Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.667
|
čitano: 27.649.702
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu
Adict kaže...

Seriju samsung ue6400 treba zaobic po meni je malo precjenjen cijenovno a nema nista tv . 100 hz na velike diagonale nevalja , meni osobno . Imam doma SAM 46UE6270 , starci su kupovali vani pa se isplatilo jer su ga platili 500e , Sta je zaista malo novaca. Grundig je odlicno uzeti radi 5 godina jamstva , modeli su po 200 Hz  , odlicna cijena i za male i velike dijagonale . Po meni ako nekome treba velika diagonala a da nezeli pljunut vise od 10 milja onda grundig definitivno . :D

Edit . Kazes slika je mrak u ducanima kada gledas , je iz razloga jer ti pustamo full hd materijal sa bluray playera koji je nabrijan da kad vidis u ducanu da se divis koliko je lijepo , al kad dodes doma i spojis ga na antenu ili max tv neces dobiti takvu sliku . Iz razloga jer je kod nas signal koji primamo jako lose kvalitete . Televizija po meni i ona od 3 milje kuna i onda od 10 i ona od 30 milja imati ce skoro istu kvalitetu slike jer televizija signal nemoze poboljsat niti pogorsat , televizija reproducira signal kakav prima . ona od 3 milje i od 10 biti ce razlika u bojama slike , brzini odaziva i sitnicama . Zelim reci da ti mi u ducanima kad gledas tu lijepu sliku pokazujemo zapravo sta televizija moze maksimalno dati od sebe jer pustamo full hd materijal . Netrosite puno novaca na skupe televizije jer nemate materijala za gledat , jedino ako se niste naoruzali full hd materijalima pa onda je razumljivo i da cete ju kupiti . 

Kako misliš precijenjen ? http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Samsung+40F6400

Za Grunding sam svašta čuo, ponajviše loše procesiranje SD signala puno artefakata ali sve u svemu cijena je ta koja ih prodaje i za nezahtjevne Grunding je ok tv.

13 godina
protjeran
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

Pa mislim rec da su televizori skupi i precjenjeni , cijene se nabijaju a narod kupuje :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Nisi baš u pravu jeftiniji su od konkurenta LG-a a bolji kontrast imaju uz dobar dizajn telkača. Za 3.700kn dobar deal.

12 godina
neaktivan

Imamo novi moment u priči: mogao bi se uzeti tv na firmu pa bi to onda izašlo jeftinije i ostali bismo unutar budzeta.

U tom slučaju biramo između 40" F6500 i većeg 46" F6500.
Ima li osim veličine dijagonale između ta dva modela ikakve druge razlike?

P.S. 46" F6500 kod nas u Elipsu 6099 kn, a u Grazu u Saturnu 679 €.

0 0 hvala 0
13 godina

Nema razlike jedino u dijagonali pošto je to isti model.  

12 godina
neaktivan

Hvala na brzom odgovoru. {#}
Moram reći da ma malo šokirala razlika od praktički 1000 kuna za taj veći model između nas i Austrije. Zna se da mi imamo veće plaće, ne...

0 0 hvala 0
13 godina

To je hrvatska realnost nažalost da....tako blizu a tako daleko {#}

Ali i kod nas se da naci jeftinije i elipso ima popust 5% na tu cijenu

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Samsung+46F6500

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2014 0:55 (roby27).
13 godina

Biti ce zanimljivo vidjeti nove LG Smart televizore sa Web OS platformom, čini se da se sve odvija instantno što je odlično

1 0 hvala 0
16 godina

Pozz

Imam jedan problem sa HDMI-om na tv-u. Ako odmah upalim tv - ne zeli prikazati sliku. nakon nekog vremena pocinje se gasiti - paliti da bi zatim ostala slika, ali sa nekim smetnjama jos koji trenutak. Kao da se tv treba zagrijati prije nego mogu bez problema gledati nesto. također, u zadnje vrijeme cak i prilikom gledanja neceg slika nestane, pa pocne dolaziti i nestajati dok se ne ustabili. moj frend također ima problema sa HDMI-om. isto mu ne zeli od prve prebaciti i treba cekati neko vrijeme...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Prije bi uzeo LG nego samsung da ja kupujem osobno sebi . Ima u elipsu popust od 50 posto na seriju 9 samsunga , pa ako netko hoce imat jaci tv od susjeda pohitajte po seriju 9 . :D 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Ekipa, moze savjet za odabir 1080p 32" modela u rangu cijene oko 2000kn?

Dakle namjena TV-a bi bila da se koristi kao monitor preko HDMI kabela i kao TV.

Sljedece modele TV-a sam nasao: Samsung 32F5000, Grundig 32VLE6320WF i Phillips 32PFL3158H

Unaprijed zahvaljujem!

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 16:27 (assassin.st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

kivic vjerojatno uzima Funai :) susjed uzeo,5g garancije,slika perfektna,1500kn...japanac 

fra Krsto Narkoman
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Može savjet za sljedeći tv:

- 65'' ili nešto malo više

- koristit će se u dosta svijetloj prostoriji

- koristit će se u kombinaciji s Apple TV-om za bežično streamanje sadržaja s laptopa: u pravilu, to će biti filmovi u 1080p kvaliteti (zvuk planiram slati Bluetoothom na soundbar - za neki veći zvučnički sustav nemam mjesta niti bih ga mogao iskoristiti. Tu mi je u planu Philips Fidelio HTL5120), sportski prijenosi s balkansporta npr., možda tu i tamo koja igrica.

- kupit ću je u inozemstvu. U obzir dolazi amazon fr ili de ili neka trgovina u Njemačkoj ili Francuskoj

- 3D mi nije važan, očito ni nekakve SMART funkcije (obzirom da će se na njoj prikazivati internet sadržaj.

- što bolja slika, jamsvo, standardno sve. Bilo bi jako, jako dobro da može prikazivati hr slova za mkv titlove i tilove u srt i sličnim datotekama

- za novce nisam siguran. 2000 € bi mogao biti nekakav gornji plafon, ali ako možete napišite više modela šireg raspona cijena

I za kraj - HVALA! :)

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

65 inca serija 9 samsung odlican na 50 posto kod nas , i uzmes media player neki da ti cita puno titlova . 3D ces dobit i smart jer jedno ide sa drugim , skup i dobar tv moram imat smart i 3d ajmo rec . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Adict moze link toga di je serija 9 50% u elipsa......na njihovim stranicama ima samo 65f9000 po standardnoj cijeni od 33 tisuce kuna bez ikakvog popusta i icega

13 godina
protjeran

Uhh prosla akcija sry , nisam skuzio da je prosla akcija :D jbg al je bila 50 posto na tu cijenu i to je bila prilika . Trajala je kratno svega par dana . Moj bed . :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Po meni serija GRU 32VLE6320 Iz razloga 200 Hz + 5godina jamstva. Samsung f5000 nista posebno , 2 godine jamstva . Philips 32pfl3158 isto nista posebno samo ima u elipsu 3 godine jamsta , Znaci 2 standardne i 1 godina protecto jamstva :D Znaci 6320 zbog jamstva i 200 Hz :D 

Sry za dupli post ljudi nisam isao za time :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 22:55 (Adict).
16 godina
Rainalcar kaže...

- koristit će se u kombinaciji s Apple TV-om za bežično streamanje sadržaja s laptopa: u pravilu, to će biti filmovi u 1080p kvaliteti (zvuk planiram slati Bluetoothom na soundbar - za neki veći zvučnički sustav nemam mjesta niti bih ga mogao iskoristiti. Tu mi je u planu Philips Fidelio HTL5120), sportski prijenosi s balkansporta npr., možda tu i tamo koja igrica.

- kupit ću je u inozemstvu. U obzir dolazi amazon fr ili de ili neka trgovina u Njemačkoj ili Francuskoj

- 3D mi nije važan, očito ni nekakve SMART funkcije (obzirom da će se na njoj prikazivati internet sadržaj.

- što bolja slika, jamsvo, standardno sve. Bilo bi jako, jako dobro da može prikazivati hr slova za mkv titlove i tilove u srt i sličnim datotekama

- za novce nisam siguran. 2000 € bi mogao biti nekakav gornji plafon, ali ako možete napišite više modela šireg raspona cijena

Glupo je da na svu tu popratnu mehanizaciju spajaš krševe tipa Samsung ili Panasonic.

Bed je kaj Loewe ili Bang & Olufsen ne proizvode tako velike diagonale...

16 godina
syxe kaže...
Rainalcar kaže...

Glupo je da na svu tu popratnu mehanizaciju spajaš krševe tipa Samsung ili Panasonic.

Bed je kaj Loewe ili Bang & Olufsen ne proizvode tako velike diagonale...

Od kad oni rade TV?

Chance of winning a battle is inversely proportional with the amount of polish players on team.
14 godina
protjeran

Najveći Beovision a to je onaj od 55" košta oko 10 soma eura. Čovjek veli da hoće 65" i da mu je limit 2 soma eura?!

@Rainalcar

Pogledaj si Samsung UE65F8000, ima sve kaj tražiš i još puno više. Ili Sony KDL-65W905, zavisi koji je jeftiniji.

Crkva je zlo 21. stoljeća
13 godina
Rainalcar kaže...

Baš ti i nije bajan buđet za tako veliki tv i nemaš neki izbor prevelik ali evo što možeš naći ako želiš 65"

http://www.nabava.net/televizori__240/panasonic-3d-televizor-tx-p65st60e-65-led-plazma__4313681

http://www.nabava.net/televizori__240/samsung-3d-televizor-ue65f6400-65-lcd-led__3558991

no ja bi osobno išao na 55" iz višeg ranga jer po meni a i recenzijama je to top granica za Full HD http://www.elipso.hr/audio__video/tv/SAMSUNG-UE55F6670/

14 godina
Adict kaže...

Po meni serija GRU 32VLE6320 Iz razloga 200 Hz + 5godina jamstva. Samsung f5000 nista posebno , 2 godine jamstva . Philips 32pfl3158 isto nista posebno samo ima u elipsu 3 godine jamsta , Znaci 2 standardne i 1 godina protecto jamstva :D Znaci 6320 zbog jamstva i 200 Hz :D

Hvala na savjetu, iako sad nisam siguran sto mi je bolje, taj Grundig ili Samsung upravo jer cu ga vecim dijelom koristiti kao monitor.

A jucer sam bio u Elipsu, i kako sam vidio panel od Samsunga ima puno bolju sliku (Grundig je bio spojen na TV signal i slika nije bila bas bajna, a Samsung na HD sadrzaj i slika je bila fantasticna). Ali posto vec imam 42F5500 onda znam kakva mu je slika na TV signalu.

Tako da cak vise sad naginjem prema tom Samsungu, jer mi smart opcije nisu toliko bitne. Garancija je bitna, ali ne bih zrtvovao bolju sliku radi toga.

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 14:19 (assassin.st).
12 godina
neaktivan
fra Krsto Narkoman
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
assassin.st kaže...
Adict kaže...

Hvala na savjetu, iako sad nisam siguran sto mi je bolje, taj Grundig ili Samsung upravo jer cu ga vecim dijelom koristiti kao monitor.

A jucer sam bio u Elipsu, i kako sam vidio panel od Samsunga ima puno bolju sliku (Grundig je bio spojen na TV signal i slika nije bila bas bajna, a Samsung na HD sadrzaj i slika je bila fantasticna). Ali posto vec imam 42F5500 onda znam kakva mu je slika na TV signalu.

Tako da cak vise sad naginjem prema tom Samsungu, jer mi smart opcije nisu toliko bitne. Garancija je bitna, ali ne bih zrtvovao bolju sliku radi toga.

Odi u elipso uzmi stick sa sobom i zatrazi od kolege u splitu da ti na grunding spoji stick i pusti hd zapis pa ces vidjet da je isto ko i na samsungu :D 

Grunding ima 5 godina jamstva , stoga po meni grunding :D 

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 15:51 (Adict).
13 godina
kivic15 kaže...

fluorescentne lampe vs svijetleće diode to je razlika, diode manje troše struje i nemaju živu u sebi

17 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa.

Nakon dobro obavljenog posla sa kupovinom glavne aka telke za dnevni boravak, odlučio sam malo poboljšati i svoj osobni prostor. Naime, planiram siu kupiti monitor/telku od 22-24" (primarno bi to bio monitor a telka bi bila kao sporedna stvar). Maksimalno mogu uložiti 1.600kn +-100kn.

Uvjeti za telku/monitor:

FullHD (obavezno)

1*HDMI (obavezno)

VGA/DVI (opcionalno)

Jamstvo od 3 god+ (proproučeno ali opcinalno) 

Dućan daje do 24 rate na AMEX beskamatno (OBAVEZNO)

Dakle prema ovim kriterijima, trenutno mi stoje ova telke/monitori:

Samsung 21.5" LT22C300EW (Chipoteka/InstarInformatika/Technomarket)

GRUNDIG 22 VLE 8320 CF 12VDC  (Chipoteka)

GRUNDIG 22VLE8320WF (Elipso)

Samsung LT22C350EW (Technomarket)

Grundig 22VLE8320BF (Emmezeta)

Svako stručno mišljenje je dobrodošlo.

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Što mislite o produljenim jamstvima (primjer). isplati li se nadoplacivati tolike cifre za njih?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
midzan21 kaže...

Pozdrav ekipa.

Nakon dobro obavljenog posla sa kupovinom glavne aka telke za dnevni boravak, odlučio sam malo poboljšati i svoj osobni prostor. Naime, planiram siu kupiti monitor/telku od 22-24" (primarno bi to bio monitor a telka bi bila kao sporedna stvar). Maksimalno mogu uložiti 1.600kn +-100kn.

Uvjeti za telku/monitor:

FullHD (obavezno)

1*HDMI (obavezno)

VGA/DVI (opcionalno)

Jamstvo od 3 god+ (proproučeno ali opcinalno)

Dućan daje do 24 rate na AMEX beskamatno (OBAVEZNO)

Dakle prema ovim kriterijima, trenutno mi stoje ova telke/monitori:

Samsung 21.5" LT22C300EW (Chipoteka/InstarInformatika/Technomarket)

GRUNDIG 22 VLE 8320 CF 12VDC   (Chipoteka)

GRUNDIG 22VLE8320WF (Elipso)

Samsung LT22C350EW (Technomarket)

Grundig 22VLE8320BF (Emmezeta)

Svako stručno mišljenje je dobrodošlo.

Bump.  Valjda  mogu  neki  vasi  prijedlozi  i  misljenja.

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
13 godina

0 0 hvala 1
13 godina
protjeran

Uzmi si ovo SAM LT24B300EEC  , Samsungov 24 inca monitor , sa tv karticom , ima ti HDMI , PC in , komponentni , te scart i za antenu jer je to monitor i TV , u Elipsu 1.899 kn , na 12 rata bezkamata . Na 24 rate bezkamatno neide . 3 godine jamstva. 

http://www.elipso.hr/informatika/monitori/SAMSUNG-LT24B300EEC/

Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice