ok uzeo sam pokucni u pol 12 i sad je 19h jos mi nisu aktivirali ja stvarno ne znam sta im se to dogada samo kazu da zakonski moraju aktivirati u 24 h...ne znam zagusenje 4g mreze ili nesto ali mi se ne svida...inace zivim u okolici zagreba...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ok uzeo sam pokucni u pol 12 i sad je 19h jos mi nisu aktivirali ja stvarno ne znam sta im se to dogada samo kazu da zakonski moraju aktivirati u 24 h...ne znam zagusenje 4g mreze ili nesto ali mi se ne svida...inace zivim u okolici zagreba...
Imaju jako velik broj zahtjeva, pa ne stignu sve odmah uključit. Dosta ljudi prelazi u Tele2 samo zbog neograničenog interneta (ne uključuju samo korisnike pokućnog interneta već i korisnike mobilnih uređaja). U nekoliko navrata na Facebook stranici su rekli kako se i dosta čeka na javljanje službe za korisnike zbog veće potražnje informacija.
Koja je to yagi antena ? Može neki link ili slika.
Valjda će stići kroz dva tjedna kao i sva roba dosad. Javim rezultate kad stigne.
I kada naručuješ pazi na frekvenciju antene.
Pricekat cu sada 24 sata ako onda ne bude nista zvati cu ih
al svejedno. kakvi će to bit testovi? lako je sa WIFI-jem. sve sam kotroliraš.
Otkud bug-u lte odašiljač za testiranja?! svaki test će bit podložan promjenama. na koje se ne može utjecat.
Otkud bug-u lte odašiljač za testiranja?! svaki test će bit podložan promjenama. na koje se ne može utjecat.
Ne znam, to moraš pitati njih. Ako ništa, barem će potražiti i izlistati koji su rotueri dobavljivi kod nas i sa kakvim specifikacijama (omjer dobivenog i plaćenog).
Ima li kakve razlike u prijemu 4G signala između stolnog i prijenosnog tele2 routera (bijelog i malog crnog),
je li netko usporedno testirao?
Šta fali okinuti test 5 routera iz iste prostorije, otprilike će reći kakvo je stanje.
Bez kontrole nad odašiljačem ne možeš imati kontrolu nad svim parametrima, ali statistika može eliminirati utjecaj dosta parametara nad kojima nemamo kontrolu.

Šta fali okinuti test 5 routera iz iste prostorije, otprilike će reći kakvo je stanje.
ne fali ništa. ali ako ćeš radit "propisni" test, onda to treba odradit kako spada.
Ja u razmaku od minute na speedtestu imam 80 mbita, pa 130, pa 110, pa 60 mbita itd. A signali svi uvijek isti s moje strane. ali na odašiljaču je raznovrsni promet. netko zove, netko prima poziv, netko gleda youtube, netko lista fejs, netko ovo netko ono.
jedino što oni mogu iztestirat su jačine signala sa iste pozicije, opcije koje ruteri nude, povezivost prema uređajima, te cijena. a brzine su svima iste. ako jedan može 130/45, mogu svi. ruteri su te brzine davno prevazišli i s lakoćom odrade taj posao.
Ugl probni rok nije pet dana vec 14, kako i zakon nalaze. Odnosno to nije probni rok vec zakonska odredba. Pitao sam iskljucivo zbog toga sto mi je bilo cudno da je samo pet dana rok za vracanje ukoliko nisi zadovoljan..
Javim dojmove kad vidim kak radi..
Kolega Ranko hvala jos jednom.

A sumnjam da je zakon drugaciji ovisno di kupujes. I nisam uzeo preko web shopa nego telefonski.

14 dana se odnosi samo u slucaju ako fizicki nisi vidio robu, nego ju narucujes.. nije bitno da li je to telefonski ili online.
Ukoliko nesto uzmes u poslovnici oni imaju svoj pravilnik koliko ti daju vremena za povrat robe.

Tih njihovih 5 dana nigdje ne pase..

Slobodno si procitaj i na njihovoj fb stranici pa javi jel treba cekat doma ili ne..
To ne piše u zakonu, već se radi o dobroj volji prodavača. Zakon definira isključivo 14 dana za kupovinu van poslovnog prostora prodavatelja.
Dogovoriš dostavu na posao i mirna bosna.
Ugl probni rok nije pet dana vec 14, kako i zakon nalaze. Odnosno to nije probni rok vec zakonska odredba. Pitao sam iskljucivo zbog toga sto mi je bilo cudno da je samo pet dana rok za vracanje ukoliko nisi zadovoljan..
Javim dojmove kad vidim kak radi..
Kolega Ranko hvala jos jednom.
To ne piše u zakonu, već se radi o dobroj volji prodavača. Zakon definira isključivo 14 dana za kupovinu van poslovnog prostora prodavatelja.
Dogovoriš dostavu na posao i mirna bosna.
Ljudi, nemojte miješati stvari i pisati neprovjerene informacije, raskid ugovora unutar 14 dana odnosi se samo na tzv. kupovinu na daljinu tipa telefonska prodaja ili webshop, a probno korištenje od 5 dana nije nikakva dobra volja prodavača nego HAKOM-ov pravilnik koji se tiče usluge (internet stick, router) putem mobilne mreže;