E da li je normalno da se racunar grije, znaci kad ne igram igrice temperatura je 62 stepena?
Ako jeste moze li se nekako rijesit evo slika.
Pregrijavanje racunara
- poruka: 23
- |
- čitano: 8.540
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
to je normalna temperatura
Nije normalno da je temp. graficke 63°C u mirovanju. promjeni pasti i ocisti cooler! O kojoj je grafickoj rijec ?
sry brzo sam citao...mislio sam da je to temperatura nakon igranja
U pitanju je nvidia geforce 9400 gt i nema ventilatora na njoj, da nije zbog toga ?
A mislim da mi je prije bila normalna temperatura, oko 50 stepeni
Edit: jos nesto da pitam da ne otvaram novu temu, evo slika http://img38.imageshack.us/img38/3330/beznaslovasdfasdfa.png
Kad sam uradio update graficke karte ovo svasta mi se nesto pojavilo, dva puta sam update graficku, e jel ima ovdje nesto pospodrebno da se moze obrisat ?
U pitanju je nvidia geforce 9400 gt i nema ventilatora na njoj, da nije zbog toga ?
Moguće, stavi vent cooler na nju ili u kućište da izvlači zrak jer tako ćeš smanjiti temperature.
Aha a koliko se krecu cijene ventilatora ? i procitaj iznad ovo sto sam napiso posto je bio edit pa vidi mozes li mi pomoci
Slobodno obriši nview, physx i update jer nisu bitni, ali ne vidim razlog jer ti ne bi trebali smetati. :)
E zaboravio sam imam jos jedan problem koji je mozda zbog grijanja gracike kartice, kad igram igrice sve neki trnci prolaze i neke tackice se stvaraju po monitoru, mijenjo sam monitor do njega nije
znate li vi sta je problem
Ako ima tockice po ekranu onda ti najvjerojatnije odlazi memorija na grafickoj !Ako je clockana smanji frekvenciju !
Nije clockana, nisam ja to nikad radio
Koji cooler da stavim, ako mogu neke preporuke i moze li se stavit direktno na graficku ?
ARCTIC-COOLING Accelero S1 rev.2 je najjeftiniji i jedan od rijetkih koji bi pasao na tvoju grafu, pa je pitanje dal ga se uopce isplati kupovat .Ili da isprobas nesto ovakvo , jer je kod nas trenutno slab izbor VGA hladnjaka !
E moze li mi neko objasniti kako preko speedfana da ubrzam ove sad sto imam collere ?
Ljudi evo sva cetiri coolera su mi na 100 %
E sad je li previse za cooler na procesoru 2000 RPM
Malo je bucan ali sad obavlja svoj posao :D
E sad je li previse za cooler na procesoru 2000 RPM
Pa i nije , jedino sto je malo bucan !
Ma ne smeta meni to, bio mi je samo na 30 posto cooler na procesoru, pa se i nije cuoo, sad hladi ko lud, opala mi je temperatura cpu-a za oko 15 stepeni i dosla na 50.
Da li da stavim jos bilo kakav cooler pa da bude jos veci propuh ?
Ako imas gdje na kuciste postavit ventilatore onda ih stavi !
Ima jos moze jos jedan da se stavi, pa kakav bilo i jos ga malo usisat, ja mislim da ono sto treperi slika ponekad do toga sto se pregrijava graficka mozda
Ma opet je isto, kad nista ne radim tempertura je na 46 a kad sam u igrici opet se penje na 65 70 u opet mi treperi :( :@
Ma opet je isto, kad nista ne radim tempertura je na 46 a kad sam u igrici opet se penje na 65 70 u opet mi treperi :( :@
65-70°C za grafu pod opterecenjem je u granicama normale. Probaj promjenit pastu !
Kako promjenit pastuu ?