Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.364.484
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

ok uzeo sam pokucni u pol 12 i sad je 19h jos mi nisu aktivirali ja stvarno ne znam sta im se to dogada samo kazu da zakonski moraju aktivirati u 24 h...ne znam zagusenje 4g mreze ili nesto ali mi se ne svida...inace zivim u okolici zagreba...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Neograničeni internet u Tele2!
Serpentius kaže...

ok uzeo sam pokucni u pol 12 i sad je 19h jos mi nisu aktivirali ja stvarno ne znam sta im se to dogada samo kazu da zakonski moraju aktivirati u 24 h...ne znam zagusenje 4g mreze ili nesto ali mi se ne svida...inace zivim u okolici zagreba...

Imaju jako velik broj zahtjeva, pa ne stignu sve odmah uključit. Dosta ljudi prelazi u Tele2 samo zbog neograničenog interneta (ne uključuju samo korisnike pokućnog interneta već i korisnike mobilnih uređaja). U nekoliko navrata na Facebook stranici su rekli kako se i dosta čeka na javljanje službe za korisnike zbog veće potražnje informacija.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.5.2017 19:03 (Marko :D).
14 godina
Sad je recimo 8/12

0 0 hvala 0
16 godina
kran kaže...

Koja je to yagi antena ? Može neki link ili slika.

Naručio sam ovu http://www.ebay.com/itm/4G-LTE-Antenna-25dBi-Networking-Outdoor-Antenna-Signal-Receiver-Booster-/331974253033?hash=item4d4b3519e9:g:8NUAAOSwdzVXkXam

Valjda će stići kroz dva tjedna kao i sva roba dosad. Javim rezultate kad stigne.

I kada naručuješ pazi na frekvenciju antene.

8 godina
neaktivan
Ma probao sam vec par puta
Pricekat cu sada 24 sata ako onda ne bude nista zvati cu ih
15 godina

Javljeno od

da će u nekom od slijedećih Bug brojeva (na moju sugestiju) napraviti test routera dobavljivih kod nas. 

Red tuge, red bijesa
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.5.2017 20:35 (Ferritin).
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Ferritin kaže...

Javljeno od

da će u nekom od slijedećih Bug brojeva (na moju sugestiju) napraviti test routera dobavljivih kod nas. 

al svejedno. kakvi će to bit testovi? lako je sa WIFI-jem. sve sam kotroliraš.

Otkud bug-u lte odašiljač za testiranja?! svaki test će bit podložan promjenama. na koje se ne može utjecat.

15 godina
ranko091 kaže...
Ferritin kaže...

Javljeno od

Otkud bug-u lte odašiljač za testiranja?! svaki test će bit podložan promjenama. na koje se ne može utjecat.

Ne znam, to moraš pitati njih. Ako ništa, barem će potražiti i izlistati koji su rotueri dobavljivi kod nas i sa kakvim specifikacijama (omjer dobivenog i plaćenog).

Red tuge, red bijesa
14 godina

Ima li kakve razlike u prijemu 4G signala između stolnog i prijenosnog tele2 routera (bijelog i malog crnog), 
je li netko usporedno testirao? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ferritin kaže...

Javljeno od

To te ja pitam!

14 godina
ranko091 kaže...
Ferritin kaže...

Javljeno od

Šta fali okinuti test 5 routera iz iste prostorije, otprilike će reći kakvo je stanje. 

16 godina
odjavljen
Da, pogotovo ako se radi više testova, što uzastopnih, što ponovljenih u različito doba dana, uz mijenjanje redoslijeda testiranja i uparivanja različitih kombinacija operater/SIM/router.

Bez kontrole nad odašiljačem ne možeš imati kontrolu nad svim parametrima, ali statistika može eliminirati utjecaj dosta parametara nad kojima nemamo kontrolu.
Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
9 godina
Testiraju na par puta kroz dan i noc, s istog mjesta i vidjet ce se razlika u jacini signala-brzini

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Damok kaže...

Šta fali okinuti test 5 routera iz iste prostorije, otprilike će reći kakvo je stanje. 

ne fali ništa. ali ako ćeš radit "propisni" test, onda to treba odradit kako spada.

Ja u razmaku od minute na speedtestu imam 80 mbita, pa 130, pa 110, pa 60 mbita itd. A signali svi uvijek isti s moje strane. ali na odašiljaču je raznovrsni promet. netko zove, netko prima poziv, netko gleda youtube, netko lista fejs, netko ovo netko ono.

jedino što oni mogu iztestirat su jačine signala sa iste pozicije,  opcije koje ruteri nude, povezivost prema uređajima, te cijena. a brzine su svima iste. ako jedan može 130/45, mogu svi. ruteri su te brzine davno prevazišli i s lakoćom odrade taj posao.

8 godina
neaktivan
pa kolko sam ja shvatio neće oni testirat brzinu tele 2..nego statistike routera koji su na našem tržištu..pa dati neki review.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Narucio danas. Trebalo bi doc do petka.
Ugl probni rok nije pet dana vec 14, kako i zakon nalaze. Odnosno to nije probni rok vec zakonska odredba. Pitao sam iskljucivo zbog toga sto mi je bilo cudno da je samo pet dana rok za vracanje ukoliko nisi zadovoljan..

Javim dojmove kad vidim kak radi..

Kolega Ranko hvala jos jednom.
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
Mozda preko webshopa i to nije njihovo 14 za isprobavanje neg u kojem roku mozes vratit sve i raskinut ugovor bez razloga i penala, ak u poslovnici uzmes oni daju 5 dana za probat
14 godina
neaktivan
Pa da, imas 14 po zakonu i to je to. Kakvih pet, to si mogu okavit macku o rep..
9 godina
Kaj u "preko webshopa" ne kuzis? Nemaju svi vremena cekati kad ce ovi iz overseasa doc s paketom nego odu u poslovnicu i uzmu, a u zakonu nije navedeno da je 14dana rok i za te koji u poslovnici uzmu, i upravo za te je 5 dana, to je njihova dobra volja ak se ne varam...
14 godina
neaktivan
Pa ne moras sjedit doma i cekat "postara". Nemoj bit smijesan.

A sumnjam da je zakon drugaciji ovisno di kupujes. I nisam uzeo preko web shopa nego telefonski.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kolega black je u pravu..
14 dana se odnosi samo u slucaju ako fizicki nisi vidio robu, nego ju narucujes.. nije bitno da li je to telefonski ili online.
Ukoliko nesto uzmes u poslovnici oni imaju svoj pravilnik koliko ti daju vremena za povrat robe.
sloven sam, belac, slobodni strelac. za svaki slucaj, jos uvek samo svoj.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ok, a za sta se onda odnosi zakon potrosaca da mozes vratiti robu kupljenu u ducanu u roku od osam dana?

Tih njihovih 5 dana nigdje ne pase..
9 godina
Ne moras sjedit i cekat postara? Vjeruj mi trebas, jer ce te ovi iz overseasa(oni dostavljaju za tele2) je**t na svakom cosku. Dolazila mi nova kartica, cekal sam 3 tjedna da podignem, prvo termin 13-16h za podic, zovem sluzbu za korisnike, prebace na 16-17h preuzimanje, u 13 mi dolazi poruka da paket nije dostavljen jer nisam na adresi.. Drugi put isto tak. Treci put opet stavljeno striktno poslije 16:30, lik zove u 12:30 da je proso moju lokaciju i da se ne moze vracat, znaci nije bilo ni poslie 16:30, a bome ni u vremenu 13-16h kak je prvotno stavljeno... A paket ne daju preuzeti na radnom mjestu.. Na kraju sam uspio podic paket kad sam imal skraceno radno vrijeme, petak prije Bozica... I to sam isto jedva...

Slobodno si procitaj i na njihovoj fb stranici pa javi jel treba cekat doma ili ne..
9 godina
Di pise tih 8 dana? Po tom onda ni ovo od lidla ne pase jer nemaju ni 8, ni 14 nego imaju 30 dana...
16 godina

Došao router uzeta kartica ali ne juče već danas sve su bile podjeljene (10 komada).

signal preko 70% router postavljen na klupicu prozora, repetitor 1,5 km udaljen, brzine i više nego zadovoljavajuće iste kao i u vrijeme testnog perioda.

0 0 hvala 0
10 godina

Je li još tko jučer poslije 14h imao problema s DNS-om? Meni je zadnji prekid bio oko 1 sat poslije ponoći. Ništa strašno, 5-10 minuta.

Danas se situacija vratila u normalu.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Sale_ds kaže...
Ok, a za sta se onda odnosi zakon potrosaca da mozes vratiti robu kupljenu u ducanu u roku od osam dana?

To ne piše u zakonu, već se radi o dobroj volji prodavača. Zakon definira isključivo 14 dana za kupovinu van poslovnog prostora prodavatelja.

blackeagle29 kaže...
Vjeruj mi trebas, jer ce te ovi iz overseasa(oni dostavljaju za tele2) je**t na svakom cosku.

Dogovoriš dostavu na posao i mirna bosna.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
14 godina
Sale_ds kaže...
Narucio danas. Trebalo bi doc do petka.
Ugl probni rok nije pet dana vec 14, kako i zakon nalaze. Odnosno to nije probni rok vec zakonska odredba. Pitao sam iskljucivo zbog toga sto mi je bilo cudno da je samo pet dana rok za vracanje ukoliko nisi zadovoljan..

Javim dojmove kad vidim kak radi..

Kolega Ranko hvala jos jednom.

raskid za kupovinu putem web shopa

opći uvjeti- raskid

9 godina
Mislis da nisam probal na posao? Kaj je najbolje, isti dostavljac prolazi kroz mjesto stanovanja i mjesto rada... ALI, uvijek ima taj ali, kazu dali bi da nije pretplatnicki paket od telekoma, nego npr paket iz neke trgovine, da bi dali, ali ovak ne mogu nigdje van mjesta prebivalista ili boravista, par puta sam zval njihovu sluzbu i nisu dali, rekli su jedino kad sam doma da ce onda doc dostavit, al naravno tak nije bilo... Rekli su da je to tak s teleoperaterima i da jedino s njima probam dogovorit, naravno tele2 sluzba za korisnike je rekla da nema sanse, da dogovorim s njima vrijeme dostave, jer ih za to i placaju, da dodu dok je covjek doma, al naravno da ne rade tak... Jedino jos moguce je preuzeti paket u jednom id overseas regionalnih sredista, a tih nema bas u svakom gradu..
11 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
Sale_ds kaže...

To ne piše u zakonu, već se radi o dobroj volji prodavača. Zakon definira isključivo 14 dana za kupovinu van poslovnog prostora prodavatelja.

blackeagle29 kaže...
Vjeruj mi trebas, jer ce te ovi iz overseasa(oni dostavljaju za tele2) je**t na svakom cosku.

Dogovoriš dostavu na posao i mirna bosna.

Ljudi, nemojte miješati stvari i pisati neprovjerene informacije, raskid ugovora unutar 14 dana odnosi se samo na tzv. kupovinu na daljinu tipa telefonska prodaja ili webshop, a probno korištenje od 5 dana nije nikakva dobra volja prodavača nego HAKOM-ov pravilnik koji se tiče usluge (internet stick, router) putem mobilne mreže;

Članak 33. stavak 2. izmjenjenog Pravilnika o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga, propisuje sljedeće:
„U slučaju sklapanja ugovora za korištenje usluge širokopojasnog pristupa internetu putem pokretne elektroničke komunikacijske mreže korištenjem podatkovnog uređaja za pristup internetu (USB stick) uz uvjet obveznog minimalnog trajanja ugovora operator je obvezan osigurati probno razdoblje korištenja uslugom u trajanju od najmanje pet (5) dana te unutar tog razdoblja pretplatniku omogućiti raskid ugovora bez plaćanja naknade za prijevremeni raskid. Pretplatnik je obvezan podmiriti ostvareni promet unutar probnog razdoblja. Istu mogućnost je operator obvezan osigurati na izričit zahtjev korisnika u slučaju sklapanja ugovora za korištenje javne govorne usluge u pokretnoj elektroničkoj komunikacijskoj mreži, pri čemu korisnik za vrijeme trajanja probnog razdoblja korištenja dobiva besplatnu probnu SIM karticu, bez mobilnog uređaja. Probna SIM kartica za testiranje dostupnosti usluge može biti aktivirana u sustavu unaprijed plaćene usluge (pre-paid), pri čemu aktivacija iste mora biti omogućena već uz plaćanje najmanje vrijednosti novčanog iznosa računa“.
Dakle, korisnik ukoliko želi, može koristiti probno razdoblje korištenja usluge, te dobiva besplatnu probnu SIM karticu, bez mobilnog uređaja. Time mu je omogućeno da unaprijed odredi, da li kvaliteta javnih komunikacijskih usluga kao i njihovo korištenje zadovoljavaju njegove potrebe, a kako bi u konačnici odabrao željene, i njemu prihvatljive usluge, a sukladno ponudi operatera.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice