije boje iz većeg kuta.

Sony 55XE70 - ima VA panel i bolju kvalitetu slike u mraku, ali nema Andriod OS i triluminos display kao XE80.

Sony 55XD70 - slične karakteristike kao i XE80, samo je problem što ih je danas teško pronaći pošto se radi o modelu iz 2016. godine.

Panasonic TX-55EX603E - također ima IPS panel ali u kombinaciji s direct LED pozadinskim osvjetljenje.

Ako se možeš malo protegnuti:

Sony XE85 - kreće od nekih 8 000 kuna. Ima VA panel i 100 Hz i dosta je bolji od svih nabrojanih. Review 1, 2.

P.S.

Ovaj spomenuti model Philipsa ti ne bih preporučio pošto je na njega dosta visok RMA rate, uglavnom se radi o softverskim problemima, ali nisu mu strani ni problemi s lošijom kvalitetom izrade i kvarovi na samom panelu (nekoliko modela je vraćeno zbog horizontalnih linija po sredini ekrana) kao ni mrtvi pikseli.

Ovdje je video za primjer: 

Mi smo do danas dobili samo jedan televizor nazad:) A prodanih jih je bilo puno..Tako, da se tu baš ne slažem, da ima baš dosta problema sa tim modelom..I što se tiče sam kvalitet izrade je dobar, moraš doči kod mene pa ču ti ja pokazat šta znači loša izrada, što se tiče drugih renomirnih proizvođača:) A normalno, da kad se proda masa tih televizora, da se nađe i pokoji model koji se pokvari ili ima kojih drugih problema...Ali toliko koliko ima Samsung problema sa panelima, nema nijedan drugi proizvođač..Ali za to su garancije, da ako se šta pokvari, da se to i popravi:)) I još što se tiče preporuke TCL televizora. Svi samo pišete oko panela input laga itd..A  treba ovdje napisat, da nije najbolji za gledanje SD sadržaja gdje nudi konkurencija više, a uopšte nije primjeran za gledanje sporta ili brzih kadrova gdje je stvarno razočaranje:) Jer nije sve u panelima, več i kvalitetnim" procesorima, Chipsetima itd..A može si i svaki ovdje nešto pročitat oko samog slikovnog procesora kojeg ima i Philips 7502..

https://www.pocket-lint.com/tv/buyers-guides/philips/142934-why-great-picture-source-processing-is-important-for-your-next-tv-choice

https://www.pocket-lint.com/tv/buyers-guides/philips/142999-why-great-sharpness-is-important-for-your-next-tv-choice

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.1.2018 11:43 (garfield1).
14 godina
protjeran

A ovdje si može svaki pogledat nešto mišljenja oko Philips modela 7502.

http://www.mediamarkt.de/de/product/_philips-55pus7502-12-2240511.html

0 6 hvala 0
8 godina
neaktivan
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice