Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.667
|
čitano: 27.649.172
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu
MSN kaže...

Istina,  vidiš da su gore poslali Grundig a da nisu ni vidjeli kakva je slika.  Pa to je najvažnija stvar kod tv-u ostalo je sve sporedno.

Nisam vidio uzivo tv te ne kupujem trenutačno tv ali da kupujem otišao bih do nekog dućana koji drži tv i pogledao kakvu sliku ima.  Ukoliko ima dobru sliku,  definitivno bih ga uzeo jer daju pet godina garancije,  vidim da ima 4hdmi te ipak je to 55" za 5500kn.

Ove gluposti s smart tv  ne kužim kada možeš kupiti rp2 ili neki Android box za sitne pare koji radi miljama ispred tih smart tv app.

Gledao sam ga i u trgovini, ipak je kvaliteta malo niža nego kod skupljih modela....medđutim na udaljenosti od 4 m se to teško i primjećuje. 

S druge strane ja kad kupujem nešto, volim dobiti kompletni paket, pa ako su sad svi TV-i sa smart opcijom, koja će se u budućnosti sigurno i više koristiti nego danas, zašto sada ne bi dobio paket "all in one" i bio miran godinama, nego se zajebavao sa android boxom?

Svatko ima svoje...

14 godina
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

koliko je riskanto kupiti tv preko njuskala? Pokusavam si nesto naci od 82cm sto povoljnije.. studenski zivot pa kratka parama xD

0 0 hvala 0
16 godina

ne vidim problem, ako znaš što tražiš... :)

10 godina
neaktivan

A čuj, uvijek je riskantno. Vodi nekoga sa sobom da baci oko na papire, jamstvo i sl. Imaš dosta oglasa od ljudi koji dobe stvari u kompenzaciju i kojima ništa ne fali, no opet, ima i svega drugoga, od ukradene robe do oštećene ali ne na prvi pogled. Oprez u svakom slučaju. Probaj radije kupiti nešto od poznatih ili izložbene primjerke koji imaju jamstvo. je l baš mora biti 82 cm za studenta?

MM
16 godina

Ma daj, 82 cm je premalo i za osnovnoškolca

Potpis!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

ako mi kauc 1m od tv onda je xD kupila bih ja i vecu ali financijski si to ne mogu priustiti...

0 0 hvala 0
16 godina

biti će dovoljno, nije da si uređuješ stan, pa da moraš 120-4k-smart tv kupovat :)

14 godina
Electroroll kaže...

biti će dovoljno, nije da si uređuješ stan, pa da moraš 120-4k-smart tv kupovat :)

I ja kazem xD

samo nigdje nista povoljno naci ne mogu... 

13 godina
neaktivan

Da li postoji neki razlog zašto ne kupiti Samsung 40J5100 (2650kn)? :)

Smart Tv funkcija mi nije bitna jer bi si uzeo Android stick.

Koliko vidim nema VGA ulaz, ali ionako ću se spajati na njega HDMI-om (PC i Android stick).

Savjeti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

U moje doba smo imali one male crvene portable i više smo se družili ispred njih nego danas uz 82 cm.

MM
14 godina
Astrates kaže...

U moje doba smo imali one male crvene portable i više smo se družili ispred njih nego danas uz 82 cm.

??

16 godina

jedno pitanje, nevezano za ovaj tv, nego općenito...ako nisam u životu doma pogledao 3d, da li mi je potrebno uzimati tv sa 3d-om? Vidim da je samsung izbacio dosta povoljnih modela bez 3d-a...

Koliko su dostupni 3d filmovi i možeš li doživit film nešto slično ko u kinu nat+ tv-u od 50-55 inča?

Što je najžalosnije, ja tv skoro pa ne gledam, ali gledam kad već sređujem svoj stan, a muško sam...ovo je jedna od rijetkih stvari kojoj se mogu u potpunosti posvetiti bez ičijeg uplitanja 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na Samsungu ju7000 mi se događa da usb koji je priključen ne prepoznaje svaki put kada ponovno uključim TV. Trebam dakle ponovno ugasit TV i zatim isključit i ponovno uključit usb da bi ga učitalo ili par puta ugasit i upalit TV. Događa li se i ostalima što slično?

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2015 7:09 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
16 godina
Razer_Copperhead kaže...

Na Samsungu ju7000 mi se događa da usb koji je priključen ne prepoznaje svaki put kada ponovno uključim TV. Trebam dakle ponovno ugasit TV i zatim isključit i ponovno uključit usb da bi ga učitalo ili par puta ugasit i upalit TV. Događa li se i ostalima što slično?

ne. Jel ti se to događa i sa drugim usb stickovima?

Potpis!
18 godina
Electroroll kaže...

jedno pitanje, nevezano za ovaj tv, nego općenito...ako nisam u životu doma pogledao 3d, da li mi je potrebno uzimati tv sa 3d-om? Vidim da je samsung izbacio dosta povoljnih modela bez 3d-a...

Koliko su dostupni 3d filmovi i možeš li doživit film nešto slično ko u kinu nat+ tv-u od 50-55 inča?

Što je najžalosnije, ja tv skoro pa ne gledam, ali gledam kad već sređujem svoj stan, a muško sam...ovo je jedna od rijetkih stvari kojoj se mogu u potpunosti posvetiti bez ičijeg uplitanja 

Ja sam prije dvije godine nabavio 55" LCD s pasivnim 3D-om jer mi je 3D bio fora u kinu i htio sam pasivni zbog jeftinih cvika bez baterija i prikaza slike bez flickeringa. I to meni na telki izgleda stvarno odlično, isto ko i u kinu samo u manjim gabaritima. Stvari lete van, u daljinu, simo-tamo, trzneš se kad nešto poleti prema tebi, znači isto ko i kino. A i kome sam demonstrirao 3D, od mladih do starih, svi su bili hepek ko mala djeca. Filmova se nađe, nije da ih nema, sve što ide u kina u 3D-u dođe i na blu-ray koji mjesec-dva-tri nakon kino prikazivanja, a ima i dosta dokumentaraca koji su još veća fora. Jedino su filmovi uglavnom blockbusteri koje gledaš više-manje zbog efekata. Dostupnost filmova ? Hah, snađeš se. Ako ti je 3D u kinu fora, isplati se uzeti telku s tim, ali ja si nebih kupovao telku s aktivnim 3D-om jer to fakat nije za svakoga; izaziva glavobolju, mučnine, vrtoglavice, (dodatne) aktivne cvike su skupe, teške, trebaš ih puniti. Gledao sam aktivni 3D na Pana plazmama i to je OK što se tiće kvalitete slike (full HD u odnosu na pasivni 3D kojem se vertikalna rezolucija prepolavlja) iako zbog flickera postoje zdravstveni problemi. Na pasivnom sam znao pogledati i po dva filma jedan za drugim i nikad nikakvih problema, vrtoglavice, mučnine i sl. Čak sam par tekmi u 3D-u pogledao preko satelitske, fora to izgleda ako je kamera dobro postavljena (ako recimo nije u razini terena). To da li gledaš TV ili ne nebi trebalo biti presudno u odabiru televizora. To je isto ko i smartphone. Naki ih zovu mobitelima i služe im primarno za telefoniranje, a zapravo su to mobilna računala i komunikacijski uređaji koji, među ostalim, mogu poslužiti i kao telefon. Tako i telke. Znaju ljudi reći da ne gledaju TV. Pa modernu telku većih gabarita s 3D-om i smart TV funkcijama ni ne kupuješ primarno da bi gledao TV program ako si na to mislio (osim ako se nekako ne snađeš za HD pakete preko satelita).

Deckard
16 godina
deckard kaže...

Pa modernu telku većih gabarita s 3D-om i smart TV funkcijama ni ne kupuješ primarno da bi gledao TV program ako si na to mislio (osim ako se nekako ne snađeš za HD pakete preko satelita).

Sto ljudi, sto ćudi. Ja isto skoro uopće ne gledam tv program. TV program mi uglavnom služi da ne bude mrtva tišina dok se nešto zaista ne gleda. Ali i u tu svrhu u zadnje vrijeme u 80% slučajeva koristim youtube aplikaciju. Pogleda se dnevnik tu i tamo i to je sve što se tiče tv programa. Na jednom stranom forumu su pisali o nekim bugovima firmwarea glede tv tunera. Kad sam rekao da ja uopće ne koristim tv tuner, zezali su me da sam si kupio skupi monitor. Ali to je tak danas. TV tuner je vjerojatno minorna stavka u cijeni tv-a.

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2015 8:27 (Ezio).
13 godina

Pozz ovak vec sam par puta pitao ovdje za tv ali sad ga stvarno moram kupiti novi stan je prakticki sreden ceka se jos samo namjestaj da stigne cca 2-3tjedna. Budzet je do 6000kn meni je za oko zapeo ovaj

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-49PUS7909/ Vec sam za njega pitao pa ste ga popljuvali da nema 2.0hdmi konektor iako ni neznM sto to znaci.

moje pitanje je dal je taj tv bolji od recimo 1080p tva kod gledanja filmova,tv programa i gejmanja na ps4 nesto minje frend pricao o nekom upscalingu ili tako nesto ali ja se ne kuzim previse samo onak povrsno. Imate kakav srugi prijedlog do 6000kn. 

Meni se taj tv cini ok po cijeni i specifikacijama.

gledao sam i ovaj:

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-55PUS7809/

Koja je razlika izmedu ova dva tva?

0 0 hvala 0
16 godina

Koliko ja razumijem, philips pokušava svoje nedostatke kvalitete ekrana sakriti sa ovim dimming, ambilight opcijama, koliko uspješno ne znam...inače je cijena philipsa ako si primjetio manja od ostatka, valjda i to nešto govori, sa obzirom koji pojam je prije bio philips za bilo kakav uređaj.

Razlika između ova dva je u veličini ekrana prvenstveno, sve ostalo je vrlo slično koliko ja mogu vidit ovako laički...taman 5 inča veći ekran - 1000 kn skuplje, to je skoro pa pravilo :) Kolika ti treba veličina ekrana ovisi o udaljenosti tv-a od kauča, 55" bi ti trebalo otprilike ako ti je 3,5-4 m udaljen od tv-a...

Do 6000 kn imaš samsungovih i lg-evih 48-49" ekrana koliko oćeš, pa prosurfaj malo elipso, sancta domenicu i slične trgovine  (ove prve dvije imaju dosta veliki izbor).

Cijene različitih trgovina možeš usporediti na www.nabava.net i www. jeftinije.hr

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2015 11:01 (Electroroll).
14 godina
protjeran
Electroroll kaže...

Koliko ja razumijem, philips pokušava svoje nedostatke kvalitete ekrana sakriti sa ovim dimming, ambilight opcijama, koliko uspješno ne znam...inače je cijena philipsa ako si primjetio manja od ostatka, valjda i to nešto govori, sa obzirom koji pojam je prije bio philips za bilo kakav uređaj.

Razlika između ova dva je u veličini ekrana prvenstveno, sve ostalo je vrlo slično koliko ja mogu vidit ovako laički...taman 5 inča veći ekran - 1000 kn skuplje, to je skoro pa pravilo :) Kolika ti treba veličina ekrana ovisi o udaljenosti tv-a od kauča, 55" bi ti trebalo otprilike ako ti je 3,5-4 m udaljen od tv-a...

Do 6000 kn imaš samsungovih i lg-evih 48-49" ekrana koliko oćeš, pa prosurfaj malo elipso, sancta domenicu i slične trgovine  (ove prve dvije imaju dosta veliki izbor).

Cijene različitih trgovina možeš usporediti na www.nabava.net i www. jeftinije.hr

Philips ne treba ništa sakrivat,jer imaju poleg lg najbolju kvalitetu slike.Imaju najbolje procesiranje slike.Jedino jim je minus crna boja.Ali opet ne toliko loše,da ne bih kupio ovaj tv.

Ali za malo slabiju crnu boju,tu se koristi  ambilight i Microdimming pro i ostale stvari.Ja imam več drugi philips tv ,i ne kupim ništa drugo sto se tiče kvalitete slike.

Ali nemam 4k,jer je to za sada još bezveze.Jer ako očeš dobar 4k tv,onda moraš ,da daš oko 1500 i više.Tako ,da za sada bolje je nabaviti jedan dobar fulhd tv.

16 godina
garfield1 kaže...
Electroroll kaže...

Philips ne treba ništa sakrivat,jer imaju poleg lg najbolju kvalitetu slike.Imaju najbolje procesiranje slike.Jedino jim je minus crna boja.Ali opet ne toliko loše,da ne bih kupio ovaj tv.

Ali za malo slabiju crnu boju,tu se koristi  ambilight i Microdimming pro i ostale stvari.Ja imam več drugi philips tv ,i ne kupim ništa drugo sto se tiče kvalitete slike.

Ali nemam 4k,jer je to za sada još bezveze.Jer ako očeš dobar 4k tv,onda moraš ,da daš oko 1500 i više.Tako ,da za sada bolje je nabaviti jedan dobar fulhd tv.

Pazi nekome smeta, nekome ne smeta, osobno mislim da nama laicima je teško prepoznat razliku u solidnim full hd televizorima. Ali zato postoji forum di se o detaljima da raspravljat :) 

Ali moram priznati da si ti jedina osoba na nekoliko foruma koja toliko uzdiže philips, dok svi ostali ostavljaju philips kao rezervnu opciju...

14 godina
protjeran
Electroroll kaže...
garfield1 kaže...
Electroroll kaže...

Pazi nekome smeta, nekome ne smeta, osobno mislim da nama laicima je teško prepoznat razliku u solidnim full hd televizorima. Ali zato postoji forum di se o detaljima da raspravljat :) 

Ali moram priznati da si ti jedina osoba na nekoliko foruma koja toliko uzdiže philips, dok svi ostali ostavljaju philips kao rezervnu opciju...

Ja sam inače iz Slovenije.Kod nas se philips il lg dobro prodaju,i veoma je cenjen tv.A vidim ,da kod vas u hrvatskoj dosta propagiraju samsung.Dobro i kod nas,ali ne tako kao kod vas.Ali znaš kaku kažu,sto ljudi sto čudi.Ako očeš kompjuter onda samsung,ako očeš kvalitetu slike onda philips i lg.Kao što si rekao zato je ovaj forum,da izmjenimo iskustva.

13 godina

Da nisam ulupao tolko para u kucu nebi ni razmisljao o philipsu nego nebi gledao nista osim sonya i samsunga.

ali evo budzet mi je do 6000kn i nemogu i nezelim vise a za tu lovu zelim kupit nestonda je ok. Ovaj philips mi se cini ok veliki je ekran ima dosta herza ima 4k i cini mi se oke za tu lovu. neznam nisam ni sam pametan zato sam i pitao ovdje imam jos maximalno 10 dana da kupim   I za sad naginjem tom televizoru ali nikad se nezna mozda tu i padne kon preporuka jer nemam koga drugoga ni pitat.

0 1 hvala 0
14 godina
protjeran
omomomomoomm kaže...

Da nisam ulupao tolko para u kucu nebi ni razmisljao o philipsu nego nebi gledao nista osim sonya i samsunga.

ali evo budzet mi je do 6000kn i nemogu i nezelim vise a za tu lovu zelim kupit nestonda je ok. Ovaj philips mi se cini ok veliki je ekran ima dosta herza ima 4k i cini mi se oke za tu lovu. neznam nisam ni sam pametan zato sam i pitao ovdje imam jos maximalno 10 dana da kupim   I za sad naginjem tom televizoru ali nikad se nezna mozda tu i padne kon preporuka jer nemam koga drugoga ni pitat.

Koji philips misliš ,da kupiš.?

13 godina

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Dobar tv..Ako znaš nemački imaš ovdje link.
http://www.chip.de/artikel/Philips-49PUS7909-49-Zoll-UHD-TV-Test_76399233.html

Ali zašto ste svi zapeli za ovaj 4k..Ma neče biti pravi 4k još par godina.
Ovo što se prodaje, je kao 4k. Ali nije to to, što se traži.Samo velika reklama.
Bolje ti je,da uzmeš kvalitetan fulhd ,i napravio si bolji posao.Vjeruj mi.

1 0 hvala 0
13 godina

Moze i preporuka dobrog full hd u elipsu od 5-6kkn

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Može ovaj ..Malo je skupliji,ali odličan tv.Ekran je veličine 55,ali vjeruj bolje,da je malo veči..Jedino ako nemaš mjesta, onda češ morati,da uzmeš 49.Ja sam isto našao u kuči mjesta.Prvo sam mislio isto uzet 49 ali sam se posle predomislio.Od viška ne boli glava.
http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-55PFK7179/

Ili model philip 7109 ili 7509 ovaj model ima več 3 strani ambilight.
Ili lg lb650v isto dobar tv.
Ali neznam,dali se dobiju kod vas ovi modeli.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

0 0 hvala 0
13 godina

Ovaj philips pfk7179 55 incha imaju moji kod kuće..

TV za taj novac je preloš i ima hrpu problema.. Sučelje je presporo, zna se ponekad ugasiti i upaliti sam, zna me dočekati ujutro da radi upaljen i slično.

Već se pojavila mrlja koja se vidi na bijeloj podlozi tzv. White Spot.

Nikad više Philips!! Je da ima 5g garancije ali prvi servis mi je 70km dalje u jednom smjeru što znači da moram 2 puta u jednom smjeru i 2 puta u drugom smjeru..

Jedino što valjda na tom Philipsu je Ambilight..

Ja sam sebi uzeo Samsung UE48H6400 i sučelje leti, slika bi čak rekao da je jasnija i oštrija i bolja na istom programu preko iste antene..

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

I ja ga imam, radi mi sasvim dobro..

A što se tiče slike,je bolji nego samsung.Ima komšija ovaj samsung 6400,i slabija je slika od philipsa.

Moraš ,da napraviš kalibraciju,pa da vidiš poslije kakav je kvalitet slike.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2015 15:40 (garfield1).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice