Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.667
|
čitano: 27.646.174
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

Sve to ima i LG samo sto je bolji jer je IPS panel a Samsung ima TN. 

16 godina
neaktivan
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

Poštovanje,

nakon dva mjeseca istraživanja što kupiti od televizora, došao sam do zida, pa imam nekoliko upita ?

Kritieriji:

-od 5000 do 6000 kn

-SMART

-Wifi

-3d full hd

-40" ili 42" pošto je udaljenost od tv-a 2,5m do 3 m max

-mogućnost spajanja kamere

Dvojba:

-Phillips 6008

prednost: 3d naočale u kompletu, pasivni 3d, qwerty tipkovnica na daljinskom, 400 Hz...

mana: kažu svi da je brzina odaziva općenito mala a posebno je vidljiva u meniju, da mu je to problem veliki ( molio bih osobna iskustva)

P.S. profesor sam informatike i tehničke kulture, tako da mi nisu strani tehnički pojmovi, čisto da Vam uštedim na vremenu.

Unaprijed hvala,

Lp, Robert

Lone Rider
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.3.2014 8:42 (Lone Rider).

0 0 hvala 0
18 godina

Ja bi za početak samo rekao da trebaš/te barem 46" za tu udaljenost.

Svi (i ja sam tako prije) misle da je ovo što si naveo dovoljno, ali nakon već par dana se shvati da je 46" minimum za uživanje. Poželjno i veće.

LG i Philips nebih gledao zbog raznijeh problema.

Ostaje neka srednja klasa Samsunga ili Sonya.

Na brzaka gledajući, mislim da možeš dobiti Samsunga 46F6500 ili još starijeg Sonya HX750 (model 2012).

Iako bi sad svaki čas trebali stići i novi modeli.

coffeeeffect.blogspot.com - mali blog sa recenzijama serija, filmova, igara
16 godina
neaktivan

Nije meni problem ni 46", LG mi je otpao kao izbor zbog iskustva ljudi koji ga imaju, recimo taj samsung ima aktivni 3D, za pasivni mi svi tvrde da je ugodniji za gledanje i sad nek čovjek bude pametan.

Lone Rider
18 godina

Da. Bilo bi jednostavnije da je definitivno jedan tv najbolji i to je to :)

Svaki ima prednosti i mane. :)

Mene pasivni ne zanima zbog manje rezolucije izbog toga što se većinom veže uz lošije IPS panele. (A kaj je najbolje, za monitore svi masturbiramo da budu IPS, dok je na telkama loše kad je IPS :D)

Eto, moje iskustvo i preferencija ti je Samsung/Sony. Imam dva Sony-a i jedan Samsung. a gledao sam gro drugih telki.

16 godina
neaktivan

Ok daj mi neke konkretnije podatke neki link, model ?

Lone Rider
18 godina
16 godina
neaktivan

Ne nađem cijene za te modele, jesu li dostupni i ako jemoguće u kojim trgovinama.

Unaprijed hvala,

Lp, Robert

Lone Rider
18 godina

Pa piše na tim linkovima i cijena i gdje su dostupni.

Sony je 4999 u Garden Mallu. (Sancta Domenica)

Samsung je 6499 u Point SC, Arena i Sv. Nedjelja. No, tamo baš i nije jeftin, budući na nabava.net nalazi i rezultate za ispod 6 soma kuna za isti model.

Samo da napomenem. Moram biti pošten i reći da Samsung ima bolje riješene Smart mogućnosti i svira puno više multimedijskih formata i hr titlova. Sony je to dobro riješio tek ove godine. Ovaj HX750 je genijalan TV, ali ako ćeš htjet gledat mkv direktno na njemu, no way.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.3.2014 10:46 (Dachande).
16 godina
neaktivan

Oprosti, malo sam smušen, mislim da sma pregledao preko 200 modela do sad i više ne vidim, vrijeme je za šetnju i odlazak na zrak, jer očito više nemogu suvislo razmišljati.

Svakako hvala na informacijama, pričekati ću još Roby-a da se javi, našao mi jekolega ovaj model samsunga http://www.elipso.hr/audio__video/tv/SAMSUNG-UE46F6400/ i kaže d anema šanse da nadjem bolji, neznamsto da više mislim ???

Lp, Robert

Lone Rider
18 godina

Pa to su slični modeli. F6500 je stepenicu jači od F6400. Ali za razliku od 800kn se možda i ne isplati.

16 godina
neaktivan

Ne znam kolika je razlika između 200 Hz i 400 Hz jel stvarno dvostruko bolji ??

Lone Rider
13 godina
protjeran

Mislim da okom neces vidjeti tu razliku izmedu 200 i 400 HZ . sam ue46f6500 u elipsu , 5.799 kn sa 2 godine jamstva. 

EDIT. za daljinu racunas diagonalu puta 3 . 

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.3.2014 13:55 (Adict).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Lone Rider kaže...

Oprosti, malo sam smušen, mislim da sma pregledao preko 200 modela do sad i više ne vidim, vrijeme je za šetnju i odlazak na zrak, jer očito više nemogu suvislo razmišljati.

Svakako hvala na informacijama, pričekati ću još Roby-a da se javi, našao mi jekolega ovaj model samsunga http://www.elipso.hr/audio__video/tv/SAMSUNG-UE46F6400/ i kaže d anema šanse da nadjem bolji, neznamsto da više mislim ???

Lp, Robert

SONY KDL-48W605
13 godina
Lone Rider kaže...

Nije meni problem ni 46", LG mi je otpao kao izbor zbog iskustva ljudi koji ga imaju, recimo taj samsung ima aktivni 3D, za pasivni mi svi tvrde da je ugodniji za gledanje i sad nek čovjek bude pametan.

Da pasivni je puno ugodniji za gledanje na pravilnoj udaljenosti bez popratnih nuspojava. Ako bi isao na LG ispod 660S modela nebih gledao.

18 godina

Da, odličan model. Prve recenzije odlične.

Ali je LoneRider rekao da mu treba i 3D.

13 godina

Mah 3D nebi smjela biti smjernica za kupovanje televizora, barem ja tako razmisljam jer 3D vise nitko ne spominje kao nesto boom kod tv-a. 

18 godina

Da. Za te pare, ja bi uzeo njega. Slažem se. Ako 3D nije bitan, definitivno. Nadam se da će i skuplje kategorije biti dobre i jeftinije.

16 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Lone Rider kaže...

Lp, Robert

SONY KDL-48W605

Dojam na prvi pogled su uvijek neke mane i neki upitnici pa da krenem hehe

1. 120 cm uuuuuuuu ne znam hoce li mi biti problem gledati to s 2 metra udaljenosti.

2. jel to 3D televizor ?

2. ne vidim naočale u kompletu ...

3. Pozadinsko osvjetljenje jel to nesto poput ambilighta kao kod philipsa ?

4. Jel to konačni odgovor ?

Unaprijed hvala,

Lp, Robert

Lone Rider
13 godina

S vremenom ces se priviknuti i to vrlo brzo a kod HD materijala ce biti taman.

Nije 3D.

Nije nego to je vrsta osvijetljenja koje koristi tv.

Konačni odgovor pa ako trebaš bas 3D onda taj tv nije za tebe, mislim ako nemozes zivjeti bez te mogucnosti. 

18 godina

Rekao si 2,5-3m? :)

Al i da je 2, ne, neće ti biti preblizu. Ni 55" ti ne bi bio preblizu.

Nije 3D.

Pozadinsko osvjetljenje je u biti to što zbog čega te LCD televizore zovemo LED televizori, te ljudi često smatraju da je to treća vrsta (uz plazmu i LCD).

16 godina
neaktivan
roby27 kaže...

S vremenom ces se priviknuti i to vrlo brzo a kod HD materijala ce biti taman.

Nije 3D.

Nije nego to je vrsta osvijetljenja koje koristi tv.

Konačni odgovor pa ako trebaš bas 3D onda taj tv nije za tebe, mislim ako nemozes zivjeti bez te mogucnosti. 

Trebam 3D televizor jel bi mi mogao preporučiti neki 3D :)

Lone Rider
13 godina
Lone Rider kaže...

LG 47LA660S pasivni 3D ali puno bolji za gledanje i imas dobar family pack naočala u paketu. Također i magic daljinac za upravljanje internetom.

16 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Lone Rider kaže...

LG 47LA660S pasivni 3D ali puno bolji za gledanje i imas dobar family pack naočala u paketu. Također i magic daljinac za upravljanje internetom.

Mnogi su mi rekli da su protiv LG. Dosadašnja ljestvica marki po iskustvima 10-tak ljudi je 

1. Samsung

2. Philips

3. Sony

4. LG

....

Nisu meni ni naočale toliki problem, ali kao i svikupci volio bih sve dobiti u paketu da ne moram o tome razmišljati. Volio bih ja i da je 400 Hz i da ne trza i da je konverter iz 2D u 3D gledljiv, volio bih i da ima tipkovnicu i kameru,( zbog žene, nije problem ni staviti to dodatno kasnije, samo d ane bude da moram dati za neku original dodatnu opremu jos soma dva kuna), volio bih da ga lagano mogu montirati na zid, volio bih da mu je cijena do max 6000 kn ( iako bi me žena istjerala kad bi znala cijenu ), očito volim nemoguće...

Lone Rider
13 godina

Gledaj Samsung je dobar igrač, ima visoki kotrast radi S-PVA panela ali ima aktivni 3D s kojim ti neces biti zadovoljan, Sony je najbolji uz Sharp i Panija po procesiranju SD slike, motion flow također odličan. Smart se je poboljšao kao i media player također od 2013 modela.

3D sto se tice aktivne ili pasivne tehnologije dovoljno je da kazem da se pasivna tehnologija koristi u kino dvoranama eto to ti sve govori. Tako da ako hoces sve u paketu da imas i sa naočalama koje ne trebaju baterije ili punjenje LG je jedini pravi izbor. Mana je jedino IPS koji pri gledanju po cistom mraku nema pravu crnu boju tj. slabiji je kontrast ali to se rijesi nekom LED lampom iza tv-a. 

16 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Gledaj Samsung je dobar igrač, ima visoki kotrast radi S-PVA panela ali ima aktivni 3D s kojim ti neces biti zadovoljan, Sony je najbolji uz Sharp i Panija po procesiranju SD slike, motion flow također odličan. Smart se je poboljšao kao i media player također od 2013 modela.

3D sto se tice aktivne ili pasivne tehnologije dovoljno je da kazem da se pasivna tehnologija koristi u kino dvoranama eto to ti sve govori. Tako da ako hoces sve u paketu da imas i sa naočalama koje ne trebaju baterije ili punjenje LG je jedini pravi izbor. Mana je jedino IPS koji pri gledanju po cistom mraku nema pravu crnu boju tj. slabiji je kontrast ali to se rijesi nekom LED lampom iza tv-a. 

Ok jel bi mi mogao odgovoriti na par pitanja:

1. Jel Philips serija 6008 stvarno toliko lošija od ostalih konkurenata ?

2. Jel bi mi mogao dati nekoliko linkova po tvojoj preporuci Samung Sony Sharp Panasonic modela kao neki best buy 

3. Da li da pričekam još koji tjedan dok ne izađu novi modeli pa ovi stariji budu povoljniji ili neku uskrsnu akciju pošto imam lufta do 25.04.

Unaprijed hvala,

Robert

Lone Rider
16 godina

Samo da se ubacim u raspravu, 3D ne bi smio nipošto biti prevaga kod kupnje jer, što zbog dostupnosti sadržaja, što zbog nedovoljno dobre konverzije 2D u 3D, je nešto što češ jako jako rijetko koristiti. Možda koji put samo da vidiš da to imaš i to je to. Stoga odaberi bolju TV što se tiče slike, znači ono što TEBE zadovoljava jer to je ono zašto kupuješ TV. Novac koji potrošiš nije mali i savjetujem da ukoliko imaš malo vremena pokušaj na usb stick stavit neki demo materijal (720p, 1080p, SD) i zamoli prodavača da ti dozvoli da se malo poigraš s TV-om koji planiraš kupiti.

Ako nemaš vremena postoje stranice koje se bave recenziranjem takvih stvari (gdje postoje i forumi) koje ti mogu olakšat ali zahtjevaju i nešto vremena za to sve popratit i donjeti odluku. Među takvima je i, meni nekako najkvalitetniji http://www.avforums.com/  

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Lone Rider kaže...

Ok jel bi mi mogao odgovoriti na par pitanja:

1. Jel Philips serija 6008 stvarno toliko lošija od ostalih konkurenata ?

2. Jel bi mi mogao dati nekoliko linkova po tvojoj preporuci Samung Sony Sharp Panasonic modela kao neki best buy 

3. Da li da pričekam još koji tjedan dok ne izađu novi modeli pa ovi stariji budu povoljniji ili neku uskrsnu akciju pošto imam lufta do 25.04.

Unaprijed hvala,

Robert

Po meni Philips je ok tv ali nebih išao na njega osim tog Ambilight-a, Smart mu je lošiji, spori izbornici, upitno čitanje DTS-a i nekih formata sa visokim bitrateom, čak se i titlovi nedaju povečati na nekim modelima pa su dosta sitni, interpolacija nije na razini deklaracije Hz-a itd...

Pričekaj najbolje nove modele jer znaju biti akcije po centrima kao promocija dolaska, a i za Uskrs ce biti isto akcija i treba vidjeti dok se to sve ne poslozi, pa i padnu prve recenzije novih modela itd...sad je prekretnica kužiš pomalo ce dolazit novi modeli i sve brže kako ce se priblizavati world cup. 

16 godina
neaktivan

Jasno mi je da ce kako dolazi WC da ce izlaziti novi modeli da ce biti akcija, nadam se da ce nesto isplivati do tog famoznog 24.04 do  kad moram imati tv, da mogu pricekati do samog WC-a vjerujem da bi bilo kristalnija situacija, ali eto sada kako stvari stoje izgleda da ce izbor pasti na LG, Samsung ili Sony osim ako me netko negdje ne uvjeri u suprotno ali mislim da cu odmoriti par dana od sveg toga i pokusati si ukratko sastaviti svoje "recenzije" pa odvagnuti.

Hvala svima još jednom, a ako netko naleti na neki model koji misli d abi mene zadovoljio slobodno neka posta ovdje.

Lp,

Robert

Lone Rider
13 godina

Da najbolje se strpi dok više novih modela i serija izađe, prati portale koji se bave recenzijama, čitaj članke o implementaciji tehnologije pojedinih brandova i vec ces sam neke stvari znati odmjeriti.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice